SACCSIV – blog ortodox

Experta invitata la emisiunea “Voi cu Voicu” de pe Antena 3: Pestele este un mamifer care nu doarme

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 2, 2022

De dimineata pana seara Antenele ne tot indeamna sa avem incredere doar in experti si sa ne ferim de fake news, adica sa luam lumina de la televiziuni ca ele.

Pe de alta parte, acest soi de posturi tv sunt pline de horoscoape si de emisiuni cu vrajitori purtand denumiri pompoase:

DINCOLO DE PERDEAUA DE FUM: Televiziunea e cu stiinta, cu progresul. Atunci de ce la televizor vedem astrologi prezentand horoscopul?

Un exemplu de “stiinta” difuzata pe Antena 3 ni-l ofera Gheorghe Piperea pe facebook:

Intre timp, frazele subliniate au disparut de pe site:

https://www.antena3.ro/emisiuni/voi-cu-voicu/combinatiile-corecte-de-alimentele-pentru-un-plus-de-energie-641227.html

Dar au ramas in inregistrarea postata pe youtube:

Cititi va rog si:

Extrem de nociva emisiune despre APOCALIPSA la “Voi cu Voicu”, pe Antena 3, realizator MIRELA VOICU

Ce inseamna alchimizare? Ni se explica la https://lwvworc.org/ro/what-do-alchemize-meaning

Alchimizarea este un cuvânt?

verb (folosit cu obiect), al·che·mized, al·che·miz·ing. a schimba prin sau ca prin alchimie ; transmuta: a alchimiza plumbul în aur.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John said, on iunie 2, 2022 at 1:55 pm

    Are dreptate,sacssiv!
    Peștele care a băgat’o, la înaintare,la „produs”!😁🤣🤣

    Apreciat de 1 persoană

  2. scortisoara said, on iunie 2, 2022 at 2:23 pm

    Mamifer ,peștele? Peștele are mameloane ,se hrănește cu lapte și naște ? Anumite specii de vietăți acvatice sunt mamifere precum : balena, delfinul, anumite specii de rechini .
    Pestii care au solzi se înmulțesc prin depunere de icre, respira prin branhii și nu sunt mamifere.

    https://dexonline.ro/definitie/mamifer

    Alchimizare ….. Termen folosit în ocultism .

    Apreciat de 2 persoane

  3. Felix said, on iunie 2, 2022 at 2:30 pm

    Scriitorul britanic David McRaney observă, în cartea sa „You are not so smart“ („Nu eşti chiar atât de deştept”), că afirmaţiile pe care le găsim adesea în horoscop se potrivesc, de fapt, tuturor.

    https://doxologia.ro/puncte-de-vedere/de-ce-nu-trebuie-sa-credem-horoscop

    Apreciază

    • Felix said, on iunie 2, 2022 at 4:44 pm

      Reperam urmatoarele indicii la Bruno Wurtz, in cartea sa New Age:

      Miscarea New Age a obtinut accesul spre cuceririle psihologiei pentru masele largi, un mediu in care totul se transforma in doctrina si „religie”.
      Toate recomandarile, indrumarile, tratamentele de „depasire a trecutului” , toate stradaniile de eliberare din angoase, obsesii, stresuri, traume psihice si alte insuportabile presiuni, toate revelatiile cu privire la viitor si sensul vietii sunt impregnate de acest factor ocult al ideologiei New Age care s-a cuibarit cu deosebire in psihoterapia de orientare transpersonala: nu ma intereseaza mijlocul, de vreme ce el aduce vindecare pacientului – spun terapeutii transpersonalisti.
      Dar pacientul astfel tratat este el oare intr-adevar sanatos? Vindecat? Este el intr-adevar despovarat? O fiinta libera?
      Psihologia a fost o punte pentru New Age pentru a-i largi „spiritualitatea” sau „religia”.
      Astrologia (horoscopul), magia erau prea abrupt delimitate fata de stiintele pozitive, prea „esoterice”, daca nu chiar evidente ca fiind superstitie sau sarlatanerie. Ele nu puteau sa intre direct intr-o ideologie cum e „spiritualitatea New Age” de amploare sincretica. Fara veriga intermediara a psihologiei transpersonale nu s-ar fi putut constitui niciodata intr-o „spiritualitate New Age”.
      Ideea dominanta a psihoterapiei new age-iste este aceea ca organismul uman in totalitatea sa psihofizica are tendinta spre autovindecare. Terapeutul urmareste sa puna in miscare procesul autovindecarii; ideea e ca trebuie sa duca la un om nou intr-o lume noua.
      New Age-ismul preconizeaza intai generalizarea experientei transpersonale, transformarea indivizilor si mutatia de constiinta a intregii omeniri, apoi posibilitatea comunicarii adevarurilor New Age.
      Un om transformat nu mai e om in acceptie traditionala, ci supra-om, o alta specie (transhuman).
      Metoda focusarii duce la o integrare superioara a activitatii creierului.
      Metoda focusarii reprezinta o optiune clara pentru pasivitate si ca atare pentru demonia manipularii oculte. Cel ce aplica metoda se pune intai in stare de pasivitate, eliminand „capul”. Respectivul trebuie sa inceteze a mai gandi. Concomitent cu aceasta operatie, se deschid portile sufletului pentru intrarea raului ontologic, intrucat acolo nu poate exista un vid, un vacuum neocupat. La intrebarea: unde e manipulatorul, cine de fapt manipuleaza, criticii arata cu degetul spre Satana. Asa incepe manipularea oculta a individului indus in eroare de cel viclean (dracul).
      Cu alte cuvinte, fortele autovindecatoare nu sunt deloc benefice, ci malefice, sunt duhuri necurate, demoni care castiga influenta si control neingradit asupra omului. Este valabil si pentru celelate metode, mai ales meditatia zen, yoga si antrenamentului autogen (reiki), care toate prevad faze de instalare in pasivitate si de eliminare a „bruiajului” carcotas al luciditatii rationale.
      Pentru a evita vigilenta critica (acuzarea de magie neagra sau satanism) fata de aceste metode antementionate, adeptii vorbesc de restructurarea cognitiva, justificand in felul acesta, si metoda hipnozei, prin care se documenteaza credinta anticrestina in reincarnare.
      Asadar se va introduce marea mutatie a speciei umane prezisa de new age-sti pentru Era Varsatorului: homo noeticus!

      In acest sens Parintele Serafim Rose conchide:

      Experientele oculte de astazi pot confirma pentru crestinii traitori existenta si natura spatiului aerial al duhurilor cazute.
      Dar pentru restul omenirii, inclusiv pentru majoritatea acelora care inca isi mai spun crestini, experientele de astazi, departe de a confirma adevarurile crestinismului se dovedesc a fi un indicator subtil catre inselare si teorii false, o pregatirea pentru sosirea domniei lui Antihrist!

      Apreciază

  4. Felix said, on iunie 2, 2022 at 2:38 pm

    Cei care au descoperit horoscopul spun ca intalnirea stelelor miscatoare, adica a planetelor, cu stelele din zodiac, dupa forma pe care o au cand se intalnesc unele cu altele, determina cutare si cutare nastere; iar alte raporturi ale acelorasi stele determina o soarta contrara. Adeseori aceia, negasind timpul in care sa dea marturie planeta cea facatoare de bine, din pricina necunostintei uneia din acele foarte mici sectiuni ale zodiacului, atunci ei asaza acel moment intr-o parte a zodiacului, in care se afla destinul cel rau. In spusele lor, insa, este multa prostie si inca mai multa necredinta, ca stelele care fac rau muta cauza rautatii lor asupra Creatorului stelelor.
    Daca raul vine datorita naturii stelelor, atunci Creatorul este autorul raului; iar daca fac raul cu vointa lor cea libera urmeaza ca ele sunt fiinte care stiu sa faca alegerea intre fapte si ca folosesc miscarile lor in chip liber si cu de la sine putere. Dar este mai mult decat o nebunie sa-ti imaginezi asa ceva despre cele neinsufletite! Apoi, ce mai nesocotinta este sa nu imparti binele si raul fiecaruia dupa meritul lui, ci cutare sa fie facator de bine, pentru ca planeta s-a aflat in cutare loc, iar cutare sa fie facator de rele, pentru ca a fost vazut de cutare planeta si iarasi sa-si piarda rautatea, daca planeta isi schimba putin pozitia!
    Daca in fiecare clipita de vreme stelele trec de la o pozitie la alta, iar intre aceste nenumarate schimbari, adeseori intr-o zi, figurile lor formeaza nasteri imparatesti, pentru ce nu se nasc in fiecare zi imparati? Sau, altfel vorbind, pentru ce se mai mosteneste atunci demnitatea de imparat? Ca nu se poate crede ca fiecare imparat este atat de grijuliu, incat sa puna de acord nasterea fiului sau cu pozitia stelelor care arata nastere de imparati!
    In afara de asta, daca nu suntem noi autorii faptelor noastre bune si rele, ci le savarsim in chip constrangator, datorita nasterii noastre, atunci de prisos sunt legiuirile care au hotarat care fapte trebuie facute si care evitate, de prisos sunt judecatorii care lauda virtutea si osandesc rautatea! Nu-i de vina hotul ca fura, nici ucigasul ca ucide; chiar daca n-ar fi voit-o, i-ar fi fost cu neputinta sa-si stapaneasca mana, ca soarta il silea sa o faca! Cutare, spun ei, va fi cu parul cret si cu privirea stralucitoare, pentru ca s-a nascut in zodia berbecului, ca asa arata acest animal; dar va fi si mare la suflet, pentru ca berbecul are in el fire de conducator; va fi si darnic, dar si strangator, pentru ca animalul acesta leapada lana fara parere de rau si si-o dobandeste usor datorita firii sale. Cel nascut in zodia taurului va fi rabdator in nenorociri si muncitor, pentru ca taurul trage la jug. Cel nascut in zodia scorpionului va fi bataus prin asemanare cu acest animal. Cel nascut in zodia cumpanii va fi drept, din pricina egalitatii talerelor cantarelor pe care le folosim. Ce poate fi mai de ras decat acestea? Berbecele, de care tu legi nasterea omului, este a douasprezecea parte a cercului, in care soarele atinge semnele de primavara; cumpana si taurul la fel; fiecare din aceste zodii sunt cate a douasprezecea parte din asa numitul ciclu zodiac.
    Deci, daca spui ca in ciclul zodiacal stau cauzele principale care determina viata oamenilor, pentru ce atunci caracterizezi firea oamenilor care se nasc dupa dobitoacele care traiesc printre noi? Cel nascut in zodia berbecului este darnic, nu pentru ca acea parte a cercului il face sa aiba un astfel de caracter, ci pentru ca oaia are o fire ca aceasta! Pentru ce ne faci sa punem la indoiala vrednicia de credinta a stelelor, dar incerci sa ne convingi cu behaitul oilor? Daca cerul are aceste insusiri morale, pe care le ia de la animale, atunci si cerul se supune unor principii straine si deci, cerul depinde de dobitoace. Iar daca este de ras sa spui aceasta, cu mult mai de ras este ca din lucruri care nu au nici o legatura unele cu altele sa incerci sa construiesti probabilitati.” (Sfantul Vasile cel Mare, Hexaemeron)

    Apreciază

  5. vix36 said, on iunie 3, 2022 at 1:13 am

    A mai făcut și facultatea de medicină și farmacie. Cred că acolo nu i-a spus nimeni că peștele nu e mamifer și că poate dormii sau cel puțin hiberna. 🤡🤡🤡
    https://ro.linkedin.com/in/adelina-ro%C5%9Fu-770b12109

    Apreciază

  6. gigimutu said, on iunie 3, 2022 at 5:30 pm

    asta, voicu,

    e aia care grohaia acu ceva ani intr-un interviu, parca!!!!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.