SACCSIV – blog ortodox

Papa Francisc vrea să meargă la Moscova pentru o întâlnire cu Putin

Posted in Moscova, papa Francisc I, Patriarhul Kiril, razboi, RUSIA, Ucraina, Vladimir Putin by Vali on mai 4, 2022

Sursa: https://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2022-05/papa-francisc-interviu-corriere-putin-ucraina-kirill.html

Într-un interviu acordat cotidianului italian ”Il Corriere della Sera”, papa Francisc a spus că înainte de a merge la Kiev trebuie să meargă la Moscova. ”Războaiele se fac pentru a încerca armele pe care le-am produs”, a spus pontiful, care a dezvăluit că va fi supus unei intervenții la genunchi.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă
3 mai 2022 – Vatican News
. ”Am un ligament rupt, voi avea o intervenție cu infiltrații și se va vedea”: a spus papa Francisc într-un interviu acordat cotidianului italian ”Il Corriere della Sera”. Interviul a fost realizat de directorul cotidianului, Luciano Fontana, și a fost publicat în ediția de marți, 3 mai 2022. ”De multă vreme stau așa, nu reușesc să merg”, a mai spus Sfântul Părinte. ”Cândva, papii mergeau folosindu-se de scaunul gestatorial. E nevoie și de un pic de suferință, de umilință”, a adăugat papa pentru a justifica faptul că, din cauza durerilor la genunchi, nu se poate deplasa ușor, nici nu se poate ridica de pe scaun atunci când își dorește.

Disponibil pentru o întâlnire cu Putin

Conversația dintre Suveranul Pontif și directorul cotidianului din Peninsulă are în centrul atenției războiul din Ucraina, împotriva căruia s-a declarat încă din prima zi și pentru care s-au făcut încercări de mediere. După cum se știe, chiar pe 24 februarie, papa a avut o conversație telefonică cu președintele Zelenski și a făcut o vizită la ambasada Rusiei pe lângă Sfântul Scaun pentru a cere să oprească armele. Papa și-a exprimat disponibilitatea de a merge la Moscova, pe care i-a transmis-o imediat președintelui Putin. ”Am cerut cardinalului Parolin, după douăzeci de zile de război, să-i transmită lui Putin mesajul că eram dispus să merg la Moscova. Desigur, era necesar ca liderul Kremlinului să deschidă o fereastră. Încă nu am avut răspunsuri și continuăm să insistăm, chiar dacă mă tem că Putin nu poate și nu vrea să facă această întâlnire în acest moment. Dar cum să facem pentru a opri toată această brutalitate? Acum 25 de ani cu Ruanda am văzut același lucru”.

Mai întâi la Moscova, apoi la Kiev

Pontiful a spus că nu știe să răspundă la întrebarea dacă ar fi just ca ajutorul militar să fie furnizat Ucrainei. ”Este clar că în această țară se încearcă armele. Rușii acum știu că tancurile folosesc la puțin și se gândesc la alte lucruri. Războaiele se fac pentru asta, pentru a testa armele pe care le-am produs”. Cât privește o călătorie la Kiev, papa a răspuns: ”La Kiev, pentru moment, nu merg”. ”Simt că nu trebuie să merg. Eu trebuie să merg mai întâi la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Dar și eu sunt un preot, ce pot să fac? Fac ceea ce pot. Dacă Putin ar deschide ușa…”.

Patriarhul nu este ministrantul lui Putin

În același sens, pontiful spune că urmărește posibilitatea de a acționa împreună cu patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse. A menționat colocviul video de 40 de minute din 15 martie și ”justificările” războiului aduse de Kirill. ”L-am ascultat și i-am spus: din toate acestea, eu nu înțeleg nimic. Frate, noi nu suntem clerici ai statului, nu putem folosi limbajul politicii, ci limbajul lui Isus. Suntem păstori ai aceluiași sfânt popor al lui Dumnezeu. De aceea trebuie să căutăm calea păcii, să facem să înceteze focul armelor. Patriarhul nu se poate transforma în ministrantul lui Putin”. Interviul revine asupra întâlnirii eșuate de la Ierusalim, programată pentru luna iunie: ”Aveam o întâlnire fixată cu el la Ierusalim pe 14 iunie. Ar fi fost a doua întrevedere față în față, fără nicio legătură cu războiul. Dar acum, și el este de acord: să ne oprim, ar putea fi un semnal ambiguu”.

Atenție la faptele din Transnistria

Pontiful vorbește, de asemenea, de rugăciunea ”Calea Crucii” de la Colosseum din seara Vinerii Sfinte, de contribuția cardinalului Krajewski la aplanarea tensiunilor, de motivațiile istorice care au generat unele proteste, dar apoi revine la actualitatea stringentă și spune: ”Trebuie să fim atenți și la ceea ce se poate întâmpla acum în Transnistria”. Pe 9 mai s-ar putea încheiat totul? Papa spune că din colocviile cu premierul ungar Viktor Orban, care a venit în vizită în Vatican pe 21 aprilie, a aflat că ”rușii au un plan”. ”În acest fel s-ar înțelege celeritatea escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar de Donbass, e vorba de Crimeea, de Odessa, de a-i lua Ucrainei portul de la Marea Neagră. Eu sunt pesimist, dar trebuie să facem orice gest posibil pentru ca războiul să se oprească”.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on mai 4, 2022 at 2:35 pm

    Papa latraul ocultei peroreaza despre latratul NATO

    https://m.adevarul.ro/international/europa/papa-francisc-despre-latratul-nato-usa-rusiei-1_627209d65163ec4271066095/index.html

    Preluat de pe F.B:

    „Papa joaca rolul de „om bun” (pion alb cum ar zice Saccsiv n.n.) in raport cu „cei rai”, ca sa se poata realiza CONTRASTUL si sa fie pastrata POLARIZAREA MASELOR DE OAMENI. Dar TOTI (AI ELITELOR) sunt o „apa si-un pamant” , plamada lui satanel.
    Declaratiile Papei pot fi uluitoare pentru cine nu percepe unitar, caci nu va avea cheia „DIALECTICII CONTRARIILOR” (pionii albi + pionii negrii, asa cum ne-a explicat Saccsiv n.n.) in „DINAMICA INTREGULUI” si astfel poate fi derutat si dus de nas.”

    Apreciază

  2. acelas said, on mai 4, 2022 at 5:13 pm

    pai, o fi omul care trage cu tabara reala NOM? Ca sa iasa cat mai boom?
    https://www.activenews.ro/stiri/Spectaculoasa-MISCARE-diplomatica-a-Papei-inspre-Putin.-%E2%80%9ENATO-a-latrat-la-portile-Rusiei.-De-ce-l-a-CENZURAT-fratele-Danca-pe-Seful-de-la-Vatican-174161

    Cutremur: papa Francisc e putinist! (lol!)

    Apreciază

  3. Bond said, on mai 4, 2022 at 5:24 pm

    Parintele Vasile Iovita si un cuvant plin de nadejde:
    https://ortodoxiacatacombe.wordpress.com/2022/05/03/razboi-avem-acesta-va-fi-mondializat-si-nuclearizat/

    Apreciază

  4. Felix said, on mai 4, 2022 at 7:50 pm

    Indemnul Sfantului Ioan Gura de Aur catre Papa Francisc!

    (…)

    Deci nu te indoi de Inviere, fiindca credinta aceasta indoielnica este draceasca.
    Si diavolul te incearca nu numai ca tu sa nu crezi in Inviere, dar inca iti sugereaza sa te instrainezi de faptele cele bune si sa te pierzi.
    Neindeletnicindu-te cu virtutea inseamna ca nu crezi in Inviere.
    Amandoua acestea se trag una din alta, rautatea din necredinta si necredinta din rautate.

    (Sfantul Ioan Gura de Aur, Talcuiri la Epistola Intai catre Corinteni, Omilia XVII, Editura Sophia, 2005, p.176)

    Apreciază

  5. vlad tepes said, on mai 4, 2022 at 9:17 pm

    Ce-i poate spune lui Putin, iezuitul asta gretos, altceva decat sa „spele putina” din Ucraina! Iar dialogul ar putea continua ca-n schita „Justitie” a lui Caragiale:
    Putin: Da, domn’ judecător-Papica, onoarea mea, săru’ mâna, nereperată, cum rămâne?
    Papica(maliţios): Las’ că ţi-o reperează domn’ Mitică-Robinette!

    Apreciază

  6. Efrem said, on mai 4, 2022 at 10:11 pm

    Papa Francisc este un eretic diavolesc . Diferența dintre un eretic și un eretic diavolesc este că , un simplu eretic este un om care înțelege greșit dreapta credință în Dumnezeu ,iar un eretic diavolesc este un individ care lucrează cu diavolul , el conștient dușmănește pe Dumnezeu și propovăduiește erezii cu scopul de a face rău creștinilor .
    Papa Francisc vrea să pară in ochii creștinilor ca un mare făcător de pace, dar cu viclenie face politica SUA și NATO .
    De ce Papa nu se opune public împotriva livrărilor de arme făcute de Occident pentru susținerea regimului criminal de la Kiev ?
    Nu și asta ar contribuii la oprirea războiului ?
    Sau să îndemne public la recunoașterea de către Kiev și Occident a republicilor rusești din Donbass .
    De fapt Papa chiar ar contribui mai mult la extinderea conflictului , el a spus : „Cât privește o călătorie la Kiev, papa a răspuns: ”La Kiev, pentru moment, nu merg”. ”Simt că nu trebuie să merg. Eu trebuie să merg mai întâi la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. ”
    Deci prin afirmația precum că la Kiev simte că nu trebuie sa meargă ,iar la Moscova ar trebui să meargă mai întâi , el încearcă cu viclenie să convingă lumea cum că principalii vinovați pentru conflictul din Ucraina ar fi rușii ceea ce nu este de fapt adevărat .
    Iar de regimul satanist al lui Zelensky și Kolomoisky de la Kiev ar vrea într-un fel cu viclenie să se înțeleagă cum că ar fi legitim ,”simțind că acolo nu ar trebui să meargă „,regim care a răstignit la propriu un rus pe cruce !!!

    Apreciază

  7. Efrem said, on mai 4, 2022 at 10:38 pm

    Politica occidentală (SUA,NATO,UE) este foarte ciudată, această politică urmărește interese oculte .

    In 1999, NATO a bombardat Serbia pe motiv că sârbii ar persecuta pe criterii etnice minoritatea albaneză din provincia Kosovo din teritoriul legitim al Serbiei . Au atacat Serbia obligând pe Sârbi să se retragă din Kosovo .
    Iar din 2014 încoace politica Occidentală susține regimul criminal din Ucraina care persecută pe criterii etnice minoritatea rusă .
    Rușii știind că populația etnică rusească din Ucraina dintre care mulți având și cetățenie rusă este persecutată de un regim interlop-criminal ce trebuiau oare să facă ? Să se uite peste graniță cum grupări paramilitare de sataniști răstignesc oameni pe cruce pe motiv că vorbesc limba rusă și nu vor să adere la Uniunea Europeană ?
    Papa(la vremea respectivă Ioan Paul al- 2-lea) in 1999 când americanii și NATO bombardau Serbia s-a dus la americani(sau a intenționat să se ducă) să îi îndemne să oprească bombardamentele asupra Serbiei ? Pe atuncea nu era PAPA tot mare făcător de pace ???

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.