SACCSIV – blog ortodox

ISRAEL 365 NEWS despre mesajul de Sfintele Pasti al presedintelui Volodimir Zelenski

Posted in EVREI, razboi, RUSIA, Sfintele Pasti, Ucraina, Volodimir Zelenski by saccsiv on aprilie 27, 2022

ISRAEL 365 NEWS: UKRAINE’S ‘JEWISH’ PRESIDENT DECLARES HOLY WAR AGAINST RUSSIA: “CHRIST HAS RISEN!” [WATCH]

PREȘEDINTELE ‘EVREU’ AL UCRAINEI DECLARĂ RĂZBOI SFÂNT ÎMPOTRIVA RUSIEI: ‘HRISTOS A ÎNVIAT!’ [VIZIONAȚI]

De ADAM ELIYAHU BERKOWITZ, 26 Aprilie 2022, Israel365 News

„Dumnezeu e’n mijlocul ei, ea nu se va clătina, Dumnezeu o va ajuta dis-de-dimineață.” (Psalm 45:5, Biblia versiunea Anania)

Zelensky face apel la războiul religios, declarând: ‘Hristos a înviat!’.

Mult încercatul președinte al Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a trimis un mesaj video de Paște din Catedrala Sfânta Sofia din Kiev către poporul său.

În ciuda faptului că s-a născut evreu, Zelensky și-a încheiat discursul încărcat de religie cu declarația categorică: ‘Hristos a înviat’.

DISCURS DE PAȘTE: NAȚIONALISMUL PREZENTAT CA NOUA RELIGIE A UCRAINEI

Catedrala, construită în secolul al XI-lea, este amenințată cu distrugerea din cauza invaziei Rusiei. Zelensky a menționat istoria structurii, care a rezistat în fața atacurilor armatelor rusești anterioare, a hoardelor asiatice și a ocupației naziste, ca bază pentru capacitatea țării sale de a rezista în fața actualei invazii rusești.

Zelensky a descris apoi sărbătoarea Paștelui în termeni naționaliști:

„Astăzi, noi toți credem într-o nouă victorie a Ucrainei”, a spus Zelensky. „Și suntem cu toții convinși că nu vom fi distruși de nicio hoardă sau de vreun rău. Cu toții îndurăm vremuri întunecate. Și în această zi luminoasă de sărbătoare, cei mai mulți dintre noi nu sunt îmbrăcați în haine luminoase. Dar noi luptăm pentru o idee luminoasă. De partea luminii. Iar adevărul, oamenii, Domnul și lumina cerească sunt de partea noastră.”

Este ciudat pentru Zelensky, care s-a născut evreu și ai cărui străbunici au murit în al Doilea Război Mondial, să invoce o divinitate în interiorul unei biserici.

Trebuie remarcat faptul că, în ciuda istoriei evreiești a familiei sale, Zelensky a fost evaziv cu privire la detaliile istoriei Holocaustului din familia sa, referindu-se în schimb la faptul că familia sa a fost nimicită în ‘război’. În discursul său în Knesset, el a rescris istoria, susținând că ucrainenii i-au ajutat pe evrei în timpul Holocaustului. Acest lucru este fals, deoarece majoritatea ucrainenilor au colaborat cu ocupația nazistă încă de la început. Peste un milion de evrei ucraineni au fost uciși în timpul Holocaustului. Zelensky a comparat, de asemenea, invazia rusă cu Holocaustul, numind-o ‘soluția finală’.

ORANTA: MARIA DEASUPRA LUMII

Zelensky și-a continuat discursul de Paști în timp ce se afla sub o imagine a Mariei, mama evreică a lui Iisus, numită în ortodoxia ucraineană Oranta.

„Puterea sfintei protectoare a rasei umane, Oranta. Ea este deasupra mea. Ea este deasupra noastră, a tuturor. Stâlpul de nezdruncinat al Bisericii lui Hristos, voința de nezdruncinat a principalei fortărețe, Kievul, zidul de nezdruncinat al statului.”

Trebuie remarcat faptul că evreii evită să folosească termenul ‘Hristos’ atunci când fac referire la Iisus, deoarece aceasta ar fi o recunoaștere explicită a lui Iisus ca Mesia.

„Atâta timp cât există Oranta, există Sophia”, a spus Zelensky. „Și Kievul este alături de ea, iar întreaga Ucraină le este alături”.

Biserica nu a fost numită după o figură sau un sfânt anume, ci a fost dedicată ‘Sfintei Înțelepciuni’, ca în cazul bisericii Hagia Sophia din Constantinopol.

ÎNLOCUIND IERUSALIM CU KIEV

Zelensky a citat apoi Psalmi 46:6 (45:5).

„Deasupra imaginii Orantei se află cuvintele din Psalmi: Dumnezeu locuiește în cetate. Aceasta nu poate fi distrusă. Încă din zorii zilei, Dumnezeu o va proteja”.

Versetul din Psalmi se referă, desigur, la Ierusalim și nu la Kiev, așa cum a declarat Zelensky.

„Oranta în latină înseamnă ‘cel (cea) care se roagă’, a continuat Zelensky. „Ne-am rugat cu toții în ultimele două luni. Și în ziua Învierii lui Hristos, care simbolizează marea victorie a vieții asupra morții, fiecare dintre noi îi cere Domnului același lucru. Și rostește aceleași cuvinte către cer. Cuvintele rugăciunii unuia mare și unit.”

Zelensky a făcut apoi o pledoarie pasionată pentru salvarea întregului său popor, după ce l-a lustruit religios.

„Marele și singurul Dumnezeu! Salvează-ne Ucraina!” a invocat Zelensky. „Protejează-i pe cei care ne protejează! Cerule, protejează-i pe cei care apără pământul natal. Întărește voința celor care ne apără de robie. Salvează-i pe cei care salvează Ucraina. Salvează-i pe toți ucrainenii! Noi nu am atacat pe nimeni, așadar ne apără pe noi. Noi nu am distrus niciodată alte națiuni, așa că nu lăsa pe nimeni să ne distrugă. Noi nu am confiscat pământurile altora, așa că nu lăsa pe nimeni să le confiște pe ale noastre.”

Mulți evrei ar contesta această afirmație, deoarece Ucraina are secole în istorie de pogromuri și antisemitism.

„Credem, Doamne, că la judecata Ta nu le vei ierta lor. Tuturor celor care au uitat toate poruncile Tale…”, a continuat el. „Lasă-i pe ei și pe noi toți să auzim focurile de artificii ale victoriei”.

‘HRISTOS A ÎNVIAT’

El și-a îndemnat apoi poporul să lupte pentru victorie.

„Dragi ucraineni, anul trecut am sărbătorit Paștele în casă din cauza pandemiei. Anul acesta sărbătorim și noi Învierea lui Hristos, dar nu așa cum obișnuiam. Din cauza unui alt virus. Din cauza ciumei numite război. Atât amenințarea de anul trecut, cât și cea actuală au un singur lucru comun – nimeni și nimic nu poate învinge Ucraina.”

„Marea sărbătoare de astăzi ne dă o mare speranță și credință neclintită că lumina va învinge întunericul, binele va învinge răul, viața va învinge moartea și, prin urmare, Ucraina va învinge cu siguranță! Iar de Paște, îi cerem lui Dumnezeu un mare har pentru a face ca marele nostru vis să devină realitate – aceasta este o altă zi mare – ziua în care o mare pace va veni în Ucraina. Și odată cu ea – armonie și prosperitate veșnică”.

„Aveți grijă de voi înșivă. Aveți grijă de cei dragi vouă. Aveți grijă de Ucraina!”

Zelensky și-a încheiat discursul cu o declarație bizară, care dezminte rădăcinile sale evreiești:

‘Hristos a înviat!’, a declarat el. ‘Adevărat a Înviat!’.

RĂZBOIUL RELIGIOS

Declarația finală a lui Zelensky nu doar că te lasă perplex, ci este și profund tulburătoare, amplificând războiul și transformându-l într-un conflict religios. În acest fel, Ucraina și Rusia ar putea fi considerate ca fiind opuse pe criterii religioase. Mulți analiști politici au sugerat că președintele rus Vladimir Putin încearcă să restabilească un imperiu țarist după modelul lui Vladimir cel Mare, ca o a treia Romă bazată pe Biserica Creștină Ortodoxă Răsăriteană. În ciuda milioanelor de adepți din Ucraina, Biserica, condusă de Patriarhul Kirill, s-a pronunțat în favoarea invaziei Ucrainei. Patriarhul Kirill a numit guvernarea lui Putin un ‘miracol al lui Dumnezeu’.

 

Comentariu saccsiv:

Nu stiu sa fi fost botezat.

Anul trecut critica faptul că, urmărind filmările Marii Procesiuni Religioase a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, nu a văzut măști pe fețele oamenilor:

https://spzh.news/ro/news/81596-zelenskij-o-krestnom-khode-upc-svezli-lyudej-i-nichego-ne-organizovali

Cititi va rog si:

Zelenski, aspru criticat de oficiali israelieni după comparaţia războiului dintre Ucraina şi Rusia cu Holocaustul: „Comparaţia este revoltătoare“

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Petru said, on aprilie 27, 2022 at 8:22 pm

    Daca nu era destul de in varsta, puteam sa jur ca asta e antihristul

    Apreciat de 1 persoană

  2. Felix said, on aprilie 27, 2022 at 9:05 pm

    Deși nu este clar dacă este un evreu practicant, Zelenski a declarat pentru The Times of Israel că familia lui nu este „ortodoxă, ci o familie evreiască sovietică obișnuită.” „Nu vorbesc niciodată despre religie și nici despre Dumnezeu pentru că am propria mea părere despre aceasta. Desigur, cred în Dumnezeu. Dar vorbesc cu El doar în anumite momente importante și mai ales acolo unde mă simt confortabil”, a spus Zelenski
    https://www.capital.ro/cine-este-zelenski-adevarul-necunoscut-despre-eroul-din-ucraina.html

    Apreciază

    • Felix said, on aprilie 28, 2022 at 8:40 am

      Apocalipsa zombi!
      Punctul culminant:
      Dezastrul se prefigurează pe măsură ce virusul Marburg a fost eliberat prin dozare deodata cu vaccinul împotriva COVID-19

      The Prather Point: Disaster looms as Marburg virus may have been released through COVID-19 vaccine payloads – Brighteon.TV – NaturalNews.com
      https://www.naturalnews.com/2022-04-27-marburg-may-have-been-released-through-vaccine.html

      Avocatul Todd Callender a avertizat recent publicul cu privire la un dezastru iminent, deoarece temutul virus Marburg ar fi fost eliberat prin vaccinurile împotriva coronavirusului Wuhan (COVID-19).
      „Acum, avem nevoie doar de dezastrul real să se întâmple. Și există părți mai rele decât atât, inclusiv ștergerea genei 1p36 care efectiv îi va transforma pe acei oameni vaxxinati în zombi. Oricât de ciudat ar suna, guvernul nostru se pregătește pentru asta”,

      Apreciat de 1 persoană

      • gheorghe said, on aprilie 28, 2022 at 12:41 pm

        Coronavirusul Wuhan este VACCIN cu BACTERIE „aranjata”; nu e mnici un virus.
        Nici Marburg mnu e virus.
        Virusul – deseu biologic nano-metric nu se misca, nu se inmulteste…. e eliminbat de organism simplu sau este utilizat ca aditiv in procese interne fiziologice.

        Orice poveste cu folosirea acestui termen fantezist = „virus” denota ruperea de realitate si propaganda finantista (stim cine e „la butoane”!) , nu este nimic stiintific.

        Apreciază

  3. Alex said, on aprilie 27, 2022 at 9:15 pm

    Viceministrul de interne al Republicii Moldova a spus că grenadele care au fost folosite în exploziile misterioase din Transnistria sunt produse de Rusia și sunt folosite doar de armatele Rusiei, Iordaniei, Transnistriei și Gabonului. „Nu cred că aceștia erau gabonezii.”

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/explozii-la-tiraspol-in-cladirea-asa-zisului-minister-al-securitatii-din-transnistria-1917633

    Daca erau alte conditiile unirii dintre Romania si Moldova as fi fost de acord, insa sa ne unim doar de frica rusilor pare cea mai mare prostie pentru ca miscarea asta poate mai rau sa ii enerveze si sa ne ia in vizor.

    Intre timp:

    Apreciază

  4. rudyscc said, on aprilie 27, 2022 at 9:16 pm

    Zelenski asta e un mare ticălos, asta e adevărul.

    Apreciază

  5. scortisoara said, on aprilie 27, 2022 at 10:17 pm

    Elon Musk viitorul președinte al USA !!!!!!??????

    Apreciază

  6. Moca said, on aprilie 27, 2022 at 10:48 pm

    Mă, noi chiar suntem un neam de proști în cele mai delicate momente istorice ??? !!! Chiar avem o tendință bolnavă de a ne așeza de partea greșită a țevii puștii istoriei, cum am făcut-o de nenumărate ori ??!!
    În 1883 Karl Zephirnus Primo ne bagă(în secret) cu gâtul în jugul Puterilor Centrale, că, na, erea neamul lui pe care-l susținea;
    în 914 arătăm ceva mai multă minte, ținind cu dinții de neutralitate vreme de doi ani; apoi pariem pe o Antantă de la mii de km contra celor de peste munți, pierzând trei sferturi din Regat în următoarele 6 luni;
    în 938 priapistul de Karl Secundo se rățoiește la Hitler și în următorii doi ani pierdem – la manevrele Reichului Milenar- o treime din teritoriul Țării;
    În 941 *învingem cu Axa ori cădem cu Axa*,risipindu-ne oasele prin stepele sovietice, apoi în trei ani, Sovietele ne pun jugul *frățesc* pentru 4 decenii și mai bine;
    în 968, Ceașcă cel Viteaz și Politica lui Independentă cu Pumnul În Piept ne duce la un foc de pușcă distanță să fim *călcați* iar de Soviete;
    în 989 ne-o trag serviciile *țărilor frățești*, ,făcându-ne să ne împușcăm între noi ca orbeții aflați la mitralieră;
    din 007 încoace scuipăm și huiduim un urs adormit, de multe ori infrânt dar niciodată invins militar- Kașai ordenu* pe unitate; ca să împlinim și ultima profeție cu sfâșierea Țării de Urși, CocoșiCuPeneVerzi și de Cefele Groase, toți *frățești* odinioară;
    în 022 pariem pe un cal mort, cum este țara din bucăți *de la margine*, dându-le gioarsele de aveoane sovietice în schimbul băgării în linea-ntâi, să crăpăm iar pentru alții.
    Kbăă, chiar ești pro, Române ???!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Radu Humor said, on aprilie 28, 2022 at 12:00 am

    Este cel mai parșiv dintre războaie, pentru că se duce mai mult în culise, SUA și UE, aka NATO, neavând curajul și decența să recunoască implicarea directă în acest război împotriva Rusiei provocat mârșav de către ei, dar suportat cu toate consecințele de niște bieți ucrainieni, că ăia bogați au tulit-o de mult peste granițe !
    Au rămas niște patrioți adevărați, niște naivi ce cred că-și apără Țara , nu oligarhii, cu toate că chiar măscăriciul declară că vrea să facă din Ucraina -Marele Israel și că ei, patrioții vor fi primii eliminați în caz de câștig al acestei confruntări de către actoraș și trupa lui de perciunați ( bine asta n-o mai declară, că nu-i prost. E doar escroc și trădător de Țară, că de neam….)!!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Alex said, on aprilie 28, 2022 at 12:11 am

    Apar multe cazuri de copii cu hepatita si in afara
    https://www.dailymail.co.uk/health/article-10751175/US-cases-child-hepatitis-reach-11-global-toll-hitting-169-including-one-death.html
    Faptul ca inca din primele fraze se neaga vaccinul Covid ca fiind cauza acestor misterioase cazuri de hepatita la copii imi ridica multe semne de intrebare.
    Chiar personal stiu multi parinti romani ce si au vaccinat copii anti-covid cu varste de doar 10-14 ani.
    Odios dar real.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Alex said, on aprilie 28, 2022 at 2:35 am

    Trecerea Kuchurgan-Pervomaisk dintre Moldova si Transnistria a fost azi fortificata

    Ministrul de externe britanic: China nu a condamnat crimele rusesti. iar comertul ei cu Moscova a crescut o treime de la inceputul razboiului.

    Convoi NATO filmat in Romania langa Babadag (ce se posibil indreapta spre Moldova)

    Biden a infiintat o noua Securitatea a Americii in privinta Dizinformarii condus de Nina Jankowicz, fosta consilier Centrul Wilson si al Ministrului de externe Ucrainian si parte a Programului Fulbright (pion George Soros)

    ––
    Se ingroasa gluma si inca nu mi se pare ca romanii sunt pregatiti pentru ce o sa vina in curand.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Radu Humor said, on aprilie 28, 2022 at 11:41 pm

    Măscăriciul ăsta vorbește de cele sfinte dar nu-și face nici o cruce pe parcursul întregului discurs !
    Un ipocrit sadea și un escroc sentimental religios !

    Apreciază

  11. […] ISRAEL 365 NEWS despre mesajul de Sfintele Pasti al presedintelui Volodimir Zelenski […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.