SACCSIV – blog ortodox

Britanicii sunt îndemnați să se prezinte urgent la testele de depistare a virusului HIV, după ce au fost depistate mai multe cazuri pozitive la heterosexuali decât la homosexuali

Posted in HIV, HOMOSEXUALITATE, Marea Britanie by saccsiv on februarie 10, 2022

THE Sun: TAKE THE TEST Brits urged to get HIV tests as heterosexual diagnoses higher for first time in a decade

FĂ-ȚI TESTUL: Britanicii sunt îndemnați să se testeze urgent pentru HIV, în condițiile în care numărul cazurilor înregistrate în rândul heterosexualilor a crescut pentru prima dată în ultimul deceniu

De Terri-Ann Williams, 07 Februarie 2022, The Sun

Britanicii au fost îndemnați să se prezinte urgent pentru a face testul HIV, deoarece pentru prima dată în ultimele decenii mai mulți bărbați heterosexuali au fost depistați pozitiv decât bărbații homosexuali, Imagine: Getty

BRITANICII au fost îndemnați să se prezinte urgent la testele de depistare a virusului HIV, după ce au fost depistate mai multe cazuri pozitive la heterosexuali decât la homosexuali.

Este pentru prima dată după zeci de ani când se constată o rată mai mare de pozitivitate la HIV în rândul heterosexualilor decât în rândul homosexualilor, iar cercetările arată că ratele de testare au scăzut cu o treime.

Acest anunț vine după ce o nouă ‘super-tulpină’ de HIV a fost detectată în 109 cazuri noi.

Noua ‘super-tulpină’ – numită ‘VB’ – a fost descoperită pentru prima dată în Olanda, în cadrul unui studiu care se bazează pe probe colectate.

Datele Agenției britanice de securitate sanitară (UKHSA) arată că, în Anglia, în 2020, jumătate din toate noile cazuri de diagnosticare cu HIV au fost la heterosexuali – în comparație cu 45% la bărbații homosexuali și bisexuali.

Ca răspuns la rezultatele testelor, începând de astăzi vor fi puse gratuit la dispoziție kituri de testare HIV, iar orice persoană activă din punct de vedere sexual a fost încurajată să se testeze pentru a-și cunoaște statutul său HIV.

Pe parcursul anului 2020, numărul heterosexualilor care s-au testat pentru HIV a scăzut cu 33 la sută, comparativ cu doar șapte la sută în cazul bărbaților homosexuali și bisexuali.

Se crede că această scădere este cauzată de pandemia Covid, în care oamenii au fost încurajați să apeleze la serviciile NHS doar pentru ‘probleme grave’, mulți oameni având impresia că bunăstarea vieții sexuale nu este pe listă.

Experții au declarat anterior că restricțiile privind coronavirusul ar putea ‘elimina HIV’, după ce transmiterea acestei afecțiuni a scăzut vertiginos.

Dr. Alan McGowan a încurajat oamenii să se testeze în perioada de izolare, deoarece multe persoane nu au avut relații sexuale, ceea ce a însemnat, a spus el, că sunt ‘mai puține persoane infecțioase’ în jur.

Noile date au arătat, de asemenea, că bărbații heterosexuali au avut mai multe șanse de a fi diagnosticați mai târziu decât bărbații bisexuali sau homosexuali.

Mai mult de jumătate (51%) dintre femei (51%), 55% dintre bărbații heterosexuali și 66% dintre cei cu vârsta de 65 de ani și peste diagnosticați cu HIV în 2020 au fost diagnosticați într-un stadiu tardiv.

În comparație cu doar 29% dintre bărbații homosexuali și bisexuali.

A fi diagnosticat tardiv înseamnă că deteriorarea sistemului imunitar a început deja.

Care sunt simptomele infecției cu HIV?

Majoritatea persoanelor infectate prezintă o afecțiune de scurtă durată, asemănătoare gripei, la două până la șase săptămâni după ce au intrat în contact cu HIV.

Aceste simptome, pe care le au 80% dintre persoanele infectate, sunt un semn că organismul lor încearcă să lupte împotriva HIV. Acestea includ:

  • Febră
  • Dureri în gât
  • Erupții pe corp
  • Oboseală
  • Dureri articulare și/sau musculare
  • Glande umflate

După această afecțiune, care durează în mod normal una sau două săptămâni, bolnavii de HIV nu vor avea niciun simptom timp de până la 10 ani – timp în care vor arăta și se vor simți bine. Cu toate acestea, virusul va continua să provoace daune în mod progresiv sistemului imunitar al unei persoane. Numai după ce sistemul imunitar este deja grav afectat, persoana va prezenta noi simptome. Acestea includ:

  • Pierdere în greutate
  • Diaree cronică
  • Transpirații nocturne
  • Probleme ale pielii
  • Infecții recurente
  • Boli grave, care pun viața în pericol

Taku Mukiwa, șeful programelor de sănătate de la Terrence Higgins Trust, a declarat: „Pentru prima dată, există mai mulți heterosexuali decât bărbați homosexuali și bisexuali care sunt diagnosticați cu HIV.

Heterosexualii au înregistrat, de asemenea, o scădere mult mai abruptă a ratei de testare pentru HIV în timpul restrictiilor de Covid-19, și sunt mult mai susceptibili de a fi diagnosticați tardiv.

De aceea, trebuie să vedem mai mulți heterosexuali care se testează, pentru a evita ca cineva să trăiască mult timp cu HIV nediagnosticat.

Acest lucru este important pentru propria lor sănătate, precum și pentru eforturile de a opri transmiterea HIV, deoarece marea majoritate a oamenilor se infectează cu HIV de la o persoană care nu știe că este infectată.”

Experții de la organizația caritabilă au declarat că lipsa bărbaților heterosexuali care își fac testele de depistare a virusului HIV este probabil determinată de convingerea că aceștia nu sunt expuși riscului de infectare cu HIV, convingere care este adesea întărită de profesioniștii din domeniul sănătății.

Aceștia au adăugat că este crucială creșterea ratei de testare HIV, deoarece se estimează că aproximativ cinci la sută dintre persoanele care trăiesc cu HIV în Marea Britanie nu știu că sunt infectate.

„Încurajăm pe toată lumea să accepte oferta unui test gratuit, doar cunoscându-ți statutul HIV poți fi împuternicit să acționezi.”, a declarat Kate Folkard, director adjunct interimar al diviziei HIV din cadrul UKHSA.

Asta poate avea efecte negative asupra sănătății, și înseamnă că cineva ar putea transmite HIV fără să știe.

Aceștia au declarat că scăderea numărului de cazuri la bărbații homosexuali și bisexuali este rezultatul disponibilității tot mai mari a pilulei PrEP de prevenire a HIV.

Ei au spus că este, de asemenea, rezultatul promovării specifice a testelor de rutină pentru depistarea HIV, urmate de inițierea rapidă a tratamentului HIV pentru cei diagnosticați, ceea ce înseamnă că aceștia sunt mai rapid suprimați din punct de vedere viral și nu pot transmite HIV.

Kate Folkard, director adjunct interimar al Diviziei HIV din cadrul UKHSA, a declarat că transmiterea trebuie redusă în toate zonele populației.

Ea a precizat că, pentru a pune capăt transmiterii HIV, este nevoie de diagnosticarea timpurie a infecției, de începerea imediată a tratamentului, și de asigurarea unui ghid care să ajute persoanele care urmează tratamentul.

„Depistarea timpurie a HIV permite începerea mai devreme a unui tratament eficient, iar persoanele diagnosticate se pot aștepta să aibă o speranță de viață normală.

În plus, persoanele care trăiesc cu HIV care sunt tratate și mențin un nivel nedetectabil al virusului nu pot transmite HIV, cunoscut sub numele de Nedetectabil = Netransmisibil (U=U).

Încurajăm pe toată lumea să accepte oferta unui test gratuit, doar cunoscându-ți statutul HIV poți fi împuternicit să iei măsuri.

Prin intermediul Planului de acțiune HIV, vom continua să lucrăm împreună cu partenerii noștri din întregul sistem de sănătate pentru a ne atinge obiectivul de a pune capăt transmiterii HIV până în 2030”, a explicat ea.

Kiturile gratuite de testare HIV pe care le puteți face acasă pot fi comandate prin intermediul site-ului startswithme.org.uk în timpul Săptămânii naționale de testare HIV, sau puteți vizita clinica locală de sănătate sexuală.

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Paul said, on februarie 10, 2022 at 10:33 am

    12 tari renunță la restricțiile covid

    https://newsconspy.wordpress.com/2022/02/09/12-tari-renunta-la-restrictiile-impuse-de-pandemia-covid/

    Apreciază

  2. dmaximilian said, on februarie 10, 2022 at 10:35 am

    Nimic nu e întâmplător, s-au vaccinat, s-au ”imunizat”… nu!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 10, 2022 at 10:41 am

      dmaximilian

      Pai cica din 2020 au constatat tendinta asta, iar atunci nu erau vaccinuri. Sau poate ca mint…

      Apreciază

      • dmaximilian said, on februarie 10, 2022 at 11:03 am

        nu ştiu sigur, dar articolul spune că ”au fost îndemnați să se prezinte URGENT”

        deci, după ce ai observat ceva grav, atunci imediat apare şi urgenţa de a lua măsuri, dacă urgenţa e acum, atunci acum au şi observat!

        poate că o dau aşa cu 2020 ca să nu bată la ochi – ceea ce am scris mai sus – care e cauza, care e efectul

        Apreciat de 1 persoană

  3. Felix said, on februarie 10, 2022 at 11:39 am

    Brazilia ordonă o anchetă în cazul lui Bolsonaro care face legătură între vaccinul COVID și SIDA

    Președintele Bolsonaro a afirmat că vaccinurile COVID-19 pot crește șansele de a contracta SIDA.

    Curtea Supremă din Brazilia a ordonat o anchetă asupra președintelui Jair Bolsonaro pentru că a afirmat că vaccinurile COVID-19 pot crește șansele de a contracta SIDA.

    https://www.aljazeera.com/news/2021/12/4/brazils-bolsonaro-investigated-for-linking-vaccine-and-aids

    Apreciază

  4. George said, on februarie 10, 2022 at 11:40 am

    Saptamana trecuta a fost un anunt asemanator cu privire la Olanda. In Olanda a aparut o tulpina HIV f periculoasa. Virusul SARS-COV cica ar contine HIV, a spus Luc Montagnier. OMICRON a aparut de la un pacient infectat cu HIV. Doctorii chinezi de la WUHAN s-au tratat cu medicamente anti-HIV. Pastila ”minune” PFIZER este o combinatie de 2 substante folosite pentru SIDA! Virusul HIV se lipeste de ADN pt totdeauna. Proteina spike din virus si cea din vaccin, la fel.

    Apreciază

  5. Adi said, on februarie 10, 2022 at 12:47 pm

    rezoneaza cu ce spunea Luc Montagner.

    Apreciază

  6. Clement said, on februarie 10, 2022 at 12:57 pm

    In urma cu 5 ani, spitalul universitar din Anvers a avut o initiativa care a surprins populatia, respectiv a instalat un camp de corturi medicale in curtea spitalului in care, contra cost, au testat medicamente si ei mai stiu ce, pe benevoli fara conditionari de varsta si starea sanatatii.
    Subiectii, printre care se aflau si multi oameni ai strazii si drogati, au trait complet izolati o perioada relativ indelungata de timp.
    Nu s-au facut publice rezultatele testarii.
    Trebuie stiut faptul ca marile clinici din occident au in corpul cladirii cate un etaj sau mai multe, la care publicul nu are acces pentru ca pur si simplu nu exista scari, lifturi si usi.
    In aceste spatii cercetatorii medici si farmacisti abordeaza terapii noi pentru pacientii spitalizati , adesea neinformati ca participa la un studiu.
    Chiar si medici romani furnizeaza si fac cercetari pe cobai conationali , internati sub pretextul unui „bilant de sanatate”.

    Apreciază

  7. Spaceman said, on februarie 10, 2022 at 1:40 pm

    Moderna a început testele clinice pentru un vaccin împotriva HIV pe bază de ARN mesager

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/moderna-a-inceput-testele-clinice-pentru-un-vaccin-impotriva-hiv-pe-baza-de-arn-mesager-1818199

    Apreciază

  8. […] Britanicii sunt îndemnați să se prezinte urgent la testele de depistare a virusului HIV, după ce… […]

    Apreciază

  9. Un om said, on februarie 10, 2022 at 4:33 pm

    Fiindcă în zilele noastre (aproape) toți (inclusiv heterosexualii) sunt niște mari curvari care vor doar mizeria din trei litere!

    Apreciază

    • Clement said, on februarie 10, 2022 at 8:53 pm

      Homosexualii si lucratorii din industria sexului s-au vaccinat primii si posibil ca au primit seruri cu dedicatie..
      Nenoricirea este ca in decaderea satanica au fost impinsi si tineri drogati, victime ale unei societati detracate.
      Sa fereasca Dumnezeu, caci si in tara noastra sunt mii de tineri distrusi de vicii.
      Pentru tot ce este rau si noi suntem vinovati intr-o oarecare masura.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.