SACCSIV – blog ortodox

Guvernul a eliminat aliniatul (12²) de la Art. 1 din Ordonanta. Dar…

Posted in Coronavirus, GUVERNUL Romaniei, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on februarie 5, 2022

Conform realitatea.net in ședința de joi, pe masa Guvernului s-a aflat proiectul OUG privind adoptarea certificatului COVID la nivel național – Vezi documentul AICI. 

Acolo aparea aliniatul (12²) de la Art. 1:

„(12²) Regulile de acceptare a certificatelor se stabilesc după cum urmează:
a) pentru intrarea pe teritoriul României, prin Hotărâre a Comitetului
Național pentru Situații de Urgență;
b) pentru desfășurarea activităților pe teritoriul național, se stabilesc prin
Hotărâre a Guvernului.”

Asta a scos oamenii in strada alaltaieri si ieri:

ALARMĂ!!! – Guvernul ticălos vrea să impună prin Ordonanță de Urgența certificatul Covid. Se strâng protestari în Piața Victoriei

Acum – PROTEST ÎN PIAȚA VICTORIEI împotriva Ordonanței care instituie certificatul Covid

Dupa care, aliniatul de mai sus a fost eliminat:

Guvernul trădător a dat înapoi! Au scos din Ordonanța de Urgență articolul referitor la instituirea certificatelor covid oriunde și oricând

Sincer, nu prea mi-e clara povestea asta. Pare ca au bagat respectivul aliniat doar pentru a avea ce scoate, ca lumea sa accepte ceea ce a ramas. Si iata ce a ramas, conform articolului VIDEO ALERTĂ În România nu se mai poate intra decât cu vaccin cu schema completă, inclusiv booster de pe Stiri pe surse:

Adriana Pistol, , secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a confirmat că cine vrea să intre în România trebuie să prezinte un certificat de vaccinare dar nu mai vechi de 270 de zile pentru cei care au făcut doza primară: adică, două doze pentru Pfizer, AstraZeneca și Moderna, și o doză cu J&J. Cine a depășit acest termen, trebuie să prezinte fie test PCR, fie dovada trecerii prin boală. Cei cu doza booster au valabilitate până în 31 decembrie 2022.

”Am lucrat pentru a implementa observațiile ca să avem garanția unui act normativ care să ofere claritate. În legătură cu certificatul digital european, există o decizie a UE care aduce modificări, în sensul că sunt considerate acceptate la circulația transfrontalieră certificatele care au dozele cu schema completă primară de vaccinare  valabilitatea lor este definită la un număr de 9 luni. Dacă este vorba despre persoane care au primit doar schema de vaccinare, valabilitatea este de 270 de zile. Pentru cei cu doza booster nu a fost stabilită valabilitatea de către UE. Noi am stabilit-o până la 31 decembrie 2022, urmând a fi modificată în funcție de decizia UE. Decizia despre care se discută la nivel european este de iunie 2023, iar noi vom adopta termenul prevăzut când va fi luată decizia.

Pentru românii care vor să călătorească într-un stat membru al UE trebuie să știe că există posibilitatea să li se verifice certificatul de vaccinare și că se află în termenul de valabilitate: 270 de zile pentru cei cu schema primară, fără termen pentru cei care au doza booster.

Pe teritoriul României, orice persoană care vine dintr-o țară europeană va fi verificată dacă respectă una din cele 3 cerințe al CNSU: certificatul de vaccinare, trecere prin boală și test RT PCR.”, a spus Adriana Pistol.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, OUG referitoare la certificatul digital COVID, documentul care se solicită la intrarea în România, dar şi la circulaţia persoanelor în spaţiul Uniunii europene.

Autorităţile române au transpus, astfel, decizia Uniunii Europene conform căreia certificatul de vaccinare este recunoscut doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare completă au trecut mai mult de 270 de zile. Totodată, pe plan naţional, a fost prelungită perioada de valabilitate a certificatului, de la 30 iunie la 31 decembrie 2022.

De asemenea, Guvernul a aprobat modificări referitoare la formularul de localizare a pasagerului.

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on februarie 5, 2022 at 12:55 pm

    Sfantul Nicolae Velimirovici:

    Vedeti insa ce nesocotit, ce dispretuit este Hristos intre popoarele crestine! Vedeti cum cei botezati au ajuns sa fie nu numai „putin credinciosi”, ci cu totul lipsiti de credinta, un popor stricat. Cred in orice altceva numai in Hristos nu. Cauta ajutor oriunde in jur, la stihiile si materiile oarbe si surde, numai la Hristos Domnul cel Atotputernic, nu. De aceea si-au atras cumplita pedeapsa asupra-le, ajungand putrezi, rai, slabi si ticalosi precum erau iudeii in vremea venirii lui Hristos pe pamant. Au in mana cheia imparatiei cerurilor, dar multi nu intra, nici nu-i lasa pe altii sa intre.
    Se arata mai rai, mai ticalosi, mai iubitori de sine si mai legati de pamant decat celelalte popoare. Ei indeparteaza astfel de la Hristos neamurile care nu sunt crestine, le impiedica sa intre in mult dorita imparatie. De la masa imparateasca a lui Hristos le cad acelora doar faramiturile: le aduna si se hranesc cu ele. Dar cum sa se sature acesti pagani cand europenii si americanii care se lafaie la masa ca stapani, sunt atat de lipsiti duhovniceste? Oare rabdarea lui Dumnezeu nu va ajunge odata la capat? Nu se va lepada curand Domnul de cei ce se leapada de El, precum a mai facut odinioara? Nu vor fi lepadati cei alesi si alesi cei lepadati? Nu vor fi blestemati binecuvantatii de mai inainte, iar cei blestemati vor primi binecuvantare?
    Dumnezeu s-a uitat intotdeauna mai putin la state decat la popoare, si mai putin la neamuri decat la sufletul fiecarui om. Sa nu ne infricosam asadar, sa nu spunem: „Statele si natiunile crestine de astazi vor fi distruse, si vom fi nimiciti cu totii”. Nu. Fie cu statele si cu natiunile ceea ce trebuie sa fie; nici un om care crede in Domnul nu va pieri. Dumnezeu a gasit in Sodoma un singur drept – pe Lot – si pe acela singur l-a salvat, la nimicirea Sodomei.

    Apreciază

  2. Felix said, on februarie 5, 2022 at 1:16 pm

    Comentariul unui cititor:

    „La nivelul de inteligență si implicare, la viteza de reacție de care da dovada individul ăsta NATO va domina lumea. Am o singură nedumerire, învățătorul acesta stie că foștii lui elevi așteaptă încă sa termine de strigat catalogul?”

    https://www.national.ro/politica/alarma-nato-il-vrea-pe-klaus-iohannis-presedintele-romaniei-va-avea-o-noua-functie-751448.html

    Apreciat de 1 persoană

  3. Gigimutu said, on februarie 5, 2022 at 2:14 pm

    Noi nu avem camionagii,

    să băgăm soluția canadiana, că se pare că numa așa scăpăm de ăștia?

    Apreciază

  4. Felix said, on februarie 5, 2022 at 5:11 pm

    Paul Ghiţiu: AUR nu-l are nici pe Hagi şi nu e nici naţionala Islandei
    https://paulghitiu2009.blogspot.com/2022/02/aur-nu-l-are-nici-pe-hagi-si-nu-e-nici.html?m=1

    Apreciază

  5. Aly Aly said, on februarie 6, 2022 at 12:01 am

    Sincer : NE MERITAM SOARTA. Aseara am fost o mana de oameni. E posibil asa ceva? Activitate inseamna si cel mai banal lucru pe care doresc sa il fac. Cum poti sa stai in casa cand guvernul da asemeanea OUG? In ce hal de prostie si comoditate a ajuns poporul asta? Nu va e rusine sa stati in casa? Nu avem de luptat cu turci ,cu rusi prin frig si nameti si noi totusi nu venim 2,3 ore in piata? Imi vine sa ma duc in varful muntilor si sa stau izolat in Romania. Pur si simplu mi-e sila de poporul asta.
    Sa ma iertati!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.