SACCSIV – blog ortodox

Profesorii din Franța, în GREVĂ GENERALA, pentru că nu pot face „o educație corectă pentru toți copiii”

Posted in Coronavirus, Franta by Vali on ianuarie 14, 2022

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/profesorii-din-franta-in-greva-jumatate-din-scoli-sunt-inchise-de-ce-contesta-protocolul-covid19_61e02291f8aa0a421123a122

Profesorii din Franța protestează și amenință cu o grevă generală. Mișcarea dascălilor din Franța are loc în același timp cu cea a profesorilor din România. Motivele însă diferă. În timp ce în România se protestează pentru majorarea salariilor, în Franța, profesorii reclamă că nu pot să asigure „o educație corectă tuturor” pentru că regulile în școli se schimbă prea des.

Profesorii din Franța sunt nemulțumiți de protocolul sanitar impus de guvern. Joi sunt închise aproape jumătate din școli din cauza grevei generale la care inițial erau anunțați doar 75% dintre profesorii din învățământul primar. Potrivit presei franceze – france24.com, la greva generală participă profesori din școli, colegi și licee.

Sindicatele sunt nemulțumite de protocolul sanitar care se aplică în școli și reclamă schimbarea frecventă a acestuia.

„Guvernul anunță lucruri, dar nu se gândește la ce înseamnă asta pentru personal, în teren. Este  infernal ceea ce ni se cere și, de aceea nici nu va putea dura”, spune un director de școală.

Potrivit ultimelor modificări ale protocolului, de exemplu, dacă este confirmat un singur caz într-o clasă, elevii trebuie să facă 3 testări în 4 zile, mai spun profesorii.

O profesoară de matematică, de la primar, se plânge că din cauza îmbolnăvirilor și absențelor elevilor nu se poate preda materia: „Sunt 14 absenți dintr-o clasă de 29 de elevi, în a 3-a. Nu putem asigura o educație corectă tuturor în același timp”.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. experiment said, on ianuarie 14, 2022 at 7:14 pm

    off topic

    Un cercetător pune cinci maimuțe într-o cușcă. Există o grămadă de banane atârnând de o sfoară, cu o scară care duce la banane. Când prima maimuță merge după banane, cercetătorul stropește toate cele cinci maimuțe cu apă înghețată timp de cinci minute. Puțin mai târziu, când o a doua maimuță încearcă inevitabil să meargă după banane, cercetătorul stropește din nou toate cele cinci maimuțe cu apă rece timp de cinci minute. Apoi, cercetătorul pune furtunul deoparte și nu-l mai atinge niciodată. Dar, când o a treia maimuță încearcă să meargă după banane, celelalte patru o atacă pentru a o împiedica să urce pe scara respectivă. Le este frică de pedeapsa care poate veni. Apoi, cercetătorul înlocuiește una dintre maimuțe cu o nouă maimuță care nu a făcut parte din experimentul original și nu a fost niciodată stropită cu apă. Și, de îndată ce atinge scara pentru a merge după banane, celelalte patru maimuțe o atacă pentru a o împiedica să facă asta. Dacă încearcă din nou, o atacă din nou. Astfel, noua maimuță învață să nu meargă după banane pentru că va fi atacată dacă o va face. Cercetătorul înlocuiește a doua maimuță cu o altă maimuță nouă. Când această maimuță merge după banane, celelalte patru o atacă, inclusiv noua maimuță care nu a fost niciodată stropită cu apă. Apoi, cercetătorul continuă să înlocuiască toate maimuțele una câte una, până când toate cele cinci maimuțe originale sunt scoase din cușcă. De fiecare dată când noua venită merge după banane, ceilalte o atacă, chiar și atunci când ele, ca noi maimuțe, nu au primit niciodată pedeapsă pentru că au mers după banane. Și astfel, maimuțele noi, care nu au fost niciodată stropite cu apă rece, învață să nu meargă după ispita bananelor. Cercetătorii emit ipoteza că, dacă ar întreba maimuțele de ce nu merg după banane, ar răspunde „pentru că așa s-a procedat întotdeauna”.

    Înlocuiți maimuțele vechi cu oamenii înainte de plandemie, și maimuțele noi cu oamenii după plandemie.

    Apreciază

  2. Felix said, on ianuarie 14, 2022 at 8:02 pm

    Noul imn al anti-vacciniștilor

    We don’t need no vaccination!” promite să fie refrenul unui nou imn al anti-vacciniștilor, provenit dintr-o adaptare la piesa „Another Brick in the Wall” (Pink Floyd), căreia un tânăr român, Andi Țolea, i-a modificat versurile în conformitate cu frământările actuale ale societății.
    Imnul astfel rezultat a fost semnalat de avocatul Gheorghe Piperea.

    Black Sheep – Another Sheep in the Mall – YouTube

    Apreciază

    • Clement said, on ianuarie 15, 2022 at 12:16 am

      Domnul avocat este vigilent dar ma surprinde faptul ca nu a folosit ca arma in lupta pe care o duce cu curaj si competenta conceptul de
      IATROGENIE/ IATROGENESE, care se regaseste si ca norma juridica in legislatia din Franta .
      https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Iatrog%C3%A9n%C3%A8se
      Foarte curios ca explicatia termenului in limba romana este extrem de succinta si oarecum ironica.
      Termenul a fost folosit initial in Statele Unite de catre medicii care respingeau „terapiile” abuzive folosite de psihiatri, incluzand si medicamentele psihotrope si vaccinarea fortata.
      https://dexonline.ro/definitie/iatrogen
      „Revelatia” legata de iatrogenie am avut-o citind Efectul Lazar de Frank Herbert.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.