SACCSIV – blog ortodox

Reacții ciudate ale autorităților în cazurile jurnalistelor Gorraci și Pascal

Posted in Uncategorized by Vali on decembrie 27, 2021

Sursa: https://www.cotidianul.ro/reactii-ciudate-ale-autoritatilor-in-cazurile-jurnalistelor-gorraci-si-pascal/

La distanță de o săptămînă, două jurnaliste, una din Italia, Lucia Gorraci, cealaltă din România, Iosefina Pascal, au fost implicate în situații neașteptate, în urma cărora au ajuns la secția de poliție.

Ce este cu adevărat șocant este modul diferit în care au reacționat autoritățile de la cel mai înalt nivel față de cele două situații: față de italiancă – reacție exagerat de slugarnică, exagerat de empatică, iar față de româncă – reacție de totală indiferență! Merită să analizăm puțin această speță, căci sînt multe semnificații care nu trebuie trecute sub tăcere sau ignorate. Pe scurt…

LUCIA GORRACI vs. DIANA ȘOȘOACĂ, UN MECI ARBITRAT DE PREȘEDINTELE ȘI PREMIERUL ROMÂNIEI

LUCIA GORRACI, de la RAI UNO din Italia, venise în România pentru a realiza un material care să explice rata scăzută a vaccinării din țara noastră. În acest sens, aranjase un interviu cu senatoarea Diana Șoșoacă în biroul acesteia, stabilind de comun acord trei întrebări la care să răspundă Șoșoacă. Împotriva oricărei reguli deontologice, Lucia Gorraci a încălcat înțelegerea cu Șoșoacă și a-nceput s-o jignească pentru opiniile acesteia față de vaccin, ceea ce a declanșat scandalul binecunoscut, cu țipete și amenințări de o parte și de alta.
În privința sechestrării, noi am demonstrat cu imaginile filmate la fața locului că a fost o invenție a italiencei, amplificată de Mihai Gâdea la „Sinteza zilei”:

Ce a urmat ține de noaptea minții. Însuși Președintele României, Klaus Iohannis, s-a implicat în acea anchetă aflată în derulare și, total inadecvat, a „dictat” autorităților ce măsuri să ia, fiind clar poziționat de partea Luciei Gorraci, deși singur spune: „Nu vreau eu să mă antepronunț”, cu toate că exact asta face, vorbind despre așa-zisa „sechestrare”:

-a fost o reacție întîmplătoare, ci una concertată, căci, cu două zile înainte Primul ministru Nicolae Ciucă dăduse un Comunicat oficial, în care spune și el că incidentul este „inacceptabil”:

Sigur, sînt cunoscute și chemarea ambasadorului României la ministerul de Externe al Italiei, precum și reacția „presei Puterii”, toți aceștia fiind, în haită, de parte jurnalistei din Italia, ignorînd complet reacția avocatului Augusto Sinagra, profesor de drept și avocat în Italia, care o apără pe… Diana Șoșoacă!

„CAZUL IOSEFINEI PASCAL”, DEȘI MAI GRAV, NU-L PREOCUPĂ PE IOHANNIS, DEȘI ABUZUL AUTORITĂȚILOR ESTE DOVEDIT

Întîmplarea a făcut ca în urma protestului din 21 decembrie 2021, deci la o săptămînă după incidentul Gorraci-Șoșoacă, jurnalista IOSEFINA PASCAL din România a fost ridicată de acasă cu mascații la ora 22.30, polițiștii invocînd un motiv mincinos, cum că jurnalista ar fi fost implicată într-o infracțiune informatică, lucru negat apoi de purtătorul de cuvînt! Culmea este că pe înregistrare, unul dintre polițiști recunoaște că este de la secția 25 și a venit acasă la jurnalistă doar pentru a-și ajuta colegii de la secția 18 (!!!), deci nu avea nici o calitate în așa-zisul dosar invocat! Iată dialogul dintre Iosefina Pascal și polițiști, subtitrat de Cotidianul TV:

În realitate, Iosefina Pascal a fost chemată pentru protestul de la Parlament, așa cum i s-a spus la Secția 25, unde a stat doar 10 minute, după care, în miezul nopții, i s-a spus să plece acasă, jurnalista neavînd nici o legătură cu intrarea protestatarilor în curtea Parlamentului, la acea oră fiind acasă!

Așadar, avem de-a face aici cu un abuz „regretabil”, „inimaginabil”, „inacceptabil”, ca să folosim exact epitetele lui Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă în comentariile lor despre Cazul Gorraci-Șoșoacă. Numai că, în cazul Iosefinei Pascal, abuzul a fost săvîrșit de autoritățile române împotriva unui jurnalist!

Ei, bine, în acest caz, nici Iohannis, nici Ciucă n-au scos un cuvînt, n-au dat vreun Comunicat ci, pur și simplu, au tăcut, încurajînd astfel abuzurile față de cetățenii români, mai ales dacă e vorba de un jurnalist!

Este cineva atît de naiv încît să creadă că acest „Caz Iosefina Pascal” este altceva decît o acțiune de intimidare la adresa jurnaliștilor, știindu-se bine că Iosefina Pascal este cea care a dezvăluit relația de 2 milioane euro dintre Raed Arafat și Radu Tudor de la Antena 3?

Și, uite-așa, dacă mai era nevoie, se demonstrează încă o dată slugărnicia incredibilă a lui Iohannis și Ciucă, Președintele și Premierul României, față de oricine vine din străinătate, și ignoranța sau chiar ignorarea cazurilor în care sînt implicați jurnaliști români!

Nu tragem concluzii pentru că am ajunge la injurii colosale. Trageți-le dumneavoastră, stimați cititori! Cu injurii cu tot.

de

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.