SACCSIV – blog ortodox

Polițiștii atacă: ”Trebuie ridicate restricțiile, că suntem în scenariul verde”

Posted in Coronavirus, politie, Romania by Vali on decembrie 4, 2021

Sursa:https://www.national.ro/coronavirus/politistii-ataca-trebuie-ridicate-restrictiile-ca-suntem-in-scenariul-verde-744512.html

Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual cere Guvernului să ridice restricțiile impuse din luna octombrie, deoarece suntem, aproape integral, în scenariul verde. Polițiștii atrag atenția că oamenii nu au încredere în autorități și din această cauză, că nu reacționează rapid în relaxarea măsurilor atunci când scade semnificativ numărul de cazuri.

Toate restricțiile ar trebui ridicate acum și impuse doar atunci când crește numărul de cazuri, susțin polițiștii. Faptul că încă se mai mențin interdicțiile și certificatul verde la intrarea în instituțiile publice, în condițiile în care aproape întreaga țară a intrat în scenariul verde, demonstrează că sistemul este anchilozat, susține Marius Ionescu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

”Acest lucru a fost observat și de către noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, care a promis, și sper să nu rămână doar o promisiune, că se va crea un automatism, în sensul că, în funcție de incidența la mie pe 7 zile, aceste măsuri, inclusiv certificatul ăsta, se vor ridica. Aceste restricții ar trebui să se ridice automat, în opinia noastră, în funcție de această incidență a cazurilor. Eu tocmai de asta spun că sunt adeptul unor măsuri ferme, luate rapid, dar cu aceleași mecanisme rapide de ridicare a acestor restricții, pentru ca omul să înțeleagă că trebuie să respecte anumite reguli, că este spre binele lui, dar să vadă și că ele sunt pe o perioadă determinată de timp, nu așa, de doi ani de zile stăm în stare de alertă. Pentru că altfel nu mă pot duce cu gândul decât la alte lucruri care nu sunt în firescul lor”, ne-a declarat Marius Ionescu, președintele SNPPC.

Acesta mai spune că starea de alertă trebuie să fie ridicată și, la fel, foarte rapid, să fie impusă, dacă este cazul. ”Acum aproape toate județele sunt în scenariul verde și nu ar mai trebui să existe aceste restricții, e o prostie să le mai păstrezi în aceste condiții. Poți să iei alte măsuri, de genul portul măștii și așa mai departe. Oamenii își pierd încrederea și din acest motiv, pentru faptul că nu văd o reacție rapidă și în ridicarea acestor măsuri”, ne-a precizat președintele SNPPC, Marius Ionescu.

Carantină la intrarea în țară

Polițiștii consideră că cea mai eficientă măsură de prevenire a răspândirii Covid este testarea și carantinarea tuturor celor care intră în țară, în imediata apropiere a aeroporturilor sau a granițelor, până la primirea rezultatului testului.

”Dacă vrem cu adevărat să oprim transmiterea, autoritățile ar trebui să-și asume o carantinare directă, nu numai la aeroporturi, ci în toate punctele de intrare în țară, și să asigure transport către zona de carantinare. Pentru că așa, dacă omul ăla se urcă în tren, unde mai sunt 300 de pasageri și mai strănută pe acolo sau tușește, vă dați seama ce iese. Degeaba se ia măsura testării în aeroport și a carantinării, că până ajunge acasă mai dă la 30. Sunt o grămadă de țări în zona roșie și, dacă nu se iau niște măsuri cap-coadă, în ianuarie-februarie va fi iarăși dezastru. Înseamnă că nu învățăm absolut nimic și ne facem singuri rău. Ai intrat în țară, te-ai testat și intri în carantină undeva, în imediata apropiere, nu te duci cu trenul prin toată țara și ajungi acasă după 48 de ore, timp în care ai mers și pe la săniuș, pe Valea Prahovei sau pe la o petrecere pe traseu. Păi ce efect mai are măsura asta? Niciuna”, a afirmat președintele SNPPC, Marius Ionescu.

Polițiștii sunt împotriva vaccinării

Majoritatea polițiștilor s-au pronunțat împotriva vaccinării, în special a vaccinării obligatorii, ne mai spune Marius Ionescu, președintele SNPPC. ”Sunt multe lucruri contradictorii în ceea ce privește vaccinul. Slovenia interzice, iată, un vaccin aflat acum pe piață. Nu își asumă nimeni o situație clară cu privire la efectele adverse și cred că trebuie să lăsăm fiecare persoană să decidă dacă se va vaccina sau nu. Așa cum unii își asumă riscul să se vaccineze, așa au dreptul și ceilalți oameni să-și asume riscul să nu se vaccineze. Vedeți bine că poți să fii vaccinat și să ajungi în spital, să împrăștii virusul și să mori. Noi rămânem la părerea că cea mai importantă măsură este prevenția, prin toate mijloacele posibile, inclusiv prin vaccinare, pentru cine dorește acest lucru”, ne-a declarat președintele SNPPC, Marius Ionescu.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. GABI said, on decembrie 4, 2021 at 5:44 pm

    iar isi dau cu stangul in dreptul…. Inseamna ca, dupa ei, ar trebui omul sa traiasca sub clopot de acuma…. Cica : ” …Polițiștii consideră că cea mai eficientă măsură de prevenire a răspândirii Covid este testarea și carantinarea tuturor CELOR CARE INTRA IN TARA în imediata apropiere a aeroporturilor sau a granițelor, până la primirea rezultatului testului ,,,,,
    „……….. dacă omul ăla se URCA IN TREN, unde mai sunt 300 de pasageri și mai strănută pe acolo sau tușește, vă dați seama ce iese. Degeaba se ia măsura testării în aeroport și a carantinării, că până ajunge acasă MAI DA la 30…..” Ai intrat în țară, te-ai testat și intri în carantină undeva, în imediata apropiere, nu te duci cu trenul prin toată țara și ajungi acasă după 48 de ore, timp în care ai mers și pe la săniuș, pe Valea Prahovei sau pe la o petrecere pe traseu. Păi ce efect mai are măsura asta? inchei citat.

    Dar dupa ce ii testeaza pe teritoriul tarii noastre, la sosire (pe aeroport, gara etc), acel om, pana ajunge la destinatia propusa, (familie, munte, mare , n-are importanta) nu se va mai intalnii cu alti oameni ???
    pana ajunge acasa …….MAI DA, zic ei !!!!! CE MAI DA, intreb eu ?????
    Pai de ce ii mai obliga la testare si certificate verzi inainte de a pleca ??? Ca sa poata calatorii trebuie sa faca dovada ca sunt sanatoasi – teste,.. bani, prostii… , etc…Si daca au facut deja dovada ca sunt sanatosi (pe banii lor, desigur), de ce mai trebuiesc tinuti in carantina cand vin ??? Ca sa nu dea… sanatatea lor celor, ,eventual, bolnavi ?? Se presupune ca toti sunt sanatosi, ca doar nu calatoresc cu troleul, ci cu autocarul, cu trenul, cu avionul, dintr-o tara in alta… si nu o pot face fara dovada ..”sanatatii lor” …
    Credeti ca testarea nu are la randul ei un procent semnificativ de pericol ??? De cel pecuniar, pe care tot victima trebuie sa-l suporte ,nu mai vorbim…Asa ca mai bine ar fi sa-si revizuie propunerile…

    Apreciază

    • ledpanell said, on decembrie 5, 2021 at 5:30 am

      Daca imperiul APARENTULUI RATIONALISM european, de fatada, nu era inlocuit de un alt IMPERIU, total opus, LOGICA si ratiunea isi aveau sens. Respectiv, abordarile rationale, intrebarile pertinente.
      Logica de rau simt, opusa celei de bun simt, spune ca astazi mii de cuvinte din dictionare, din vocabularul fundamental al limbii ar trebui eliminate; fie sunt golite de acoperire in realitate, fie sunt incorecte politic.
      Dupa vechea logica, zadarnicirea combaterii bolilor suna ok, doar ca lumea nu stia ca e destinata fix populatiei si nici unei institutii sau guvernari. Anul trecut, ca si anul acesta, exceptiile care permit calatoriile peste granita erau si sunt exagerat de multe. Deci pe scurt, zadarnicire organizata a combaterii bolilor. Sistematizata si cu cap, programatica, si nu aleatorie, intamplatoare, involuntara, si mai ales NEINTENTIONATA, cum a fost cazul unor oameni care poate mai MUNCESC in tara asta si n-au timp zilnic de ore la tv sa afle ultimele noutati, ce reguli noi au aparut, ca masca ce nu acopera nasul e sabotaj eventual trisare, cacialma, excrocherie. Sunt doua situatii diametral opuse-guvernele si pulimea (inca) nedezlantuita.
      Motive de iesit in strada erau multe tare, pe categorii, subcategorii etc…privind orice aspect al vietii cotidiene. Anul trecut se putea face scandal societal pe zadarnicirea deliberata, pentru a justifica pandemia. S-au dus muncitorii in germania, i-au trimis inapoi. Ce simplu! Anul acesta la fel. Varianta omicron aidoma, trebuia neaparat sa intre.
      SUNTEM TAMPITI, sau doar TAMPITI? Nu se pot inchide granitele, la cat de grava e treaba? Am inteles ca ar fi fost suficient…ca desi carcaletele trece prin masca, totusi nu sare departe ca puricele, si trebuie verificat cu testele pcr. Dar uitam ca nu se mai dau EXPLICATII, ci ACUZE. Nu se dau explicatii pentru sume imprumutate uriase cum nu se dau despre legi favorabile pandemiei. Globalism era, globalism sa fie!
      Referitor la „tampenia” invocata mai sus, mai degraba as crede ca un MIX DE FACTORI SINERGICI a condus la o schizofrenie globala in floare, cu perturbarea tuturor instinctelor, in primul rand a celui de supravietuire. Nu individul decide cand sa supravietuiasca si cand nu…dezbaterea culturala ar fi lunga…de ce unii au un sentiment al „datoriei” mai mult sau mai putin incorporat in setul de valori. Cand un individ decide sa se sinucida, nu el a decis in momentul respectiv, ci boala psihica, adica o suprastructura mentala, in locul lui. Lui ii vine in campul constiintei doar decizia bolii, si crede ca e liber s-o faca. Prin urmare nu e o decizie. In prezent avem inclusiv o sinucidere globala, pe fond de boala psihica. E prea simplu; asa s-ar explica de ce fiecare stat aproape asteapta ca „ailalti” de peste granita sa inceapa ei lupta cu sistemul. Mai putin la unii americani, needucati (toti) sa fie calcati in picioare. Precis revoltele nu vor rezolva nimic bun, dar ar fi o dovada de moarte demna, nu ca a unui caine inchis in cusca, infometat pana la moarte.
      Mixul de factori sinergici-razboi electromagnetic pentru modificarea frecventelor de lucru cerebrale, alimentatia, razboiul psihologic a dus la rezultate ideale, cum poate nici nu se spera. Aproape orice am citi, citim ca pe o poveste care ii priveste pe altii, care nu va ajunge la noi sau sau sau alte variante. Animalele nu au instinctul de supravietuire pervertit, adormit, fiind deci superioare oamenilor. Jenant, nu? O vaca ce urma a fi dusa la taiere simtea moartea cu zile inainte. Omului poti sa-i scrii scurt, ca nu crede. Iar daca-i scrii lung, sare postarea, ca n-are timp. Are timp mai degraba pentru watsap sau alte chestii neesentiale si totodata nocive.
      Problema e cand 99.9999(9)% sinucigasi blestemati ii trag in groapa cu ei si pe cei care vor sa traiasca. Nu discutam ca vor sa traiasca oricum, cu orice compromisuri, ci doar despre ideea (normala, nu?) de a trai. Dar asa cum pentru unii e razboi psihotronic, la altii ajunge doar manipulare, dezinformare. Atata batranet care se uita exclusiv la tv sunt convisi ca nu va fi nici o criza economica, nici o foamete, de fapt nu se intampla nimic in lume! E imposibil sa le strecori macar o urma de indoiala. Cand le vor disparea pensiile, se vor agita disperati, insa tardiv. Totul, toate pentru populatii va fi tardiv. Doar din placerea unora ca popoarele sa alfe ca s-au tradat, sabotat pe verticala (guvern-popor) si pe orizontala (intre semeni) reciproc, si sa afle eventual in momentele mortii ca si-au facut-o singuri 90%.

      Apreciază

  2. Belu Tatiana said, on decembrie 5, 2021 at 9:11 am

    Va respect si va admir dle Marius Ionescu. Ca dv. Sunt sute de politisti sau poate mii. As vrea sa mentionez numele unui politist de la sectia 1 Constanta care nu pleaca de acasa fara sa se roage la dumnezeu si la o discutie despre credinta m-a uimit cu cunostintele sale biblice. Nu stiu decat ca este din Ruginoasa de loc si se numeste Chelariu. Este un om admirabil.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.