SACCSIV – blog ortodox

Moldovenii din Londra au încins „Hora Unirii” în fața Palatului Buckingham, cu emoții și dor de casă

Posted in Moldova by Vali on noiembrie 30, 2021

Sursa: https://ea.md/moldovenii-din-londra-au-incins-hora-unirii-in-fata-palatului-buckingham-cu-emotii-si-dor-de-casa-video/

Deși sunt departe de casă, moldovenii stabiliți în Marea Britanie nu uită de origini și mai cu seamă de dansul popular. Acum câteva zile mai mulți conaționali de-ai noștri și-au dat întâlnire la Londra, în fața Palatului Buckingham, pentru a organiza un flashmob, iar ce a urmat a fost emoționant de frumos.

Diaspora din UK și-a dat întâlnire în fața Palatului Buckingham unde au încins o horă de toată frumusețea. Printre cei care au „stârnit” pofta dansului a fost și faimoasa dansatoare Ionela Țăruș, care este stabilită în Marea Britanie de mai bine de trei ani.

Dacă la început erau doar câteva persoane care s-au prins în dans, ulterior și ceilalți s-au lăsat duși de valul nostalgiei și a dorului de casă. Este de prisos să vorbim despre uimirea britanicilor și a turiștilor care se aflau în preajmă și îi priveau cu mult interes, aplaudându-i frenetic pe dansatori.

Vă invităm să urmăriți filmulețul și să încingeți și voi o horă, oriunde v-ați afla.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alex said, on noiembrie 30, 2021 at 6:12 pm

    Referitor la articol, daca le era dor de „casa” veneau acasa, nu stateau pe coclauri straine cand e tensiune de rascoale si WW3 cum nu a fost niciodata pana acuma. Dar sa fim seriosi, si-au ales deja noua casa.

    OT

    Mai nou se reproduc si robotii…
    https://edition.cnn.com/2021/11/29/americas/xenobots-self-replicating-robots-scn/index.html

    Apreciat de 1 persoană

    • Un om said, on noiembrie 30, 2021 at 7:23 pm

      Și eu consider la fel, însă cred că ar fi bine să nu-i judecăm pe cei care rămân în străinătate.

      Apreciat de 1 persoană

    • scortisoara said, on decembrie 1, 2021 at 12:02 pm

      Faptul ca sunt departe de Romania nu inseamna ca nu si-ar dori sa se intoarca . Dar ei isi fac o viata acolo. Vedeti cat sunt de spontani ? Nu cred ca noi ne permitem sa fim asa . Dovada sunt comentariile astea de constipati de pe aici . Si sa va fie clar : fara bani nu va puteti apara nici macar un cotet de gaini nu mai zic de proprietate imobila .
      Alegerea lor le apartine ca si consecintele . Nu sunteti in masura sa le evaluati gesturile si alegerile .
      Pana una alta se petrec batjocuri in Romania sub ochii nostri , cei ramasi .

      Apreciat de 1 persoană

  2. scortisoara said, on noiembrie 30, 2021 at 8:40 pm

    Io`s mandra de ei . Occidentalii astia habar nu au ce onoare le fac strengarii astia de moldoveni/romani cu spiritul si prezenta lor printre ei .

    Apreciat de 1 persoană

  3. apropo de diaspora said, on noiembrie 30, 2021 at 10:08 pm

    Au atras în mod inutil atenția asupra lor. Și mă refer mai ales la atenția reginei … Prostia lor nu va rămâne nepedepsită.
    A, și apropo de diaspora. Când Dumnezeu îți dă cu ambele mâini o țară frumoasă și bogată și tu îți bați joc, să nu te plângi apoi că ai avut ghinion.

    Apreciază

    • scortisoara said, on decembrie 1, 2021 at 11:47 am

      Si noi ca suntem aici ce mare rahat facem ? Noi suntem mai de condamnat ca stam in Romania si ca nu facem nimic sa pastram ce au obtinut stramosii nostri cu jerfta de sange . Nu-i mai criticati pe ei ca au plecat cata vreme noi aici nu facem nimic. Eu stiu cu ce se mananca imigrarea si nu stau in Romania ca nu mai pot de bine . Tot ce pot sa apar este ceea ce mostenesc eu personal si multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat putere sa fac asta in rest ma revolta mentalitatea in care se complac cei ramasi aici in Romania. Dormim pe lauri ofiliti !

      Apreciat de 1 persoană

    • Christina said, on decembrie 1, 2021 at 11:49 am

      Mi se pare o linie melodica minunata, plina de forta si emotie. Tinerii par cu un cap peste privitori, fie ei turisti sau localnici ( frumosi, expresivi, talentati, veseli, plini de viata). Si dansul si muzica sunt unice in Europa, un pic de tot aduce a dans irlandez, la inceput. Cu toate acestea, pareau niste fluturi multicolori ce zburau in fata unei soparle vesnic infometate. Nu era nici locul nici momentul potrivit pentru spectacolul artistic, asa cred si eu. In pandemie lumea trebuie sa fie lesinata, bolnava, moarta, incatusata, apatica, etc, altfel este pedepsita. Oricum, un act de curaj sau de inconstienta, nu atat pentru ei…

      Apreciat de 1 persoană

  4. Ioana said, on noiembrie 30, 2021 at 11:51 pm

    Studiu: România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală – 70%
    https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-25206769-studiu-romania-are-cea-mai-mare-rata-imunizare-din-europa-dupa-trecerea-prin-boala-70.htm

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ioana said, on decembrie 1, 2021 at 12:34 am

    Rezultatele unui studiu pe 5 milioane de oameni din SUA: cei mai mulți care refuză vaccinarea sunt cei cu studii superioare. Ce îi reține?

    https://www.libertatea.ro/stiri/rezultatele-unui-studiu-pe-5-milioane-de-oameni-din-sua-cei-mai-multi-care-refuza-vaccinarea-sunt-cei-cu-studii-superioare-ce-ii-retine-3803610

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.