SACCSIV – blog ortodox

Zeci de medici din clinicile private greceşti, obligaţi să lucreze la stat în perioada pandemiei. Refuzul îi poate costa trei ani de închisoare

Posted in Coronavirus, Grecia by Vali on noiembrie 22, 2021

Sursa: https://adevarul.ro/international/europa/zeci-medici-clinicile-private-grecesti-obligati-lucreze-stat-perioada-pandemiei-cei-refuza-risca-trei-ani-inchisoare-1_6198d8d75163ec4271c0b694/index.html

Pentru a decongestiona sistemul medical de stat pe fondul pandemiei de coronavirus, Ministerul Sănătăţii grec a ordonat vineri ca 85 de medici privaţi să se prezinte la serviciu.

Poliţiştii au predat documentele corespunzătoare medicilor, care acum trebuie să se prezinte la spitale sâmbătă dimineaţă, a anunţat radioul de stat.

Guvernul de la Atena a luat o decizie cu o zi înainte ce a făcut posibil acest pas. Experţi juridici au declarat că cei care refuză ar putea riscă până la trei ani de închisoare.

Din cauza celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, spitalele, în special din nordul Greciei, sunt supraaglomerate de mai multe săptămâni.

Guvernul de la Atena a chemat deja medicii privaţi să se ofere voluntar la începutul lunii noiembrie. Cu toate acestea, doar aproximativ 40 s-au oferit să lucreze, scrie Agerpres. Potrivit asociaţiilor medicilor din spitale, sistemul de sănătate grec are nevoie de cel puţin 150 de medici suplimentari.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Christinne Radu said, on noiembrie 22, 2021 at 2:40 pm

    Preluat:

    „Inventivitatea romanilor, nu are frontiere. Cel putin, nu in Slobozia!
    Disperati din cauza masurilor, oamenii si-au pus mintea la contributie si au inceput sa caute solutii pentru a iesi din monotonie. Ca atare, au inceput sa dea chefuri pe blocuri. O sa ramaneti surprinsi, dar este vorba de chefuri in toata regula. Adica cu mese, scaune, gratare, muzica, tot tacamul. Se strang toti vecinii de pe scara, Incuie usa de la iesirea pe bloc si da-i bataie. Se joaca carti, se vorbeste, se rade si se danseaza. Se socializeaza in mod real cu alte cuvinte, nu virtual, fix asa cum ar trebui sa o faca orice om normal.
    Foarte comic este ca polita comunitara se tot invartea in jurul unui bloc intr-o zi, ca pisica in jurul cozii, dar tot nu au reusit sa isi dea seama din ce „apartament” se auzea muzica. Si nici reclamatie nu face nimeni, pentru ca sunt toti acolo.
    Deci, solutii exista sa nu o ia lumea pe aratura.”

    Apreciază

    • ledpanell said, on noiembrie 22, 2021 at 4:47 pm

      Daca se adunau toti si discutau ce sa faca la iarna… Dar asa ceva nu se egzista. Ciudat ca s-au „unit” sa bea si nu sa gaseasca solutii comune. Se stie cat de nerezonabili pot fi vecinii privind diverse: de la identificarea problemelor comune in sedintele de bloc, desi conduse de securisti, pana la accesul in diverse incinte, gen subsol, terasa, uscator, si acestea acaparate tot de „unii” mai cu pile. Pana si pentru centrala termica trebuie un numar minim de semnaturi, dar abuzul asta e din partea legii in primul rand, pentru ca X sau Y nu sunt experti sa-si dea cu parerea daca vor sau nu teava de gaz.
      Era „salutar”, cum zice o canalie pe la tv, daca se adunau toti sa puna panouri solare si fotovoltaice pe acoperis si nu numai. Adica o solutie practica. La astfel de propunere s-ar certa imediat instinctiv. Sunt 2 variante, una mai paranoica decat alta: 1) daca punem panouri, lui/lor ce le iese din asta? (chit ca castiga si insul respectiv, nu doar altii). 2) daca punem panouri si careva „fura”, nefiind totul impartit in mod egal? Ambele variante denota rea intentie, pentru ca solutii exista, precum contoare si chiar wattmetre curent continuu pentru fiecare grup de panouri sau/si pentru fiecare locuinta in parte.
      Dupa cum se vede, nu discutam de lege si aprobari; nu se va ajunge niciodata la un pas atat de indepartat, chiar daca decisiv. Nu va exista unitate, nici macar colaborare in cazul vreunui blackout sau alte fenomene naturale sau artificiale. Singura unitate posibila va fi cand 2-3 vecini se vor aduna sa-l reclame pe unu’ ca avea lumina in casa in timpul penei, si de unde are curent?? Unitatea exista intru rau. Intru bine e o iluzie imensa, care se sparge definitiv pana tradeaza progresiv si ultimul om. Primii care o fac sunt cei care se lauda cu ce valori spirituale deosebite au, pentru a parea mai buni decat restul.
      Dar a propos de pregatiri. Daca pregatirea pentru viata de dincolo poate dura o viata, pregatirea pentru situatii de urgenta ia si ea ceva timp, nu se face peste noapte. Pe langa timp suficient, ar trebui colaborare; de unul singur se poate supravietui pe termen scurt, maxim pe termen mediu. Pe termen lung, trebuie colectivitate, mici grupuri. Vor fi acele „grupuri”-cei care vor pradui case, apartamente, cand haosul va fi in toi. Singura coeziune, cooperare pe timp de criza totala va fi jaful „organizat”, in grup.
      Astept cu nerabdare clipa cand unii, disperati, vor cere ajutor „semenilor” care fac cruci din alea pana in pamant, sa-i vada toata sala, care saruta evlavios si cu patima icoanele, care stau profesionist in genunchi, de ai putea sa juri ca sunt ingeri printre oameni, ca n-ar strivi o musca! Sper totusi sa nu se bazeze nimeni pe ajutor de la astfel de oameni; perceptia gresita, datorita ipocriziei dusa la rang de actorie, ii va costa pe unii viata.

      Apreciază

  2. Un om said, on noiembrie 22, 2021 at 3:52 pm

    Muncă forțată? Cum să-i bage la pușcărie pentru că nu vor să lucreze la stat?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.