SACCSIV – blog ortodox

Un Ierarh grec clericilor săi: Aveți o săptămână să vă vaccinați

Posted in Coronavirus, vaccinare in masa by Vali on noiembrie 17, 2021

Sursa: https://spzh.news/ro/news/83920-u-vas-jesty-nedelya-chtoby-vakcinirovatysya–ijerarkh-epc–svoim-klirikam

Mitropolitul Hrisostom (pe centru) cu clerici. Imagine: poimin.gr

Un Ierarh al Bisericii Greciei crede că clericii care nu sunt de acord cu vaccinarea, sunt „nedemni de misiunea lor sfântă și elemente inumane”.

La 9 noiembrie 2021, Mitropolitul Hrisostom (în greacă Ιωάννης Αβαγιανός) de Eleftheroupoli al Bisericii Ortodoxe a Greciei a trimis o circulară preoților eparhiei sale, în care a ordonat ca fiecare cleric să fie vaccinat împotriva Covid în termen de o săptămână, relatează publicația greacă Vima Orthodoxias.

Mitropolitul Hrisostom a promis că îi va pedepsi pe preoții care nu vor îndeplini prdinul prin înlăturarea lor de la funcțiile bisericești, și i-a avertizat că va pedepsi aspru orice duhovnic care va împiedica într-un anumit fel vaccinarea enoriașilor săi. „Îl considerăm deja nevrednici de misiunea lor sfântă și elemente inumane și antisociale”, a subliniat ierarhul.

Ierarhul a făcut apel la clericii care încă nu s-au vaccinat „să se grăbească la centrele de vaccinare și să o facă” în decursul săptămânii viitoare. În caz contrar, pe lângă mustrare, va proceda la înlăturarea de la funcțiile bisericești: de econom, protopresbiter, arhimandrit: În plus, aceștia vor fi lipsiți de dreptul de a spovedi enoriași.

UJO a informat mai devreme că Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei i-a îndemnat pe oameni să vină la biserică cu vaccină sau cu test.

de Elena Сonstantinova

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on noiembrie 17, 2021 at 5:23 pm

    NU trebuie ascultat de ierarhi în caz de erezie sau în caz de vaccinism!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Felix said, on noiembrie 17, 2021 at 5:35 pm

    În aceeași enciclică, Mitropolitul Hrisostom, cu ocazia marii răspândiri a cazurilor de coronavirus atât în toată țara, cât și în comuna Pangaio, în regiunea sa metropolitană, continuă să ia măsuri anunțând că: „Închinarea religioasa în biserici, la Vecernie și Sfintele Liturghii vor fi simplificate și reduse din punct de vedere al duratei lor”

    După cum explică Înaltul ierarh datorită faptului că toate slujbele sunt ținute în biserici cu ușile și ferestrele deschise în mijlocul iernii, „nu este corect ca creștinii care poartă masca de protecție să fie chinuiti asa de mult timp”.

    Potrivit enciclicei, prin urmare, slujba va începe la ora 8 dimineața, Sfânta Liturghie la ora 9 dimineața, iar otpustul (terminarea Liturghiei) va fi „neapărat” la ora 10 a.m.
    Apoi, Mitropolitul de Eleftheroupolis face apel și la acei clerici care nu au fost încă vaccinați, „să se grăbească imediat la centrele de vaccinare și să facă acest lucru”, lămurindu-i că, dacă într-o săptămână nu respectă aceasta regula, în afară de mustrarea care le va fi făcută, se va proceda la îndepărtarea/oprirea lor de la slujbele bisericesti (paraclisier, protopresbyter, arhimandrit si de asemenea, vor lipsiți de dreptul de a spovedi care le-a fost acordat prin hirotesie).

    Enciclica mitropolitului se încheie cu îndemnul către preoți de a face rugaciuni către Maica Domnului în fiecare vineri, citind paraclisul pentru încetarea pandemiei.

    Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος: „Έχετε διορία μιας εβδομάδας για να εμβολιαστείτε αλλιώς…” – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

    https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/eleytheroypoleos-chrysostomos-quot-echete-dioria-mias-evdomadas-gia-na-emvoliasteite-allios-quot/

    Apreciază

  3. ioanide said, on noiembrie 17, 2021 at 7:01 pm

    Vrednic este …..pentru iad…..

    Apreciat de 2 persoane

  4. Apa trece, pietrele rămân said, on noiembrie 17, 2021 at 7:21 pm

    Acest ierarh știe că poporul grec este un popor creștin? Greu răspuns va da în fața lui Dumnezeu pentru sminteala pe care o creează și pentru miile de creștini puși să aleagă între cruce și pâine, între Dumnezeu și necuratul.

    Graba de a le atribui un certificat verde și o identitate digitală deplasează o problemă pe care o prezentați ca fiind una medicală în sfera politică și, mai ales, în sfera religioasă, dar nu în modul în care o înțelege acest mitropolit! Lupta împotriva lui Dumnezeu și a legilor Lui și impunerea satanismului a devenit o problemă politică globală. Un mitropolit creștin nu are cum să susțină această luptă!

    Capul Bisericii este Hristos, nu vreun ierarh. Biserica trebuie să asculte de Hristos, iar slujitorii ei – de asemenea! Dacă Hristos ne interzice să primim un număr în locul numelui de Botez, nu are nimeni voie să impună lumii neascultarea de El! Dacă Hristos ne interzice să ne însemnăm cu 666, de ce ține neapărat ca grecii să primească pecetea?

    ,,Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” (Apocalipsa, cap. 13)

    Cine îi dă dreptul să îndemne creștinii să se lase modificați genetic precum plantele și pe animalele? Cine îi dă dreptul să îndemne lumea să-și introducă substanțe experimentale, despre care unii specialiști spun că sunt arme biologice, pentru a-și putea vinde și cumpăra cele necesare? Asta i se cere unui ierarh? Vor avea parte de judecata lui Dumnezeu atât cei care se lasă modificați genetic, cât și cei care impun modificarea! Atât cei care vor să ne controleze total, cât și cei care acceptă identitatea digitală în locul numelui de Botez!

    ,,Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus.” ( Apocalipsa, cap. 14, 9-12)

    Dumnezeu să ne ajute pe cât mai mulți să ne pocăim cu adevărat și să refuzăm ofertele lui Antihrist, chiar cu prețul vieții!

    Apreciat de 1 persoană

  5. gigimutu said, on noiembrie 17, 2021 at 9:17 pm

    rezistati, preasfinti parinti din Grecia,

    ca nu mai e mult si pica toata sandramaua covidiana!

    Apreciat de 1 persoană

    • Knox said, on noiembrie 18, 2021 at 11:22 am

      Pe ce te bazezi ? !

      Apreciază

      • noname 7 said, on noiembrie 18, 2021 at 12:04 pm

        Nimic nu dainuie la nesfarsit, nu? Odata si odata tot o sa se termine. Mai ales ca Sfintii Parinti spun ca in vremea antihristului bolile vor disparea.
        Si chiar de n-ar fi antihristul aproape, tot o sa se termine la un moment dat

        Apreciat de 1 persoană

      • gigimutu said, on noiembrie 19, 2021 at 8:15 pm

        pe faptul ca tot mai multa lume se desteapta

        si vede ca totul este o farsa mondiala, cifrele cu infectarile sunt umflate din pix, nu se sufla un cuvint despre cei care au murit sau au avut efecte adverse dupa intepare cu mult prea laudatu vaxin anti covrig, manipularea e in floare si lumea s-a saturat de restrictiile astea inumane, e timpul ca sa se spuna adevarul si cei vinovati sa fie pedepsiti, indiferent de rangul lor.

        Apreciază

  6. Nu tradam Ortodoxia said, on noiembrie 17, 2021 at 11:25 pm

    Si in Romania e la fel. Sa ne gandim ca un mare ierarh se vaccineaza si moare. Presa tradatorilor il prezinta pe cel omorat asa ca nevaccinat.

    Daca se insista cu aceste minciuni in felul asta, atunci va trebui sa iesim sa marturisim. Si da, va trebui sa o facem cu nume prenume, identitate crestina asumata. Chestia asta cu ascunsul dupa nickuri nu mai tine.
    Dumnezeu nu ne-a cerut sa supravietuim indiferent cum, ci ne cere sa marturisim chiar de ar fi sa murim si noi, dar si cei dragi nostri.

    Este greu, este terifiant mai ales pentru cei care au copii mici, dar sa ne gandim ca Brancoveanu nu s-a ascuns. Putea sa fuga, putea sa se „vaccineze” cu credinta pagana. Si cred ca ar fi supravietuit in ambele situatii. Dar nu asa ne vrea Dumnezeu.

    Si Parintele Iustin a spus ca trebuie sa ne pregatim pentru mucenicie. A spus-o cu plinatatea inimii Sfintiei sale. Caci in tinerete s-a speriat si Sfintia sa. Dar cine nu a facut-o, pana si Sfantul Apostol Petru s-a speriat.

    Avem de ales intre moarte prin vaccinare si moarte prin nevaccinare!
    Mai fratilor, asta e alegerea directa care ni se pune. Ca vaccinatul nu stie daca va mai trai in urmatoarea perioada, iar nevaccinatul nu stie cum va trai in urmatoarea perioada. Moartea pandeste in ambele alegeri.
    Daca e sa fie asa, nu mai bine murim liberi? Sa ne ducem la Dumnezeu cu pacatele noastre mici, de oameni. Dar nu ca tradatori ai Domnului. Nu ca tradatori ai neamului romanesc.

    Dumnezeu acum ii ajuta pe toti care se opun vaccinarii. Se vor intampla minuni mari pentru cei care mai poarta numele de om. Dar sa se faca Voia Lui Dumnezeu si nu voia noastra. Ca daca Domnul stie ca trebuie sa plecam, atunci sigur e mai bine sa plecam cand vrea Domnul decat sa o lungim pe socoteala noastra.

    FARA FRICA FRATI SI SURORI INTRU DOMNUL! NOI NU TRADAM ORTODOXIA!
    Se uita la noi Soborul Noilor Marturisitori care au indurat in inchisorile comuniste enorm mai mult decat induram noi acum. Avem o datorie morala mare fata de Parintii nostri.

    Si chiar daca preotii se sperie noi nu vom tacea. Vom spala cu sange daca e nevoie pacatul tacerii lor. Inclusiv slabiciunea preotilor greci. Aici in inimi simtim romaneste si ne ridicam pentru Domnul Iisus Hristos. Sa nu uitati dragi preoti ca nu sunteti singuri.

    Doamne ajuta Romania si pe romani sa iasa cu bine din incercarea asta! Si daca ne lasi Doamne in fata acestei alegeri, lasa-ne Doamne Sfanta Cruce si ia-ne painea cea de toate zilele. Ajuta-ne sa putem marturisi precum au marturisit si Sfintii Inchisorilor!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Ce folos viata fara de Hristos !!! said, on noiembrie 18, 2021 at 12:49 am

      Parintele Ghelasie Tepeş ,Dumnezeu sa il odihneasca in pace ,spunea:
      „Toti luam glontul ,unii prin fata altii pe la spate ” adica unii curajosi iar altii laşi ,unii de partea adevarului care este Hristos ,altii de partea minciunii care este sistemul !!!
      Sa rezistam prin simplu fapt sa nu ne vaccinam oricare ar fi urmarile !!!! Pt ca moartea oricum vine ,ca vaccinat ca nu , ce folos ca te vaccinezi mai mergi la munca 2 ani daca esti norocos si pe urma mergi in intunericul vesnic departe de dragostea lui Dumnezeu !!!ce folos ce folos….mai bine flamanzi goi dar demni ca nu am facut parte dintr-un sistem meschin ,ca nu am fost uneltele celui rau de manipulare si inselare a oamenilor,vai vai de cel prin care vine ispita !!!sa ne ferim cu toata puterea pt ca vrajmasul umbla si racneste ca un leu cautand pe cine sa apuce !!!

      Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.