SACCSIV – blog ortodox

Sanhedrinul a inceput prepararea uleiului pentru ungerea lui mesia

Posted in AL TREILEA TEMPLU, antihrist by saccsiv on noiembrie 9, 2021

ISRAEL 365 NEWS: SANHEDRIN BEGINS TO PREPARE OIL TO ANOINT KING MESSIAH/KOHEN GADOL

SANHEDRINUL A ÎNCEPUT PREPARAREA ULEIULUI PENTRU UNGEREA REGELUI MESIA/KOHEN GADOL

De ADAM ELIYAHU BERKOWITZ, 08 Noiembrie 2021, BIBLICAL NEWS

„Din ele vei face untdelemn pentru ungere sfântă, mir înmiresmat după meșteșugul făcătorilor de aromate; acesta va fi untdelemn pentru ungere sfântă. Ieșirea 30:25, Biblia sau Sfânta Scriptură (IPS Bartolomeu Valeriu Anania)”

Procesul de fabricare a uleiului de măsline în antichitate (Shutterstock)

După un studiu amănunțit asupra detaliilor legate de uleiul folosit pentru ungerea lui Kohen Gadol (Marele Preot) și a regilor lui Israel, Sanhedrinul merge mai departe pentru a prepara o cantitate suficientă de ulei pentru ungerea lui Mesia din Casa lui David care, la întoarcerea sa, va conduce Israelul în era mesianică.

Uleiul de ungere a fost descris în Biblie pentru a fi folosit la ceremonia de sfințire a Cortului:

„Din ele vei face untdelemn pentru ungere sfântă, mir înmiresmat după meșteșugul făcătorilor de aromate; acesta va fi untdelemn pentru ungere sfântă. Ieșirea 30:25, Biblia sau Sfânta Scriptură (IPS Bartolomeu Valeriu Anania)”

Inițial, uleiul a fost folosit exclusiv pentru preoți și pentru obiectele din Cort, dar mai târziu utilizarea sa a fost extinsă și la profeți și regi:

Atunci Samuel a luat vasul cu untdelemn și i l-a turnat pe cap și l-a sărutat și i-a zis: „Iată, Domnul te-a uns pe tine domn peste poporul Său, peste Israel” […] Cartea Întâi a Regilor 10:1, Biblia sau Sfânta Scriptură (IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

Biblia interzice în mod expres reconstituirea uleiului în orice alt scop, fiind pedepsită cu kareth, cea mai severă pedeapsă descrisă în Biblie. Ingredientele, așa cum sunt descrise în Exodul 30:23-25, sunt următoarele:

  • Smirnă pură, greutate de 500 de sicli (aproximativ 6 kg)
  • Scorțișoară dulce, 250 shekeli greutate (aproximativ 3 kg)
  • ‘Trestie parfumată’ (uneori tradusă ca fiind calamus), 250 shekeli (aproximativ 3 kg)
  • Casie (Cassia fistula, specie de arbore oriental), 500 shekeli (aproximativ 6 kg)
  • Ulei de măsline special preparat, un hin (aproximativ 6 litri, sau 5,35 kg)

Toate ingredientele trebuie să fie pregătite într-o puritate totală. Sanhedrinul a supravegheat deja producția de ulei de măsline pur din punct de vedere ritualic, potrivit pentru a fi folosit în Templul Menorei.

În mod normal, uleiul de măsline se obține prin zdrobirea măslinelor și apoi prin presarea lor. Conform poruncii biblice, uleiul de măsline destinat utilizării în Templu și pentru ungere se obține prin zdrobirea manuală a măslinelor și apoi lăsarea uleiului să se scurgă timp de câteva zile.

„Tu poruncește-le fiilor lui Israel să-ți aducă untdelemn curat pentru candelă, stors din măsline, așa încât lumina să ardă’n toată vremea: Ieşirea 27:20, Biblia sau Sfânta Scriptură (IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

În acest mod se produce o cantitate foarte mică de ulei, doar aproximativ două procente din volumul măslinelor, față de 20 de procente prin presare. Dar metoda descrisă în Biblie produce un ulei care este net superior celui produs prin orice altă metodă. Încercarea inițială efectuată de United Temple Movement a pregătit aproximativ 450 de kilograme de măsline, producând 25 de litri de ulei. Cojile sunt apoi presate, iar uleiul poate fi consumat sau folosit pentru a fi adăugat la ofrandele de cereale.

Pe cât posibil, puritatea rituală a măslinelor este păstrată. De îndată ce măslinele sunt pisate, ele devin deschise impurității. De aceea, ele sunt prelucrate într-o zonă deschisă spre cer, iar lucrătorii poartă măști chirurgicale, deoarece saliva poate transfera impuritatea. Ciocanele sunt din plastic, iar suprafața este din marmură, materiale care nu pot primi impurități rituale.

Este important de reținut că uleiul era numit în ebraică שמןהמשחה (shemen ha-mishchah), tradus literal ca ulei de ungere. Cuvântul ebraic pentru Mesia este משיח (Mashiach), literalmente cel uns, deși acest termen este folosit în Biblie și pentru oricine a fost uns.

Rabinul Hillel Weiss, purtătorul de cuvânt al Sanhedrinului, a anunțat începutul proiectului uleiului de ungere săptămâna trecută, destul de potrivit, chiar înainte de sărbătoarea de Hannukah, într-o predică pe care a ținut-o pe Muntele Templului. Rabinul Weiss a subliniat că un Kohen Gadol (Mare Preot) și ustensilele Templului vor fi unse atunci când va începe slujba Templului, care nu are nevoie de o structură reală a Templului, ci doar de un altar.

„Templul și slujba Templului aduc beneficii tuturor națiunilor”, a explicat rabinul Weiss. „Din acest motiv, am făcut anunțul pe data de 27 Cheshvan, ziua în care Noe a ieșit din arcă și a adus un sacrificiu lui Dumnezeu. În acel moment, Dumnezeu a încheiat un legământ cu întreaga lume, promițând că nu va mai aduce niciodată un alt potop atât de catastrofal, dar cerând totodată ca omenirea să îndeplinească cele Șapte Legi Noahide.”

Rabinul Weiss a remarcat că acesta este, de asemenea, sfârșitul sezonului de recoltare a măslinelor și începutul pregătirii uleiului.

„Pentru ca slujba Templului să revină, națiunea Israel trebuie să înceapă să respecte legile referitoare la teritoriu, care includ legile purității rituale”, a spus rabinul Weiss. „Dar pentru ca națiunile să ia parte la acest lucru, trebuie să respecte cele Șapte Legi Noahide”.

„Națiunile trebuie să se purifice”, a explicat Weiss pentru Israel365 News. „Acesta este un proces de purificare a gândurilor de idolatrie. Aceasta include, de asemenea, îndepărtarea păcatului crimei din mijlocul lor, care este exprimat astăzi prin avort și eutanasie. Acest lucru include și puritatea sexuală”.

„Creștinismul este deosebit de susceptibil la impuritatea care înflorește sub idolatria liberalismului. Spre cinstea lor, ei au o legătură profundă cu chesed (bunătatea iubitoare). Liberalismul a crescut din aceasta. Dar chesed poate fi dus prea departe. Creștinismul trebuie să se angajeze în justiție, care este una dintre poruncile Noahide. Ei trebuie să judece că unele lucruri sunt impure și inacceptabile”.

„Astăzi, o persoană poate alege să facă binele sau răul. Dar la sfârșitul zilelor, doar cei care aleg să ia parte la Templu vor supraviețui”, a spus rabinul Weiss, citându-l pe profetul Zaharia.

„Și va fi că oricâți vor rămâne din toate neamurile care-au venit împotriva Ierusalimului, aceștia se vor sui în fiecare an să se închine Împăratului, Domnului Atotțiitorului, și să prăznuiască sărbătoarea facerii corturilor. Zaharia 14:16, Biblia sau Sfânta Scriptură (IPS Bartolomeu Valeriu Anania)”

„Intrăm acum în perioada în care pregătirile pentru Templu sunt aproape finalizate”, a spus rabinul Weiss. „Acum este momentul ca oamenii să acționeze, să arate dacă vor face parte din Templu sau se vor opune reapariției casei lui Dumnezeu în Ierusalim”.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Rabinul de la Mormântul Regelui David ne anunta ca se pregateste COROANA DE AUR ce va fi inmanata lui MESIA de catre toate neamurile Pamantului / Reamintim: MESIA asteptat de rabini este ANTIHRISTUL

 

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ines said, on noiembrie 9, 2021 at 2:55 pm

    Liderul PSD, Vasile Dancu, ii face pe romani idiotii Europei. Certificatul verde trebuie sa fie obligatoriu si la noi, ca in toata Europa.

    https://www.national.ro/politica/lider-psd-certificatul-verde-este-absolut-necesar-nu-ne-putem-permite-multa-vreme-sa-fim-i

    Apreciat de 1 persoană

    • Centrul Medi@ said, on noiembrie 9, 2021 at 3:45 pm

      😱😠👎

      Apreciază

    • ledpanelll said, on noiembrie 9, 2021 at 8:40 pm

      Ca si vadim, mungiu-pipi, eternul pieleanu, dancu face de ras sociologia. asa cum liiceanu, plesu, alta gasca eterna fac de ras filozofia. Sau…turma de melteni analisti politici, cu studii la SNSPA-incubatorul care scoate pe banda rulanta tineri sorosisti de mare viitor, bursieri prin ungaria, sua si care vin apoi pregatiti de politica.
      Insa totusi dancu are dreptate; suntem idioti, tot sociologic vorbind. Nu cred ca exista tara in lume unde guverne de stanga, de dreapta, 3 decenii aproape-si asta insemnand multi presedinti, premieri, ministri- sa tot spuna intr-una ca poporul e lenes, hot, puturos, vrea salarii mari pe munca zero etc etc! Suntem unicat…alti i-ar lua cu parul pentru astfel de insulte gratuite si mai ales absurdul situatiei: sa ajungi „sef” peste niste „idioti” pare totusi umilitor!
      P.S. Si daca se accepta certificacatul, tot idioti ramaneam…discursul alogenilor despre noi e sistematizat de multa vreme. Si replicile invatate din timp.

      Apreciază

    • PG said, on noiembrie 10, 2021 at 1:58 pm

      Va rog sa descarcati adresele deputatilor si sa le trimitem rugamintea de a nu vota certificatul verde si vaccinarea obligatorie .
      Trebuie sa luam atitudine . Mai depinde si de noi .
      Doamne ajuta .
      https://wetransfer.com/downloads/d47d0afff921bf50f31db4f820a6ae6420211110115150/e45ffab8e9cd8bfc38a17e73843febb420211110115231/7d9af7

      Apreciază

  2. Alin Razvan said, on noiembrie 9, 2021 at 3:30 pm

    Dragi rabini,
    Mesia al vostru este din casa lui Dan si dintr-o preadesfranata.
    Puneti mana pe Sf Parinti si treziti-va din nebunia voastra.
    Chiar ieri il citeam pe Sf Chiril al Alexandriei care il talcuieste pe Esau drept chip/tip al al Israelului si spune clar cum Sf Scriptura arata ca Israel si-a vandut si pierdut dreptul de intai nascut pentru um blid de linte, adica pt ca s-a aplecat vietuirii trupesti si ca intaiul nascut acum suntem noi, neamurile care credem in Hristos.
    Voi nu ati mai avut profeti de la Hristos, doar rabini fara har, fara nimic, sunteti zapaciti de bani si dupa o creare personala a voastra a asa-ziselor minuni si elemente care il cer pe antihrist…

    Apreciat de 2 persoane

    • John said, on noiembrie 9, 2021 at 6:38 pm

      Băi Aline! Tu ești paralel cu toate frate,te auzi ce enormități debitezi?😆

      Apreciază

      • John said, on noiembrie 9, 2021 at 7:01 pm

        Uite aici ce cred rabinii despre ce spui tu și alții ca tine

        Apreciază

      • John said, on noiembrie 9, 2021 at 7:25 pm

        Apreciat de 1 persoană

      • Clement said, on noiembrie 9, 2021 at 8:35 pm

        Talpeş zis-a ca fix in 2033 se va produce fenomenul.
        Cine va scapa de efectele adverse ale inocularilor multiple cu seruri toxice, va avea sansa sa combata in Batalia Finala.
        Daca ne ajuta Dumneazeu izbandim ca la Posada , caci tot este 9 Noiembrie.

        Apreciat de 1 persoană

    • Felix said, on noiembrie 10, 2021 at 5:30 am

      Alin Razvan,
      Felicitari pentru comentariu!

      Iata in completare un mic eseu al evreului convertit la ortodoxie Parintele Nicolae Steinhardt:

      Creştinismul, faţă de Legea veche, ca mod de viaţă, e ceva cu totul nou, e altceva, cu totul altceva: trecerea de pe un domeniu pe altul, de la o axiologie la alta produce un efect pe care fizicienii îl numesc efect de zoom: situaţia e răsturnată, perspectiva se desfăşoară din cu totul alte puncte de orânduire a câmpului vizual, şi din cu totul alte puncte de reper. Creştinismul faţă de legea veche se află într-o postură asemănătoare cu a fizicii infraatomice şi cuantice faţă de mecanica newtoniană: într-atâta e dragostea diferită de simpla dreptate, într-atâta o depăşeşte, deschizând ochilor noştri uimiţi alt orizont, o altă lume cu alte legi paradoxale.
      Poporul israelitean – şi acesta e meritul său incontestabil şi nepieritor – a recunoscut pe Dumnezeu când pe acelaşi munte cu două nume, Sinai şi Horeb, i-a vorbit printre fulgere şi tunete lui Moise ori ca adiere de vânt lin şi dulce i S-a arătat lui Ilie. Când însă prin glasul proorocilor l-a chemat la îndreptare, norodul acesta teofor n-a ştiut decât să-i prigonească ori să-i omoare pe purtătorii de cuvânt ai divinităţii. Iar când, asemenea stăpânului viei, Tatăl trimite în lume pe însuşi Fiul Său prea iubit, urmaşii milostivnicului şi ospitalierului părinte Avraam nu găsesc nimic altceva de făcut decât să-L răstignească pe Acesta, poticnindu-se de piatra de la capătul unghiului, care-i şi zdrobeşte.
      Nu se putea ca ucigaşii proorocilor şi ai Fiului, ca făcătorii de rele şi zămislitorii de roade acre să mai continue a deţine monopolul Făgăduinţei. Ea urma să treacă (fără a exclude câtuşi de puţin cazurile individuale de păstrare a dreptăţii şi deci calificativul de „om al lui Dumnezeu”) asupra tuturor neamurilor, pe linia planului divin de mântuire cosmică şi de lărgire neîncetată a cunoaşterii adevărului. Parabola lucrătorilor celor răi ne vorbeşte în cuvinte lesne de înţeles despre părăsirea de către iudei a Vechiului Testament (pe care-l înlocuiesc cu Talmudul – cod de procedură canonică) şi despre preluarea revelaţiei dintâi de către creştinism. Litera Legii, iudaismul o păstrează cu o minuţiozitate şi o scrupulozitate (un fel de panică a mărunţişurilor) nu lipsite de dramatism şi îndârjire; dar spiritul Legământului l-au moştenit – prin şi întru Hristos – ucenicii, urmaşii şi credincioşii Săi, care au înţeles că litera omoară, iar duhul dă viaţă. A lor este acum via, spre lucrare, rodire şi îmbogăţire. Fie ca ei să se dovedească, în adevăr, vrednici de misiunea ce li s-a încredinţat, care-i bună şi fericită vestire, dar presupune totodată şi cutremurătoare răspundere.
      Ce ne călăuzeşte? Vechiul Testament ca proorocire şi preînchipuire a Noului Testament, Noul Testament ca împlinire şi desăvârşire a celui Vechi, Scriptura adică, întreagă, cuvântul Unuia şi Aceluiaşi Dumnezeu Care mai întâi a dat Legea pe muntele descoperirii, iar apoi a îngăduit săvârşirea Jertfei de pe dealul Căpăţânii, spre a ne chema la libertate, a ne mântui şi a ne deschide ochii asupra misiunii noastre fără seamăn pe pământ şi în lume. O! de ni s-ar lumina mintea ca să pricepem, de ni s-ar înzeci puterile ca să putem făptui, de ni s-ar aprinde râvna ca să facem din via aceasta sădită de dreapta lui Dumnezeu preafrumoasa grădină pentru înflorirea căreia S-a urcat pe cruce Fiul Său Cel Unul Născut.

      Apreciază

      • gheorghe said, on noiembrie 10, 2021 at 5:19 pm

        Spui: „un mic eseu al evreului convertit la ortodoxie Parintele Nicolae Steinhardt”

        Daca te feresti de cenzura poti sa-l citezi pe autor, din „Jurnalul fericirii”:
        „Tata: «Vezi să nu mă faci de râs, să nu fii jidan fricos, să nu te caci în pantaloni».”

        Daca tatal ii spune fiului sa nu fie JIDAN FRICOS… ne-am gasit noi sa il contrazicem?
        Citam, nu-i asa?

        Apreciază

      • Felix said, on noiembrie 10, 2021 at 7:35 pm

        Gheorghe,
        cine e prins de lucruri mici, de chitibusuri numai pentru ele insele este un om meschin sau mojic… analfabet functional. Ramane fixat doar pe titluri ca scop in sine nu pe continut si rateaza seva, chintesenta.
        Tocmai de aceea conditionarea academica (citarea exacta a surselor etc) nu i o conditie sine qua non aici pe blog.
        Iar daca tii mortis afla ca eseul nu este citat din Jurnalul Fericirii.
        Steinhardt are o multime de carti scrise deci opera lui nu i epuizata in Jurnalul Fericirii!
        Mai citeste si alte carti ale autorului si daca identifici sursa vino si posteaza desi nu ma impresioneaza!

        Apreciază

  3. Centrul Medi@ said, on noiembrie 9, 2021 at 3:45 pm

    Un criminal asasin trădător iluminat masonic satanist 😠👎

    Apreciat de 1 persoană

  4. Anna said, on noiembrie 9, 2021 at 3:59 pm

    „Națiunile trebuie să se purifice”
    „Și va fi că oricâți vor rămâne din toate neamurile care-au venit împotriva Ierusalimului, aceștia se vor sui în fiecare an să se închine Împăratului, Domnului Atotțiitorului, și să prăznuiască sărbătoarea facerii corturilor. Zaharia 14:16, Biblia sau Sfânta Scriptură (IPS Bartolomeu Valeriu Anania)”
    Dar la sfârșitul zilelor, doar cei care aleg să ia parte la Templu vor supraviețui”, a spus rabinul Weiss, citându-l pe profetul Zaharia

    Clar se pregatesc pt inscaunarea antihristului ,cica doar cei ce aleg sa ia parte la templu vor supravietui ,adica cei care au fost purificati in pralabil cu cele 7 injectari si cu siguranta vor avea si actibildul de conformitate la final .
    TREZIREA nu va lasati manipulati mintiti infricosati pt un confort lumesc ,astia au inceput purificarea la propriu ,adica cu alte cuvinte noi cu mainile noastre ne facem rau !!! lasam presiunea sa ne ia mintea si nu il punem pe Hristos ca scop final vietii noastre si uite asa vom avea de suferit aici si in vesnicie !

    Apreciat de 2 persoane

  5. Un om said, on noiembrie 9, 2021 at 4:43 pm

    Sfârșitul este foarte aproape! Trezirea!

    Apreciat de 4 persoane

    • Clement said, on noiembrie 9, 2021 at 8:24 pm

      Talpeş zis-a ca fix in 2033 se va produce fenomenul.
      Cine va scapa de efectele adverse ale inocularilor multiple cu seruri toxice, va avea sansa sa combata in Batalia Finala.
      Daca ne ajuta Dumneazeu izbandim ca la Posada , caci tot este 9 Noiembrie.

      Apreciat de 2 persoane

  6. rominu said, on noiembrie 9, 2021 at 6:07 pm

    Dupa cum probabil stii, se incearca legiferarea certificatului verde (ulterior de vaccinare) la nivel national.

    Fa si tu ceva! Trimite SMS-uri catre toti deputatii cerandu-le sa nu voteze astfel de proiecte de lege.

    Iti ia mai putin de 1 minut!

    Mai multe detalii gasesti pe https://pentrulibertate.info

    Apreciat de 2 persoane

  7. Zacharia said, on noiembrie 9, 2021 at 6:38 pm

    Despre ce „lege” mai vorbim noi pe aici?

    Uitati-va ce s-a intamplat astazi la intrarea in Parlamentul European.

    Europarlamentarul PNȚCD, Cristian Terheș, nu a fost lăsat să intre în Parlamentul European pentru că nu a prezentat certificatul verde: Asistăm la instaurarea unei tiranii la nivelul UE

    https://r3media.ro/europarlamentarul-pntcd-cristian-terhes-nu-a-fost-lasat-sa-intre-in-parlamentul-european-pentru-ca-nu-a-prezentat-certificatul-verde-asistam-la-instaurarea-unei-tiranii-la-nivelul-ue/

    Deja traim partial in „Noua Normalitate”, in Noua Ordine Mondiala.

    Ordinea descrisa aici:

    Apocalipsa 13:17 – „şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.”

    „Legea”, asa cum o stiam noi a murit…

    Urmeaza ultimul razboi pe aceasta planeta (Armaghedonul), intre Legea lui Dumnezeu si legea lui Satana.

    Apreciat de 2 persoane

  8. noname 7 said, on noiembrie 9, 2021 at 6:41 pm

    Candelă de rugăciune către Maica Domnului Atotîmpărăteasa: https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/11/ne-vom-ruga-maicii-domnului-timp-de-mai.html

    Să nu mai așteptăm să se roage altul pentru noi, căci nimeni nu o va face. Să cădem în genunchi și să ne unim în pocăință și rugăciune. Acum a sosit momentul să ne dăm examenul!

    Apreciat de 2 persoane

  9. infiniteladder said, on noiembrie 9, 2021 at 6:52 pm

    sacciv crezi ca putem considera AUR o alternativa sau poate ne trezim peste un timp ca si ei au o agenda secreta?

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on noiembrie 9, 2021 at 7:08 pm

      infiniteladder

      Au rolul pionilor albi. Poate dintre ei se vor mai trezi, totusi.

      Apreciat de 2 persoane

      • Un om said, on noiembrie 9, 2021 at 7:35 pm

        Cu alte cuvinte, la următoarele alegeri stăm acasă și nu votăm AUR, zic bine?

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 9, 2021 at 8:48 pm

        Un om

        Mai vedem pana la urmatoarele alegeri ce va mai fi.

        Apreciat de 2 persoane

      • Felix said, on noiembrie 9, 2021 at 7:51 pm

        Am gasit acest articol scris de un convertit la ortodoxie, probabil. Am interpolat in textul articolului cu mici modificari si l postez aici.

        #

        Despre marturisirea credinţei ortodoxe

        Semnele vremurilor

        Fiind conștient de efortul pentru un guvern mondial unic de mai bine de patruzeci de ani, este deconcertant – chiar tulburător – să vezi cum lucrurile prezise de zeci de ani încep să prindă contur. În anii 1970, unul dintre cei mai respectați misionari protestanți din acea vreme, Willard Cantalon, a fost un pionier în utilizarea filmului pentru promovarea misiunilor mondiale. El a filmat misiunile în acțiune și a adus imaginile la donatori. Ca producător de filme cu o vastă experiență, era probabil inevitabil ca el să investigheze Noua Ordine Mondială. Munca sa mi-a făcut cunoștință cu oamenii din spatele cortinei.

        Cartea sa, „The Day the Dollar Dies” (Ziua în care dolarul moare), încă se află pe raftul meu, cu coloana vertebrală dezintegrată, majoritatea paginilor desprinse (Copyright 1973: anul în care am absolvit liceul). În confesiunea în care eram, Cantalon făcea adesea circuitul predicilor. De puținele ori când l-am auzit vorbind în persoană, am fost foarte impresionat de calitatea caracterului său, de sinceritatea discursului său și de poveștile sale despre misiunile mondiale. A fost cu adevărat un misionar în suflet. Dar întotdeauna vorbea despre subiectul sistemului bancar mondial și despre scopul său final de a controla lumea la toate nivelurile. Cele mai multe dintre complexitățile sistemului bancar mondial au trecut pe lângă mine, așa simplu la minte cum sunt eu. Dar avertismentul său general a fost foarte clar. Folosindu-se de economie, răul primordial căuta să răstoarne tot ce este al lui Dumnezeu pe Pământ. Urma să vină o zi în care nimeni nu va mai putea cumpăra sau vinde fără semn.

        Cu prezicerile lui Cantalon mereu în minte, creșterea organizațiilor globale (UE, NAFTA, OMC, organizații caritabile globale / ONG-uri, Națiunile Unite etc.) părea să demonstreze dezvoltarea continuă a acestei paradigme a unei singure lumi. La fiecare pas, puteam vedea cum aceste puteri ascunse își sporesc controlul asupra națiunilor individuale, folosind banii ca mijloc de înrobire. Criza datoriei grecești este doar un exemplu al modului în care o națiune aflată în dificultate economică poate fi transformată din punct de vedere politic. Acest lucru se întâmplă peste tot acum, într-o lume post-lockdown scufundată în sărăcie și dependentă de subvenții.

        Cantalon nu a fost singurul care a văzut semnele. În timpul acelei generații, mulți predicatori, autori și chiar regizori de film au luat act și, pentru o vreme, escatologia a devenit o modă. S-au făcut filme: Un hoț în noapte, Un tunet îndepărtat și altele. ….
        Poate că toate acestea au fost un avertisment de la Dumnezeu pentru generația mea. Un avertisment despre lucruri care nu s au întâmplat în tinerețea noastră, dar pe care le vom trăi să le vedem … Globaliștii despre care auzisem de zeci de ani au acum instrumentele necesare pentru a forța întreaga lume să se închidă la nivel global; un lagăr de concentrare global, un Auschwitz global.
        Acum, suntem în „Ajunul distrugerii”.
        Se întâmplă deja în Australia, Canada și în alte părți ale lumii.
        Putem să ne retragem de pe stâncă? Sau vom plonja cu capul înainte la picioarele lui antihrist? Acest lucru ar putea fi decis de fiecare dintre noi.
        ….

        Deși nu putem spune cu certitudine că antihristul este vizibil in public, putem spune cu siguranță că toate elementele sunt aici pentru a-i facilita ascensiunea. Big Tech, Big Pharma și guvernele se combină pentru a face din controlul total al vieții noastre o posibilitate reală pentru prima dată în istorie. Dacă negați acest lucru, trăiți într-o realitate alternativă.

        Întrebarea nu este dacă aceste forțe încearcă sau nu să ne controleze, ci mai degrabă dacă ne vom lepada credinta ortodoxa?

        Semne cunoscute și necunoscute

        Sortând „semnele vremurilor”, avem cunoscute și necunoscute. Ce știm?

        1. Pandemia cu vaccinul său a creat un instrument de dominație mondială, indiferent dacă credeți sau nu în eficacitatea sa; „pandemia” este globală, iar „vaccinul” este global, iar odată cu implementarea sa vine și controlul. Este deosebit de periculos faptul că oficialii guvernamentali vorbesc despre vaccin în termeni religioși.
        2. Guvernul dumneavoastră nu poate fi de încredere: pe măsură ce tot mai multe vaccinuri sunt impuse, acest lucru demonstrează o răutate pronunțată din partea guvernului. Acum că vaccinul are un istoric, este mult mai rău decât orice alt vaccin anterior în ceea ce privește daunele colaterale.
        3. Unii episcopi ortodocși nu mai pot fi de încredere: fie din cauza incompetenței, fie din cauza faptului că sunt mână în mână cu globaliștii, dar nu chiar despre toti putem spune la fel, deoarece fiecare episcop este diferit. Cu toate acestea, este clar că există mult prea multe circulare/pastorale dăunătoare, incompatibile cu ceea ce înseamnă să fii ortodox, pentru ca la mijloc să fie vorba doar de ignoranța ecleziastică.
        4. Nu se poate avea încredere în medicina modernă: încrederea de lungă durată că medicul tău poate fi de încredere este acum fantezie. A avut loc o schimbare. Medicii spun lucruri, prescriu lucruri, pe care în trecut nu le-ar fi spus niciodată. Motivul: ei sunt forțați să urmeze protocoale niciodată imaginate până acum. Pârghia: teama de a-și „pierde dreptul la libera practica”, fără de care nu vor mai fi medici.
        5. Multe corporații americane manifestă o aversiune inconfundabilă pentru tot ceea ce este „american” în locul chinezilor și al unei paradigme a unei singure lumi.
        6. Cei care exercită o autoritate „de urgență” (nu un proces echitabil) nu sunt dispuși să renunțe la noile lor puteri, cu cât au mai mult, cu atât primesc mai mult.
        7. Răul este în mișcare, ne pierdem libertățile, în special libertățile creștine.
        8. Dacă răul este în mișcare, este cu ingaduinta lui Dumnezeu și Dumnezeu are un plan de scăpare pentru poporul Său, pentru cei care îl caută și îl găsesc. Dacă răul este în mișcare, atunci și Dumnezeu este la fel, deoarece acolo unde abundă păcatul, cu atât mai mult prisoseste Harul lui Dumnezeu. Acesta nu va fi automat, ci pentru cei care caută și găsesc locul tainic al inimi – locas al Celui Preaînalt: Cel ce este in voi, este mai mare decat cel ce este in lume (1 Ioan 4:4)

        Nu vă refugiați în locul de muncă, în finanțe sau chiar sub obladuirea episcopilor șovăitori. Spre deosebire de Hristos Dumnezeu, toate acestea vă vor dezamăgi.

        Care sunt lucrurile pe care nu le cunoaștem?

        1. Dacă acesta este sau nu antihristul?! (Cel mai probabil este antihristul…
        Sanhedrinul a inceput prepararea uleiului pentru ungerea lui mesia | SACCSIV – blog ortodox

        https://saccsiv.wordpress.com/2021/11/09/sanhedrinul-a-inceput-prepararea-uleiului-pentru-ungerea-lui-mesia/#comments

        Sfantul Lavrentie de Cernigov:

        Antihrist deja de la adolescenţă se va deosebi si se va face cunoscut la evrei prin capacităţile sale intelectuale deosebite, care se vor manifesta la el mai ales după vârsta de 12 ani când, plimbându-se prin parc cu mama lui, se va întâlni cu satana care ieşind din beznă (din adâncul iadului) va intra în el…

        Asa ne spune si povestea vietii lui antihrist descrisa de rabini, chiar ei zic ca de bar mitzvah (implinirea varstei de 12 ani) a fost posedat…

        https://mishpacha.com/perfect-harmony-6/

        Mystery Jew is 33 Years old, not 30 a Genius in Torah His Name is Rabbi Shlomo Yéhouda Beri nicknamed the “Yenuka” NOT Jizkiahu Ben David. – Watchmen On The Pod
        https://watchmenonthepod.com/2021/04/06/mystery-jew-is-33-years-old-not-30-a-genius-in-torah-his-name-is-rabbi-shlomo-yehouda-beri-nicknamed-the-yenuka-not-jizkiahu-ben-david/

        HOW TO REBUILD The 3rd TEMPLE in JERUSALEM – JIZKIAHU ben DAVID [Rabbi Shlomo Yehudah] – YouTube

        2. Dacă vaccinul este sau nu, „semnul fiarei”. S-ar putea să fie, s-ar putea să nu fie. (Este insa inceputul primejdios al acelei lepadarii de Hristos din care nu vom mai putea scapa mai tarziu la momentul pecetluirii daca acum primim vaxxinul mRNA si cardul biometric!)

        La fel de îngrijorătoare sunt pașapoartele vaccinale care pregătesc calea pentru semnul Fiarei! Puține schimbări de o asemenea amploare și anvergură se întâmplă deodată.
        3. Deși știm că se apropie lucruri rele, nu se știe cum va afecta fiecare zonă a țării; va fi diferit de la un loc la altul. Aceasta înseamnă că nu putem presupune că ceea ce se întâmplă cu noi se întâmplă cu toți, chiar și în zonele ortodoxe.

        Pregătiți-vă pentru impact

        Deși putem dezbate natura tendințelor actuale, este clar că răul avansează, iar revenirea la „vechea normalitate” nu se va mai întâmpla vreodata. Este timpul să ne regândim unde ne aflăm în lumina lucrurilor care sunt deja în mișcare și să lăsăm deoparte gândul reconfortant: „Nu se poate întâmpla aici”. Cea mai mare parte a „lucrurilor” s-au întâmplat deja. Gândiți-vă: am experimentat deja închideri de biserici, membri cărora li s-a interzis să participe la slujbe și episcopi care se asociază cu apostați în toată regula ca și cum ar fi rude.

        Pe termen lung, trebuie să ne facem niște planuri. Iată câteva sugestii:

        1. Salvarea copiilor: orfelinatele vor reveni în actualitate. Unii părinți vaccinați (poate mulți) vor ceda de moarte timpurie. Vor exista mulți orfani. Dacă noi, ca ortodocși, vrem să ne pregătim pentru marturisirea credinței, trebuie – absolut trebuie – să facem provizii pentru a avea grijă de copiii părinților ortodocși care vor muri. Mai mulți preoți tineri au sucombat recent din cauze neclare (efecte secundare ale vaccinurilor!?) lăsându-și copiii orfani de tată. De asemenea, trebuie să ne opunem vaccinării copiilor. Efectele secundare ale vaccinului sunt mai periculoase pentru copii decât COVID. Pur și simplu nu există niciun motiv medical pentru a injecta ARNm în copii. In comunitate, trebuie să ne dublăm eforturile de a proteja și de a învăța generația următoare credința și practicile autentice ale credinței ortodoxe, indiferent cât de mult încearcă lumea să le deformeze pe amândouă.
        2. Avand in vedere ca unii episcopi ortodocși sunt mai mult alături de stat decât de credinciosi… Pe măsură ce tot mai multe vaccinuri vor fi impuse, ar putea deveni din ce în ce mai dificil să mai găsești cultul ortodox fără de restricții. Chiar acum corporațiile impun vaccinurile. Se va produce o schimbare de populație pe măsură ce angajații ortodocși se vor muta pentru a găsi locuri de muncă fără vaccinare obligatorie. Pe măsură ce acest lucru se va întâmpla, vechile legături etnice și istorice vor fi rupte. Refugiații ortodocși se vor concentra pe găsirea cultului și credinței ortodoxe autentice în noile lor case. Parohiile, eparhiile și jurisdicțiile care nu oferă nimic mai mult decât lumea se vor micșora și, poate, chiar vor apostasia.
        3. Ar trebui să ne facem provizii de alimente? Poate că da. În acest moment, unele lanțuri de aprovizionare sunt atât de întinse încât au ajuns la mari lipsuri. Nu se știe în ce măsură evenimentele viitoare vor avea un impact asupra aprovizionării generale cu alimente. După cum știu cei care locuiesc în zone predispuse la inundații sau uragane, a avea provizii de rezervă nu este niciodată un lucru rău. Rezervele de alimente reprezintă cea mai bună poliță de asigurare și există multe opțiuni. Dar, așa cum nu puteți cumpăra o asigurare auto după ce mașina dumneavoastră este distrusă, tot așa nu veți putea cumpăra provizii alimentare de urgență atunci când veți avea nevoie de ele. La fel ca Iosif în Egipt, trebuie să faceți provizii pentru foamete în avans. De asemenea, este bine să vă amintiți că o grădină poate fi o resursă neprețuită.
        4. PRETUITI SPAȚIUL HARULUI (acest lucru este imens):

        Ca ortodocși, avem toate instrumentele puse la dispoziție de Dumnezeu omenirii pentru a ne feri de afluxul răului. Când plăgile judecății au lovit Egiptul, casa evreiască a fost marcată ca spațiu sacru cu Sângele legământului Mielului, ținând răul la distanță și salvând primii născuți. Când ciuma a lovit Israelul din cauza păcatului lui David de a număra poporul, ciuma a fost oprită tocmai la „aria de treierat” (locul de cernere), când David și bătrânii au căzut cu fața la pământ. Luați în considerare Sfânta ocrotire a Maicii Domnului. TOT ce ține de Ortodoxie înseamnă a face ca spațiul harului să fie protejat – inima, casa, biserica, chiar și întregul oraș prin procesiuni și binecuvântări publice. Eu personal duc apă sfințită la „locul central” al orașului nostru și mă rog peste oraș pentru a face din el un spațiu al harului. Dacă vreți să vă salvați orașul, faceți procesiuni sau, cel puțin, ungeți-l ca pe un pământ binecuvantat cu ulei Sfintit și apă sfintita. Acest război spiritual este dreptul de la botez si mirungere al fiecărui creștin ortodox.
        5. În concluzie: În lumea vaccinărilor forțate, a pandemiilor și a tulburărilor economice, acesta este, pentru creștinii ortodocși, cel mai propice moment al nostru.

        Am fost făcuți pentru vremuri ca acestea; am fost făcuți pentru ca însăși porțile iadului să nu ne poată birui. Tot ce trebuie să facem este să fim credincioși lui Hristos, să ne intarim ca o generație de ortodocși și, ghiciți ce? Am biruit!!! Când e bine, e bine. Când nu e bine, tot bine e (Slavă lui Dumnezeu pentru toate).

        Construiți viitorul, acum

        Dacă nu începem să construim în mod conștient un viitor în această lume tulbure, atunci ortodocșii nu vor avea unul. Începeți acum.

        Este timpul acum să ne trezim, să jertfim tămâie, să fim prudenti cu episcopii sovaielnici pentru ceea ce nu sunt (adica fara harul marturisirii lui Hristos) și să începem să construim viitorul ortodocșilor făcând aceste lucruri:

        1. Creați comunitati / consolidați va în grupuri de credinciosi,

        2. Faceți tot ce puteti pentru următoarea generație, pregătiți-i să fie noi marturisitori ai credinței ortodoxe.

        3. Pretuiti spațiul harului, nu doar în biserici, ci și în casele, inimile și orașele noastre.

        Slujitorul vostru binecuvântat și umil, John Lee.

        Luați în considerare: picioarele colosului lui Daniel sunt două; demonstrat acum de comunismul asiatic (chinez) și european (Swab, Gates, Fauci), care sunt într-o oarecare măsură în contradicție unul cu celălalt. Există o luptă pentru putere, cu America prinsă la mijloc.

        Matei 3:7, Luca 3:7, I Tesaloniceni 1:10, 2:16, Apocalipsa 6:17, 11:18, 12:12.

        Sursa articolului:

        https://orthodoxreflections.com/eve-of-destruction-preserving-the-orthodox-christian-faith/
        ###
        Parintele Iachint U., acum trecut la Domnul (staret al Putnei), ne indemna:

        Avem, intr-adevar, mare nevoie, astazi, sa stim ce se intampla in lume,ce “zguduituri” infricosatoare ni se pregatesc prin mai-marii acestei lumi (mult peste tot ceea ce ne imaginam sau prevedem noi, crezand ca putem, cumva, cat de cat, “stapani situatia”) – dar asta, sa nu ne amagim si sa nu uitam, numai cu ingaduinta lui Dumnezeu, pentru necredinta si pentru pacatele noastre si ale lumii intregi, care au depasit orice masura – si cum suntem deja infectati si otraviti cu toate duhurile rautatii, ale minciunii si ale mortiiprin toate cele care ni se intampla si acum. Ne este de folos si ne este indispensabil pentru mantuire sa incepem sa discernem semnele vremurilor prin hatisurile actualitatii tot mai bulversante, ca sa intelegem ce se (va) petrece cu noi, dar mai ales ca sa ne pregatim. Dar nu vom putea nici vedea, nici intelege cu adevarat toate aceste evenimente, nu vom putea nici reactiona adecvat si intelept la ele, deci nici sa ne pregatim asa cum trebuie pentru a le infrunta, daca acum, mai ales acum, nu ne straduim din rasputeri sa dobandim in inima noastra, in intreaga noastra fiinta HARUL DUHULUI SFANT! Har, har si iarasi har – acesta este raspunsul, singurul mantuitor, la toate cate se vor pravali peste noi in scurt timp cu o forta si cu o viteza zdrobitoare, care vor face desarte si ridicole toate planurile noastre de acum, toata bravada, vorbaria si cleveteala noastra necontenita, toate galcevile sterile sau vatamatoare pentru cate o felie de dreptate, toate zbaterile si sfortarile noastre pur omenesti. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne mai facem partea noastra omeneasca, atat cat se mai poate! Ba, sa o facem, dar cu multa intelepciune, cu smerenie si cu pace, nu in duhul sau cu metodele lumii, avand grija sa ne canalizam putinele resurse spre ceea ce este cu adevarat urgent, esential si realist de facut. Daca-i intrebati pe parintii sporiti, sub diferite forme, ei va vor spune cam acelasi lucru: nu mai pierdeti vremea, dobanditi harul prin pocainta intensa, prin rugaciune necurmata (“nu ca pana acum!”), prin smerenie adanca, din inima, pregatiti-va si restrangeti-va, adunati-va in suflet provizii duhovnicesti! Numai legatura noastra vie si puternica cu Hristos ne poate salva in mod minunat si numai harul Duhului Sfant, daca l-am agonisit, poate sa lupte cu duhurile dezlantuite ale satanei, numai si numai El ne poate trece, precum pe cei trei tineri, biruitori prin cuptorul de foc de neinchipuit care ne-a fost anuntat si ras-anuntat de catre glasul profetic al Bisericii. Cine a avut urechi de auzit, a auzit! Iar cine a dorit, in ciuda a ceea ce a auzit, sa ramana in nedreptate si spurcaciune, in necredinta si in rautate, in viclenie si in trandavie, este liber sa ramana pana la sfarsit! Niciun efort si niciun mijloc omenesc nu pot sa mai ajute pe nimeni de acum. Nicio strategie, nicio ambitie incrancenata si niciun calcul omenesc nu vor face fata suferintelor grele care ne asteapta, nici nu ne vor netezi calea spre moarte si Judecata. Nu altceva ne-a poruncit nici Mantuitorul Hristos, nu dupa alte cuvinte decat acestea, care niciodata nu trec, fi-vom judecati. Precum Petru … , va trebui, duhovniceste vorbind, sa mergem pe apa, iar asta… nu se invata omeneste in niciun fel, ci numai intarindu-ne credinta prin har, prin primirea si pastrarea in inimi a lucrarilor vii ale Dumnezeului nostru celui Viu! Geaba ne închinăm, geaba aprindem lumânări, geaba postim şi ajunăm, geaba veghem; geaba, chiar, facem milostenie şi ne înfrânăm de la păcate: dacă nu avem pacea Domnului, liniştea lăuntrică – tainic amestec de nădejde, încredere, nepăsare, tihnă, resemnare şi veselie – , nimic nu avem! Şi rupţi suntem de harul Duhului trimis de Hristos mai abitir decât dacă ne-am turci.
        De aceea ne-am propus de la o vreme, sa insistam pe ceva ce am facut si pana acum, dar… de aceasta data sa o facem intr-un mod mult mai apasat, mai “programat” si mai tintit; si anume: atata vreme si in masura in care Domnul ne va ingadui si ne va ajuta, sa incercam sa ne alimentam, pe cat se poate, zilnic, prin cate o “perfuzie” pur duhovniceasca, incercand sa culegem din anumite cuvinte puternice alese din scrierile sfinte, din minunile si din pildele dreptilor care au trait foarte aproape de noi macar un strop de putere, de lumina, de nadejde, viata, de… har. Dar sa le luam intr-un chip mult mai constient, mai treaz, mai concentrat, pretuind mai mult fiecare cuvant si… intelegand ca acum strangem munitii pentru a contracara puterea intunericului care ne inconjoara si ne ataca nemilos din toate partile. Sa nu le luam ca prilejuri de a fugi sau de a uita de realitate (desi, pentru putine momente, avem si de aceasta nevoie), nicidecum pentru a ne relaxa si iluziona ca totul va fi bine, ci pentru a asuma si a duce realitatea dupa duhul si dupa voia lui Dumnezeu.

        Apreciat de 1 persoană

    • ledpanelll said, on noiembrie 9, 2021 at 8:46 pm

      AUR e supapa, pentru refulare. Asa pot fierbe oamenii lent, drogati cu sperante. N-au fost decat sperante in ultimii 30 de ani, cand s-a tot votat?
      In alta ordine de idei, daca te uiti la aur cum vorbesc…pare clar ca cineva le sopteste in microcasca ce sa spuna; oricum ar fi, nu-s de capul lor. Scopul va fi ca lumea sa nu faca revolta acum, cand poate poate mai e vreo sansa, peste zero, ci cand va fi complet inutil. Un carnagiu si o hecatomba fara vreun rezultat.
      Insa chiar daca s-ar putea si demonstra asta, lumea e exagerat de fixista in pareri, opinii, convingeri. Atat de fixista incat simple pareri au forta de convingeri si sunt aparate ca pe ceva de pret. Fiecare ramane in tabara in care s-a bagat de multa vreme. Sau…ramane cu simpatii politice in urma manipularii. Sau, a banilor primiti.

      Apreciat de 1 persoană

  10. Geo said, on noiembrie 9, 2021 at 7:25 pm

    Cum am mai spus: mizerabilii din asa zisa mass media ticăloșita asa zis românească nu suflă o vorbă despre recuperați scoțând în evidență doar numărul celor decedați, menționând și agravant starea de stress a populației, făcând astfel jocul guvernanților în fapt niște slugi obediente ale cercurilor de influență externe…

    Apreciat de 2 persoane

  11. ines said, on noiembrie 9, 2021 at 7:48 pm

    Varujan Vosganian:

    „Avem un al doilea caz de deces de la vaccin din randul colegilor nostri. Cei de pe salvare au recunoscut ca din cauza asta, dar n-au avut curajul sa scrie nici unul in fisa”

    https://r3media.ro/varujan-vosganian-mihai-furtuna-deces-a-treia-doza/

    Apreciat de 1 persoană

  12. Christinne Radu said, on noiembrie 9, 2021 at 7:51 pm

    Apreciază

  13. Christinne Radu said, on noiembrie 9, 2021 at 8:15 pm

    Alt sportiv vaxat si dus

    https://www.justjared.com/2021/11/09/former-ny-mets-pitcher-pedro-feliciano-dies-at-45/

    Apreciază

  14. Geo said, on noiembrie 9, 2021 at 8:40 pm

    Apreciat de 1 persoană

  15. […] Sanhedrinul a inceput prepararea uleiului pentru ungerea lui mesia […]

    Apreciază

  16. […] Sanhedrinul a inceput prepararea uleiului pentru ungerea lui mesia […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.