SACCSIV – blog ortodox

Klaus Johannis, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii

Posted in KLAUS JOHANNIS, MUZICA, VIDEO by saccsiv on octombrie 26, 2021

In 2004, Traian Basescu ii spunea lui Adrian Nastase:

“Adriane, nici nu stii cit de mic incepi sa fii!”

Si, intr-adevar, fulgerator, Adrian Nastase a devenit din ce in ce mai mic, pana ce a ajuns puscarias si insignifiant pe plan politic.

Cine s-ar fi gandit cu 20 de ani in urma, ca i se poate intampla asa ceva lui, marelui Nastase, președinte al Camerei Deputaților între 1992-1996 și 2004-2006 si prim-ministru al României între decembrie 2000 și decembrie 2004?

Stia insa Traian Basescu ce stia…

Sunt semnale ca si Klaus Johannis va incepe relativ curand sa fie din ce in ce mai mic. Iar semnalele vin tocmai din zona care l-a sprijinit, dar care a inceput de la o vreme sa-l atace din ce in ce mai des. Ultimele doua exemple celebre sunt Alina Mungiu Pippidi (ani de zile la conducerea fundatiei Soros) care cere suspendarea lui si un cantaret din zona #rezist, Dan Teodorescu de la trupa Taxi:

Melodie care se termina cu:

“Și cine nu înțelege că s-ar putea să belească puța, dacă apare Codruța: un sas, un sas, un sas.

Evident, nici Alina Mungiu Pippidi si nici Dan Teodorescu nu decid ceva, ei sunt doar portavoce.

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alex said, on octombrie 26, 2021 at 2:50 am

    Simbolistica oculta pe plaja din La Palma. O constructie din nisip a aparut de luna trecuta pe plaja din, nu am analizat inca la rece, postez prima data aici: Primele elemente ezoterice ce m-au marcat sunt vaccinul cu aripi de liliac, piramida illuminati cu un ochii deasupra, copilul antichrist ce sta intr-o pozitie baphometica, logo 666 rupt, Sf Cruce rupta de minioni si introdusa cu forta in piramida…

    Apreciază

  2. John said, on octombrie 26, 2021 at 6:10 am

    Apropo de ultimul vers din piesă,vine Kodruța!

    „Gata, cei au care au pus-o procuror general european i-au dat azimutul! Iar Laura Codruța Kovesi nu s-a sfiit deloc în acceptarea noii misiuni ingrate. Una văzută însă ca un mijloc excelent pentru a își putea plăti, în sfârșit, polițele pe care fosta șefă a DNA consideră că încă le are față de Klaus Iohannis. Mai ales acum, când ”masculul alfa” al statului român dă tot mai evidente semne de slăbiciune prezidențială, de nu reușește să formeze ”guvernul meu” nici măcar milogindu-se de ”ciumații roșii” de la PSD sau de ”crizatorii” de la USR.”
    https://www.national.ro/dezvaluiri/kovesi-sare-la-beregata-lui-iohannis-739990.html

    Apreciază

  3. Atunci inseamna ca se infiripa alta poveste...📣 said, on octombrie 26, 2021 at 9:04 am

    Si uite asa incalecai pe o sa…..si va spun povestea asa: descaleca Calin G🌋😎file din poveste…😉

    Apreciază

  4. mircea.v said, on octombrie 26, 2021 at 9:10 am

    Din „Cumplite incercari, Doamne” – Marcel Petrisor

    […] desi imi inchipuiam ca anchetele pot fi tot atat de dure si chiar mai dure decat cele ale fostei Sigurante antonesciene sau carliste, nu mi-as fi inchipuit totusi ca se poate ajunge pana-ntr-acolo incat, printr-o asa zisa Reeducare, sa faci dintr-un adversar un robot, o fiara, un monstru, reducandu-l pe scara biologica la un stadiu de unde singura gratia sau o mutatie divina l-ar mai putea salva.

    – E reeducat, dom’ sergent. Suta-n suta. Model! Asa ar fi trebuit sa fim toti, daca izbutea Reeducarea si-l mai lasau in pace pe Turcanu. Si dupa noi, toti detinutii, iar la urma intreaga tara. Roboti, domnule! Asa trebuia sa ajungem, ca nenorocitul asta care vorbeste de parca-ar fi programat.
    – Adica?
    – Adica cum il vedeti. Stie una si buna: sa se supuna orbeste la tot ce i se comanda si sa toarne tot ce i se pare ca iese din regula. Nu mai e om. E un mecanism perfect reglat pentru cei ce l-au vrut asa.

    Pesemne nu se spune degeaba ca „Esti pedepsit tocmai pe unde ai pacatuit”. Dar am pacatuit fiindca am nazuit prea mult.

    – Ce sa cred, nu vad? Nu vad ca nu mai stiu cum sa ne stearga urma ca am fost vreodata si noi oameni intregi? Vreau sa spun – pana la experienta autodemascarii si a Reeducarii…
    – Da, dar asta, Ghita, nu inseamna oare ca prin noi au descoperit si ei ceva de care, sau la care, raportandu-se, se tem cumplit? Si atunci nu inseamna ca-i si-n constiinta lor ceva ce-i deranjeaza?
    – Gandind asa, poate, dar ce ma intereseaza pe mine, victima, punctul de vedere al calaului, sau al calaului punctul de vedere a;l victimei?
    – Si atunci pe tine ce te intereseaza?
    – Ca sa-ti spun drept, de mine putin imi pasa. De tine insa, de vecini si de tot ce a fost sau va fi cu noi, da, imi pasa… Incolo, ce-o vrea Dumnezeu, dar la judecata Lui sper ca altele vor fi criteriile… Oricum, Maromet, Goiciu si MAI-ul vor mai avea de spus si acolo cate ceva…
    Si Iosif V. Iosif vazu, intr-adevar, ca Ghita Calciu, din aceea zi, ziua mortii lui Aristotel Popescu, nu-l mai preocupa altceva decat ce faceau ceilalti, din celelalte celule vecine. Se temea sa nu mai moara careva si nu cumva sa izbucneasca in vreo celula cearta. Era de aceea mai tot timpul cu urechea la usa sau la zid, batea in perete Morse ca o mitraliera, cu degetele facute maciulii de toba, iar mintea-i o luase cu cel putin zece pasi inaintea celor ce-l supravegheau.

    – Ii subestimezi tocmai dumneata, tovarase?! Dumneata, care te-ai specializat in cazurile lor?! – continua seful carunt. Astia-s in stare de orice si oricand! Sant mai inventivi decat dracul! Cine ar fi crezut ca mai scapa din ce au fost ei bagati?! Si totusi uite ca s-au „adaptat” si au supravietuit! Reactiile lor sant in functie de ceea ce li se creeaza, de situatiile in care sant pusi.

    Am fi tampiti sa recunoastem asa ceva. Ce, noi santem legionari, sa ne asumam esecurile sau lipsa de succes in ceea ce am intreprins? Noi, tovarase, provocam, observam, constatam consecintele experientei istorice sau sociale si, in functie de rezultatele obtinute, ne deconspiram sau nu ne deconspiram ca autori.

    – In consecinta , e nevoie de altceva. De alte combinatii, de alte incercari. […]
    Santem doar in deceniul al saptelea si ne trebuie altceva ca sa revoltam masele. Contemporaneitatea cere lucruri mult mai subtile. Brutalitatea, grobianismul, duritatile si spectacolul sangeros repugna azi. Or, tocmai de aceea, adversarul trebuie cu totul altfel lovit. Din interior. Trebuie determinat ca singur sa se nege si sa renunte la propria-i identitate.

    – Stii ce? La urma urmei, lasati teoriile astea complicate si spuneti-mi mai bine: ce facem acum cu fantomele din Jilava? Cum ne descotorosim de ele in cel mai onorabil si mai profitabil mod? Vremurile s-au schimbat si noile ordine ministeriale, sau cele venite de si mai sus sant clare: ” rezolvari diplomatice in spiritul umanismului socialist, in toate cazurile delicate”.

    Si mai ramasese ceva in ei, ceva ce umplea parca intocmai ca un aer toata putinatatea de materie vie pe care o mai aveau. Un fel de suflu ce batea in tot launtrul lor, lovind disperat in marginile trupului ca intr-o toba. Voia parca sa iasa din ei ceva ce nu se hotarase insa bine cum sa arate sau sa se arate in fata ochilor celorlalti… Ca un perete sau ca o oglinda pe care sa se proiecteze tot ce fusese in ei, sau peste ei, tot ceea ce facusera, tot ceea ce li se facuse, tot ceea ce avusesera si ei de gand sa faca sau sa spuna, si nu facusera sau nu spusesera. Sau ca un duh care sa tarasca dupa el o intreaga biblioteca, cu tot trecutul si viitorul lor?
    Tezaur pretios, detestat si iubit, dar si ascuns si dezvaluit numai cu mare grija de catre fiecare dintre aceste fantome, acest continut imens de date si fapte era tot ce le mai ramasese sau mai putusera sa pastreze. Avere scumpa, ca o blana de pret care-i putea aduce purtatorului pieirea sau gloria, si pe care n-ar fi lepadat-o cu nici un chip vreunul din ei.

    Da, la Judecata din Urma incepu apoi sa cugete, daca ceea ce mai incerca el sa faca se mai putea numi cugetare. Era finalul spre care fusese orientata toata politica Miscarii: Judecata din Urma si Mantuirea; mantuirea fiecaruia si a intregului neam, a tuturor neamurilor, de fapt… Ce cuvant mare si ce usor fusese vehiculat!

    Cu restul lumii, el, Aurel Popa, se impacase destul de bine. Prin Reeducarea de la Pitesti trecuse ca gasca prin apa. Nu-l „udase” aproape deloc si amintirile neplacute nu-l mai chinuiau. Si daca ar fi vrut cineva sa-l acuze, judece sau scuze, n-avea decat! Pe el nu-l mai priveau lucrurile facute fara voia lui. De altfel, la ultimul proces si spusese ca pe el nici o judecata si nici o sentinta nu-l mai pot atinge, si nici nu-l va mai putea santaja vreodata cineva cu ceva.

    Pentru tot ceea ce facuse, patise sau avusese de suferit, el insa, Aurel Popa – si isi repeta ca o obsesie numele – nu mai acuza pe nimeni, nu-si facea nici siesi vreun repros, si era gata tot timpul sa-si povesteasca viata, si mai ales copilaria, oricui ar fi stat sa-l asculte.

    Apreciază

  5. Nikos said, on octombrie 26, 2021 at 9:24 am

    George Simion trebuie sustinut, e ultima reduta si s ar putea sa se dovedeasca a fi providential.

    Apreciază

  6. Marian said, on octombrie 26, 2021 at 9:52 am

    Mai are trei ani . In astia trei ani i-o luam in mana iar dupa…i-o belim caci , doar un prost isi poate inchipuii ca asta face ce face , doar pentru ca asa vrea el . Face fix ce primeste de facut caci daca nu…la ora asta sigur al ancheta LCK si paraditorii ei ! Intrebare : atunci cand l-ati votat si prima si-a doua oara , unde v-ati lasat mintile ? P.S. Sa te vad daca ai curaj sa lasi comentariul !

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 26, 2021 at 1:00 pm

      Marian

      Dar ce ti se pare ca ai zis, de imi trebuie asa de mult curaj ca sa-ti las comentariul?

      Apreciază

      • Marian said, on octombrie 27, 2021 at 2:32 am

        Saccsiv nu imi pare c-asi fi spus ceva in mod deosebit insa , deoarece m-am referit in mod explicit la ala din Dealul Cotrocenilor , n-am dorit sa atrag asupra voastra a redactiei , ” mania ” CNA caci , s-au vazut bloguri interzise pentru…infinit mai putzin . La asta ma refeream caci , chiar iti trebuie sange in instalatie pentru a alege intre a lasa sa treaca ADEVARUL si-l opri la SPAM .

        Apreciază

  7. ledpanell said, on octombrie 26, 2021 at 7:53 pm

    ” Intrebare : atunci cand l-ati votat si prima si-a doua oara , unde v-ati lasat mintile ?”
    E un „voi” invocat, de doua ori? Care noi?
    Mark Twain spunea ca daca votul ar conta, s-ar desfiinta. A castigat dulapul cum a castigat si bideu. Ponta (scris cu majuscula ca e inceput de propozitie) a recunoscut cinic ceea ce altii neaga: masinaria lor de fraudare a alegerilor a fost mai performanta ca a noastra. A zis-o la tv. Un cinism cam ca in matrix: oamenii musca momeala daca li se lasa impresia ca pot alege.
    Fraudarea computerizata e o consecinta a digitalizarii.

    Apreciază

    • Marian said, on octombrie 27, 2021 at 2:47 am

      @ledpanell Omule sti cat te apreciez , sti cat de mult pretz pun pe parerile dumitale asa incat , nu ma face sa-mi schimb parerile ?! A doua oara…treaca mearga insa , PRIMA OARA in 2014 ,80% dintre romani l-au votat deoareece …chiar credeau ca acest minoritar , poate fi salvarea Romaniei si-n plus de asta…chiar te faci ca l-ai uitat pe Victor Viorel Ponta acel Pinnochio de Tg. Jiu cum era poreclit in epoca si SIGUR nu gratuit ??? Amintesteti-l pe CTP sau Bogdan Chiriac si cuvintele lor memorabile IMEDIAT DUPA VOTUL DIN 2014 : 1] CTP – Ma bucur ca in sfarsit , in fruntea tarii avem un om care s a poata dialoga de la egal la egal …pe limba ei , cu frau Merkel . 2] Bogdan Chiriac – O victorie ce demonstreaza capacitatea intelectuala a acestui popor care ne-a propulsat in sfarsit in randul tarilor care conteaza in lume . Toate acestea in 2014 iar acum…se cam schimba kalimera insa , daca m-asi apuca cu exemplele la ora asta ar trece anul mult prea curand stimate amic .

      Apreciază

    • Marian said, on octombrie 27, 2021 at 2:50 am

      @ledpanell Inainte s a uit : nu Ponta a fost cel ce-a recunoscut la TV ca ” masinaria lor de fraudare a alegerilor a fost mai performanta ca a noastra ” ci , Adriean Videanu si asta…pe vremea cand Ponta era inca copil de trupa !

      Apreciază

      • ledpanell said, on octombrie 27, 2021 at 8:15 pm

        No worries. In cativa ani va fi irelevant cine ce a zis. Nu va mai exista vreo dovada istorica despre romanii care au trait in Romania. Istoria e rescrisa total. Noua lume fericita si ignoranta (neavand acces decat la sursele oficiale, deci nu de voie ci de nevoie) nu va sti pe ce pamant traieste. Va fi mai rau pentru unii, respectiv bine pentru altii decat a fost cu americanii care totusi au aflat ca mareata lor democratie e cladita pe cadavrele bastinasilor.

        Apreciază

  8. ibagul2006 said, on octombrie 26, 2021 at 9:30 pm

    Incep sa-si dea la gioale intre ei posedatii. Problema e ca vor veni altii mai indraciti care sa bata darabana injectarilor si sa calce in picioare libertatea oamenilor. Toate gastile politice sprijina injectarea, poate in afara de aur deocamdata. Asa ca scapam de dracu dam de tacsu. Oricum, Dumnezeu sa ne ajute in incercarile care vor urma ca vom avea mare nevoie de protectia sa. Amin !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.