SACCSIV – blog ortodox

Chirurgii din SUA au transplantat un rinichi de porc unui om, în premieră mondială

Posted in New York, STIRI, TRANSPLANT DE ORGAN by Vali on octombrie 22, 2021

Sursa: https://www.antena3.ro/international-news/chirurgi-sua-transplant-rinichi-porc-la-om-premiera-mondiala-617431.html

Sursa foto: Twitter/ CNN International

Premieră mondială în medicină: rinichiul unui porc a fost transplantat cu succes la un om.

Procedura a avut loc la NYU Langone Health, în New York. Animalul de la care a fost transplantat organul a fost modificat genetic, astfel încât țesuturile lui să nu mai conțină o moleculă cunoscută ca fiind aproape imediat resprinsă de organismul uman.

Chirurgii au transmis că, potrivit primelor date, rinichiul a funcționat perfect. Beneficiarul transplantului a fost un pacient aflat în moarte cerebrală, care avea disfuncție renală. Familia acestuia a fost de acord cu experimentul, înainte de a-l deconecta de la aparate.

Rinichiul a fost atașat la vasele de sânge din partea superioară a piciorului și a fost menținut în afara abdomenului. Acesta a început să funcționeze normal, producând urină și creatinină „aproape imediat”,  a spus dr. Robert Montgomery, directorul Institutului de Transplant Langone din New York, cel care a efectuat procedura.

Medicii au monitorizat comportamentul organului transplantat pentru o perioadă de trei zile. În acest timp, funcțiile rinichiului transplantat „păreau destul de normale”.

Acesta a produs „cantitatea de urină care ar fi așteptată” de la un rinichi uman transplantat, a spus medicul, și nu au existat dovezi ale respingerii puternice și precoce, lucruri care se întâmplă atunci când rinichii nemodificați de porc sunt transplantați la primate. Nivelul anormal al creatininei destinatarului, un indicator al funcției renale slabe, a revenit la normal după transplant, a adăugat Montgomery.

Experimentul s-a derulat în luna septembrie, dar rezultatele au fost publicate abia acum. Cu toate acestea, consecințele pe termen lung ale unei asemenea intervenții sunt nelămuriri care nu și-au găsit răspunsul, încă.

de Cerasela Stafie

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on octombrie 22, 2021 at 6:34 pm

    Cred că din punct de vedere ortodox astfel de transplanturi nu sunt admisibile! Greșesc cumva?

    Apreciat de 2 persoane

    • Toma said, on octombrie 22, 2021 at 10:33 pm

      Categoric nu, astfel de abominații nu trebuie acceptate.
      Referitor la articol, de unde suntem siguri că este adevărat. Poate fi doar una din lungul șir de “progrese” (minciuni) cu care se laudă “știința” satanistă.
      Știu că dracii și slugile lor fac tot posibilul să corupă Creația Domnului, atât din punct de vedere duhovnicesc, cât și trupesc, dar asta nu înseamnă că trebuie să credem ce ne aruncă ei.

      Apreciază

    • Duhul Capitanului said, on octombrie 22, 2021 at 11:57 pm

      Nu

      Apreciază

  2. gabimdi said, on octombrie 22, 2021 at 7:21 pm

    Eu cred ca d.p.d.v. ortodox nu sunt admisibile transplanturile de la om la om.
    Dar de la porc la om…. daca salvează viața omului…. de ce n-ar fi?
    Poate greșesc eu!

    Apreciază

    • Mihai T said, on octombrie 23, 2021 at 10:49 am

      Acel om care şi-a pus rinichi de porc, oare mai este om ? Dar dacă îşi pune inimă artificială, oare mai este om ? Nu cumva este cyborg ? Dar tatuajele de ce sunt rele ? Că nu cred că este cineva aici care să creadă că sunt bune. Ideea este că trebuie să predăm trupul înapoi lui Dumnezeu aşa cum l-am primit. Dumnezeu are treabă cu oameni, nu cu oameni roboţi sau cu hibrizi (om-porc).

      Apreciază

  3. Centrul Medi@ said, on octombrie 22, 2021 at 10:27 pm

    Doar să fii nebun să faci așa ceva ☑️

    Apreciat de 1 persoană

  4. Paul said, on octombrie 24, 2021 at 12:13 am

    Si oamenii care și-au transplantat organe de la alti oameni au observat ca li s-au schimbat preferințele si obiceiurile asemenea cu ale donatorului. D-apai sa îți transplantezi de la animale, de la porci?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.