SACCSIV – blog ortodox

Hărțile unei pandemii politice

Posted in Coronavirus, vaccinare in masa, virus by Vali on octombrie 17, 2021

Sursa: https://evadare.ro/politica/hartile-unei-pandemii-politice/

Prima hartă arată mersul campaniei de vaccinare pe glob. Lucru straniu acest virus: e pretutindeni în aer de trebuie să te acoperi de el și pe stradă și pe plajă, trece oceanele, dar se oprește de la o graniță terestră la alta. Și „leacul” pentru el, vaccinul, se administrează tot după aliniamente politice.

Dar, ciudățenie mare, țările „iresponsabile” nu par înghițite de un hău nici dacă n-au purtat mască tot anul trecut, nici dacă nu au prestat arest la domiciliu, și nici dacă au rate de vaccinare de 1%. Ca o sticlă de benzină, unde torni, acolo crește pălălaia; și unde nu torni nu se întâmplă mare lucru de văzut.

Dacă punem alături o hartă cu bazele americane pe glob, mai că intri la idei. Aceasta e mai ușor de urmărit, dar neactualizată (observați că noi nici nu eram incluși cu Deveselui și Kogălniceanu). Dacă o văd rușii, prind curaj și ne atacă. Normal, nu apare nici China, că n-au baze americane. Decât de jur împrejur. Dar cum a fost pandemie la ei (cu filmări de chinezi căzând pe trotuar), cum s-a stins brusc și cum s-au vaccinat tot brusc (nu știm cu ce), e o mare nebuloasă.

Pentru ceva mai detaliat, apelăm la Al Jazeera, care susține că există 750 de baze militare ale Statelor Unite pe glob, în 80 de țări și militari prezenți în 159 de țări.

E drept, nici intensitatea pandemiei, nici aplombul vaccinării nu urmează concentrația militară. Cea mai păzită e Japonia, cu 120 de baze, în coasta Chinei. Talonată de Germania cu 119, în miezul Europei. Asiei îi revine și medalia de bronz, cu 73 de baze plus ceva portavioane prin Pacific. În Europa, mai există multe în Italia, 44 și Marea Britanie, 25, Portugalia, 21. Iar în Orientul Mijlociu, 10 în Arabia Saudită, lângă sondele de petrol. Toate aceste țări sunt intens vaccinate, inclusiv regatul arab. Cum e și Kuweitul, cu ale sale 10 baze pe un teritoriu minuscul. Australia a devenit un nume sonor în pandemie, care dă fiori reci iubitorilor de libertate. Are doar 7 baze, dar e totuși un continent.

Nu putem ști dacă există vreo legătură între desfășurarea pandemiei și expansiunea sau declinul imperiului american, dar că în Europa și America se întâmplă ceva mult diferit decât în Africa, America de Sud și părți din Africa de doi ani încoace, e o simplă observație.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. acelas said, on octombrie 17, 2021 at 6:22 pm

    casatorie doar cu certificat de vaccinare. Cam ce incepe in occident se termina spre orient, si invers

    https://www.oakville.ca/townhall/proof-of-vaccination.html

    https://m.luju.ro/vorbe-de-fumoar-17-10-2021-casatorie-doar-cu-certificat-de-vaccinare-arafat-s-a-radicalizat-video

    Apreciază

  2. John said, on octombrie 17, 2021 at 8:33 pm

    Șoc și groază,la antipozi..
    Noua Zeelandă își concediază vrăjitorul oficial
    După mai bine de treizeci de ani de servicii loiale, vrăjitorul Ian Brackenbury Channell (88 de ani) din Christchurch, al treilea oraș ca mărime din Noua Zeelandă, a fost forțat de consiliul municipal să demisioneze. ( nu vă mirați că sunt laboratorul sinistru al NOM)
    https://www.national.ro/stiri-externe/noua-zeelanda-isi-concediaza-vrajitorul-oficial-738927.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.