SACCSIV – blog ortodox

ATENTIE MARE: Doar cei vaccinați în Israel vor fi scutiți de carantină in Israel. Israelul nu recunoaște certificatele de vaccinare sau de recuperare din boala covid ale altor țări

Posted in carantina, Coronavirus, ISRAEL, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on septembrie 2, 2021

THE JERUSALEM POST: COVID: Only people jabbed in Israel are to be exempt from quarantine

COVID: Doar cei vaccinați în Israel vor fi scutiți de carantină

Începând de vineri, regulile vor fi mai ușoare pentru israelienii care și-au administrat a treia doză de vaccin, dar nu și pentru persoanele vaccinate în afara țării.

De ROSSELLA TERCATIN, 01 Septembrie 2021, The Jerusalem Post

Pasageri pe aeroportul Ben-Gurion, pe fondul restricțiilor actuale privind coronavirusul, feb. 2021 (credit foto: AVSHALOM SASSONI/ MAARIV)

Cei care s-au vaccinat în străinătate nu vor fi scutiți de carantină în conformitate cu noile reglementări care intră în vigoare vineri, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății pentru The Jerusalem Post. Vor putea fi scutiți de izolare doar cei care și-au făcut a treia doză de vaccin în Israel. Cu toate acestea, persistă o oarecare confuzie.

Clarificarea a venit la două zile după ce ministerul a anunțat că, începând de vineri, persoanele considerate complet vaccinate conform noilor criterii nu vor fi obligate să se izoleze complet atunci când intră în țară – cu excepția cazului în care provin din națiunile cu cod roșu de covid (în prezent Bulgaria, Brazilia, Mexic și Turcia).

Conform criteriilor, israelienii care și-au făcut a treia doză de vaccin cu cel puțin o săptămână înainte, cei care sunt la a doua doză de vaccin, cei care s-au recuperat din boala covid în ultimele șase luni sau care au primit o doză de vaccin după ce s-au recuperat din boală, sunt considerați protejați și, prin urmare, vor trebui doar să se izoleze până când vor primi rezultatele testului PCR efectuat la sosire, sau maximum 24 de ore.

Noile reguli ale ministerului au lăsat deschis la speculații statutul persoanelor vaccinate în străinătate – cetățeni străini sau israelieni deopotrivă.

Israelul nu recunoaște certificatele de vaccinare sau de recuperare din boala covid ale altor țări, iar granițele sale sunt în mare parte închise pentru străini, care pot intra doar în circumstanțe foarte specifice și dacă primesc o autorizație specială. Printre cei care pot primi o astfel de permisiune se numără rudele de gradul întâi vaccinate ale cetățenilor sau rezidenților permanenți.

Atât israelienii, cât și străinii vaccinați în străinătate care ajung în Israel au posibilitatea de a se supune unui test serologic la o unitate recunoscută de Ministerul Sănătății pentru a dovedi prezența anticorpilor la coronavirus în sângele lor.

După ce rezultatele sunt transmise Ministerului Sănătății, călătorii primesc un certificat de recuperare israelian cu data testului și un ‘Permis Verde’.

Anunțul oficial al Ministerului Sănătății nu specifică faptul dacă noile reguli se aplică doar persoanelor vaccinate în Israel și nici nu face distincție între diferitele tipuri de certificate de recuperare.

Când The Post a apelat linia telefonică directă a ministerului, care este la dispoziția tuturor cetățenilor și străinilor pentru a răspunde la întrebări despre politicile privind coronavirusul (inclusiv despre carantina pentru persoanele care au fost în străinătate), a declarat că certificatele de recuperare acordate în urma unui test serologic sunt echivalente cu toate celelalte certificate de recuperare și vor acorda scutirea de izolare în același mod, începând de vineri.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al ministerului a declarat contrariul: Cei care au fost vaccinați în străinătate vor trebui în continuare să se izoleze timp de 14 zile – care pot fi reduse la șapte cu două teste PCR negative – sau dacă își fac o doză de vaccin și în Israel.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că ‘Permisul Verde’ acordat persoanelor care se supun unui test serologic va fi în continuare valabil până la 31 decembrie, până la noi ordine.

Începând cu 1 octombrie, ‘Permisul Verde’ va fi acordat persoanelor din Israel doar celor care au făcut a treia doză de vaccin, dacă sunt la a doua doză de vaccin, celor care s-au recuperat din boala covid în ultimele șase luni sau dacă au primit o doză de vaccin după ce s-au recuperat.

Întrebat de Post despre noile politici, un oficial din domeniul sănătății și-a exprimat speranța că în viitor cei vaccinați în străinătate vor fi puși pe picior de egalitate cu cei care și-au făcut vaccinurile în Israel, dar fără a oferi un calendar.

În plus, oficialul a declarat că activitatea de recunoaștere a certificatelor de vaccinare străine emise de mai multe țări este într-un stadiu avansat, dar că va fi la latitudinea politicienilor să decidă dacă aceasta va fi direcția de urmat.

Deocamdată nu au avut loc discuții specifice privind recunoașterea vaccinărilor cu doze de post-rapel.

 

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

În Israel, cei care nu-și fac a treia doză de vaccin sunt avertizați că isi vor pierde privilegiile ‘permisului verde’ COVID

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. sky said, on septembrie 2, 2021 at 2:40 pm

    Numai Pfizer-ul lor e bun, celelalte Pfizer sunt false.

    Apreciază

  2. Spaceman said, on septembrie 2, 2021 at 3:03 pm

    Este simplu, Israel nu recunoaște vaccinarea în străinătate invocând falsificarea dovezilor de vaccinare, așa că a dat drumul testelor la sânge… pentru a dovedi prezența anticorpilor specifici.

    Dar de ce în Israel nu s-a dat încă drumul la screening-ul de anticorpi specifici? Pentru că s-ar da pe față cât de mult s-a fraudat vaccinarea în Israel, așa că mai lasă să treacă ceva timp… pentru că în timp efectul vaccinului se atenuează… Iar „studiul” lor recent, care arată cum că „protecția naturală e mai bună decât protecția dată de vaccin”, ar fi irelevant.

    https://saccsiv.wordpress.com/2021/08/29/un-studiu-din-israel-arata-ca-imunitatea-naturala-este-de-13-ori-mai-eficienta-decat-vaccinurile-in-a-combate-varianta-delta-bloomberg-cea-mai-vasta-analiza-din-lumea-reala-care-compara-imu/

    Israelienii, majoritatea lor, ca niște boi, s-au crezut șmecheri dar nu și-au dat seama că Permisul Verde îi aruncă în Babilonul digital.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.