SACCSIV – blog ortodox

Oameni de știință cresc creiere umane în laboratoare. Un creier a dezvoltat spontan ochi

Posted in experimente medicale by saccsiv on august 21, 2021

Life News: Scientists are Growing Human Brains in Labs, One Brain Spontaneously Grew Eyes

Oamenii de știință cresc creiere umane în laboratoare, un creier a dezvoltat spontan ochi

De Micaiah Bilger, 19 August 2021, LifeNews

Îngrijorările cu privire la limitele eticii în cercetarea științifică sunt în creștere pe măsură ce apar noi rapoarte despre oameni de știință care creează embrioni cu trei părinți, hibrizi om-animal sau care cresc creiere umane.

Un nou experiment efectuat la Spitalul Universitar Düsseldorf din Germania, a generat mai multe îngrijorări după ce oamenii de știință au spus că au crescut în laborator versiuni mici ale organelor umane și organoizi ai creierului uman care au început să dezvolte spontan ochi, conform Science Alert.

Oamenii de știință de la universitate au spus că ochii rudimentari pot recunoaște lumina și că pot trimite informații către creier.

Deși descoperirea este răscolitoare, unii oameni de știință au sărbătorit descoperirea ca pe o nouă cale de cercetare a procesului dezvoltării umane.

Iată mai multe din raport:

Pe mici organoide derivate din creiere umane, crescute în vase Petri, s-a putut observa o dezvoltare simetric bilaterală a două cupe optice, similară cu dezvoltarea structurilor oculare la embrionii umani. Acest rezultat incredibil ne va ajuta să înțelegem mai bine procesul de diferențiere și dezvoltare a ochilor, precum și bolile oculare.

„Lucrarea noastră scoate în evidență capacitatea remarcabilă a organoizilor cerebrali de a genera structuri senzoriale primitive care sunt sensibile la lumină și adăpostesc tipuri de celule similare celor găsite în corp”, a declarat neurologul Jay Gopalakrishnan de la Spitalul Universitar Düsseldorf din Germania.

În ultimii ani au fost raportate în reviste științifice și alte experimente care implică creierul uman. De exemplu, în 2020, oamenii de știință de la Universitatea din California, San Diego, au declarat pentru Nature că au înregistrat unde cerebrale de la organoizi ai creierului uman, care au crescut în laborator timp de șase până la opt luni.

Raportul începe: „… sute de creiere umane în miniatură, de mărimea semințelor de susan, plutesc în vase Petri, scânteind de activitate electrică”.

Alysson Muotri, directorul programului de celule stem al universității, a declarat pentru Nature că tiparele undelor cerebrale de la organoizi seamănă „mult cu ceea ce ai vedea la un copil prematur”.

Aceste rapoarte și altele au determinat pe unii oameni să pună întrebări serioase despre etica unor astfel de experimente.

Jazz Shaw, editorul de weekend al Hot Air zice: „… spune stop și ia în considerare ce făpturi facem. Creștem în laboratoare creiere care încep de la celulele umane ale creierului. Iar după ce cresc pentru o vreme produc unde cerebrale. Nu înseamnă asta că gândesc? Sau cel puțin fac ceva apropiat de gândire? Sau mai rău… visează?”

Shaw s-a întrebat dacă creierele umane crescute în laborator sunt capabile să gândească sau, din punct de vedere religios, dacă acestea ar putea avea un suflet.

„Dacă nu îți pasă de ideea unui suflet, ce zici de conștiință? În caz afirmativ, există întrebări foarte serioase cu privire la ce drept avem de a manipula aceste creiere, fără să mai vorbim nimic despre distrugerea lor atunci când experimentul este gata”, a spus Shaw.

Alții au ridicat întrebări similare cu privire la experimentele care implică hibrizi om-animal sau la crearea embrionilor umani cu trei părinți. În aprilie, o echipă internațională de oameni de știință a publicat un articol în revista „Cell” care descrie modul în care au fost creați embrioni din amestec de celule umane și de maimuță, pentru a explora posibilitatea creșterii organelor pentru persoanele care au nevoie de transplant de organe.

În prezent, legislația SUA interzice finanțarea din banii contribuabililor a unor astfel de cercetări, dar unii deputați federali propun interzicerea cu desăvârșire a creării hibrizilor om-animal, sau a himerelor.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Experimente medicale macabre (1845-2007)

 

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ledpanell said, on august 21, 2021 at 10:32 pm

    Oamenii aia de „stiinta” sunt cu mult dincolo de patologia psihiatrica, si banui ca n-au avut o frantura, o clipa de constiinta in viata lor, sa se intrebe daca e bine ce fac. E mare lux si o secventa scurta de gandire lucida, daca pot spune asa, pentru ca si luciditatea poate fi o mreaja iluzorie. Luciditatea a apartinut Sfintilor Parinti, unii inainte-vazatori, si nu indoctrinatilor care viseaza la progresul stiintelor. Stiintele au dus la spor demografic, tot ele il „rezolva”. Stiintele au creat haosul social, saracia, si acum le „rezolva” printr-un reset, eufemismul pentru genocid. Tehnologiile prin lanturi foarte complexe au crescut numarul si complexitatea bolilor, in special a cancerului; acum isi bat capul cum sa-l trateze. Naturalul divin si stiinta sunt ca doua spirale ce evolueaza in progresii diferite, cu vectori antagonici. Si cam tot ce a incercat stiinta sa rezolve, mai rau a facut, ramanand damnata in inchisoarea mandriei luciferice de a sti totul si a controla. Interventionismul in sine e patologie, dar unii pur si simplu nu inteleg ca nu au voie sa intervina in viata altora, sa le-o normeze, sa le impuna chestii pretins pozitive. Nu e nici o iesire din asta. Asistam la apogeul caderii in pacat. Stiintele au fost o conditie necesara pentru moartea a sute de milioane de oameni pana acum, inclusiv in cele doua razboaie mondiale.
    In ipocrizia lor, mai incearca sa para morali, chinuiti de scrupule deontologice. Trebuiau sa incerce asta inainte, nu dupa.

    Apreciat de 3 persoane

  2. VioletaB said, on august 21, 2021 at 10:54 pm

    Doamne ferește!

    Apreciază

  3. Fake news said, on august 21, 2021 at 11:01 pm

    Fake news ca și korona.

    Apreciază

    • Cosmin said, on august 22, 2021 at 2:21 pm

      @ scortisoara

      Meditand profund la acel teatru de peste ocean, cu ba e Trump, nu e Trump, ce a avut loc de cand cu circul plandemic, mi-am amintit de spusele unui rabin, cu prima ocazie dupa ce a fost ales Trump si gestul sau cu mutarea ambasadei: era asemuit cu regele Cyrus al persilor parca, au batut ceva moneda cu chipul lui Trump langa cel al lui Cyrus, ocazie cu care rabinul afirma ca Trump il va face cunoscut lumii pe mesia, care mesia asteptat de ei, este antihrist.

      Nu stiu daca ati simtit si voi acel sentiment de speranta emanat de Trump in postura de salvator. Da, acest teatru cu Trump, are ca finalitate intoarcerea lui in luminile rampei, dar nu singur, ci insotit de antihrist prezentat ca solutie salvatoare din circul plandemic pe care tot ei l-au conceput si pus pe rol.

      Eu asta cred, e o parere personala.

      Sa nu fie!

      Apreciat de 1 persoană

      • carla said, on august 22, 2021 at 6:43 pm

        Deci Marius Sumedrea nu bătea câmpii (??) când scria pe forum să avem răbdare, că lucrurile nu sunt deloc așa cum par. Din ianuarie tot scria cum gașca globalistă este arestata pe rând și cei care apar în luminile rampei nu sunt autentici. Că vorbim despre scenarii cu clone și actori. Că la noi nu se zice nimic, că doar este prezentat Biden la modul triumfalist.
        Am considerat că sunt cam aiureli (?) pe burebista2012.blogspot.com.

        Apreciat de 1 persoană

      • stef said, on august 22, 2021 at 7:06 pm

        Unii il banuiesc pe Trump ca fiind antihrist si asteapta acum revenirea lui la mijlocul celor 7 ani care ar fi inceput in septembrie 2017 …

        Apreciază

      • scortisoara said, on august 22, 2021 at 10:51 pm

        și eu cred ca Trump încă nu și-a jucat rolul pana la capăt . vom vedea cum se vor derula evenimentele .

        Apreciază

  4. Marian said, on august 22, 2021 at 9:06 am

    Nu se permit in U.S.A. astfel de experimente insa…Europa-i altceva caci TOTUSi acea oaie a fost creeata aici si nu in alta parte . Pana si marxismul a aparut tot in batrana Europa …

    Apreciat de 1 persoană

  5. Spaceman said, on august 22, 2021 at 2:17 pm

    Chiar nu înțeleg de ce mini-creierele cu ochi, crescute în laborator, seamănă izbitor cu mascotele WeChat, de la Tencent.

    Am eu o bănuială… dar n-o spun, ca să nu supăr fanii rețelelor de socializare online!

    Apreciază

  6. P.M. said, on august 22, 2021 at 2:21 pm

    Nu cred că se va reuși vreodată obținerea unui creier,cel puțin nu unul care să funcționeze;sunt lucruri interzise de Creator,deci imposibil de realizat;exemple:
    -nașterea de către bărbați
    -invizibilitatea
    -teleportarea unei ființe vii
    Cu siguranță mai sunt și altele,astea mi au venit în minte.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 22, 2021 at 2:30 pm

      P.M.

      Ei nu creaza viata. Ei isi bat joc de viata deja creata.

      Apreciat de 3 persoane

      • Alex said, on august 22, 2021 at 7:14 pm

        PM

        Ticalosii astia iau celule din fetusi avortati si ii cresc artificial. Asa au imbinat fetusii oamenilor cu animalelor de au creat si hibrizi.
        Desigur, e mai complicat de atat dar asta e explicatia pe scurt si chiar nu sunt „povesti de adormit copii” cum a comentat un frate mai sus.

        Apreciat de 1 persoană

      • Duhul Capitanului said, on august 22, 2021 at 11:06 pm

        Asta este culmea batjocorii și a răbdării lui Dumnezeu.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.