SACCSIV – blog ortodox

Mass media: proteste masive împotriva vizitei Patr. Bartolomeu în Ucraina

Posted in ORTODOXIE, Ucraina by Vali on august 18, 2021

Sursa: https://spzh.news/ro/news/81939-v-smi-pokazali-protesty-protiv-prijezda-glavy-fanara-po-vsej-ukraine

Credincioșii BOU protesteză împotriva vizitei conducătorului Fanarului. Imagine: screenshot de pe canalul de Youtube „Primul Independent”

Credincioșii Bisericii Ortodoxe ucrainene explică protestul lor împotriva vizitei Patriarhului Bartolomeu în Ucraina prin faptul că a permis acapararea bisericilor.

La 16 august 2021, resursele mass media din Ucraina au demonstrat un video cu protestele credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene împotriva vizitei Patriarhului Constantinopolului Bartolomeu.

În videoclipul „În Ucraina se fac proteste masive împotriva vizitei Patriarhului Bartolomeu”, care a fost publicat pe canalul de YouTube „Primul Independent”, se arată cum în multe eparhii credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene protestează împotriva sosirii conducătorului Fanarului.

Mirenii Bisericii Ortodoxe Ucrainene cred că „Bartolomeu este o schismă în Biserica noastră”, și îți explică protestul lor cu privire la vizita prin faptul că „îi doare sufletul să vadă cum se distrug bisericile”.

Videoclipul prezintă protestele împotriva vizitei lui Bartolomeu care au avut loc în eparhiile Sumî, Odesa, Volyn, Cernigov, Vinița, Kirovograd, Ternopil și Kiev.

Flashmob-ul „Bartolomeu, noi nu te-am chemat”, îndreptate împotriva sosirii conducătorului Fanarului în Ucraina, a fost inițiat în parohiile eparhiei de Zaporojie. Flashmob-ul se realizează pe rețelele sociale cu hashtag-ul #STOPBARTOLOMEU. Inițiativa a fost preluată în eparhia de Odesa, unde s-a lansat un apel către toți credincioșii să se unească pentru apărarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

De asemenea, în eparhiile de Ternopil și Rivne ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene s-au organizat flashmob-uri împotriva vizitei conducătorului Fanarului.

Mai devreme, UJO a scris că a fost lansat un apel pentru credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene să-și mărturisească credința în fața conducătorului Fanarului și să se adune pe 21 august 2021 la ora 09:00 lângă Rada Supremă de la Kiev.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. John said, on august 19, 2021 at 9:46 am

    Uncle Biden:
    Dușmanul ești tu,nevaccinatule!😆 https://www.israel365news.com/196132/biden-warns-of-new-9-11-terrorists-covid-skeptics-election-fraud-alarmists/amp/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.