SACCSIV – blog ortodox

Inventatorul Dogecoin dă cărțile pe față: ‘Industria crypto este controlată de un cartel al bogaţilor’

Posted in STIRI, Uncategorized by Vali on iulie 16, 2021

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/inventatorul-dogecoin-da-cartile-pe-fata-industria-crypto-este-controlata-de-un-cartel-al-bogatilo_1897574.html

Jackson Palmer, cocreatorul monedei digitale Dogecoin, dezvoltată iniţial pentru a parodia frenezia criptomonedelor, a explicat – într-una dintre rarele sale declaraţii publice – de ce nu se va întoarce în industria crypto, scrie CNBC.

Sunt întrebat adesea dacă mă voi întoarce la criptomonede sau dacă îmi voi împărtăşi opiniile cu privire la subiect. Răspunsul meu este un «nu» din toată inima”, a scris Palmer pe Twitter.

În 2013, Palmer şi Billy Markus au creat Dogecoin ca o glumă bazată pe meme-ul „Doge”, care portretizează un câine shiba inu. Markus şi Palmer nu intenţionau ca moneda să fie luată în serios, relatează Mediafax.ro.

Însă Dogecoin a obţinut creşteri masive în ultimul an şi a devenit una dintre cele mai mari 10 criptomonede în funcţie de valoarea de piaţă, atingând anul acesta un maxim de 74 de cenţi. Markus şi Palmer au decis însă să nu profite de pe urma nivelului ridicat de popularitate al monedei, vânzându-şi participaţiile înainte de creşterile uriaşe din ultima perioadă.

Recent, Palmer a criticat persoanele aflate la conducerea industriei crypto, despre care spune că este „controlată de un puternic cartel al bogaţilor” care „au încorporat multe dintre aceleaşi instituţii asociate cu sistemele financiare centralizate pe care pretindeau că vor să le înlocuiască”.

Totodată, Palmer a criticat modul în care criptomonedele sunt împărţite şi comercializate. Într-un alt tweet, el a pretins că „industria crypto mobilizează o reţea de conexiuni dubioase de business, cumpără influenceri şi instituţii media pentru a perpetua un cult conform căruia «te poţi îmbogăţi rapid», construit pentru a extrage bani de la indivizi naivi şi disperaţi din punct de vedere financiar”.

Palmer admite că acest tip de „exploatare financiară” a existat înainte de apariţia criptomonedelor, însă crede că sectorul crypto răneşte oamenii „normali” care i se alătură. De asemenea, este de părere că industria este susceptibilă la fraudă, în mod similar cu alţi critici ai criptomonedelor.

Suporterii monedelor virtuale văd diferit lucrurile. De exemplu, Bitcoinul, cea mai mare criptomonedă după valoarea de piaţă, a fost dezvoltat pentru a reprezenta un sistem financiar decentralizat de tip peer-to-peer, văzut de titulari drept un instrument de combatere a inflaţiei.

Există o mulţime de oameni groaznici care sunt implicaţi în spaţiul crypto şi îi înţeleg perfect opiniile (lui Palmer-n.r.). Comunitatea crypto poate fi destul de elitistă”, spune Billy Markus.

Autor:

Anca-Adriana Huza

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ines said, on iulie 16, 2021 at 12:19 pm

    Veste buna: Valul 4 nu mai vine

    http://ph-online.ro/eveniment/item/119534-verdictul-medicilor-valul-patru-nu-mai-vine

    Apreciază

  2. ledpanel said, on iulie 16, 2021 at 5:42 pm

    Unele banci deja fac teste cu mici blocaje abuzand de tehnologie pentru a ingreuna operatiile si nu spre simplificare. Bancomate nefunctionale sau fara bani in zi de salariu, desi lumea a fost dresata tot mai mult sa plateasca cu cardul, cheltuind acei bani invizibili. Am observat in ultimii ani diverse modificari, din rau in mai rau.
    Cryptomonede, bitcoin sunt ale sistemului financiar, nu o chestie paralela, o scapare. Se stie ca speranta moare ultima. Problema e ca daca speram nefacand nimic ca popor, ca in ultimele 3 decenii, ne sacrificam nu doar viata noastra ci si a copiilor pe care va trebui sa-i indoctrinam cu superstitii, sperante necesare sclavilor, si asta e inconstienta generalizata, chiar cruzime. Copiii n-au nici o vina.
    Pe de alta parte, sunt la curent cu invidia generalizata, corelata cu o ura exagerata, in continua crestere. Sa moara capra vecinului e una din expresiile si proverbele populare care definesc damnarea poporului de secole. Proverbele par sa nu mai aiba rol didactic, educativ ci doar descriptiv-fatalist: suntem acum cum eram si acum jumatate de mileniu. S-au schimbat termeni, conditii, denumiri de institutii…dar in rest… Ei bine, astea fiind premisele, cam greu sa cred ca ploua cu buni samariteni care intoxica internetul cu ce bine le e lor si ce-ar trebui sa faca lumea sa-i fie bine! Banui ca aceleasi zeci de mii de agenti, care traiesc bine-mersi o viata dezinformand lumea, au o fisa a postului care le cere sa posteze in functie de momentul istoric, politic samd. Se verifica in special in perioadele de campanie electorala in care apar mii de postari zilnic, lupte furibunde, atacuri la persoana miselesti, operate de acelasi grup urias de indivizi. Ei sunt cei care promovau aderarea la nato, intrarea in ue, globalizarea, cei care comentau pozitiv masurile dictatoriale ale ultimelor guvernari. Au inceput sa faca reclama la bitcoini, ca ce bine o duc ei, nici nu trebuie sa munceasca (a se intelege munca fizica, asa, ca prostii!), ci le vin bani pentru ca ei „muncesc inteligent”. Nu…freaca netul inteligent, nu au bitconi minati cu calculatoare performante.
    Reclamele la bitcoini seamana extraordinar de bine cu cele privind munca de acasa, la calculator, facand mai nimic. Reclame similare se faceau si la afaceri tip piramidal, in care niste actori/infractori se laudau ca au scapat de munca prost platita si anosta la stat si acum sunt bogati asa, magic! Problema e ca operau acelasi stil interpersonal de persuasiune, invatat ca din manual. Cam greu ca niste oameni simpli, sinceri, victime de bugetari ce-au fost sa aplice acelasi stil „motivant”. Cum s-a facut cu Caritas s-a facut si cu Delfinul, se face si acum cu bitcoinii. Tehnica pasilor marunti si a mingii la mica inaltime, testate de psihosociologie erau in topul formelor de manipulare. O mica parte din magie disparea cand aflai ca trebuie sa bagi mai intai niste bani. Apoi cand aflai ca o parte din mascaricii aia sunt obligati sa danseze in hora si sa aduca un numar minim de fraieri care la randul lor, ca sa scape din capcana, trebuie sa convinga alti fraieri sa intre benevol in schema piramidala. Agentii dezinformarii, avand conturi multiple si invadand internetul, au reusit sa transforme virtualul in real, sa convinga oameni despre realitati care nu existau, initial.
    Nu in ultimul rand, presa online face reclame la o multime de lucruri aflate in fisa postului. Fisa aia care cuprinde si multitudinea de subiecte tabu.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.