SACCSIV – blog ortodox

Magnatul Warren Buffett, în vârstă de 90 de ani, a demisionat din Fundația Bill și Melinda Gates: “Astăzi este o piatră de hotar pentru mine”

Posted in Bill Gates, STIRI, Warren Buffett by Vali on iunie 30, 2021

Sursa: https://evz.ro/anuntul-momentului-magnatul-warren-buffett-a-demisionat-din-fundatia-lui-bill-si-melinda-gates.html

Warren Buffet demisionează din Fundația Bill și Melinda Gates. Demisia magnatului Buffet vine la doar câteva săptămâni după ce Bill și Melinda Gates au anunțat că divorțează.

Magnatul Warren Buffett, în vârstă de 90 de ani, a anunţat miercuri că va demisiona din funcția de administrator al Fundației Bill si Melinda Gates. Anunțul vine la câteva săptămâni după ce Bill și Melinda Gates au anunțat că divorțează după 27 de ani de căsătorie, dar vor continua să conducă împreună fundația, una dintre cele mai mari fundații caritabile din lume.

Warren Buffett donează încă 4,1 miliarde de dolari

“Astăzi este o piatră de hotar pentru mine”, a spus Buffett într-un comunicat. „De ani de zile am fost un administrator – chiar dacă unul inactiv – al unui singur beneficiar al fondurilor mele, Fundația Bill și Melinda Gates. Demisionez acum din această poziție, la fel cum am făcut-o în cazul tuturor celorlalte consilii de administrație, cu excepția celui al Berkshire Hathaway”, a declarat miercuri, într-o declarație de presă.

Buffett, președintele și directorul executiv al Berkshire Hathaway, a mai declarat miercuri că este la jumătatea drumului pentru a-și atinge obiectivul de a oferi integral acțiunile sale din conglomerat și că face alte donații de 4,1 miliarde de dolari.

Magnatul pare a fi deranjat de acuzațiile care i se aduc lui Bill Gates

Buffet nu a dat niciun motiv pentru a renunța la Fundația Gates, dar s-au ridicat întrebări cu privire la structura conducerii sale după rapoarte despre comportamentul lui Bill Gates la locul de muncă.

Membrii consiliului de administrație de la Microsoft Corp au luat o decizie în 2020 că nu era potrivit ca Gates, cofondatorul companiei, să se afle în consiliul său de administrație în timp ce investigau relația romantică anterioară a miliardarului cu o femeie angajată Microsoft care era considerată inadecvată.

Fundația Bill și Melinda Gates a declarat că nu investighează acuzațiile în mass-media, deoarece incidentul raportat care implică unul dintre cele mai mari și mai influente organizații nonprofit din lume a fost făcut de „un fost angajat anonim”.

Buffett, acum în vârstă de 90 de ani, a început să se îndepărteze de rolul său de conducere de la Berkshire Hathaway. Anul acesta, el a spus că va demisiona din funcția de CEO al companiei extinse, scrie aljazeera.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Clement said, on iulie 1, 2021 at 10:59 am

    Prin demisie sau licentiere greii lumii parasesc cate o scena, pentru alta , schimband decorul si mai ales ,Regizorul!
    A murit coplesit de ani si amintiri, omul de afaceri si politicianul Donald Rumsfeld.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Max said, on iulie 1, 2021 at 2:02 pm

    Ce face fosilizatul ala de bufet?! Il cheama Creatorul la raport indata si el se mai,joaca de a marele patron de afacere…Un copil de 90 de ani se juca cu un copil de 60 de ani!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Gicu said, on iulie 2, 2021 at 12:21 am

    Inseamna ca urmeaza ceva urat pt bil gheits. A gasit pretext sa scape.

    Apreciat de 1 persoană

  4. […] Magnatul Warren Buffett, în vârstă de 90 de ani, a demisionat din Fundația Bill și Melinda Gate… […]

    Apreciază

  5. […] Magnatul Warren Buffett, în vârstă de 90 de ani, a demisionat din Fundația Bill și Melinda Gate… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.