SACCSIV – blog ortodox

In timp ce nemtii sunt chinuiti de dictatura mastilor: Ministrul german HOMOSEXUAL al Sănătăţii Jens Spahn si „SOTUL” sau Daniel Funke – afaceri cu masti din China

Posted in CHINA, Coronavirus, GERMANIA, HOMOSEXUALITATE, masca de protectie, Ministerul Sanatatii by saccsiv on martie 22, 2021

G4Media: Ministrul Sănătății din Germania și soțul său, în mijlocul unui scandal privind achiziții de măști împotriva coronavirusului

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a devenit cel mai recent politician din rândul conservatorilor conduşi de cancelarul Angela Merkel ajuns în centrul atenţiei în scandalul legat de contractele cu măşti de protecţie împotriva COVID-19, în contextul unor acuzaţii de corupţie împotriva mai multor membri ai partidului de guvernământ, relatează DPA, citată de Agerpres.

Duminică, revista Spiegel a scris că o companie unde soţul lui Spahn are o poziţie de conducere a vândut jumătate de milion de măşti Ministerului Sănătăţii în timpul primului val de infectări cu coronavirus, în aprilie 2020.

Aproximativ 570.000 de măşti la un cost total de peste 900.000 de euro au fost livrate Ministerului Sănătăţii în aprilie 2020 – când Spahn era ministru -, a spus un purtător de cuvânt al companiei Burda, după apariţia detaliilor despre contract.

Soţul lui Spahn, Daniel Funke, care conduce biroul din Berlin al Burda, „nu a fost în niciun moment implicat sau informat despre tranzacţie”, conform companiei.

Burda a precizat că măştile au fost vândute la preţul de achiziţie şi că respectivul contract a fost un efort de a ajuta Ministerul Sănătăţii în contextul penuriei de măşti de la acel moment.

Dezvăluirea survine după ce doi parlamentari din rândul conservatorilor Angelei Merkel au fost forţaţi să demisioneze în urma acuzaţiilor că au profitat de pe urma vânzărilor de măşti sanitare împotriva coronavirusului.

Nikolas Loebel, membru al creştin-democraţilor (CDU), şi Georg Nuesslein, membru al aliaţilor din Uniunea Creştin Socială (CSU), au demisionat din parlament după ce au fost acuzaţi că au primit sute de mii de euro pentru a facilita negocierea de contracte pentru măşti sanitare.

Fostul ministru al Justiţiei din landul Bavaria, Alfred Sauter, a demisionat de asemenea duminică din poziţiile sale din CSU după ce anchetatorii i-au percheziţionat birourile în legătură cu afaceri cu măşti sanitare împotriva coronavirusului.

Scandalurile legate de măşti sunt considerate a fi una dintre cauzele înfrângerii suferite de partidul lui Merkel în alegerile din două landuri-cheie la 14 martie, înaintea scrutinului legislativ naţional din septembrie.

 

Comentariu saccsiv:

Jens Spahn poate lua măsuri de restricționare severă a drepturilor fundamentale ”în cazul unei situații epidemiologice de amploare națională”:

Berlin: Proteste de amploare împotriva legii de combatere a pandemiei

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Paul said, on martie 22, 2021 at 10:57 pm

    Walmart da tonul: cumpărături la hipermarketuri doar pentru cei vaccinati

    https://www.national.ro/coronavirus/walmart-da-tonul-cumparaturi-la-hypermarketuri-doar-pentru-cei-vaccinati-715871.html

    Apreciat de 1 persoană

  2. Vaida said, on martie 23, 2021 at 12:57 am

    Fiege, un apropiat de-al lui Jens Span din localitatea Münster, landul Westfallen a incasat de la Span 130 milioane euro in pandemie pentru logistica si diverse servicii si nu e singurul caci pana la 189 milioane cat insumeaza costurile de prestari servicii ale „Spahns Maskendeals” au mai supt si altii . Ca sa nu mai spunem ca firmele astea au vandut tot ele apoi masti guvernului cu adaos gras(4,50 euro/masca la inceput ca apoi sa se descopere ca de fapt sunt 6,33 euro net/masca). Deci vi se pare ca tunurile se dau in RO? Oricum Span e realizat cu vila proaspata de 4,12 milioane si cu altele care inca nu sunt date in vileag. Si cand ne gandim ca inainte cu cateva luni era candidatul CDU pentru fotoliul de cancelar, iar in Germania i se cere doar sa se retraga si nu sa dea si banii inapoi! Dar unde sunt pierduti ceilalti bani pentru ca s-au alocat 6,4 miliarde euro de catre guvern?!

    Apreciază

  3. Gabriel said, on martie 23, 2021 at 7:53 am

    https://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/ceva-e-putred-cu-gripa-sezoniera-si-covid-19-in-ianuarie-1996-au-fost-mai-multe-cazuri-de-boala-virala-decat-25-de-ani-mai-tarziu-1562470

    40000 de cazuri intr-o singura zi! Dacă era arahat și cercel la butoane era un lockdown de n-aveai voie sa ieși nici din dormitor la baie

    Apreciat de 1 persoană

  4. gloria said, on martie 23, 2021 at 10:27 am

    dragilor ! din una-n alta sau cum se zice ; dupa rîie vine si chelie ! in australia dupa invazii soricesti si inundatii vin invazii de paianjeni, sopîrle si alte lighioane in lupta pentru supravituire https://mucenicul.wordpress.com/2021/03/23/dupa-inundatii-fara-precedent-in-australia-acum-milioane-de-paianjeni-roiesc-pe-case-prin-gradini-si-culturi/

    Apreciat de 1 persoană

  5. VioletaB said, on martie 24, 2021 at 12:01 am

    @Saccsiv poți pune te rog cuvântul „soțul” între ghilimele ? E scârbos până și gândul

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.