SACCSIV – blog ortodox

Video: Explozie la un centru de testare din Olanda

Posted in Coronavirus, Olanda, TEST by saccsiv on martie 4, 2021

Transcript:

Poliția olandeză pretinde că explozia de la centrul de testare covid a fost provocată intenționat

Poliția a montat un cordon de protecție în jurul unui centru de testare covid din Bovenskarspel, aflat în Nordul Amsterdamului, după ce clădirea a fost afectată de o explozie. Deflagrația a spulberat geamuri, dar nu a provocat victime. Poliția olandeză spune că explozia pare a fi intenționată. La fața locului a fost demarată o investigație, și au fost descoperite resturi metalice ale exploziei.
Bovenskarspel este în această perioadă victima uneia din cele mai mari izbucniri covid din țară. Explozia s-a produs după ce Olanda a fost zguduită de o serie de revolte anti-restricții.

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Paul said, on martie 4, 2021 at 3:12 am

    Veți fi injectați în fiecare an de covid. Director ul Phizer anunță un vaccin anual. Moderna face același lucru.

    https://danielvla.wordpress.com/2021/03/03/veti-fi-injectati-in-fiecare-an-ca-vitele-directorul-executiv-al-pfizer-anunta-un-vaccin-anual-moderna-se-pregateste-pentru-aceeasi-situatie/

    Apreciat de 1 persoană

  2. Paul said, on martie 4, 2021 at 3:16 am

    Documentar subtitrat Mal traites (Rele tratamente) despre pandemie și toate medicamentele care au fost folosite în pandemie.

    https://bucovinaprofunda.com/2021/03/04/rele-tratamente-mal-traites-documentar-subtitrat/

    Apreciat de 1 persoană

  3. Nume said, on martie 4, 2021 at 4:48 am

    Off topic:

    Cititi articolul dlui Alexandru Petria: “Cei goi și morți, cei vârâți în saci de plastic”
    https://gandeste.org/analize-si-opinii/alexandru-petria-cei-goi-si-morti-cei-varati-in-saci-de-plastic/119249/

    Apoi, cele de mai jos.

    Ordinul nr. 570 privind modificarea Ordinului ministrului sănătății nr. 436/2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2), a fost emis de Ministerul Sanatatii pe data de 6 aprilie 2020 si apoi publicat în Monitorul Oficial MONITORUL OFICIAL nr. 292 din 7 aprilie 2020.
    Ordinul, care a fost semnat de ministrul Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, il puteti citi online aici: http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS44MDQ5MjM5MDE5MzAxRSszMA== sau pe site-ul Ministerului Justitiei, aici: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/224715 unde este mai usor de citit.

    Ordinul precizeaza, printre altele, ca „autopsia … nu mai este necesară și este de evitat din cauza riscurilor de transmitere a bolii infectocontagioase”, ca trupul celui decedat „nu se îmbălsămează…” si „… va fi așezat într-un sac impermeabil dublu și ermetic închis cu fermoar și va fi pulverizat cu produse biocide tip TP22 (pe bază de formol)”. Apoi „…acesta se introduce în sicriu, urmând a se închide și sigila capacul sicriului… Din acest moment și până la înhumare/incinerare sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acțiune de deschidere a acestuia. Înhumarea/Incinerarea se va efectua în cel mai scurt timp disponibil cu sicriul sigilat.”

    Pe de alta parte, iata doua articole publicate pe site-ul Institutului Național pentru Sănătate și Mediu (RIVM) al Ministerului Sănătății din Olanda:
    – „Vragen en antwoorden postmortale zorgverlening” / „Întrebări și răspunsuri legate de îngrijirea post-mortem”, publicat pe 13 martie 2020 si actualizat pe 30 noiembrie 2020: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/informatie-voor-professionals/postmortale_zorgverlening .
    – „COVID-19 en overlijden” / „COVID-19 si decesul”, publicat pe 16 martie 2020 si actualizat pe 02 aprilie 2020, pe 26 noiembrie 2020 si pe 25 februarie 2021, pe acelasi site, in sectiunea Grupului de Coordonarea Națională de Control al Bolilor Infecțioase (LCI), care apartine tot de RIVM: https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/overlijden .

    In primul dintre cele doua documente mentionate mai sus se precizeaza, printre altele:
    – Intrebare: Ce riscuri de contaminare există atunci când aveți grijă de o persoană decedată care ar fi putut avea virusul corona?
    – Raspuns: Virusul supraviețuiește doar în afara corpului pentru o perioadă scurtă de timp, de la câteva ore la o zi. Virusul este transmis prin picături care apar din tuse și strănut. Prin urmare, acest lucru nu mai prezintă un risc după moarte. Prin purtarea echipamentului de protecție individuală și efectuarea igienei mâinilor, riscurile de contaminare pot fi reduse la minimum.

    – Intrebare: Cum ar trebui transportat un decedat?
    – Raspuns: Decedatul poate fi colectat și transportat în mod normal. …. În contact direct cu decedatul, trebuie purtat un șorț cu mâneci lungi și mănuși, urmat de igiena mâinilor. Urmați instrucțiunile locale de la spital sau unitate medicală.

    – Intrebare: Există restricții în ceea ce privește expunerea decedatului?
    Raspuns: Nu, decedatul poate fi dus la domiciliu sau la casa mortuara. Sicriul poate fi deschis sau închis.

    – Intrebare: Există restricții privind contactul rudelor cu decedatul?
    Raspuns: După ce decedatul a fost îngrijit (imbalsamat etc.), nu există restricții privind contactul rudelor supraviețuitoare cu decedatul. Ca de obicei, se recomandă o igienă bună a mâinilor după aceea.

    ….

    Al doilea articol mentionat mai sus spune aceleasi lucruri, mai pe larg. Anume:
    – Dupa deces
    SARS-CoV-2 este un virus care se transmite de la om la om prin picături contaminate (tuse, strănut) și prin contact direct. Acest lucru nu mai reprezintă un risc după moarte. Virușii gripali sunt răspândiți în același mod. Prin urmare, îngrijirea pentru un pacient care a murit din cauza noului coronavirus este aceeași cu cea pentru un pacient care a murit din cauza gripei. Măsurile de igienă care se aplică de obicei pentru ingrijirea post-mortem sunt, prin urmare, suficiente și pentru îngrijirea persoanelor decedate din cauza noului virus corona.

    – Riscuri de contaminare în timpul îngrijirii
    Virusul supraviețuiește doar în afara corpului pentru o perioadă scurtă de timp, nu se stie exact cât. Acesta variază de la câteva ore la una sau mai multe zile. Prin purtarea echipamentului individual de protecție și efectuarea igienei mâinilor în conformitate cu măsurile normale de igienă din industria funerară, riscurile de contaminare pot fi reduse la minimum.
    Dacă persoana decedată este îngrijită de mai mulți angajați în aceeași cameră, trebuie respectate măsurile naționale generale în orice moment (cum ar fi păstrarea unei distanțe de 1,5 metri cât mai mult posibil). RIVM a elaborat un cadru generic pentru măsurile corona cu sfaturi cu privire la modul în care organizațiile le pot respecta.
    Purtați un halat cu mâneci lungi și mănuși în timpul îngrijirii. Nu este necesar să purtați ochelari de protecție și o mască pentru gură și nas. Puneți mai întâi halatul, apoi mănușile, peste mansetele mânecilor.

    Tanatopraxia sau îmbălsămarea corpului unui decedat cu COVID-19 este posibilă dacă se respectă protocoalele obișnuite și măsurile de igienă.
    Igiena mâinilor trebuie aplicată după orice contact cu persoana decedată, după îndepărtarea echipamentului individual de protecție și după mutarea și transportarea persoanei decedate.

    – Transportul și depunerea in camera mortuara
    Decedatul poate fi ridicat și transportat în modul obișnuit,…

    Decedatul poate fi depus atât acasă, cât și într-o camera mortuara. Sicriul poate fi deschis sau închis. Nu există contraindicatii pentru asezarea sicriului pe un catafalc cu sistem de răcire.

    – Contactul cu decedatul și cu rudele apropiate
    După ce decedatul a fost îngrijit, nu există restricții privind contactul rudelor cu decedatul. Se recomandă o igienă bună a mâinilor după contactul direct.
    Se recomanda ca rudele aflate in izolare la domiciliu sau in carantina sa nu intrerupa izolarea pentru a fi prezente fizic, ci sa foloseasca mijloace moderne de comunicare.

    – Înmormântarea
    În prezent, sfatul este să nu dați mâna, să acordați atenție igienei mâinilor, tusei și strănutului și să păstrați o distanță în conformitate cu măsurile naționale. În plus față de aceste măsuri aplicabile în general, nu există alte restricții cu privire la contactul antreprenorului de pompe funebre cu rudele, cu excepția cazului în care acestea au COVID-19 sau simptome sau sunt izolate / în carantină. În acest caz, rudele nu pot fi prezente fizic la înmormântare. Din fericire, există mijloace moderne de comunicare care fac posibilă experiența live a serviciului de înmormântare sau de rămas bun (printr-o conexiune audio sau video).

    Rudele de gradul I pot fi o excepție de la cele de mai sus. (Nota mea: Adica, chiar daca au ceva simptome, pot fi prezente!!!) Dacă starea lor de sănătate o permite (fără febră și fără tuse), rudele de gradul I pot fi prezente, purtând în mod continuu o mască chirurgicală (minim de tipul II) pentru gură și nas. În acest caz, trebuie acordată o atenție deosebită locurilor în care aceste persoane (cu masca chirurgicală gură-nas purtata tot timpul) sunt așezate, în vederea unui risc minim de transmitere. În plus, trebuie să acorde o atenție suplimentară măsurilor necesare, în special păstrând o distanță bună (mai mult de 1,5 metri) de alte persoane prezente. Aceste rude pleacă acasă imediat după înmormântare sau incinerare și nu rămân după întâlnire / condoleanțe.
    (Nota mea: Da, nu e de dorit sa vina, daca vin vor pleaca imediat, dar observati ca POT FI PREZENTE!!!)

    – Înmormântare, „ramas bun” și condoleanțe
    Este important să se limiteze cât mai mult posibil răspândirea virusului corona în timpul înmormântării; toți cei prezenți au trecut prin controlul de sănătate și respectă măsurile aplicabile, cum ar fi igiena mâinilor și păstrarea distanței; acest lucru este valabil mai ales dupa inmormantare, e.g. cand se prezinta condoleanțe. Este necesara atentie sporita pentru aplicarea regulilor.

    Observati ca articolele au fost publicate acum un an si au ramas, in continuare, valabile – cu modificari minore.
    Dupa cum vedeti, autoritatile olandeze au o abordare foarte diferita de cele romane. Trupul celui decedat nu este „periculos”, caci sansele de a transmite virusul sunt foarte mici. Insa romanii decedati de (sau cu!) COVID-19 sunt potentiali criminali dupa moarte, sau cel putin „gunoaie” – trebuie inchisi in saci si aruncati cat mai repede. Fara consideratie, fara demnitate.

    De ce oare guvernul Romaniei a dat acel ordin mizerabil, cand existau informatii publice (e drept, in Olanda) cu aproape o luna inainte? Nu avem spacialisti? Lipsa de informare? (Ambasadele dorm?)
    Sau din alte motive?
    De ce nu s-a revenit asupra ordinului in tot acest timp, si a ramas in vigoare si astazi?

    Observati, de asemenea, ca abordarea olandeza este omeneasca, arata compasiune si intelegere. Olandezii „pagani si/sau eretici”, rupti de Biserica (asa si sunt cei mai multi, caci cei care se mai numesc crestini sunt in majoritate protestanti si catolici), sunt mai „umani” decat romanii majoritar ortodocsi drept maritori. Avem si marturisim credinta cea adevarata, dar mai mult cu gura, caci cu faptele ne-au luat-o altii inainte.

    Va mai amintesc ca inmormantarea ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, de pe 22 mai 2020, s-a desfasurat in conditii de mare strictete. Daca olandezii au dreptate in cele mentionate mai sus, inseamna ca transportul sicriului IPS Pimen de catre „extraterestrii” imbracati in combinezoane medicale n-a fost decat un circ ieftin, inutil si degradant. B.O.R. nu ar fi trebuit sa accepte bataia de joc, nici macar pentru mireni.

    Apreciat de 1 persoană

    • Dana said, on martie 4, 2021 at 6:54 pm

      corect: ” Olandezii „pagani si/sau eretici”, rupti de Biserica (asa si sunt cei mai multi, caci cei care se mai numesc crestini sunt in majoritate protestanti si catolici), sunt mai „umani” decat romanii majoritar ortodocsi drept maritori. Avem si marturisim credinta cea adevarata, dar mai mult cu gura, caci cu faptele ne-au luat-o altii inainte.” Fatarnicia si mandria la romani sunt la nivel mare! Slugarnicia, de asemeni … spuza pe turta mea iar in rest e bine… ramane de vazut!

      Apreciază

  4. Mihai T said, on martie 4, 2021 at 8:57 am

    (transcript la video)

    Poliția olandeză pretinde că explozia de la centrul de testare covid a fost provocată intenționat

    Poliția a montat un cordon de protecție în jurul unui centru de testare covid din Bovenskarspel, aflat în Nordul Amsterdamului, după ce clădirea a fost afectată de o explozie. Deflagrația a spulberat geamuri, dar nu a provocat victime. Poliția olandeză spune că explozia pare a fi intenționată. La fața locului a fost demarată o investigație, și au fost descoperite resturi metalice ale exploziei.
    Bovenskarspel este în această perioadă victima uneia din cele mai mari izbucniri covid din țară. Explozia s-a produs după ce Olanda a fost zguduită de o serie de revolte anti-restricții.

    Apreciat de 1 persoană

  5. […] si comentariul cititorului Nume: Ordinul nr. 570 privind modificarea Ordinului ministrului sănătății nr. 436/2020 pentru […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.