SACCSIV – blog ortodox

Mortii goi din saci de plastic si evitarea autopsiilor reprezinta imaginea perfecta a dezumanizarii in numele binelui si a prostiei in numele stiintei

Posted in Coronavirus, morti, pandemie, SPITALUL by saccsiv on martie 4, 2021

Alexandru Petria: “Cei goi și morți, cei vârâți în saci de plastic”

Dintr-o jenă de a gândi oroarea și-a o reda în cuvinte, am evitat să scriu, măcar câteva rânduri, despre ceea ce m-a șocat și dezgustat cel mai mult în perioada pandemiei. Mă refer la victimele covidului din spitale. La cei morți și vârâți, în pielea goală, în saci de plastic. Ca niște gunoaie, de care societatea vrea să scape, rușini de care n-ar mai vrea să știe. Demnitatea și respectul în fața morții sunt abolite. Precum într-un abator.

Zile la rând, mi-am imaginat că-i văd pe cei dragi vârâți în asemenea saci. Părinții, pe apropiați. Obsesiv. Și simțeam că-s gâtuit, fără să fiu în stare să articulez niciun sunet. Grozăvia fără o motivație logică necontestabilă era o povară care creștea doar tăcerea. Ce să zici, cum să zici, ca să rămâi ceea ce ești în fața bestialității?

Acum îi înțeleg cu adevărat pe supraviețuitorii lagărelor de concentrare și ai pușcăriilor politice, care aveau un fel de pudoare sau reținere să povestească trecutul, la documentarea pentru câte un articol. Ori pur și simplu când refuzau să-și reamintească față în față ce au îndurat. Pierzi din omenesc rostind neomenescul aplicat oamenilor. Cumva, te umpli de bestialitatea bestiilor, adevărul fiind peste limita suportabilității. Cuvintele sunt prea mici pentru nedreptățile rulate sistemic, rece, unde sentimentele sunt aneantizate.

Morții îngropați goi în saci de plastic sunt o rușine pentru civilizație.

Cum mai putem să ne pretindem oameni procedând așa, mai ales după Auschwitz, unde moartea a fost total desacralizată? Chiar n-am reținut nimic din istorie? E atâta lipsă de umanitate, că și revolta e o autosfâșiere.

Autor: Alexandru Petria

 

Comentariu saccsiv:

Iar pana sa fie aruncati in saci de plastic, pe cand erau inca vii, nu aveau dreptul sa fie vizitati de rude sau prieteni, ba chiar li se luau si telefoanele. Toate pe motiv ca acest Covid-19 ar fi cel mai ucigas virus de cand exista omul pe Pamant.

Pe ce s-au bazat insa cand l-au decretat astfel? Pe aproape nimic si mai mult pe vorbe.

Nici pana astazi n-a fost izolat acest coronavirus. Intreaga lupta anti Covid-19 se bazeaza pe secvența genetică comunicata de chinezi acum un an. Si de ce i-am crede pe cuvant pe chinezi?

Apoi, este pentru prima data in istoria omenirii cand esti declarat bolnav de ceva doar pe baza unui test care n-a fost inventat pentru asa ceva:

ROG RASPANDITI: Un studiu “The Lancet” demonstrează că testarea RT-PCR nu poate fi considerată un standard în evaluarea rezultatelor privind cazurile de infecții COVID si nu poate fi folosita cu scopul de a lua decizii pentru toată populația

Ba mai rau, n-au mai facut taman primul lucru care se face cand apare o noua boala considerata periculoasa: autopsiile.

Iata si comentariul cititorului Nume:

Ordinul nr. 570 privind modificarea Ordinului ministrului sănătății nr. 436/2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2), a fost emis de Ministerul Sanatatii pe data de 6 aprilie 2020 si apoi publicat în Monitorul Oficial MONITORUL OFICIAL nr. 292 din 7 aprilie 2020.
Ordinul, care a fost semnat de ministrul Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, il puteti citi online aici: http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS44MDQ5MjM5MDE5MzAxRSszMA== sau pe site-ul Ministerului Justitiei, aici: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/224715 unde este mai usor de citit.

Ordinul precizeaza, printre altele, ca „autopsia … nu mai este necesară și este de evitat din cauza riscurilor de transmitere a bolii infectocontagioase”, ca trupul celui decedat „nu se îmbălsămează…” si „… va fi așezat într-un sac impermeabil dublu și ermetic închis cu fermoar și va fi pulverizat cu produse biocide tip TP22 (pe bază de formol)”. Apoi „…acesta se introduce în sicriu, urmând a se închide și sigila capacul sicriului… Din acest moment și până la înhumare/incinerare sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acțiune de deschidere a acestuia. Înhumarea/Incinerarea se va efectua în cel mai scurt timp disponibil cu sicriul sigilat.”

Pe de alta parte, iata doua articole publicate pe site-ul Institutului Național pentru Sănătate și Mediu (RIVM) al Ministerului Sănătății din Olanda:
– „Vragen en antwoorden postmortale zorgverlening” / „Întrebări și răspunsuri legate de îngrijirea post-mortem”, publicat pe 13 martie 2020 si actualizat pe 30 noiembrie 2020: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/informatie-voor-professionals/postmortale_zorgverlening .
– „COVID-19 en overlijden” / „COVID-19 si decesul”, publicat pe 16 martie 2020 si actualizat pe 02 aprilie 2020, pe 26 noiembrie 2020 si pe 25 februarie 2021, pe acelasi site, in sectiunea Grupului de Coordonarea Națională de Control al Bolilor Infecțioase (LCI), care apartine tot de RIVM: https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/overlijden .

In primul dintre cele doua documente mentionate mai sus se precizeaza, printre altele:
– Intrebare: Ce riscuri de contaminare există atunci când aveți grijă de o persoană decedată care ar fi putut avea virusul corona?
– Raspuns: Virusul supraviețuiește doar în afara corpului pentru o perioadă scurtă de timp, de la câteva ore la o zi. Virusul este transmis prin picături care apar din tuse și strănut. Prin urmare, acest lucru nu mai prezintă un risc după moarte. Prin purtarea echipamentului de protecție individuală și efectuarea igienei mâinilor, riscurile de contaminare pot fi reduse la minimum.

– Intrebare: Cum ar trebui transportat un decedat?
– Raspuns: Decedatul poate fi colectat și transportat în mod normal. …. În contact direct cu decedatul, trebuie purtat un șorț cu mâneci lungi și mănuși, urmat de igiena mâinilor. Urmați instrucțiunile locale de la spital sau unitate medicală.

– Intrebare: Există restricții în ceea ce privește expunerea decedatului?
Raspuns: Nu, decedatul poate fi dus la domiciliu sau la casa mortuara. Sicriul poate fi deschis sau închis.

– Intrebare: Există restricții privind contactul rudelor cu decedatul?
Raspuns: După ce decedatul a fost îngrijit (imbalsamat etc.), nu există restricții privind contactul rudelor supraviețuitoare cu decedatul. Ca de obicei, se recomandă o igienă bună a mâinilor după aceea.

….

Al doilea articol mentionat mai sus spune aceleasi lucruri, mai pe larg. Anume:
– Dupa deces
SARS-CoV-2 este un virus care se transmite de la om la om prin picături contaminate (tuse, strănut) și prin contact direct. Acest lucru nu mai reprezintă un risc după moarte. Virușii gripali sunt răspândiți în același mod. Prin urmare, îngrijirea pentru un pacient care a murit din cauza noului coronavirus este aceeași cu cea pentru un pacient care a murit din cauza gripei. Măsurile de igienă care se aplică de obicei pentru ingrijirea post-mortem sunt, prin urmare, suficiente și pentru îngrijirea persoanelor decedate din cauza noului virus corona.

– Riscuri de contaminare în timpul îngrijirii
Virusul supraviețuiește doar în afara corpului pentru o perioadă scurtă de timp, nu se stie exact cât. Acesta variază de la câteva ore la una sau mai multe zile. Prin purtarea echipamentului individual de protecție și efectuarea igienei mâinilor în conformitate cu măsurile normale de igienă din industria funerară, riscurile de contaminare pot fi reduse la minimum.
Dacă persoana decedată este îngrijită de mai mulți angajați în aceeași cameră, trebuie respectate măsurile naționale generale în orice moment (cum ar fi păstrarea unei distanțe de 1,5 metri cât mai mult posibil). RIVM a elaborat un cadru generic pentru măsurile corona cu sfaturi cu privire la modul în care organizațiile le pot respecta.
Purtați un halat cu mâneci lungi și mănuși în timpul îngrijirii. Nu este necesar să purtați ochelari de protecție și o mască pentru gură și nas. Puneți mai întâi halatul, apoi mănușile, peste mansetele mânecilor.

Tanatopraxia sau îmbălsămarea corpului unui decedat cu COVID-19 este posibilă dacă se respectă protocoalele obișnuite și măsurile de igienă.
Igiena mâinilor trebuie aplicată după orice contact cu persoana decedată, după îndepărtarea echipamentului individual de protecție și după mutarea și transportarea persoanei decedate.

– Transportul și depunerea in camera mortuara
Decedatul poate fi ridicat și transportat în modul obișnuit,…

Decedatul poate fi depus atât acasă, cât și într-o camera mortuara. Sicriul poate fi deschis sau închis. Nu există contraindicatii pentru asezarea sicriului pe un catafalc cu sistem de răcire.

– Contactul cu decedatul și cu rudele apropiate
După ce decedatul a fost îngrijit, nu există restricții privind contactul rudelor cu decedatul. Se recomandă o igienă bună a mâinilor după contactul direct.
Se recomanda ca rudele aflate in izolare la domiciliu sau in carantina sa nu intrerupa izolarea pentru a fi prezente fizic, ci sa foloseasca mijloace moderne de comunicare.

– Înmormântarea
În prezent, sfatul este să nu dați mâna, să acordați atenție igienei mâinilor, tusei și strănutului și să păstrați o distanță în conformitate cu măsurile naționale. În plus față de aceste măsuri aplicabile în general, nu există alte restricții cu privire la contactul antreprenorului de pompe funebre cu rudele, cu excepția cazului în care acestea au COVID-19 sau simptome sau sunt izolate / în carantină. În acest caz, rudele nu pot fi prezente fizic la înmormântare. Din fericire, există mijloace moderne de comunicare care fac posibilă experiența live a serviciului de înmormântare sau de rămas bun (printr-o conexiune audio sau video).

Rudele de gradul I pot fi o excepție de la cele de mai sus. (Nota mea: Adica, chiar daca au ceva simptome, pot fi prezente!!!) Dacă starea lor de sănătate o permite (fără febră și fără tuse), rudele de gradul I pot fi prezente, purtând în mod continuu o mască chirurgicală (minim de tipul II) pentru gură și nas. În acest caz, trebuie acordată o atenție deosebită locurilor în care aceste persoane (cu masca chirurgicală gură-nas purtata tot timpul) sunt așezate, în vederea unui risc minim de transmitere. În plus, trebuie să acorde o atenție suplimentară măsurilor necesare, în special păstrând o distanță bună (mai mult de 1,5 metri) de alte persoane prezente. Aceste rude pleacă acasă imediat după înmormântare sau incinerare și nu rămân după întâlnire / condoleanțe.
(Nota mea: Da, nu e de dorit sa vina, daca vin vor pleaca imediat, dar observati ca POT FI PREZENTE!!!)

– Înmormântare, „ramas bun” și condoleanțe
Este important să se limiteze cât mai mult posibil răspândirea virusului corona în timpul înmormântării; toți cei prezenți au trecut prin controlul de sănătate și respectă măsurile aplicabile, cum ar fi igiena mâinilor și păstrarea distanței; acest lucru este valabil mai ales dupa inmormantare, e.g. cand se prezinta condoleanțe. Este necesara atentie sporita pentru aplicarea regulilor.

Observati ca articolele au fost publicate acum un an si au ramas, in continuare, valabile – cu modificari minore.
Dupa cum vedeti, autoritatile olandeze au o abordare foarte diferita de cele romane. Trupul celui decedat nu este „periculos”, caci sansele de a transmite virusul sunt foarte mici. Insa romanii decedati de (sau cu!) COVID-19 sunt potentiali criminali dupa moarte, sau cel putin „gunoaie” – trebuie inchisi in saci si aruncati cat mai repede. Fara consideratie, fara demnitate.

De ce oare guvernul Romaniei a dat acel ordin mizerabil, cand existau informatii publice (e drept, in Olanda) cu aproape o luna inainte? Nu avem spacialisti? Lipsa de informare? (Ambasadele dorm?)
Sau din alte motive?
De ce nu s-a revenit asupra ordinului in tot acest timp, si a ramas in vigoare si astazi?

Observati, de asemenea, ca abordarea olandeza este omeneasca, arata compasiune si intelegere. Olandezii „pagani si/sau eretici”, rupti de Biserica (asa si sunt cei mai multi, caci cei care se mai numesc crestini sunt in majoritate protestanti si catolici), sunt mai „umani” decat romanii majoritar ortodocsi drept maritori. Avem si marturisim credinta cea adevarata, dar mai mult cu gura, caci cu faptele ne-au luat-o altii inainte.

Va mai amintesc ca inmormantarea ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, de pe 22 mai 2020, s-a desfasurat in conditii de mare strictete. Daca olandezii au dreptate in cele mentionate mai sus, inseamna ca transportul sicriului IPS Pimen de catre „extraterestrii” imbracati in combinezoane medicale n-a fost decat un circ ieftin, inutil si degradant. B.O.R. nu ar fi trebuit sa accepte bataia de joc, nici macar pentru mireni.

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Apa trece, pietrele rămân said, on martie 4, 2021 at 12:45 pm

  Trebuie să ne apărăm identitatea de neam. Trecerea la cele veșnice este un moment important. Dacă suntem creștini, pentru acest moment ne pregătim întreaga viață. Cei adormiți trebuie să poarte îmbrăcăminte creștinească și o cruce în mâini, să fie stropiți cu Agheasmă și tămâiați. E datoria familiei să facă asta. Cei care împiedică îndeplinirea acestor cerințe ce țin de decență vor da greu răspuns la Judecată.

  Dacă cel decedat are o viață evlavioasă, cei în cauză ar putea plăti chiar în această viață. Voi relata o întâmplare despre care am citit cu ceva timp în urmă. Un hoț a jefuit mormântul unei femei bogate îngropate cu puțin timp în urmă. A vrut să o și dezbrace, deoarece purta îmbrăcăminte scumpă. Atunci moarta a primit putere de la Dumnezeu și i-a tras câteva peste ochi de a orbit. L-a mustrat apoi spunând că nu se poate înfățișa înaintea îngerilor goală.

  Am urmărit emisiunea
  ,,România între tradiții și ștergerea identității de neam – Conectat cu Ani Crețu”

  Această emisiune merită urmărită de către toți patrioții români.

  Apreciat de 1 persoană

  • Bond said, on martie 4, 2021 at 7:33 pm

   Asa este.
   Am ascultat si eu aceasta emisiune si ma cutremur de tragismul pe care il traim ca popor. Uneori imi este extrem de greu sa comentez.Ma bucur ca l-ai adus in atentia celor care nu au avut ocazia sa-l vada si ii multumesc lui admin ca l.a aprobat, Traim cu adevarat un timp al pustiirii neamului si, probabil al pierderii identitatii sale…si inca nu realizam,

   Apreciat de 1 persoană

 2. Traian said, on martie 4, 2021 at 12:54 pm

  BARBAT DE 45 ANI DIN JUD. ARGES, MORT DUPA VACCINARE
  CINE RASPUNDE??

  Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 face precizări legate de decesul unui bărbat de 45 de ani din județul Argeș, vaccinat, care a murit acasă.

  Astfel, în 2 martie, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

  În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

  După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

  Sursa:
  https://www.cotidianul.ro/al-caz-dramatic-dupa-vaccinare-a-murit-la-45-de-ani/

  Apreciază

 3. Bond said, on martie 4, 2021 at 7:22 pm

  Lamuriri juridice asupra pericolului pe care il prevede Legea vaccinarii obligatorii de la avocata Iulia Medeleanu.

  Apreciază

 4. net said, on martie 5, 2021 at 1:18 am

  Apreciază

 5. […] Mortii goi din saci de plastic si evitarea autopsiilor reprezinta imaginea perfecta a dezumanizarii … […]

  Apreciază

 6. […] Mortii goi din saci de plastic si evitarea autopsiilor reprezinta imaginea perfecta a dezumanizarii … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: