SACCSIV – blog ortodox

42% din produsele de tip crenvursti au E-uri. Parizerul trebuie si el evitat

Posted in E-uri, hrana, MANCARE, MEZELURI by saccsiv on februarie 21, 2021

Sursa: https://ziare.com/social/stiri-sociale/mezelurile-sunt-printre-cele-mai-nesanatoase-alimente-1663314

Concret, crenvurstii contin carne in proportie de cel mult 40%. Si reprezinta, de fapt, tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele. Grasimea din crenvursti ne ingrasa si creste nivelul colesterolului.

42% din produsele de tip crenvursti au E-uri

In ceea ce priveste E-urile pe care le contin crenvurstii, un studiu de amploare facut Asociatia Pro Consumatori a evidentiat ca 42% din produsele de tip crenvursti care se gasesc pe piata sunt colorati cu carmin. Mai precis, crenvurstii care se gasesc la comercializare au intre 2 si 11 aditivi alimentari.
„Trebuie evitati crenvursti obtinuti din carne separata mecanic (resturile ramase dupa indepartarea manuala a carnii de pe oase, adica tesut muscular, cartilagii, vase de sange, nervi si tesut conjunctiv) cu adaosuri de sorici, zaharuri, ulei vegetal, gelatina si amidon, care de fapt mascheaza calitatea scazuta a produselor”, recomanda specialistii in nutritie.

Parizerul, alt aliment cu semne de intrebare

Parizerul este un alt aliment care trebuie evitat, afirma expertii in nutritie. Cele mai ieftine mezeluri sunt si cele mai nesanatoase. Tocmai de aceea, este esentiala consultarea etichetei, pentru a verifica, inainte de a achizitiona un produs, care este compozitia acestuia.
Ingredientele sunt trecute in ordinea cantitatilor folosite. Daca vedem ca primul e apa, acesta este ingredientul care primeaza. Apoi daca pe eticheta urmeaza grasimea si carnea MDM, adica dezosata mecanic, trebuie sa intelegem ca ea contine resturile care au ramas pe carcasele de carne.
Nici carnatii nu sunt printre cele mai sanatoase alegeri din perspectiva alegerilor alimentare. Concret, si acestia fiind facuti din carne procesata, pot pune sanatatea in pericol, daca sunt consumati in exces si pe o perioada indelungata.

Carnea din hamburger, pericol pentru inima

In privinta alimentelor de tip fast food, hamburgerii sunt, de departe, printre cei mai nocivi. Mai exact, carnea continuta de hamburger este foarte grasa si poate favoriza aparitia obezitatii.
Concret, hamburgerii sunt produse foarte bogate in proteine, grasimi saturate si colesterol, un amestec foarte nesanatos pentru organism si mai ales pentru inima.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Releu said, on februarie 21, 2021 at 1:37 pm

    O postare mai veche, din 2019. Ce raspunde Google la intrebarea: CINE ESTE IISUS HRISTOS?

    Apreciat de 1 persoană

  2. Nimeni said, on februarie 21, 2021 at 2:30 pm

    Se pare ca in zonele rurale unii medici de famile forteaza pacientii sa se inscrie pe lista de vaccinare,prin amenintarea ca nu vor mai fi primiti in cabinetul lor,un asemenea caz este in Dabuleni ,daca aveti cunostinte pe acolo puteti intreba cum se numesc/te acest /i medic/i .Au uitat de colegii lor care au aparut anul trecut la tv ,si atunci cand au fost informati ca risca pedeapsa cu inchisoarea au cotito ca nu ar face asa ceva niciodata(probabil o „gluma” mai avansata iar pacientii neavansati au inteles-o gresit). Se profita de nestiinta acestor oameni ,acestia nestiind ca nu pot fi obligati,si asta desigur pentru propriul profit. Aceste specimene au impresia ca nu-i afla nimeni ,crezandu-se niste mici dictatori in comune ,sate datorita inteligentei pe care cred ca o detin in urma studiilor(apropo daca ai facultate nu este egal cu a fi inteligent),ce-i condusi fiind celebrii analfabeti functionali.

    Apreciat de 3 persoane

    • Dana said, on februarie 21, 2021 at 4:43 pm

      Justin Capra, fost inventator, profesor și inginer, spunea ca toti taranii sunt destepti, singura diferenta dintre el si consatenii sai fiind faptul ca el a avut sansa sa faca studii superioare.

      Apreciat de 1 persoană

  3. Paul said, on februarie 21, 2021 at 3:09 pm

    La București se deschide scoala națională de farmece și ghicit. Materia predata va include și magia neagra și pactul cu diavolul

    https://r3media.ro/se-deschide-scoala-nationala-de-farmece-si-ghicit-in-bucuresti-materia-predata-va-include-si-magie-neagra-si-pactul-cu-diavolul/

    Apreciază

  4. kosk said, on februarie 21, 2021 at 6:02 pm

    Releu
    foarte tare clipul..

    Apreciat de 1 persoană

  5. Dana said, on februarie 21, 2021 at 7:40 pm

    Mai sunt 400 de scene și icoane de pictat în mozaic la Catedrala Națională. Cum poți dona pentru una din ele
    https://www.stiripesurse.ro/mai-sunt-400-de-scene-si-icoane-de-pictat-in-mozaic-la-catedrala-nationala-cum-poti-dona-pentru-una-din-ele_1655310.html

    Apreciază

    • VioletaB said, on februarie 22, 2021 at 3:44 pm

      @Dana ăla e templu masonic, nu catedrala ortodoxă! Nu va aruncați banii pe așa ceva

      Apreciază

  6. Paul said, on februarie 22, 2021 at 11:45 am

    Un fragment dintr-o alta predica a pr. Dan Badulescu

    Apreciază

  7. VioletaB said, on februarie 22, 2021 at 3:49 pm

    Pe subiect, este vorba de postarea unui ONG care lupta pt interesele consumatorilor, nu de ANPC de stat

    Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania

    Vă este poftă de parizer? Atenţie la parizerul BIO cu 4 chimicale, fabricat din carne
    de porc (67%), carne de vită (9%), apă, slănină, dextroză (un tip de zahăr) și un
    amestec de condimente, neprecizate. În anul 1998 statul român le-a făcut loc
    societăţilor comerciale din afara ţării prin abrogarea STAS-urilor din industria
    alimentară! De exemplu, rețeta de parizer care a fost obligatorie până în anul 1998
    conținea: carne de vită calitatea 1 (70%), slănină (30%), boia de ardei, piper,
    nucșoară și usturoi. Parizerul fabricat după acea rețetă era un produs proaspăt și
    avea termen de valabilitate 3 zile. Parizerul cu 4 E-uri e considerat produs BIO și
    are termen de valabilitate 14 zile!
    APC-ROMANIA.RO
    Unele alimente ecologice mustesc în chimicale!

    Asociația Pro Consumatori (APC), organizație de utilitate publică cu o activitate neîntreruptă de peste 31 de ani în domeniul…..

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4113320318701134&id=109369459096260&ref=opera_for_android_speed_dial

    Continuarea este pe site-ul lor: https://www.apc-romania.ro/ro/i-unele-alimente-ecologice-mustesc-in-chimicale/NzMyLTE.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.