SACCSIV – blog ortodox

Vaticanul va merge pana la concedierea angajaților care refuză vaccinarea anti-Covid

Sursa: https://www.antena3.ro/externe/vatican-vaccinare-anti-covid-concediere-593908.html

Un decret semnat de cardinalul Giuseppe Bertello, în efect guvernatorul Vaticanului, legiferează că vaccinarea este „alegerea responsabilă” datorită riscului de a provoca rău altor persoane.

Vaticanul, cel mai mic stat din lume, are câteva mii de angajați, majoritatea acestora locuind în Italia. Orașul-stat și-a lansat programul de vaccinare anti-Covid luna trecută și papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost printre primii inoculați.

Decretul care se întinde pe nu mai puțin de 7 pagini afirmă că angajații care nu se pot vaccina din motive de sănătate ar putea fi transferați într-o altă poziție, probabil unde vor intra în contact cu mai puține persoane, dar își vor păstra salariul actual chiar dacă vor fi mutați într-o funcție inferioară.

Presiuni asupra celor care refuză vaccinarea nemotivat

Decretul avertizează însă că persoanele care refuză să se vaccineze fără motive temeinice ar putea fi vizate de o clauză specifică a unei legi din 2011 privind drepturile și obligațiile salariaților, aceasta stipulând că angajații care refuză „măsuri de prevenție” ar putea fi supuși „unui grad diferit de consecințe care pot ajunge până la concediere”.

Decretul a fost semnat în 8 februarie și publicat ulterior pe site-ul Vaticanului.

Papa Francisc s-a pronunțat ferm în favoarea vaccinării ca modalitate de a preveni răspândirea coronavirusului
„Este o alegere etică fiindcă te joci cu sănătatea ta, cu viața ta dar, de asemenea, te joci cu viețile celorlalți”, a declarat acesta în cadrul unui interviu acordat luna trecută televiziunii de stat Rai 1.

Jurnaliștii acreditați la Vatican, obligați să se vaccineze

Vaticanul a introdus obligativitatea vaccinării pentru jurnaliștii care îl vor însoți pe papa Francisc în timpul vizitei sale în Irak programată pentru luna viitoare.

Giuseppe Bertello, care a semnat decretul, a fost testat pozitiv cu coronavirusul în luna decembrie și a intrat în autoizolare.
De la începutul pandemiei, Vaticanul a înregistrat mai puțin de 30 de contagieri, majoritatea fiind în rândul membrilor Gărzii Elvețiene care locuiesc într-o cazarmă comună.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. neicaion said, on februarie 18, 2021 at 5:51 pm

    …politica și biserica catolica, https://gandeste.org/economie/annunaki-%C8%99i-istoria-secreta-a-conspira%C8%9Biilor-globale/28376/ , aceiași mărie, aceiași pălărie;

    Apreciază

  2. Dana said, on februarie 18, 2021 at 9:30 pm

    Probabil despre asta a discutat johanis cu patriarhul, si i-a cerut sa nu stea in calea impunerii vac.

    Apreciază

  3. Duhul Capitanuluii said, on februarie 18, 2021 at 9:38 pm

    Falangele antihristului :papa și Israelul. Dacă vreți să vedeți ce va fi în viitor în legătură cu „vaccinarea”, uitați-vă la cele doua state :Vaticanul și Israel!

    Apreciat de 3 persoane

  4. cristinaivanof said, on februarie 19, 2021 at 12:18 am

    Oameni buni, se strange latul!
    Nu-mi pot imagina sfarsitul anului! Se intampla prea repede!

    Apreciază

  5. Price mai greu said, on februarie 19, 2021 at 2:16 am

    Pai cum ii protejeaza pe ceilalti? N-a zis Fauci ca te poti infecta si dupa „vaccin”? Si poti sa dai mai departe, nu?… Pare-se ca singurul lucru pe care il face vaccinul e sa te protejeze pe tine… Asta vom vedea…

    Apreciază

  6. popescu said, on februarie 19, 2021 at 4:13 pm

    Jurnalistii se cred tare destepti, avind impresia ca ei sint elita si cineva ii va scuti de tot ce urmeaza. Se inseala f tare, inclusiv cei care imping planul, crezind ca vor ramine in pozitiile si cu averile de astazi! Astia vor avea lovitura vietii cind vor vedea tipul de multumire al celor corora le slujesc.
    Are subtitlul in eng.
    Paul Schreyer: Pandemie-Planspiele – Vorbereitung einer neuen Ära?

    Apreciază

  7. Clement said, on februarie 20, 2021 at 1:26 pm

    Longevitatea si sanatatea au un preţ.
    Toti acesti mai mari ai lumii platesc pretul cerut de satana deschizand larg portile comertului cu arme, medicamente si bancherilor.
    Medicamentele personalizate le platesc cu viata noastra si nu ezita sa se expuna public precum nefericitii din vitrinele din Amsterdam.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.