SACCSIV – blog ortodox

Fără plexiglas în școlile din România. Sorin Cîmpeanu: „Elevii vor sta câte doi în bancă”

Posted in Coronavirus, Romania, STIRI by Vali on februarie 4, 2021

Sursa: https://www.fanatik.ro/fara-plexiglas-in-scolile-din-romania-sorin-cimpeanu-elevii-vor-sta-cate-doi-in-banca-19426275

Sorin Cîmpeanu, despre noile măsuri de protecție din școli. Foto: Jpost.com

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu îi anunță pe elevi că vor sta câte doi în bancă, fără distanțare între ei.

Studiile din străinătate au demonstrat că geamurile de protecție de tip plexiglas sunt inutile, deci se va renunța la aceste improvizații.

Cîmpeanu a dat asigurări că valul trei de Covid nu poate să ia pe nimeni prin surprindere, pentru că durează cel puțin 6 săptămâni până când un astfel de val ajunge în societate.

Elevii vor sta câte doi în bancă și vor purta mască

Cea mai importantă măsură de protecție rămâne portul măștii de protecție pe durata orelor de curs, anunță Cîmpeanu.

Sunt state cu situație epidemiologică mai grea decât a României și școlile sunt deschise. Scenariul roșu e o rată epidemiologică mai ridicată. Clasele 1-4 sunt de obicei în aceeași clădire. Practic se asigură și o distanțare mai mare între elevi în cadrul clădirii școlii.

A fost luat în considerare și acest scenariu, nu va exista o ezitare dacă situația ne va obliga (n.r. să se închidă iar școlile). Experții au spus că suntem pe un trend care nu generează îngrijorări imediate în această perspectivă.

În România mai e doar comuna Havârna din județul Botoșani, o singură localitate carantinată la nivel de țară. 17 județe sunt în zona verde, 24 în zona galbenă și un singur județ, Timiș, e în zona roșie. Decizia de deschidere a școlii se va lua nu la nivel global ci la nivel de localitate.

Rata de infectare se va lua pe ultimele 14 zile, nu de pe o zi pe alta. Se vorbește despre valul trei, valul trei nu vine de pe o zi pe alta, el vine într-o perioadă de o lună, o lună și jumătate. Sperăm să nu fie cazul.

Eu personal mă întorc la minister pentru a lucra la ordinul comun care trebuie să fie public pe 3 februarie. Până mâine acel ordin va fi public. În acel ordin vor fi treute într-o manieră clară, aplicabilă, ușor de înțeles, toate regulile care trebuie respectate.

Masca va fi purtată, obligatoriu, în orice spațiu închis. În bancă vor sta doi elevi, în aceeași clasă nu se aplică distanța minimă de 1 metru între elevi. Portul măștii e mai important decât distanța dintre elevi. La plexiglas se renunță, a fost o idee proastă”, a declarat Cîmpeanu la Antena 3.

Cîmpeanu anunțase că 200.000 de profesori vor să se vaccineze anti-Covid și așteaptă să fie programați de către autorități.

de Flaviu Popa

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. stef said, on februarie 4, 2021 at 6:56 pm

    ATENTIE – Incepe ofensiva sodomist-pedofila in Guvernul Romaniei !

    Senatoarei Diana Sosoaca i s-a taiat microfonul astazi in plenul senatului pentru ca a tinut sa aminteasca despre „standardele” de educaţie sexuală în Uniunea Europeană. Senatoarea a făcut referire la anumite capitole pe care nu le consideră potrivite pentru copiii de vârste foarte fragede.

    https://www.antena3.ro/actualitate/moment-jenant-diana-sosoaca-parlament-592791.html

    Apreciat de 1 persoană

  2. AGENDA ID2020 IS HERE. IMPLANTABLE CHIPS IN MARCH said, on februarie 4, 2021 at 7:00 pm

    https://www.bitchute.com/video/SqlHBbzYTZjb/

    Apreciază

  3. Un om said, on februarie 4, 2021 at 7:23 pm

    MASCArada continuă! Se înființează în fostele școli pușcării pentru copii!

    Apreciat de 1 persoană

  4. R said, on februarie 4, 2021 at 8:27 pm

    Dr. Bruce Lipton
    Sresul ne face mai puțin inteligenți și mai bolnavi

    Subtitrarea în limba română se activează din opțiunea „settings”.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Mihaela said, on februarie 4, 2021 at 9:40 pm

    “Reeducarea” din Pitești e un simbol al mapamondului comunist.

    Pe plan extern se urmărește Sovietul suprem internațional atotputernic peste cinci continente. Vor dispărea țările, căci va fi o unică ordine mondială. Vor dispărea statele, care vor fi preluate de activul de partid. Vor dispărea armatele, căci puterea centrală va dispune de forță fără opoziție. Va dispărea Biserica, fiind înlocuită de știința marxistă. Conștiințele vor fi formate de puterea centrală. Gândirea, creația vor fi strict marxiste. Știință nu va exista în afara marxismului. Fiecare om va fi programat câte necesități are și câtă capacitate de muncă datorează. Toți oamenii vor fi supuși unui riguros control. Va exista o singură idee, o singură orânduire, o singură putere, un singur popor.

    Lumea întreagă e în criză sub imperiul materialismului. Dacă creștinii nu se pot reîncreștina, dacă ateii nu se deschid credinței, dacă evreii nu se pocăiesc, atunci lumea aceasta va sfârși catastrofal. Nu există izbăvire decât în Hristos, dar înțeles bine și trăit sincer.

    E nevoie de credință și fapte, de viața gândită și împlinită integral în credință. Sunt unii oameni care cred și nu fac, trăind un conflict între cuget și viață; sunt alții care trăiesc la întâmplare și astfel se alienează; iar cei care înfruntă adevărul împotriva evidenței, se satanizează.

    Întunericul a ajuns măsura grosimii sale. Trebuie făcut un ultim efort de salvare de la dezastru.

    (…) În afară de Hristos nu avem nici un alt punct de sprijin. Ajunși cu multă trudă la El, de El fiind scoși din lume, cu El ne întoarcem spre lume, spre viață, spre veșnicie și vrem a da oamenilor perspectiva spiritualității creștine, ca unica lor izbăvire. (…)

    Sursa: Ioan Ianolide, „Întoarcerea la Hristos – document pentru o lume nouă”, Editura Bonifaciu, București, 2012, Pg. 19-22

    Apreciat de 2 persoane

  6. isa said, on februarie 4, 2021 at 9:51 pm

    Decat sa stea copilul cu masca pe fata 4 ore la scoala, mai bine sa faca scoala online de acasa.

    Apreciază

  7. victorafteni said, on februarie 4, 2021 at 9:58 pm

    Asistent de la SJ Neamț, în stare gravă după ce s-a vaccinat apoi s-a infectat cu Sars Cov2

    http://ortodoxia.ro/article/asistent-de-la-sj-neamt-stare-grava-dupa-ce-s-vaccinat-apoi-s-infectat-cu-sars-cov2

    Un asistent medical de la Spitalul Judetean Neamt este in stare grava, dupa ce s-a vaccinat anti Covid. Cazul nu a fost facut public pana acum.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Scenarii pentru viitorul tehnologiei și pentru dezvoltarea internațională said, on februarie 4, 2021 at 10:04 pm

    În 2014!!! jurnalistul Harry Vox prezenta un document intitulat „Scenarii pentru viitorul tehnologiei și pentru dezvoltarea internațională” conceput de Fundația Rockefeller și publicat în 2010!!!, în care se prezenta punerea în aplicarea a etapelor scenariului respectiv, etape pe care le vedem desfășurându-se în prezent. Totul este declanșat de un virus care paralizează întreaga planetă. În acel document virusul care urma să fie folosit era Ebola, dar aproape zece ani mai târziu au ales alt virus, corona. O lume a unei conduceri autoritare, și a limitării libertăților individuale. Documentul conține toate detaliile planului. Informația este oficială și accesibilă, dar lumea doarme și nu-și dă seama de nimic.
    Documentul în format pdf poate fi descărcat de aici:

    Dă clic pentru a accesa Rockefeller%20Foundation.pdf

    Videoul lui Harry Vox subtitrat în limba română:

    Apreciază

  9. Elena said, on februarie 4, 2021 at 10:05 pm

    Era nevoie de studii pentru a demonstra că geamurile din plastic sunt inutile? Credeam că e suficient doar să judeci logic… Și tot folosind logica, se poate ajunge la simpla concluzie cum că purtatul măștii de către copii va duce la îmbolnăvirea acestora nu de covid, ci de altele, mai grave.

    Apreciat de 1 persoană

  10. victorafteni said, on februarie 4, 2021 at 10:28 pm

    Cazul Suceava: COPILUL NU A MURIT ÎNECAT ca urmare a botezului.

    http://ortodoxia.ro/article/iulian-capsali-face-dezvaluiri-exclusive-despre-cazul-suceava-copilul-nu-murit-inecat-ca-urmare-botezului

    Pe canale semi-oficiale astăzi am aflat că rezultatul autopsiei copilului exonerează de vină pe Părintele Alexandru: copilul NU A MURIT ÎNECAT!

    Apreciat de 1 persoană

  11. Paul said, on februarie 4, 2021 at 11:05 pm

    Decizie scandaloasa: Pentru a face economie la buget, Clotilde Armand de la USR (Uniunea scufundați România) a decis ca cele mai mari spitale din sect 1 rămân fără bani

    https://evz.ro/decizie-scandaloasa-clotilde-armand-a-decis-patru-spitale-raman-fara-bani.html

    Apreciază

  12. isa said, on februarie 4, 2021 at 11:29 pm

    In conditiile de acum, in care ne aflam unii dintre noi, nu avem de ales alta varianta. Asa ca mi se pare mai ok sa stea acasa, sa invete esentialul (scris, citit, socotit), sa ii fac eu educatia morala, sa mearga la biserica, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Altceva la scoala ce ar mai putea invata? Sa cante? A invatat acasa colinde. Sa deseneze? Deseneaza si asa, pt ca-i place. Sa faca portofoliu nu-stiu-de-care? oricum copiiide varsta lor habar nu au ce este acela portofoliu. Ce nu invata la scoala? De ex. sa coase. Sau alte deprinderi absolut necesare. Prefer sa fac eu pt la scoala fulgul sau omuletul din hartie origami te-miri-cum (la ce le-o folosi?), iar copila sa impunga cu acul in panza.

    Apreciază

    • Elena said, on februarie 5, 2021 at 1:29 pm

      În acest caz alegi homeschool, nu școala românească online.

      Apreciază

  13. Paul said, on februarie 4, 2021 at 11:30 pm

    Satanismul papei pe fata ” Iisus are mâinile murdare, este păgân. Lucifer este lumina”

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2710158975915370&id=100007638825375

    Apreciază

    • R said, on februarie 5, 2021 at 8:56 am

      Declarațiile papei cuprinse în acest video au fost făcute mai demult, și catolicii din întreaga lume, care se apropie de un miliard și jumătate de oameni nu au reacționat. Ar fi trebuit să fie revoltați, furioși de-a dreptul. Asta e apostazie în masă, sau nu-i mai interesează ce spune papa. Conciliul Vatican II a fost cântecul de lebădă al catolicismului.

      Apreciat de 1 persoană

  14. Paul said, on februarie 4, 2021 at 11:40 pm

    Omul de știință, dr Steven Quai, arata ca virusul Sars cov 2 nu e natural, ci creat în laborator

    Apreciat de 1 persoană

    • Cosmin said, on februarie 5, 2021 at 9:24 am

      Astea sunt niste chestii de manipulare subliminala, menite sa sustina existenta virusului. Adica opozitia controlata.

      Apreciază

  15. mariusmioc said, on februarie 5, 2021 at 12:58 pm

    Pentru înțelegerea felului cum se crează consensul științific în medicină:
    Sponsorizările din 2019 în sistemul medical românesc. 6539 sponsorizări declarate de beneficiari și 59173 declarate de sponsori https://mariusmioc.wordpress.com/2021/02/05/sponsorizarile-din-2019-in-sistemul-medical-romanesc-6539-sponsorizari-declarate-de-beneficiari-si-59173-declarate-de-sponsori/

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.