SACCSIV – blog ortodox

Un clip (colind?) de te tranteste pe ganduri…

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 26, 2020
Tagged with:

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Abel said, on decembrie 26, 2020 at 2:11 pm

    Satanistii lumii serbeaza pe 25 Decembrie (pe calendar nou) pe Cain, protostramosul lor, caci din el se trag toti răii pamantului. Colindul e gandit tot de satanisti si se traduce asa: caine, cain, hain, hiena, biserica nimicita, steaua antihrist, lucifer, bradul piramida credintei satanistilor.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Oana said, on decembrie 26, 2020 at 2:24 pm

    Doamne fereste! Asta se vrea colind? Un colind trebuie sa ti trezeasca sentimente de bucurie, sa vorbeasca despre Nasterea Domnului, nu sa te bage in depresie

    Apreciat de 6 persoane

  3. Clement said, on decembrie 26, 2020 at 2:55 pm

    Mesajul de Craciun transmis de printul Charles in miezul zilei a fost scurt si s-a terminat cu urarea:” Noapte buna.”

    Apreciat de 1 persoană

    • contracurent said, on decembrie 26, 2020 at 11:17 pm

      pai daca le place monarhia, sa savureze acum tot ce le ofera

      Apreciază

      • tataia said, on decembrie 27, 2020 at 9:32 am

        Imi pare rau, dar monarhia este forma de guvernare fireasca si acceptata de Dumnezeu, nu republica democratica. Asta nu inseamna ca este de bine cu familia regala a Angliei. Eu zic ca nu este de bine. Dar asta nu schimba cu nimic faptul ca tarile care au ca forma de organizare republica demo(no)cratica nu sint intru totul pe placul Lui Dumnezeu.

        Apreciază

  4. Corina said, on decembrie 26, 2020 at 3:13 pm

    Doamne, cat de imbecil e clipul! Rade dracul si cu fundul de el. Multa prosteala in capul oamenilor; cata plinatate de sine si victimizare pe fiinta aia incaltata cu cizme de prostituata la bara… Doamne, unii n-au evoluat nici cat negru sub unghie, dar se tin ‘telectuali! Vai de capul lor!
    Coloana sonora e nemaipomenita, ce mai, poate fi folosita si ca mars de-ngropaciune. Doamne, multa prostie luata drept inteligenta!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Clement said, on decembrie 26, 2020 at 3:17 pm

    Melodia este frumoasa si bine interpretata.
    Este un colind trist si straniu care reflecta realitatea acestui moment fara precedent in timp de pace, din istoria crestinismului.
    Imaginile sunt reale, nu a trebuit sa intervina regizorul petru a goli strazile iluminate, dar fara viata.
    Dupa ’90, multe Colinde ne-au adus lacrimi in ochi ascultandu-le.

    Apreciat de 3 persoane

  6. tvarheolog said, on decembrie 26, 2020 at 3:23 pm

    O doamnă în negru, cu o mască cu elemente de negru pe jumătate din față se plimbă în noapte pe un bulevard pustiu din București, fără nici un om în preajmă, ca un zombie după o apocalipsă. Și cântecul este sinistru, o litanie ca un Prohod. Mai e și versul „pe-același drum cernit de nea”. Ușa bisericii e blocată, deci biserica e goală. Oamenii (de zăpadă) sunt împietriți. Mai lipsea o coasă ! La final, se ridică și un „Luceafăr”, în timp ce ea dansează euforică, cu o hlamidă roșie pe interior, părând „îmbătată de sângele sfinților”. Poate mai sunt și altele, pe măsură ce revăd clipul, tot mai găsesc câte ceva.
    Probabil că vor restricționa, bloca sau vor șterge comentariile, dar pentru moment, ora 16 (sâmbătă) au apărut;
    – Sinistru și demonic! In antiteză totală cu bucuria mântuirii și marea sărbătoare a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.(VioletaB)
    – Erați în aceeași atmosfera daca ați fi filmat pe lângă o catastrofa aviatică (Isaiah 46:4)
    – Ii mai trebuia o coasa in mana cucoanei si se mula 100% in atmosfera. (Marius G)

    Apreciat de 1 persoană

    • tvarheolog said, on decembrie 26, 2020 at 3:29 pm

      deja la 15.30 au șters toate comentariile ostile. Am făcut totuși, capturi de ecran. Mai cred că o să devină „invizibil” colindul.

      Apreciază

    • VioletaB said, on decembrie 26, 2020 at 6:02 pm

      @tvarheolog Eu am postat comentariul cu sinistru și demonic. Mă miram că nu sunt mai multe comentarii negative la aceasta oribilitate de clip. Pt că au grija sa le șteargă. Deja nu îmi mai apare clipul asta in istoric pe YouTube.

      Capa cu căptușeală roșie pare de vrăjitoare efectiv..
      Groaznic clip cap coada, inclusiv timbrul vocal îmi dă fiori. Și nu în sensul pozitiv .

      Apreciat de 2 persoane

  7. Tudor said, on decembrie 26, 2020 at 3:25 pm

    N-am vreme de toate prostiile. Pe de altă parte atîta vreme cît te aperi, joci după cum cântă alții, ai pierdut.
    M-am întrebat de oarece vreme de ce se colindă trist, plîngăcios, precum Fuego, el mi-a venit pe limbă, sau, mai ales, Hruşcă, dar şi Madrigalu’, cînd trebuie să fie bucurie mare.
    Acestea fiind zice vă colind cu o ceată din Topolog aşa cum mi se pare c-ar trebui să fie. Crăciun fericit tuturor!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Antoneag Mihai said, on decembrie 26, 2020 at 3:36 pm

    Încă o dovadă că acest CURVID de plimbă prin EVA noaptea. Am zis EVA pentru că şi SARPELE NEGRU poate ispiti pe cei care acceptă aceste mizerii din arta viziuni mani pulate ca in final să se vaccineze.

    Apreciază

  9. Maximus said, on decembrie 26, 2020 at 4:43 pm

    Poate versiunea RO a filmului „songbird” in timpul postului de Craciun. Cu 30 de ani in urma umblam si colindam din casa in casa si anuntam prin colinda nasterea Domnului Isus. Acum umblam did camera in camera si ne uita pe monitorul PC-ului sa venem ultimele stiri care refleteaza cat timp mai avem pana la intoarcerea Domnului Isus.

    Apreciază

  10. dante said, on decembrie 26, 2020 at 5:23 pm

    Strazi pustii, simboluri crestine abandonate, senzatia de frig si teama, botnita omniprezenta, o lume post apocalipsa.
    Singurul viu din tot acest tablou sinistru, care n-are nicio legatura cu Craciunul, este un catelus ce nu poarta botnita, liber si bucuros.
    Mesaj ocult si intunecat.

    Apreciat de 1 persoană

  11. gloria said, on decembrie 26, 2020 at 5:39 pm

    Dragilor ! tristetea unui colind, intr-un oras pustiu ,unde ferecate sunt chiar si bisericile, unde nici o usa nu-i deschisa pentru a primii colindatorii, cu luminile sclipind reci si tacute, cand oamenii au interzis de la autoritati de a mai iesi pe strada unde singurul om ce poate fi imbratisat e de zapada, doar un catelus ratacit e cel norocos, el poate circula noaptea liber, pe cand noi nu ! nu-i nimic satanist in a prezenta aceasta realitate sinistra generata de sistem ! Doamne iarta-ne !

    Apreciat de 1 persoană

    • Ionut said, on decembrie 26, 2020 at 7:09 pm

      Cititorii Clement și Gloria au spus cam totul despre ideea normală ce răzbate din acest cântec frumos și foarte trist.

      Două lucruri nu mi-au plăcut și m-au pus pe gânduri. Dacă îmbrăcămintea de culoare neagră poate fi acceptată ca un simbol al doliului, al tristeții, nu înțeleg rostul căptușelii roșii. Poate bucuria care ar vrea să dea tristețea la o parte?

      Al doilea lucru pe care nu-l înțeleg e steaua care se ridică de pe pământ la cer.

      Independent de acest clip video, am constatat că există scene aparent „nevinovate” strecurate în unele filme, scene care minimalizează sau ridiculizează Crăciunul.

      Apreciază

      • gheorghe said, on decembrie 28, 2020 at 7:47 am

        Combinatia negru-rosu face parte din recuzita „initiatilor”. Demonici.

        Apreciază

  12. costea said, on decembrie 26, 2020 at 6:16 pm

    Biserica e incuiata si in dreapta sus are o placuta pe care scrie Monument Istoric.

    Apreciat de 2 persoane

  13. tvarheolog said, on decembrie 26, 2020 at 6:35 pm

    La minutul 1:00 din clipul complet, adică aici, https://youtu.be/2LYinYZVW5g?t=60 se vede foarte clar tabla de șah (simbol masonic) în peretele vertical interior al fântânilor arteziene, acum goale.

    Apreciază

  14. Andrei-Nicolae said, on decembrie 26, 2020 at 7:13 pm

    „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă; nu precum dă lumea vă dau Eu!“ (Ioan 14, 27)

    Doamne, ce amestecatura faceti! Nu e bun ca…” nu-mi place mie”, sau ca” suna a prohod”, „uite-așa trebuie sa sune un colind”… SERIOS?!

    Ceea ce lipseşte omenirii şi oamenilor de azi e pacea şi bucuria cea adevărată.

    E un colind absolut normal. Colindele cu adevărat crestinesti sunt în marea lor majoritate oarecum sobre, lente. Nu sunt nici muzică populară de joc si nici cantece americane de iarna (rock’n’roll, jazz, blues) sau „colinde” latino sau bossa nova (Spania, Portugalia samd) si nici macar muzică ușoară. Dacă vă vine sa credeți, in vechime erau considerate de unii mari Sfinți (De ex Sf Ioan Damaschin) ca fiind cântece lumești, desfranate (da, da, vorbesc de colinde!), care diluează credinta si cantarea duhovnicească și sfatuiau creștinii foarte de demult sub nici o forma sa nu se îndulcească de ele! Încet incet au fost acceptate și nu e nici o problema… Dar acum apar unii care sunt nemulțumiți ca cele tradiționale (adică foarte vechi și cele ce respectă erminia/canonul muzical) nu-s de-ajuns de saltarete și lumești (paganesti). Ele au devenit într-adevăr mai înfierbântate prin zona Ardealului, de unele zici ca sunt muzică populară de joc.

    In toate tarile sus menționate, exista si colindele traditionale, care duc mult catre muzica clasică sau cel mult folk lent. În tarile latine, colindele tradiționale sunt marcate in muzica clasica, dar si fado (o muzica foarte lentă, chiar trista)!

    Cantecul e foarte frumos, melodie și versuri, e un cantec cuminte precum Colindele tradiționale cu care ne-am obisnuit (atat cele manasturesti, cat și cele tradiționale, corale sau cu un singur interpret: Hrusca, Ducu Bertzi, Paula Seling, Florin Săsărman; și coruri: Madrigal – si o sumedenie de alte coruri, inclusiv ale Bisericii – mânastirile Camarzani, Duaconesti – de notorietate). Nu va plac colindele sobre – De fapt singurele colinde adevărate, ortodoxe? Nu prea sunteți in legătură cu strămoșii nostri practicanti care le cantau prin nametile de metri inalti mein drum spre Sfanta Biserică, ci mau degrabă in legătură cu alții – tot strămoși ai nostri, mult mai lumești, care da – aveau colinde mai „frumoase” (acum nouă chiar și acestea din urmă ni se par curate la ce muzica a inundat lumea), dar și viața duhovniceasca mai precară. Desigur, exista si colinde ceva mai săltărețe, dar nu infierbantate (ex: https://youtu.be/ee1kWMCYNfA), cum și-ar fi dorit un frate pe aici (de parca n-ar fi atatea teme și prilejuri care se pretează la muzica profana – dacă tot vrem sa ne bucuram de ea, ca nu e nici o problemă – cum de exemplu nu e un capăt da țară sa mergi la un concert cu Holograf pt relaxare – nu te folosesti, dar asta e, ne smerim – dar e un capat de tara cand faci un concert cu Holograf in numele ortodoxiei românești – cum s-a facut la un ITO).

    Deci nu e nici o problema la muzică & versuri.

    Videoclipul? Ciudat, la fel ca tot ce ne înconjoară zilele acestea (numai pe noi, pe europeni așa numiti „civilizați”, europenii din structura satanistă și ilegală UE – in fostele state sovietice, in statele din afara UE sau in Asia și Africa e in general liniste si pace cu mizeria asta de limitare a constiintei și libertății – o mică dovada: https://youtu.be/ydH2pEFeDuc și sunt multe).

    Felicitări artistului. Singurul lucru la care ma gândesc e doar acesta (ca in atat de multe cazuri – inclusiv sau mai ales internationale): regizorul – mai mult sau mai puțin crestin, cu sau fără sortulet sau… Pur si simplu doar… neinspirat. Există totuși și această posibilitate, totuși, nu?

    Dar pt versuri/ melodiE, dar și artistul interpret – nimic de reprosat. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Dana said, on decembrie 27, 2020 at 8:45 pm

      Sfânta Evanghelie după Luca, cap. 2
      10. Dar îngerul le-a zis: Nu vă temeţi. Căci, iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul.
      11. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul, în cetatea lui David.

      Apreciat de 1 persoană

    • gheorghe said, on decembrie 28, 2020 at 8:06 am

      Colindul crestin aduce VESTEA BUNA, lumina, bucurie.
      Miorlaiala pe intuneric
      „Estetic” nu inseamna „frumos” cum nici „corect” nu inseamana „bine”.
      Este o diferenta intre ce este inventat de om si ceea ce i s-a dat omului, facut de altcineva.
      Cred ca esti destul de tanar si manipularea psihologica a marxismului cultrural este singura filozofie la care apelezi.
      PS: ai auzit de Cultura tristetii?
      ….
      Cern-I-ta inseamna innegrita, nu este cern-U-ta, adica data prin sita, sa fie fulgi mici.
      Colind inseamna comuniune spirituala, OAMENI = unii anunta pe altii ca se bucure impreuna!, … colindatul nu reprezinta o persoana bantuind pe inturneric…
      Nu stiu daca ai fost sa colinzi – mergeai noaptea cand nu era „tipenie de om” pe strada?
      SI un ultim aspect: care e sensul mastii aici?
      Asta e manipulare psihologica: disonanta cognitiva = alaturarea a doua elemente, ideea de colind cu purtarea obiectului masca.
      Ca sa se obisnuiasca fraierul ciu botnita, vrajit de miorlaiala nocturna precum ca ar fi ceva bun, … „noul normal”.
      ––
      Cred ca tie ti-a placut imbotnitata si ai devenit pra tolerant, chiar admorator furata de aranjamentul audio-vizual pervers.

      Apreciat de 1 persoană

  15. isa said, on decembrie 26, 2020 at 8:16 pm

    Pai … deprimare, deznadejde si cam orice mesaj de sarbatori, cu referire la sarbatori sunt pe aceeasi linie melodica, sa zicem asa. In contrast, cu surle si trambite si intr-un ritm optimist sunt prezentate stirile despre vaccin, intr-o prezenta repetitiva pe micul ecran pana la greata.
    Si au aparut mesaje de la corifeii vaccinarii, pe langa organele de presa (antena 3 este unul dintre acestea), precum:
    https://www.wowbiz.ro/cine-este-prima-vedeta-din-romania-care-se-va-vaccina-impotriva-coronavirusului-o-sa-fac-vaccinul-20122510

    Apreciază

  16. Radu Humor said, on decembrie 26, 2020 at 8:30 pm

    Am ajuns să ne fie frică a ne bucura, de teama de a nu greşi cumva în interpretarea unor acţiuni, sau peisaje ! Nu vă daţi seama că astfel le facem pe plac unora care poate au avut chiar această intenţie !
    Dar de ce să nu luăm noi din acest clip frumuseţea peisajului, a cântecului, chiar şi a interpretei şi să ne bucurăm de toate astea, dar mai ales de faptul că şi pe nişte satanişti, cum îi văd unii i-a impresionat evenimentul creştin în asemenea hal încât nu s-au putut dispensa de el pentru a-şi transmite perfid simbolurile masonice, atâtea câte sunt ele ! Dar de învins, n-au învins ei, cu urâtul lor, ci doar noi, cu frumosul din noi !
    Crăciun fericit ! în continuare….

    Apreciază

    • VioletaB said, on decembrie 26, 2020 at 9:00 pm

      Cine nu vede urâțenia și anormalitatea acestui clip, care numai colind nu e…. are un val mare și gros pe ochi.

      Nimic creștinesc in el, un kitsch grotesc in antiteză cu ceea ce e creștinesc, plin de o grămadă de simboluri și de idei antihristice…. murdărie sufletească, sugerată chiar și prin acele cizme de femeie ușoară (ca sa zic in mod elegant)… femeia aranjata și machiata și coafata…. „creștină adevărată”, asa-i? și îmbrăcată sinistru in negru, botniță blasfemiatoare cu negru și nu știu ce model pe ea, deși afara nu e nimeni (din categoria „poarta masca și afara, arata că îți pasă, asculta de autoritățile care îți vor binele…”), poarta o capă neagra căptușită cu roșu care trimite cu gândul la vrăjitoare și preotese illuminati. Îmbrățișează obiecte și „oameni de zăpadă”, idoli făcuți de oameni.
      Apoi ideea de deznădejde căci până și biserica e închisă (și în plus e si monument istoric….)

      Apreciază

  17. Ines said, on decembrie 27, 2020 at 12:12 am

    Doar glasul solistei este frumos, linia melodica este sinistra, este cam aceiași care m-a frapat la Conchita Wurst la Eurovision „Rise like a phoenix” Ascultați melodia conchitei sa vedeți ce asemănare la stranietate.

    Apreciază

    • Paul said, on decembrie 27, 2020 at 12:55 am

      Soprana Alexandra Coman-internetul o da ca una dintre iubitele lui Adrian Cioroianu, relație de 10 ani. O fi și ea vreo masoanca.

      Apreciază

      • christina said, on decembrie 27, 2020 at 7:37 am

        Acest cantec, ca si linie melodica, nu este o colinda, in sensul traditional, asa cum sunt cele care se canta de taranii romani si preluate apoi.Nu este nici o colinda din punct de vedere al mesajului, ea nu lauda nasterea Domnului, ci spune foarte clar, la primele versuri, sa vina colindatorii ca s a nascut o stea, fapt subliniat si in final, in mod vizual. Deci ea preamareste nasterea unei stele si ridicarea ei in final. Nu am auzit nimic de Iisus, Mesia, Maica Sfanta, ingerii care preamaresc, magii cu daruri, ieslea, pruncul sfant. Peisajul este sumbru, pustiu, intunecat, natura nu participa, ca si in colindele reale, ci doar lumina artificiala data de beculete si ornamente. Oameni nu sunt, care sa l preamareasca pe Domnul si sa se bucure de nasterea SA. Biserica este inchisa, totul este ca si cum omenirea ar fi parasita de Dumnezeu sau chiar moarta. In schimb, femeia vesteste lumii, nasterea luceafarului, ceea ce, in viziunea ei, pe carari cernite, fac colindatorii din vremuri vechi.
        In afara de simbolistica oculta ( cain, masti, ilyminare, stea, tabla de sah, imbracaminte, biserica inchisa), pe care poate nu toti o sesizam, te izbeste o stare proasta, trista, opusa bucuriei si sperantei asociate cu nasterea Domnului. Mai satanist decat o colinda inchinata nasterii si ridicarii lui antihrist? se poate, la ACDC si altii dar asta baga si cuvinte din familia lexicala a colindelor, la deruta.

        Apreciat de 2 persoane

  18. gloria said, on decembrie 27, 2020 at 8:04 am

    dragilor ! dar de aceasta ceremonie grotesca unde ,,Duba cu vaccinul de la Pfizer poate fi comparată cu sania lui Moș Crăciun. ** zice https://alephnews.ro/guvern/cine-sunt-polonezii-care-ne-au-adus-vaccinul-in-dube-frigorifice/, voi ce credeti ? iata si aici circul complet cu descrierea ,,maretului eveniment ** https://www.activenews.ro/opinii/Ion-Cristoiu-Sarbatorile-de-Craciun-au-fost-inlocuite-cu-Sarbatoarea-vaccinului-coronavirus-164394

    Apreciază

  19. P.M. said, on decembrie 27, 2020 at 3:43 pm

    @@@christina
    Foarte biene sintetizat in cateva cuvinte;asemenea melodii sunt de evitat;eu am intrat putin pe clip,m am uitat dar nu cred ca am zabovit mai mult de 15 secunde;saraca interpreta,nu prea o duce mintea daca a acceptat asemenea rol;sau poate l face din convingere,ea fiind din randul spurcaciunilor…

    Apreciază

  20. rich said, on decembrie 27, 2020 at 8:23 pm

    Inca un detaliu. In aranjamentele electrice se remarca globul rotund si portocaliu – simbolul cu tepi al COVID, ornament real pe strazile Bucurestiului. A fost si anul trecut in iarna 19-20 pe strazi montat, de cine si de ce?? sunt poze de atunci cu acest glob ales simbol al bolii.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.