SACCSIV – blog ortodox

În 11 luni, guvernul României a făcut datorie publică mai mare decât în primii 19 ani de după Revoluție.

Posted in Romania by Vali on noiembrie 2, 2020

Sursa: https://soviani.com/2020/11/01/in-11-luni-guvernul-romaniei-a-facut-datorie-publica-mai-mare-decat-in-primii-19-ani-de-dupa-revolutie/?fbclid=IwAR2Zn5SBe05s6zd0PFSWbn81XbHnH5euV7lLA1L_Ryg_ukxPaNMH8C3YzjQ

Cifrele sunt clare și nu suferă loc de interpretare: datoria publică în primele 9 luni ale acestui an (măsurată prin deficitul bugetar) este de 67,27 miliarde lei (14 miliarde de Euro).

La această sumă se adaugă datoria publică nouă din noiembrie și decembrie 2019, luni gestionate de același guvern: încă 19,5 miliarde de lei (4 miliarde de Euro).

Astfel, în cele 11 luni ale guvernării #nimicpentrupopulație, prin complicitaea ,,putere” – ,,opoziție”, datoria publică s-a majorat cu 18 miliarde de Euro. Ele se adaugă stocului de datorie publică care, dacă va urca la 45% din PIB anul acesta, se îndreaptă spre 90 de miliarde de Euro.

Cele 18 miliarde de Euro datorie publică nouă în ultimele 11 luni (noiembrie 2019 – septembrie 2020) reprezintă mai mult decât toată datoria publică acumulată în primii 19 ani de la revoluție (1990-2008).

Datoria publică acumulată în cei mai tumultoși ani ai economiei României (1990-2008) a fost de numai 17,2 miliarde de Euro. Țineți cont că aceia au fost ani de criză perpetuă (Revoluția, mișcările de stradă,mineriadele, prăbușirea sistemului bancar, falimentarea Bancorex pentru furutul resurselor acesteia, la scutul BNR, jocurile piramidale). Chiar și așa, datoria publică a României în primii 19 ani de la revoluție a însumat mai puțin decât datoria publică nouă din ultimele 11 luni.

Din estimările mele, în ultimele 3 luni ale anului (octombrie-decembrie 2020) guvernul nu va găsi resursele interne și se va împrumuta din nou, majorând datoria publică, cu încă 8 miliarde de Euro, spre un total în 14 luni de 26 de miliarde de Euro, ceea ce va conduce deficitul bugetar în 2020, în mod real, spre 13% din PIB (având în vedere că PIB-ul prognozat în România este în mod constant falsificat).

Datoria nouă (și cea veche) este finanțată la cele mai scumpe dobânzi din toată Uniunea Europeană. Ratele de dobândă pe termen lung în România sunt de 3,49% pe an, de 3 ori și jumătate mai mari decât în Grecia – țară aflată în categoria ,,junk” (1,08%), aproape triple față de Polonia (1,35%), mai mult decât triple față de Cehia (0,98%), de 17 ori mai mari decât Bulgaria (0,2%) și o dată și jumătate față de cele din Ungaria (2,39%). Dobânzile la care se împrumută România sunt de 13 ori mai mari decât în Spania și de 3 ori și jumătate mai mari decât în Italia. Cu excepția Bulgariei (care se împrumută de 17 ori mai ieftin) toate aceste economii au de finanțat datorii publice (ca pondere în PIB) inferioare ponderii datoriei publice a României (care va urca peste 45% în acest an).

Eu am atras atenția încă din martie că primul lucru pe care trebuia să îl facă România în această criză de sănătate publică era ca BNR să reducă semnificativ ratele de dobândă, spre 1%.

Ei au continut să facă #nimicpentrupopulație. Nicio presiune nu s-a manifestat pe fostul turnător la Securitate, Manole, pentru reducerea semnificativă i) a ratelor de dobândă – cu efecte semnificative pentru populație, companii și buget; ii) a marjelor de rate de dobândă (adaosul cămătăresc al băncilor, de până la 10 ori mai mare în România decât în zona Euro). Acțiunile și inacțiunile Guvernului și BNR au asigurat acționarilor băncilor (austriece sau de aiurea) profituri record în pandemie, în timp ce cheltuielile cu dobânzile plătite până acum de statul român s-au majorat, în pandemie, în primele 9 luni ale anului, cu peste 20%. PSD este complice, prin conducerea sa, prin acțiuni și inacțiuni și prin premierul său – Ludovic Orban, de această degradere fără precedent.

În loc de concluzie:

România se împrumută la cele mai ridicate dobânzi din Uniunea Europeană;
11 economiii din zona Euro (19 state) se împrumută la dobânzi negative;
Alte 2 economii non-Euro se împrumută la dobânzi negative
Estimarea mea este că, dacă politicile nu se schimbă (și nu dau semne de schimbare), până în 2025 România va avea datorie publică de 108% din PIB (față de 45% în prezent și față de 13,2% din PIB acumulat în primii 19 ani de la revoluție (1990-2008).

De asemenea, estimarea mea este că, dacă politicile nu se schimbă, România va intra în incapacitate de plată, Guvernul și BNR nereușind să obțină finanțare de pe piața externă de capital în ritmul în care se degradează bugetul.

Șeful Guvernului, Ludovic Orban, premier votat de PSD, vrea alegeri pentru ca PSD să nu ducă România spre faliment. În mod evident, el este cel care vrea să o ducă, sprijinit de PSD, indiferent de rezultatul alegerilor din 6 decembrie.

Dacă puterea politică s-ar schimba după alegerile din 6 decembrie, am avea doar o altă marionetă ,,dă la PSD”, care să consemneze intrarea în incapacitate de plată a României, pe fondul degradării puternice a finanțelor publice, fără precedent în România, arată complicitatea transpartinică a clasei politice pentru propășirea lor și pentru împovărarea financiară fără precedent și fără eficiență pe care o vedem în această perioadă.

De Soviani

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Grigore said, on noiembrie 2, 2020 at 4:12 pm

  Intr-un singur fel se poate plati datoria unei tari, cu avutia nationala. Cum terenurile si resursele s-au cam dus, o sa ramana proprietatile private si conturile bancare. Care tot avutie nationala sunt, chiar daca sunt private, ca scrie in documentele pe care le aveti ca statul poate sa le valorifice daca e necesar.
  Proprietatile sunt estimate in grilele notariale iar conturile sunt la vedere. Sigur se vor interzice din nou rezervele de aur ca pe vremea impuscatului.

  Din conturi se ia usor si la proprietati o sa vina tot ca o taxare, cred ca o sa ii zica taxa de solidaritate sociala. Si daca toti banii sunt electronici, atunci nu ii mai pasa statului ca are de unde sa ia si daca nu are, stie ca are de luat, cam cum functioneaza si popririle.

  Apreciază

 2. Radu Humor said, on noiembrie 2, 2020 at 6:08 pm

  Ambasadorul Zuckerman când a rostit aceste cuvinte:

  „De la sosirea mea în România, am vorbit de multe ori despre perioada Renașterii in Romania. Astăzi, România are cel mai mare număr de companii deținute integral de stat din Europa – peste 1.200. Are și cel mai mare număr de companii deținute parțial de stat. România trebuie să continue cesionarea și calea către PRIVATIZAREA COMPLETĂ.(!!!) Guvernul nu dispune de COMPETENȚELE NECESARE pentru a crea si conduce eficient și profitabil companiile.(!!!) Astfel de companii deținute de stat reprezintă o sursă de PATRONAJ POLITIC, de persoane cu conexiuni politice, NEPOTISM ȘI ALTE MEDIOCRITĂȚI. (!!!) Companiile deținute de stat încetinesc economia, adăpostesc corupția, împiedică o concurență corectă și amână creșterea economică.(!!!) Este practic imposibil ca firmele private să concureze eficient cu companiile deținute de stat. Pe întreg mapamondul, s-a dovedit ca piețele libere, economiile private au generat mai multa bunăstare și prosperitate pentru națiunile si popoarele lor decât orice alt sistem.” (Adrian Zuckerman, discurs cu ocazia acordării Premiilor Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania –CNIPMMR, 30 octombrie 2020)
  Până şi ăsta le spune lui Orban şi ai lui că-s proşti făcuţi grămadă = guwernul meu, dar ei nu şi nu, că mai vreu măcar odată !
  P.S, Facem abstracţie de felul obraznic şi insidios în care o face ăsta ce se cel de sub buricul pământului !

  Apreciază

 3. abc said, on noiembrie 2, 2020 at 6:37 pm

  Unde-s bolnavi de covid din spitalul covid ?
  Toata ziua trambiteaza flasnetele de la teveu ca-s pline spitalele dar iete ca acilisea nu-i picior de om. Unu fu si ala facu pe nebunu si fugi de rupsa spitalu-n doua

  https://www.gds.ro/eveniment/2020-11-02/dosar-penal-pentru-pacientul-care-a-facut-ravagii-in-sectia-de-cardiologie/

  Apreciază

 4. M. Uriel said, on noiembrie 2, 2020 at 6:47 pm

  Protest anti-vaccin si anti-lockdown in Brazilia

  Apreciază

 5. mario said, on noiembrie 2, 2020 at 6:50 pm

  aseara in barcelona, ireal…
  https://streamable.com/5nk1lj

  Apreciază

 6. Mihai T said, on noiembrie 2, 2020 at 7:09 pm

  Transmit un mesaj pe care l-am văzut pe ortodoxinfo. Fac precizarea că mesajul inițial suna ca și cum ar fi fost tradus automat (pe alocuri)

  Primit pe email!Așa o fi,oare?
  * URGENT‼️ 🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘‼️
  * ULTIMA ORA
  INTERNATIONAL 🔴 ITALIA 🇮🇹
  * Un remediu pentru coronavirus găsit în sfârșit în Italia *

  Medicii italieni nu au respectat legislația OMS privind sănătatea globală (care îi îndeamnă să nu facă autopsie celor decedați de ”covid”) și au descoperit că NU este un VIRUS, ci o bacterie care provoacă moartea. Aceasta duce la formarea cheagurilor de sânge și la moartea pacientului. Astfel, Italia învinge așa-numitul Covid-19, care nu este altceva decât „coagularea intravasculară comună” (tromboza). „Iar tratamentul său, este„ antibiotice, medicamente antiinflamatorii și anticoagulante. ” În primul rând – ASPIRINA.
  Această veste senzațională pentru întreaga lume a fost urmare a autopsierii unui caz covid în Italia.

  „Potrivit medicilor italieni, unitățile de terapie intensivă și ventilatoarele nu au fost niciodată necesare”

  🔷 În Italia a început o schimbare de protocoale, * OMS a identificat și a ridicat apelul global al ITALIEI pandemice *.
  Medicamentul era deja cunoscut, dar OMS nu a raportat acest lucru chinezilor * Pentru OMS este pur și simplu de AFACERI. *
  Sursa: ITALIA, Ministerul Sănătății.

  * Alarma *
  Transmite-o întregii familii, vecinilor, cunoscuților, prietenilor, colegilor, etc …
  Covid-19 nu este un virus, așa cum ne-au făcut să credem. Este o bacterie care, întărită de radiația electromagnetică 5G, provoacă inflamații și hipoxie.

  Acum va trebui să faceți următoarele:
  Luați aspirină 100 mg și apronax sau paracetamol …
  De ce? … * pentru că s-a demonstrat că această boală covid îngroașă sângele, stimulând dezvoltarea trombozei la om. Deoarece sângele nu este saturat de oxigen, el se îngroașă, fluxul său în inimă și plămâni încetinește, o persoană nu poate respira și moare repede. *
  În Italia, medicii au încălcat protocolul de recomandare OMS și au efectuat o autopsie pe un cadavru care a murit din cauza Covid-19 … au deschis corpul, brațele, picioarele și alte părți și și-au dat seama că venele aveau sânge dilatat și coagulat, toate venele și arterele erau pline de cheaguri de sânge. Acestea împiedică fluxul normal de sânge (care transportă oxigen la toate organele – în principal la creier, inimă și plămâni) iar pacientul moare în cele din urmă.
  Cunoscând deja acest diagnostic, Ministerul Sănătății din Italia a schimbat imediat protocoalele de tratament cu Covid-19 … și a început să prescrie 100 mg de aspirină și aponax pacienților infectați. Rezultat: pacienții au început să se recupereze și au apărut îmbunătățiri. Spitalele trimis acasă peste 14.000 de pacienți într-o singură zi.
  URGENT: transmite aceste informații și pune-le la dispoziția publicului imediat. În țara noastră, OMS ne-a mințit cu această pandemie. În fiecare zi, președintele spune că este vorba despre date și statistici. El nu a furnizat aceste informații pentru a salva cetățenii, deoarece este amenințat de elite! ..
  Știm că toate guvernele lumii sunt obligate să pună în aplicare recomandările OMS, dar Italia a încălcat norma. Vor fi deschise procese în întreaga lume – pentru ascunderea atâtor morți și pentru prăbușirea economiilor din multe țări ale lumii … și toată lumea va înțelege de ce a fost emis ordinul de a îngropa imediat cadavrele fără deschidere și de a le marca drept foarte periculoase.
  Este în puterea noastră să suportăm adevărul și să sperăm să salvăm multe vieți …. *

  Distribuie URGENT! ÎN TOATE REȚELELE !!!! * De aceea funcționează gelul antibacterian și dioxidul de clor … Întreaga PSIHOZĂ PANDEMICĂ s-a făcut deoarece guvernul din umbră dorește să vaccineze și să implanteze cipul pentru a ucide masele, pentru a controla populația și a reduce populația lumii.
  Text preluat și de dat mai departe!

  Apreciază

  • Anastasia said, on noiembrie 3, 2020 at 4:01 am

   Asta se stia pe facebook cu câteva luni de zile in urmā. Sunteti foarte in urma cu stirile de acest gen.. Mai mult, NU EXISTA nici un fel de virus covid. NICI BACTERIA CU PRICINA. Ce au „descoperit” medicii italieni la autopsia facuta de ei este o infectie cu o bacterie dobândira in spital, la infectiile zilnice nosocomiale (intraspitalicesti). Va faceti mari pācate la DUMNEZEU daca publicati stiri nefondate stiintific, in care îndemnati oamenii sa ia Aspirine sau Paracetamol care dau accidente cerebrale si cauzeaza astm = sufocare si pot cauza cancer, deces si moarte subitā. Anticoagulantele sunt la fel de periculoase, iar Aspirina este un anticoagulant destul de periculos, care NU se ia la vârsta a III a si niciodata de copiii sub 16 ani. Mare atentie Vasile ce publici! Nu te juca cu domeniul medical si cu vietile oamenilor. DOAMNE AJUTĀ!

   Apreciază

 7. abc said, on noiembrie 2, 2020 at 8:08 pm

  Viorel Cataramă îl critică pe medicul Virgil Musta: ‘Un moşulică care iese în fiecare zi şi ne spune că n-avem voie să facem Crăciunul’

  https://www.stiripesurse.ro/viorel-catarama-il-critica-pe-medicul-virgil-musta-un-mosulica-care-iese-in-fiecare-zi-si-ne-spune-ca-n-avem-voie-sa-facem-craciunul_1523569.html

  Apreciază

 8. M. Uriel said, on noiembrie 2, 2020 at 8:12 pm

  Uite ce a fost publicat (update) pe site-ul guvernului Angliei (dar nu inteleg de ce a fost publicat in 2018):

  Status of COVID-19
  Published 22 October 2018
  Last updated 17 June 2020

  As of 19 March 2020, COVID-19 is no longer considered to be a high consequence infectious disease (HCID) in the UK.

  The 4 nations public health HCID group made an interim recommendation in January 2020 to classify COVID-19 as an HCID. This was based on consideration of the UK HCID criteria about the virus and the disease with information available during the early stages of the outbreak. Now that more is known about COVID-19, the public health bodies in the UK have reviewed the most up to date information about COVID-19 against the UK HCID criteria. They have determined that several features have now changed; in particular, more information is available about mortality rates (low overall), and there is now greater clinical awareness and a specific and sensitive laboratory test, the availability of which continues to increase.

  The Advisory Committee on Dangerous Pathogens (ACDP) is also of the opinion that COVID-19 should no longer be classified as an HCID.

  The need to have a national, coordinated response remains, but this is being met by the government’s COVID-19 response.

  Cases of COVID-19 are no longer managed by HCID treatment centres only. All healthcare workers managing possible and confirmed cases should follow the updated national infection and prevention (IPC) guidance for COVID-19, which supersedes all previous IPC guidance for COVID-19. This guidance includes instructions about different personal protective equipment (PPE) ensembles that are appropriate for different clinical scenarios.

  https://www.gov.uk/guidance/high-consequence-infectious-diseases-hcid

  Apreciază

 9. vlad tepes said, on noiembrie 2, 2020 at 8:14 pm

  Potaie asta latoasa din fruntea Finantelor a imprumutat 85 de miliarde in doar 11 luni, astfel incat nici vreo 20 de generatii de-acum incolo nu o vor putea plati! Practic, nu exista in Lumea asta vreun ministru de finante care sa imprumute atat de mult intr-un timp atat de scurt, asa ca acest „Cuţu, Cuţu na grivei” este clar, de Guinness Book! Din păcate, pe banii nostri si ai urmasilor nostri!

  Apreciază

 10. M. Uriel said, on noiembrie 2, 2020 at 8:24 pm

  Ce ni se pregateste?

  Filmul „Songbird” (predictive programming)

  Apreciază

 11. ion said, on noiembrie 2, 2020 at 8:52 pm

  de ce?
  – ca sa nu adoptam euro si sa intram sub administrarea bancii central europene
  cine?
  -americanii (evreii) ne cumpara de tot, inclusiv oamenii. probabil conventia a fost sa fim vanduti vaccinati. Rafila a anuntat ca primii care vor fi vaccinati sunt copiii, femeile, medicii. adica exact viitorul tarii; nu ai copii si femei sanatoase, gata.

  Apreciază

 12. john said, on noiembrie 3, 2020 at 10:21 am

  Tâlharul Adrian Zuckerman, trimis de SUA la București pentru a se asigura că guvernarea și președinția rămân la stadiul de permanentă umilință, nu contenește să se comporte ca un vechil: dă ordine, dă direcții, cere și acuză. Totul în limitele înguste ale educației specifice tâlharilor cu protecție “de sus”. Câtă vreme Zuckerman scoate din bugetul României zeci de miliarde de dolari pentru a îngrășa multinaționalele americane, este util celor care decid peste Atlantic.
  http://dantomozei.ro/2020/11/03/un-talhar-nenorocit/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: