SACCSIV – blog ortodox

De la liderul pieţei la faliment şi vânzare pe bucăţi. Lichidatorul judiciar scoate la vânzare crama Murfatlar pentru 10 mil. euro şi viile pentru 3 mil. euro

Posted in Romania, STIRI by Vali on septembrie 29, 2020

Sursa: https://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/de-la-liderul-pietei-la-faliment-si-vanzare-pe-bucati-lichidatorul-19566602

Producătorul de vin Murfatlar este vândut pe bucăţi de lichidatorul judiciar ♦ Compania a intrat în faliment în 2018 după ce mulţi ani fusese liderul pieţei.

Activele producătorului de vin Murfatflar sunt vândute pe bucăţi de către lichidatorul judiciar, cele mai valoroase fiind crama, care are un preţ de pornire de 10 mil. euro (plus TVA), şi cele 370 ha de vie, ce pornesc de la 3 mil. euro (plus TVA). Mai sunt scoase la lichitaţie şi sediul administrativ, alte terenuri şi construcţii şi stocul de băuturi, conform unui anunţ al Fair and Full Insol­vency Consultant, lichidatorul judiciar al Murfatlar România.

Vânzarea businessului Murfatlar pe bucăţi vine la opt ani de la momentul în care producătorul de vin a intrat în insolvenţă la propria cerere. Compania era atunci cel mai mare producător de vinuri, cu afaceri care au ajuns la un maxim de aproape 50 mil. euro. Tot atunci exploata circa 3.100 de hectare de viţă-de-vie, nu toate pe rod (de aproape 10 ori mai mult decât ce e scos azi la licitaţie), potrivit cifrelor comunicate la momentul respectiv de reprezentanţii producătorului. Compania avea în porto­foliu branduri precum Zestrea Murfatlar, Lacrima lui Ovidiu, Trei Hectare sau M1. Câţiva ani mai târziu, mai exact în 2018, a venit falimentul, potrivit datelor publice.

Murfatlar a fost un business controlat de fraţii Dobronăuţeanu (Emanuel-Corneliu Dobronăuţeanu şi Ion Şerban Dobronăuţeanu) şi de George Ivănescu.

Compania Murfatlar a fost implicată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la circa 600 mil. lei. Tocmai de aceea, asupra tuturor bunurilor licitate e instituită măsura sechestrului asigurator.

Autor: Cristina Roşca

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ADRIAN said, on septembrie 29, 2020 at 4:00 pm

    CRIMINALI, NU ROMANI I!
    VOR SA NE LIPSEASCA TARA DE VIN ROMANESC PENTRU SFINTA IMPARTASANIE!!!
    Doamne, cit ne mai rabzi pe noi romanii ajunsi ultimii satanisti ai speciei?!
    INFIORATOR!
    BOR daca ar mai fi BOR ar trebui sa dea ANATEMA pentru cei care vor sa prapadeasca VITA DE VIE SI INDUSTRIA VINULUI ROMANESC.

    Apreciat de 1 persoană

    • florinache said, on septembrie 30, 2020 at 9:12 am

      E culmea, ca parintele Elpidie spune intr-un filmulet pe youtube „va vine sa credeti sau nu, vor sista poductia de vin ca sa nu se mai faca impartasania”

      Apreciază

    • florinache said, on septembrie 30, 2020 at 9:19 am

      la minutul 2:05

      Apreciat de 2 persoane

  2. Constantin said, on septembrie 29, 2020 at 4:06 pm

    Lacrima lui Ovidiu care era un vin exceptional este acum o posirca ambalata pe undeva prin Spania.

    Apreciat de 1 persoană

  3. ioanaz2sagwa said, on septembrie 29, 2020 at 7:31 pm

    Apreciază

  4. gabimdi said, on septembrie 30, 2020 at 7:22 am

    Parintele Elpidie a avertizat că vor face in asa fel incat vor optri productia de vin, sa nu se mai poata face Sfânta Împărtășanie !!! Avand in vedere că noi suntem țară majoritar Ortodoxă, vedem și această profetie implinindu-se.
    Fratilor, să ne facem stoc de vin liturgic!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  5. […] De la liderul pieţei la faliment şi vânzare pe bucăţi. Lichidatorul judiciar scoate la vânzare… […]

    Apreciază

  6. […] De la liderul pieţei la faliment şi vânzare pe bucăţi. Lichidatorul judiciar scoate la vânzare… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.