SACCSIV – blog ortodox

Enigmă! Marinari contaminaţi după 35 de zile petrecute pe mare. Echipajul a fost testat negativ înainte de a pleca

Posted in Argentina, virus by Vali on iulie 14, 2020

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/enigma-marinari-contaminati-dupa-35-de-zile-petrecute-pe-mare-echipajul-testat-negativ-inainte-de-a-pleca_1484994.html

Argentina încearcă să rezolve ceea ce pare a fi o enigmă: 57 de marinari au fost contaminaţi cu noul coronavirus după ce au petrecut 35 de zile pe mare, iar întregul echipaj a fost testat negativ înainte de a pleca, notează AFP, conform agerpres.ro.

Vasul de pescuit Etchizen Maru a revenit în port după ce unii dintre pasagerii săi au prezentat simptome tipice de COVID-19, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii al provinciei argentiniene Tierra del Fuego (sud), indicând că 57 de marinari, din totalul de 61 de membri ai echipajului, au fost diagnosticaţi pozitiv la coronavirus după ce au fost supuşi unui nou test.

Or, membrii echipajului au efectuat o carantină obligatorie de 14 zile într-un hotel din Ushuaia (sud) şi înainte de aceasta fuseseră supuşi unor prelevări ale căror rezultate s-au arătat negative, potrivit unui comunicat al ministerului.

Doi dintre aceştia au fost testaţi negativ, iar alţi doi aşteaptă rezultatul testului, a precizat Comitetul pentru operaţiuni de urgenţă al provinciei.

Doi marinari au fost internaţi în spital, în timp ce restul au putut rămâne la bord.

„Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, ştiind că, timp de 35 de zile, nu au avut niciun contact cu uscatul şi că alimentarea s-a făcut la ieşirea din portul Ushuaia”, a explicat Alejandra Alfaro, director al serviciilor de sănătate din Tierra del Fuego.

O echipă studiază „cronologia simptomelor în rândul echipajului pentru a stabili cronologia contaminărilor”, a adăugat ea.

După cum a afirmat şeful serviciului de boli infecţioase de la Spitalul regional Ushuaia, Leandro Ballatore, este vorba despre un „caz care scapă oricăror descrieri din publicaţiile de specialitate, pentru că o perioadă de incubaţie atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri”.

„Încă nu putem explica cum au apărut simptomele. Este ceva frapant, dar am stabilit cinci ipoteze pe care trebuie să le terminăm de evaluat înainte de a stabili ce s-a întâmplat”, a insistat expertul în boli infecţioase şi membru în Comitetul operaţional de urgenţă al provinciei.

Echipajul a fost plasat în izolare la bordul vasului, ancorat în portul Ushuaia.

Argentina a depăşit duminică pragul de 100.000 de cazuri, iar numărul morţilor se ridică la 1.859. Majoritatea covârşitoare a contaminărilor a avut loc în regiunea Buenos Aires.

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gheorghe said, on iulie 14, 2020 at 4:16 pm

  Pate fi o explicatie…:
  Este un articol [in engleza ]in care se descrie posibilitatea „eruptie” infectioase datorita unor factori de mediu cae interactioneaza si declanseaza crestere exploziva a populatiei bacteriene in mediul natural si – desigur – in organismul uman, FARA TRANSMITERE DE LA OM LA OM SAU DE LA ANIMAL LA OM.

  Asa se explica aparitia in Insulele Faulkland, existenta „virusului” in probele de apa din retelele de apa/canalizare din Spania in martie 2019, … in Franta – decembrie 2019 si Brazilia in noiembrie 2019 dar si manifestarea in Samoa in 1918/19, cand mortalitatea acolo a fost de 30%!
  La fel cu un echipaj care a plecat fara infectati si dupa zile s-a imbolnavit primul marinar, …. in timpul voiajului!
  In toate aceste cazuri, nu se poate stabili vreo legatura cunoscuta medical de contaminare.

  https://www.anti-empire.com/covid-19-may-not-have-originated-in-china-oxford-uni-expert-believes/
  „Covid-19 May Not Have Originated in China, Oxford Uni Expert Believes”
  Dr Tom Jefferson believes that many viruses lie dormant throughout the globe, and emerge when conditions are favourable – Sarah Knapton 7 Jul 20

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 14, 2020 at 4:38 pm

   Tom Jefferson: Covid-19 n-a venit de nicaieri, ci se afla printre noi demult, in canalizari, iar acum ceva l-a inflamat / Parerea mea: Inseamna ca de Covid-19 nu te poti ascunde in orase, indiferent de carantine, izolari si internari fortate
   https://saccsiv.wordpress.com/2020/07/07/tom-jefferson-covid-19-n-a-venit-de-nicaieri-ci-se-afla-printre-noi-demult-in-canalizari-iar-acum-ceva-l-a-inflamat-parerea-mea-inseamna-ca-de-covid-19-nu-te-poti-ascunde-in-orase-indiferent-d/

   Apreciază

  • Cosmin said, on iulie 14, 2020 at 5:55 pm

   Irelevant. Testerele utilizate in identificarea virusului nu sunt relevante, deoarece ele au fost construite pentru a identifica altceva.

   Ele gasesc ceva in organismul nostru care se manifesta cum si cum in functie de anumiti factori, iar „specialistii” ii spun acelui ceva „coronavirus”.

   In rest e… sekuritatea, deep state, statul paralel, etc

   Apreciază

   • Un marunt said, on iulie 15, 2020 at 1:41 pm

    Exact! Ma bucur sa vad din cei care precum o faci tu, frate Cosmin, pun problema raspicat ca de fapt aceste vrajeli de teste PCR masoara niste produsi metabolici celulari pe care-i produce orice organism omenesc in mod absolut firesc (si a caror producere va fi desigur intensificata in conditii de toxicitate sporita a mediului). Nu inseamna deloc ca avem de-a face cu un ”virus”, notiune falsa izvorata din pseudo-teoria Pasteur-Koch privind bolile infectioase (teorie care la randul ei a fost dezmintita cu succes de cercetarile lui Antoine Bechamp, Gaston de Naessens si altii).

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: