SACCSIV – blog ortodox

„Lumea se află într-un moment critic”. Investigator ONU: Atacul cu dronă care l-a ucis pe Soleimani, o încălcare a legislaţiei internaţionale

Posted in IRAN by Vali on iulie 9, 2020

Sursa: https://universul.net/lumea-se-afla-intr-un-moment-critic-investigator-onu-atacul-cu-drona-care-l-a-ucis-pe-soleimani-o-incalcare-a-legislatiei-internationale/

Atacul american cu dronă din luna ianuarie care l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani şi alte nouă persoane a reprezentat o încălcare a legislaţiei internaţionale, a afirmat luni un investigator pentru drepturile omului al Naţiunilor Unite, transmite Reuters.

Statele Unite nu au reuşşit să ofere dovezi suficiente referitoare la iminenţa unui atac împotriva intereselor sale pentru a justifica atacul împotriva convoiului lui Soleimani, care părăsea aeroportul din Bagdad, afirmă Agnes Callamard, raportor special extrajudiciar.

Atacul a încălcat Carta ONU, a scris Callamard într-un raport care cere responsabilitate pentru uciderile ţintite prin intermediul dronelor şi pentru a reglementare mai bună a armelor.

„Lumea se află într-un moment critic, într-un posibil punct de inflexiune, când este vorba despre utilizarea dronelor…Consiliul de Securitate lipseşte din acţiune; comunitatea internaţională, intenţionat sau nu, păstrează tăcerea”, afirmă investigatorul independent Callamard.

Callamard îşi va prezenta joi concluziile Consiliului pentru Drepturile Omului, oferind statelor membre şansa de a discuta ce măsuri să ia. Statele Unite nu sunt membre ale acestui for, din care s-au retras acum doi ani.

Soleimani, lider al Forţei Quds a Gărzilor Revoluţionale Iraniene, a fost o figură centrală care a organizat campania Iranului de a scoate forţele americane din Irak şi a construit reţeaua iraniană de armate de proximitate în Orientul Mijlociu. Washingtonul l-a acuzat pe Soleimani că a organizat atacuri ale miliţiilor aliate Iranului împotriva forţelor americane din regiune.

„Generalul maior Soleimani a fost însărcinat cu strategia militară a Iranului şi acţiunile din Siria şi Irak. Dar, în absenţa unui pericol iminent pentru viaţă, acţiunea întreprinsă de SUA a fost ilegală”, a scris Callamard în raport.

Aceasta a adăugat că atacul cu dronă din 3 ianuarie este  primul incident cunoscut în care o naţiune a invocat auto-apărarea ca justificare a unui atac împotriva unui reprezentat al unui stat pe teritoriul unei ţări terţe.

Iranul a reacţionat cu un atac cu rachete împotriva unei baze irakiene unde staţionau soldaţi americani. Ore mai târziu, forţe iraniene aflate în alertă maximă au doborât un avion de pasageri ucrainean care decola din Teheran.

Iranul a emis un mandat de arestare împotriva lui Donald Trump şi a altor 35 de oficiali americani, în legătură cu uciderea lui Soleimani, şi a cerut sprijinul Interpolului, a anunţat procurorul Ali Alqasimehr din Teheran, pe 29 iunie, potrivit agenţiei de presă  Fars.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. moonty_man said, on iulie 9, 2020 at 2:35 pm

    „Oracolul lui Israel” transmite un mare mesaj de la Dumnezeu: „Mesia este aici!”

    Un nou mesaj, care implora evreii care trăiesc în diaspora să ajungă în Israel, a fost lansat dintr-o sursă neobișnuită.
    https://www.breakingisraelnews.com/154491/israeli-oracle-delivers-message-god-jews-america-deep-trouble/

    Apreciază

    • Constantin said, on iulie 9, 2020 at 11:03 pm

      CARE MESIA? ATENTIE MARITA! INSEAMNA CA ANTIHRISTUL ESTE AICI! ACUM ARE 19 ANI! NU VA LASATI PACALITI!

      Apreciază

  2. Ion Ion said, on iulie 9, 2020 at 3:44 pm

    @moonty_man

    Nu este deloc o „sursa neobisnuita”, Breakingisraelnews este cel mai citit site din diaspora americana…asa ca este normal sa-i cheme, sa fie acolo, sa nu-l piarda pe Antihrist cand apare ca o boare…plansul si scrasnetul dintilor va fi pentru ei, daca nu vor crede in Iisus Hristos. Inca mai au putin timp sa se pocaiasca, harul se va inchide foarte curand. Este valabil pentru noi toti…sa nu ne imbatam cu apa rece.

    Acum, legat de subiectul articolului:

    Trump trebuie debarcat de la carma Amerlocia.
    Demonocratii fac tot ce se poate, ca sa-i puna in carca cat mai multe „pacate”.
    ONU, fiind o organizatie care sustine NWO, evident ca nu-l sustine pe Donald Duck cu nationalismul lui.
    Mai ales ca ieri:
    https://www.mediafax.ro/politic/administratia-donald-trump-anunta-oficial-retragerea-sua-din-oms-19408533

    Asta nu-i pe placul ONU, OMS si alte organizatii globaliste.

    Mai sunt cateva luni, pana la alegerile prezidentiale amerloce, asa ca lovesc cu tot ce se poate:

    https://www.mediafax.ro/externe/donald-trump-atacat-de-catre-nepoata-sa-mary-trump-a-publicat-o-carte-in-care-il-descrie-ca-fiind-cel-mai-periculos-om-19409553

    Haznaua a fost din nou golita pentru publicul larg:

    https://www.mediafax.ro/externe/ghislaine-maxwell-presupusa-complice-a-lui-jeffrey-epstein-si-kevin-spacey-fotografiati-pe-tronul-regal-de-la-buckingham-19396934

    Pare ca se vor folosi de Ghislaine Maxwell, ca sa-l acuze pe Donald Duck de relatii sexuale cu minore:

    https://triblive.com/news/politics-election/alleged-jeffrey-epstein-victim-says-she-was-introduced-to-trump-when-she-was-14-lawsuit-says/

    Ce sa spun, au arestat-o abia acum, dupa atata timp de la scandalul imens de anul trecut. Adica toare super-mega-hyper agentiile-serviciile secrete amerloce nu stiau unde se ascunde „madama” ? Ei stiu tot ce scriu/zic/fac/cumpar/vad/ascult/citesc eu (un ilustru anonim) si nu stiau unde se afla parasuta….

    Abia acum s-a gandit Iranul sa emita un mandat de arestare pe numele Donald Duck & Co…pute rau de tot…cred ca de la hazna = ONU.

    Zic si eu, nu va suparati.

    Doamne ajuta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.