SACCSIV – blog ortodox

Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!

Posted in Romania, virus by Vali on iulie 5, 2020

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/document-oficial-raed-arafat-ameninta-codul-penal-izolare-curtea-constitutionala-3055530

Cei doi susțin că ”persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină” riscă să fie condamnate pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor” dacă se îmbolnăvesc, nu dacă îmbolnăvesc pe altcineva!

Curtea Constituțională a României a decis că legislația elaborată de guvern pentru starea de alertă și felul în care Parlamentul însuși s-a conformat încalcă statul de drept.

În esență, Curtea a reproșat Guvernului și Parlamentului că au încercat să aplice restricțiile cetățenești în starea de alertă ”prin analogie” cu modelul stării de urgență, deși cele două stări sunt instituții diferite și clar reglementate.

În decizia pe care o puteți găsi aici, Curtea amintește cum ”chiar și în stare de urgență publică, principiul fundamental al statului de drept trebuie să prevaleze. Statul de drept constă în mai multe aspecte care sunt toate de importanță capitală și trebuie menținute într-un mod integral. Aceste elemente sunt principiul legalității, separarea puterilor, împărțirea puterilor, drepturile omului (…)”. Sublinierea unor anumite expresii aparține judecătorilor.

Decizia CCR nr. 457 din 25 iunie 2020:

Statul de drept înseamnă că agențiile guvernamentale trebuie să funcționeze în cadrul legii și acțiunile lor trebuie să fie supuse controlului de către instanțele independente. Securitatea juridică a persoanelor trebuie să fie garantată.

Curtea susține în încheiere că ”A ”construi” prin lege o instituție nouă – ”starea de alertă”, cu un regim evident mai puțin restrictiv decât starea de urgență reglementată de legiuitorul constituant – dar care să permită eludarea cadrului constituțional care guvernează legalitatea, separația puterilor în stat, condițiile restrângerii exercițiului unor drepturi și al unor libertăți, contravine exigențelor generale ale statului de drept, astfel cum sunt consacrate de Constituția României”.

Consecința imediată: cei izolați la domiciliu și carantinați de stat pot ieși

Odată cu publicarea motivării, Guvernul a comunicat autorităților că oamenii aflați în izolare la domiciliu sau carantinați în centrele speciale nu mai pot fi restricționați.

Libertatea e în posesia documentului emis vineri, 3 iunie 2020, de Centrul Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției, al cărui șef este Raed Arafat. Exemplarul pe care îl avem este cel trimis către Centrele județene.

Centrul Național spune că, în urma publicării deciziei Curții Constituționale, ”Ordinul ministerului sănătății din 11 martie 2020 se suspendă de drept începând cu data de 2.07.2020 până la modificarea cadrului legislativ”.

Centrul Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției:

În concluzie, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituționaliazate se suspendă temporar pentru toate persoanele (inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 2.07.2020).

 Până când Guvernul nu aduce normele legale în acord cu Constituția, oamenii care vin din zonele afectate sau care au avut contact cu un bolnav de COVID-19 vor primi nu interdicția, ci recomandarea de a sta acasă.

Guvernul amenință că-i va urmări penal și că riscă închisoarea

Însă în finalul acestui document, Ministerul de Interne, al cărui antet deschide prima pagină și în structurile căruia intră Centrul Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției, îi amenință pe cei care ies din carantină și izolare că sunt pasibili să fie condamnați dacă nu vor respecta recomandarea!

”Precizăm că, toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină trebuie informate că, în situația în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, acestea devin pozitive, pentru virusul SARS-CoV2, riscă să intre sub incidența legii conform art.352, din noul Cod Penal (infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor), și să sufere consecințele săvârșirii acestei fapte”.

De Cătălin Tolontan,

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ioan C. said, on iulie 5, 2020 at 6:15 pm

  Doamne ajută,

  Întrucât circulă pe net așa-zise reeditări ale unor Molitfelnice vechi, dar care nu au binecuvântarea nici unui ierarh și nici nu știm cât de corect s-au făcut aceste reeditări, adică dacă s-a urmărit intru totul fidelitatea față de original, prezentăm aici Molitfelnicul editat de episcopul Andrei Șaguna în 1853:
  https://cititorul.home.blog/2020/07/05/molitfel/

  Apreciază

 2. Cosmin said, on iulie 5, 2020 at 6:38 pm

  Cred ca solutia este sa, se depuna plangeri penale impotriva echipei vesele de catre cei amenintati, moment in care nu se mai pot indrepta impotriva lor alte spete pana la solutionarea plangerilor penale.

  Apreciat de 1 persoană

 3. hgdfkj said, on iulie 5, 2020 at 6:55 pm

  Ce anume nu va este clar din cele doua articolele de mai jos?
  Pana la urma, nu este nici un secret. Oamenii educati, inteligenti si cu neuroni functionali cunosteau de mult timp aceste lucruri foarte bine si sunt deja pregatiti pentru repetarea unor astfel de situatii.
  Nici o problema, acum afla si „idiotii utili” alias prostimea „socialista” si „democrata” cum merg lucrurile in realitate, de ce sunt saraci si atat de prosti si de ce vor fi la fel si copiii lor pe mai multe generatii.

  Este exact aceeasi „reteta de mare succes” din toata Europa, cu sau fara UE si din toate ghetourile anglo-saxone: SUA, CA, AU, NZ, UK & IR. De asta marxismul in toate formele lui: comunism, socialism, progresism, politica corecta, multiculturalism, diversitate, ecologism, democratie, etc. sunt nimic altceva decat TERORISM si DICTATURA PROSTILOR. Asa au fost de la inceput, asa sunt si astazi si asa vor fi si pe viitor. De asta toate formele de marxism, inclusiv „democratia”, noua dictatura a prostilor cu drept de vot, TREBUIE INTERZISE SI DECLARATE MISCARI/ORGANIZATII TERORISTE. De aia cel mai bun marxist este un marxist mort si de aia oamenii inteligenti, educati si prosperi nu mai pot trai in tarile/natiunile lor in care nu cu mult timp in urma erau declarati „chiaburi”, „burghezi” si „sabotori si dusmani ai poporului muncitor” iar astazi sunt declarati ca „rasisti”, „nazisti”, „fascisti”, „white supremacisti”, „islamofobi”, „homofobi” si alte tipuri de „fobi”, „antisemiti” si alte tipuri de anti-something, „incorecti politic”, vinovati de „hate speech”, „privilegiati” si bineinteles „evazionisti”.

  Prost sa fii sa traiesti intr-o asemenea societate si sa le mai si platesti taxe. Planeta este mare si ai de unde alege tara in care sa traiesti, iar offshoreurile sunt multe, ai unde sa-ti inregistrezi afacerile si sa-ti protejezi banii/veniturile de talharii si criminalii marxisti. Banuiesc ca ati priceput pana acum faptul ca natiuni si tari esuate ca Romania nu intra la categoria „tari bune de trait si cu un viitor prosper”.

  https://www.activenews.ro/stiri/O-explicatie-despre-miscarea-revolutionara-din-SUA-%E2%80%9EOrice-neacceptare-a-legalitatii-schimbarii-puterii-este-inceputul-unui-razboi-civil.-Acesta-a-si-inceput-%E2%80%93-deocamdata-e-un-razboi-civil-rece-intre-stangisti-si-toti-ceilalti-considera-Jacob-Fraden-162178

  https://www.naturalnews.com/2020-06-29-a-civil-war-has-begun-but-only-one-side-is-fighting.html

  _____
  Asta este „reteta de mare succes” pe care o haliti pe nemestecate de aproape 100 de ani si exact de aia pute prostia pe voi si va bate vantul prin buzunare!
  Luati notite si bagati la cap, ca sa pricepeti felul in care functioneaza lumea MARXISTA in care traiti:

  https://www.vox.com/2014/10/6/6829675/saul-alinsky-explain-obama-hillary-clinton-rodham-organizing

  Daca inca nu ati vazut filmul acesta ati face bine sa-l vedeti.
  Inca se mai gaseste pe torente.

  The film examines the record of the Democratic Party IN ITS USE OF SOCIAL WELFARE PROGRAMS AND MACHINE POLITICS, particularly in urban areas, TO CREATE WHAT HAS BEEN DESCRIBED AS A NEW PLANTATION SYSTEM, enabling the Democratic Party to exploit and coerce residents. The film then describes THE RISE AND ACTIVITIES OF RADICALS such as Saul Alinsky, who D’Souza believes affected both Barack Obama and Hillary Clinton greatly. The film proceeds to examine and criticize the actions of Clinton, questioning her ethics, honesty, and motivations.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Hillary%27s_America:_The_Secret_History_of_the_Democratic_Party

  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/democrats-admit-killing-the-economy-is-key-to-overthrow-trump/

  Apreciază

 4. dreptac said, on iulie 5, 2020 at 7:19 pm

  Împotriva dementului ăsta, alături de Grupul Criminal Strategic trebuiesc făcute reclamații peste tot, inclusiv plângeri penale…ÎN AVALANȘĂ!

  La fel și lui Manivelă care pune milițienii să alerge de nebuni pe plaje, în discoteci ca să prindă ”asimptomaticii” și să-i amendeze….

  Nu este posibil să te manifești ca un nebun ieșit din minte, ținându-te după fundul tuturor românilor, ca să vezi dacă se comportă și se îmbracă la fel de PSIHOPAT ca tine…românii trebuie să le țipe în față milițienilor să se ducă direct unde a înțărcat mutul iapa, iar dacă n-au cu cine se înțelege, la Parchet, cu datele milițianului tâmpit, plângere penală împotriva lui!

  A mai spus cineva că e vremea avocaților!
  Să-i vedem!

  Apreciat de 1 persoană

 5. neicaion said, on iulie 5, 2020 at 7:27 pm

  Pe fătălăul asta nu la informat nimeni, că a avea un virus, nu-i totuna cu a fi bolnav, sars-cov2, este grupa de viruşi,(gripali), din care face parte şi fantasma de covid-19, impusă prin 5 g, şi corupţie, (care este menţinut actualmente prin teroare, frică şi şantaj, doar în statistici), pentru care este instaurată şi starea de alertă, deşi n-a mai rămas nimic din această umbră, unde-s legile şi legiuitorii?, abuzul de putere al sceleraţilor a ajuns departe de orice fărâmă a bunului simţ faţă de umanitate.

  Apreciat de 3 persoane

  • Lilas said, on iulie 5, 2020 at 8:06 pm

   E clar. Se „auto-pregateste” terenul pentru valul 2 de covizi din toamnā. Acum e un fel de stand by. Conducatori nostri „întelepti” așteaptă noi clarificari de la oculta satanistā elitistā mondialā. Eu propun teste Covid in fiecare Zi lui Ara-sfat, Manivela , Lucovid , Türcan, Wuhannis si a tuturor celor din echipa vesela. Testarea sa se faca in Piata Universitatii si filmate in direct de toate televiziunilor, inclusiv Nasul TV. Si apoi da vina Gates sa le dea vaccinul cu cip. Pariez cā in 2 minute se vor transfirma toti din guvern in maimutzele vesele! Apoi sa înceapa ploaia de covizi sa-ivducā vela-vale pe spa-ul sâmbetei! Cred cā Este Ultima noastrā Varā aproape liberā. Doamne ajutā!

   Apreciază

   • gigimutu said, on iulie 6, 2020 at 7:31 pm

    Neee, la astia

    nu le-as face test de guvid, la astia le-as face teste psihiatrice sa vedem cum stau cu psiho pupu, ar pica toti cu brio!!! si dupaia, la nebuni cu ei, in camasa de forta!!!!

    Apreciază

  • dreptac said, on iulie 5, 2020 at 8:33 pm

   :)))) Chiar că are față de fătălău!

   Apreciază

 6. Duhul Căpitanului said, on iulie 5, 2020 at 8:10 pm

  Îmi vine să îi blestem din adâncul ființei mele, dar ma abțin… Facă-Se voia Domnului, dacă asta meritam….

  Apreciat de 1 persoană

 7. MihaiC said, on iulie 5, 2020 at 8:15 pm

  Ideea lor este simpla: iti recomanda sa stai acasa. Daca tu nu respecti recomandarea dar esti apoi descoperit ca fiind infectat, fie si asimptomatic, inseamna ca porti responsabilitatea raspandirii virusului. Uite asa. Simplu. Fara sa fie nevoiti sa demonstreze ca ai si transmis cuiva acel virus si chiar daca ai iesit noaptea singur ca sa iei o gura de aer pentru ca s-a incins prea tare cutia de beton in care locuiesti. Cam nashpa. Nu prea-ti da mana sa nu respecti „recomandarea” lor 😦

  Apreciază

 8. cocoandro said, on iulie 5, 2020 at 8:41 pm

  Avertismentul OMS si nevoie unui Guvern Mondial.
  Interviu cu Miljana Grbici, reprezentant OMS in Romania

  https://www.antena3.ro/actualitate/interviu-exclusiv-reprezentanta-oms-in-romania-avertisment-soc-despre-un-al-doilea-val-de-covid-19-576709.html

  Apreciază

 9. R said, on iulie 6, 2020 at 7:50 am

  Un articol interesant de pe blogul monahului Teodot:

  https://monahulteodot.wordpress.com/2020/04/25/oare-chiar-exista-covrig19/comment-page-8/

  Apreciază

 10. vlad tepes said, on iulie 6, 2020 at 3:54 pm

  De fapt, pt ca incalca decizia CCR si drepturile romanilor, corect ar fi ca Arafatu-Nosferatu, soldoveanul Tatar si tuta asta din subordinea lor, sa intre „la mititica”, mergand pe excelenta replica a lui Toma Caragiu, alias capitanul Panait din seria BD: „Nu vreti sa mergem la o racoritoare, ceva rece, undeva…”!

  Apreciază

 11. didi said, on iulie 7, 2020 at 10:29 am

  masoneria distruge Romania…. masonii au pius mana pe tara, au devenit prin lege de la masonul nastase, din secreti de ”utilitate publica” si de atunci lucreaza îămpotriva poporului Roman si distrugerea Romaniei…..

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: