SACCSIV – blog ortodox

O pacientă asimptomatică acuză condițiile mizerabile din Spitalul Năsăud: Își bat joc de noi

Posted in Romania, virus by Vali on iulie 3, 2020

Sursa: https://timponline.ro/o-pacienta-asimptomatica-acuza-conditiile-mizerabile-din-spitalul-nasaud-isi-bat-joc-de-noi-foto/?fbclid=IwAR1fjoLqC7S6vc97cTOPpqOyJ2px3q6O55RNH-7KDfsfe_2e4Q-1BRVeT0Y

(FOTO) O femeie asimptomatică, diagnosticată pozitiv la testul pentru Covid-19 și internată în Spitalul Orășenesc ”George Trifon” din Năsăud, acuză condițiile mizerabile în care sunt obligați oamenii să petreacă zile întregi până li se repetă testul. Într-o căldură infernală, trebuie să suporte mirosuri pestilențiale, să utilizeze băi comune mizerabile și să mănânce hrană puțină și aproape necomestibilă.

Situația a fost dată publicității de Rodica Dobraniș, managerul magazinelor Atlantis, într-o postare pe pagina de Facebook unde a scris următoarele:

”După câteva zile de rușine, o cunoștință apropiată mi-a trimis un tăvălug de mesaje, de poze, de video-uri în care își varsă supărarea, amărăciunea despre ce coșmar trăiește, despre cum este tratată în spitalul COVID 19 Năsăud.

E furioasă pentru că nu i-a fost respectată intimitatea atunci când a fost luată de acasă, că ea se simte bine și nu i s-a dat voie să rămână în izolare acasă și că mizeria din spital o va îmbolnăvi, ea neputând să se protejeze suficient de bine din cauza lipsei de condiții, a faptului că spitalul e rămas agățat în timp, undeva la nivelul anului 2000.

Țin în salon un sac cu gunoi (mâncarea proastă și săracă ce nu poate fi mâncată) până ce se umple, pentru că nu sunt suficienți saci, în plină caniculă, cu temperaturi de peste 30 de grade. Nu există frigider, este foarte cald, li se dă o mască la patru zile, apa nu este potabilă, apa caldă este limitată de un boiler, nu au săpun în dispensere, există un singur duș pe hol, mizeria este peste tot, iar păturile par a fi din timpurile roșii.

Nu pot să beneficieze de asistență din exterior, astfel nu au cum să-și cumpere niciun fel de alimente, de fructe, de sucuri care să compenseze aberația de meniu pe care le-o impun, nimeni nefiind împuternicit să facă acest minim serviciu”, a scris Rodica Dobraniș.

Practic, din mesajul femeii reiese că pacienții asimptomatici primesc vitamina C și Decasept pentru gât, iar testele nu sunt repetate decât la opt zile, mâncarea și condițiile de cazare fiind ”horror”.

 

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dreptac said, on iulie 3, 2020 at 6:23 pm

    Măi, și dacă pleci din spital, ce ți se poate întâmpla?
    NU stai acolo din pricină de condiții mizerabile, precare…de pe urma cărora ”ei” pun pe biletul de ieșire și pe factură sume de jma de miliard… de parcă ai stat la un hotel de lux, cu budă din aur și cu ”n”feluri de mâncare, care mai de care!

    Eu stau și mă întreb: NU mai există procurori, judecători care să se auto-sesizeze în cazul abuzurilor ăstora, CU JAPCA?!?
    Lăsăm ”asimptomaticii” să fie luați cu forța – ca-n China – și duși în spitale mizerabile unde sunt înfometați, fără aer rece pe căldurile-astea, fără apă caldă și așternuturi spălate, curate?!

    EU N-AȘ STA! PUNCT!
    AȘ MURI DE GÂT CU CEL PUȚIN UNUL DINTRE EI!

    Apreciat de 2 persoane

    • saccsiv said, on iulie 3, 2020 at 7:13 pm

      dreptac

      Daca fugi, te vor prinde si te baga sub cheie, plus dosar penal pentru zadarnicie, adica pana la 15 ani de puscarie, precum criminalii.

      Apreciat de 1 persoană

  2. dreptac said, on iulie 3, 2020 at 6:28 pm

    De-aici, mai reiese ceva PREMEDITAT: DISCONFORTUL PSIHIC DUS PÂNĂ LA BUZA INSUPORTABILITĂȚII ȘI ”JUSTIFICAREA” STĂRILOR PSIHOTICE, PE BAZĂ TOT DE COVID…așa arăta într-o ne-știre de pe DC News sau de pe yahoo.ro, ieri sau alaltăieri!

    Și iarăși…DE CE nu lasă rudele, prietenii sau apropiații asimptomaticilor să le aducă un ventilator, un săpun, o hrană mai substanțială?
    Tot ca să-i slăbească, NU numai psihic, dar și fizic…SUNT CRIMINALI, GENOCIDALI!

    Nu e normal ce se întâmplă!
    Le spun oamenilor că habar nu au ce drame, tragedii se întâmplă cu semenii noștri în spitalele Covid…iar ei se uită ca proștii și ne-știutorii la mine, uitându-se ca la cineva care fabulează, ca să impresioneze….e foarte trist!

    Apreciază

  3. Corina said, on iulie 3, 2020 at 6:35 pm

    Pai daca tara asta nu mai are barbati adevarati, asa se intampla!
    Lasitate! Fatalai! Cuiere de haine barbatesti!

    Apreciat de 2 persoane

    • Madalina said, on iulie 3, 2020 at 8:34 pm

      @corina

      Cam lejera si nefondata afirmatia ta.

      Acesti barbati sunt tatii, sotii, fratii sau copiii nostri. Avem asadar partea noastra de vina. Cu siguranta noi, femeile de astazi, nu rezistam la nici o comparatie cu femeile adevarate de acum peste 100 de ani. Stii cum se spune: in spatele fiecarui barbat puternic sta o femeie puternica. Avem si noi rolul nostru dar se pare ca ne-am indepartat la ani lumina de firesc.

      Apreciat de 1 persoană

  4. dreptac said, on iulie 3, 2020 at 8:10 pm

    Hai că a apărut bezmeticul șuvițat, a la Lolek-Bolek și, furios nevoie mare, botnițat…a spus că, până la alte legi, asimptomaticii pot ieși din spital pe propria răspundere, iar dacă se constată că, pe perioada libertății de mișcare în afara spitalului Covid a îmbolnăvit pe careva, i se va face dosar penal și va face pușcărie!

    Chiar acum la B1TV a spus asta…

    Apreciază

  5. Cosmin said, on iulie 3, 2020 at 8:24 pm

    Nu inteleg cum ii ia pe asimptomatici din casa?

    In baza caror informatii?

    Apreciază

    • dreptac said, on iulie 3, 2020 at 10:12 pm

      Da, chiar!
      Cum?
      Pe ce criterii?
      Pe turnătorie?
      Pe bază de termometrizare, termoscanare?
      Sau când se duc bieții oameni la un simplu consult medical, ca apoi să ”prezinte” după mintea bolnavilor ăstora, ”simptome” de Covid?

      Apreciază

    • Alexandru TM said, on iulie 5, 2020 at 1:53 am

      doamne ajuta Cosmin

      Exista un protocol semnat intre Synevo laboratoare si Autoritati.

      Cand un om merge pentru analize de rutina sau de specialitate pentru varii motive , personale sau profesionale, etc.. care implica proba de sange.

      Laboratorulare posibilitatea poate detecta anticorpi SARS COV2 trimite un esantion catre autoritati cu toate datele individului.

      Hop avem asimptomaticii .

      Deci atentie cand mergeti la analize.

      Mantuire

      Apreciază

  6. Duhul Căpitanului said, on iulie 3, 2020 at 9:12 pm

    Îmi pare rău că l-am cunoscut personal pe lolk Bolek…

    Apreciază

  7. Marius L. said, on iulie 3, 2020 at 11:37 pm

    Sa vedem daca reusim sa nu facem greseala testarii covid. Vor veni ca vulturii, doar doar ne vom testa. Eu cred ca asta urmeaza, la inceput cine vrea sa se testeze, iar apoi conditionarea celor care refuza. Ar mai fi o problema, sa fie confirmat pozitiv un apropiat de-al nostru, cineva cu care am intrat in contact, cum scapam atunci de testare?

    Apreciază

    • MihaiC said, on iulie 4, 2020 at 9:58 am

      Ba taticu, daca te vor stia sa te linisteasca o sa vina sa te testeze obligatoriu gasind un pretext de genul ca ai fost in apropierea unui infectat. Si gata, te-au rezolvat. E fosrte simplu sa spuna ca in perioada in care ai fost iintr-un anume magazin / terasa / loc public s-a mai aflat acolo un infectat. Si cu asta … pa libertate.

      Bun venit in minunata lume noua!

      Apreciază

    • Marius L. said, on iulie 4, 2020 at 9:09 pm

      @MihaiC

      Sa nu deznadajduim, este o greseala.

      Apreciază

      • Marius L. said, on iulie 4, 2020 at 10:00 pm

        Rectific:
        Sa nu deznadajduim! Deznadejdea este o greseala.

        Apreciază

      • Alexandru TM said, on iulie 5, 2020 at 1:57 am

        Asa e cum zice MihaiC.

        De ce crezi ca exista apliatie de monitorizare , exact pentru ati pune incarca intalnirea cu „infectatu”.

        mantuire

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.