SACCSIV – blog ortodox

Nelu Tătaru amenință asimptomaticii cu dosar penal. Nicio vorbă despre soarta celor 115 milioane de măști

Posted in Romania, virus by Vali on iulie 3, 2020

Sursa: https://www.cristoiublog.ro/nelu-tataru-ameninta-asimptomaticii-cu-dosar-penal-nicio-vorba-despre-soarta-celor-115-milioane-de-masti/

Cu ochii bulbucați și șuvița rebelă înțepenită cu gel, să nu-i salte pe frunte, Nelu Tătaru și-a început conferința de presă cu un „bună dimineața” fornăit, de șmecher plictisit. Unul care, vineri dimineața, în loc să stea să calculeze profitul pentru măști, este nevoit să iasă și să certe populația, că iar a făcut-o lată.

Făcând referire la decizia Curții Constituționale, care a dispus eliberarea asimptomaticilor din spitalele-pușcărie, trufaș a anunțat că acceptă, dar pune altceva în loc. O altă lege, pe care e convins că o vor vota toți parlamentarii. În condițiile în care nicio țară din Europa nu internează asimptomaticii, el a făcut trimitere la „recomandările europene, tot ce înseamnă state comunitare sau state terțe pentru izolare și carantinare”. „În pofida a tot ce se vede pe fake-news-uri sau site-uri neautorizate (de cine trebuie să fie autorizate, de Grupul de Comunicare Strategică?-n.red.) izolarea rămâne o regulă de bază pentru tot ce înseamnă ca persoane în jurul nostru”.

Până să facă o altă lege pentru izolare, Tătaru a amenințat cu penalul.

Chiar și cu decizia CCR, Tătaru spune că pacienții asimptomatici internați la ora actuală, vor fi evaluați de medici. Externarea la cerere se face cu acordul medicului.

O jurnalistă a sărit repede să-l întrebe, mai mult să-i sugereze că aceste persoane îi pun în pericol pe cei din jur. Cu mingea la fileu, Tătaru a fost, totuși, prudent și nu a marșat, dar a dat vina pe Curtea Constituțională, în caz că drobul de sare va cădea.

Aceeași voce i-a spus lui Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, prezent la conferință, că nu se respectă nicio regulă pe litoral. Polițistul a liniștit-o, a dat asigurări că vor mări efectivele și a repetat ceea ce a spus în prezentarea măsurilor care revin ministerului. Că polițiștii, jandarmii și „alte forțe de ordine” vor fi cu ochii pe terase, pe turiști și ospătari. Deși în prezentare Despescu anunțase că „vom merge până la suspendarea activității operatorilor economici dacă nu respectă măsurile”, jurnalista a vrut să mai audă o dată sancțiunea și l-a întrebat, cu multă speranță în voce, dacă vor suspenda autorizațiile.

Nelu Tătaru a mai anunțat că este posibilă prelungirea stării de alertă și că o eventuală revenire la starea de urgență va fi, dacă se impune, decizia președintelui Iohannis. Ministrul i-a făcut-o președintelui, l-a numit Klaun.

Nu a fost nicio întrebare, dar nici Nelu Tătaru nu a simțit nevoia să facă o precizare despre cele 115 milioane de măști. Deși a vorbit despre măști, că rămâne obligatorie purtarea lor, ministrul i-a uitat pe cei 2,3 milioane de defavorizați care așteaptă măștile de la guvern.

Reamintim noi:

 • 21 mai, guvernul a adoptat OUG prin care 2,3 milioane de persoane defavorizate primesc câte 50 de măști. Suma alocată pentru aceste măști este de 150 de milioane de lei.
 • Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, anunța periodic, în ziua de vineri, că „luni vin măștile”.
 • În 24 iunie, Compania Naguma Medical Supply, a canadianului Michael Topolinski, stabilit în România, dezvoltator imobiliar, a câștigat contractul pentru a furniza 115 milioane de măști medicale cu 3 straturi la un preț de 0,64 de lei plus TVA per mască. Topolinski s-a lăudat că a scăzut prețul măștii cu un leu și că asta va însemna mari economii la buget.
 • Măștile ar trebui să ajungă la persoane vulnerabile, iar termenul de livrare este de 7 zile de la semnarea contractului, spunea Tătaru în 24 iunie.
 • În 29 iunie, Topolinski, care a câștigat licitația în valoare de 73,6 milioane lei fără TVA pentru 115 milioane de măști, a declarat într-un inteviu pentru G4Media.ro, că va livra aceste măști în termenul de 7 zile prevăzut în contract și că a garantat prețul de 0,68 de lei pe mască printr-un contract semnat cu un mare producător de China. Și că va aduce măștile cu câteva avioane, câte 30 de milioane de măști în fiecare.
 • În 30 iunie, Michael Topolinski declara că livrarea celor 115 milioane de măști va întârzia cu o lună sau trei luni, pentru că licitația a fost contestată.
  Există suspiciunea că tărăgănarea, prin contestație, este un artificiu la care a recurs omul de afaceri în complicitate cu guvernul.
  Până la rezolvarea contestației la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și la finalizarea unui eventual proces la Curtea de Apel, contractul nu va putea fi semnat.
  Prin urmare, nici comanda pentru măști, în China, nu s-a făcut. Dar Topolinski a avut grijă să se tocmească pentru avioane.
 • 1 iulie. 90% dintre măștile controlate de Protecția Consumatorului au abateri de la prevederile legale. Au fost verificate aproape 800 de firme care comercializează măști de protecție, scrie profit.ro.

Video la adresa https://www.cristoiublog.ro/nelu-tataru-ameninta-asimptomaticii-cu-dosar-penal-nicio-vorba-despre-soarta-celor-115-milioane-de-masti/

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dreptac said, on iulie 3, 2020 at 6:33 pm

  Nu știu ce credeți voi, dar eu sunt siderată!
  Nu credeam că o să mă mai mire/șocheze ceva….ei luptă din răsputări să ne pună JOS!
  Trimit jandarmi pe plajă ca să ce?
  Ca să distanțeze oamenii de pe plajă – soț/soție între ei, și amândoi de eventualul copil/copiii?!?
  Iar dacă se refugiază în apă, ce fac?
  Intră după ei, să-i distanțeze…pe unul la geamandură, iar pe celălalt aproape pe nisip sau mai în larg, și mai în adânc?!?

  E NOAPTEA MINȚII!

  Apreciat de 1 persoană

 2. dreptac said, on iulie 3, 2020 at 6:38 pm

  Și, pentru că sunt furioși că nu le mai ascultă minciunile, cu toată mass-media lor cumpărată tot pe banii noștri, amenință agenții economici că le închid afacerile, în plin sezon…de ce?
  Ca să-i determine să scoată castanele covidate cu mâinile lor, NU cu ale jandarmilor sau milițienilor – pândari cu ajutorul camerelor de luat vederi, dacă personalul hotelului stă proțăpit cu termometrul la el, termo-scannerul și metrul…care nu respectă distanța!

  NĂUCITOR!
  IMBECILIZANT!

  Apreciază

 3. M. Uriel said, on iulie 3, 2020 at 6:52 pm

  PREDICTIVE PROGRAMMING: COVID 19: PANDEMIC OR PLANNEDEMIC? (SHORT FILM)

  Apreciază

 4. Radu Humor said, on iulie 3, 2020 at 6:59 pm

  Președintele și Guvernul României nu au scos un cuvânt cu ocazia comemorării a 80 de ani de la raptul Basarabiei. În schimb, Klaus Iohannis a trimis un mesaj pentru victimele pogromului de la Iași

  Președintele și Guvernul României nu au scos un cuvânt cu ocazia comemorării a 80 de ani de la raptul Basarabiei. În schimb, Klaus Iohannis a trimis un mesaj pentru victimele pogromului de la Iași

  Crime, jafuri, torturi, copiii dintr-un spital aruncați pe geam, profanări de biserici: Atrocitățile comise asupra populației și armatei române în 1940 în timpul retragerii din Basarabia și Bucovina de Nord. Documente OFICIALE ale statului român Crime, jafuri, torturi, copiii dintr-un spital aruncați pe geam, profanări de biserici: Atrocitățile comise asupra populației și armatei române în 1940 în timpul retragerii din Basarabia și Bucovina de Nord. Documente OFICIALE ale statului român

  Pe 28 iunie 2020 s-au împlinit 80 de ani de al doilea ultimatum sovietic adresat României, prin care vecinul de la est amenința țara noastră cu recurgerea la forță dacă nu cedează Basarabia și Bucovina de Nord (ulterior și ținutul Herței).

  Acest eveniment, de o gravitate fără margini în ultimul secol românesc, denumit de către diplomatul Raoul Bossy drept „Începutul tragediei neamului românesc” și care a condus la pierderea a sute de mii de vieți și a unei părți istorice a teritoriului național, a trecut neobservat la nivelul Președinției României și a Guvernului de la București.

  Nici Președintele Iohannis, nici premierul Ludovic Orban nu au găsit de cuviință să menționeze măcar drama care a cuprins partea de est a țării și sutele de mii de români ale căror vieți s-au pierdut în urma acestui rapt.

  Ca să ilustrăm dimensiunea dramei din acele zile, amintim doar că doar în urma retragerii administrației și armatei române din Basarabia, deci pe o perioadă de doar patru zile, s-au înregistrat peste 40.000 de soldați uciși, răniți sau dispăruți.

  În același timp, Președintele României nu a ratat ocazia de a-și manifesta solidaritatea cu victimele evenimentelor de la Iași din 28-30 iunie 1941, cunoscute drept pogromul de la Iași.

  Președintele Iohannis a spus în mesajul său că „niciodată nu va fi de-ajuns pentru a înțelege cum a fost posibil un asemenea masacru în mijlocul Iașului și de ce nu i-a apărat nimeni pe evreii români”, uitând că evenimentele din 1941, intrarea României în Al doilea război Mondial, au fost determinate direct de către rapturile teritoriale a căror victimă fusese România cu doar un an înainte.

  Profitând de comemorarea de la Iași, Președintele Iohannis nu a ratat ocazia să afirme că „ura se poate ascunde în comentarii sordide pe rețele de socializare sau pe forumurile platformelor virtuale”. Klaus Iohannis nu a ezitat să critice propria țară pentru că am fi „restanți la a aplica legislația pentru a sancționa alegațiile antisemite, negarea Holocaustului, derapajele xenofobe, discursul rasist sau cel împotriva recunoașterii diversității”.

  Cu alte cuvinte, Președintele României afirmă că nesancționarea celor care nu recunosc sau nu doresc să recunoască căsătoriile între persoane de același sex, ideologia de gen și alte asemenea subiecte pe care activiștii LGBT le încadrează la capitolul „diversitate” este pe același plan cu anti-semitismul sau negarea crimelor holocaustului.

  Reamintim că furtul Basarabiei și a Bucovinei de către ruși s-a petrecut în urma acordului secret germano-sovietic, denumit și Pactul Ribbentrop – Molotov, semnat pe 23 august 1939.

  Acuzarea României ca principal vinovat pentru evenimentele de la Iași, de chiar Președintele său este problematică, având în vedere că Germania și-a asumat răspunderea pentru acel pogrom, dat fiind faptul că Iașiul se afla atunci sub jurisdicția Armatei a 11-a germană, sub comanda generalului Eugen Ritter von Schobert, în cadrul frontului militar anti-sovietic. În acel context de război, ca și azi în starea de urgență sau necesitate, autoritățile civile trec sub comanda celor militare.

  Apreciat de 1 persoană

 5. R said, on iulie 3, 2020 at 8:33 pm

  Cineva spunea că pe guvernanți îi deranjează faptul că lumea începe să-și dea seama de ceea ce se întâmplă. Dar din păcate nu e așa. Lumea e foarte proastă în marea ei majoritate, și deși suntem în era internetului și a posibilității de a te informa, lumea preferă să ia știrile gata mestecate de la televizor, și să nu gândească cu propriul creier, și nici să se informeze. Oamenilor le place sclavia, și dacă încerci să-i lămurești ești taxat drept nebun, sau iresponsabil. Așa că mai bine îi lași în prostia lor din care nu se știe dacă se vor trezi vreodată, oricât de greu le-ar fi. Câteva exemple în acest sens, pe care le-am trăit în aceeași zi. 1. Eram în metrou, și paznicul trenului de metrou patrula în vagoane de la un capăt la altul ca să verifice mai ales dacă lumea avea măști. Și din întâmplare a trecut pe lângă doi bărbați fără mască FĂRĂ să-i vadă. Dezastru! O femeie „binevoitoare” i-a atras atenția paznicului, și acesta s-a întors și le-a spus să-și pună masca. Femeia a dat dovadă de un exces de zel, care în alte timpuri ar fi purtat numele de turnătorie. 2. Eram a casă la un magazin, și o femeie înaintea mea nu putea să plătească cu cardul pentru că era blocat. A încercat vreo trei carduri, că avea fără număr, și într-un târziu a reușit. Până să se rezolve cu plata am întrebat-o de ce nu plătește cu bani, și mi-a răspuns răstită că nu vrea să se îmbolnăvească de la banii murdari, și când i-am spus că nu e nici un pericol a zis că dau dovadă de inconștiență țipând la mine. 3. Eram într-o instituție publică și m-am așezat pe un scaun lângă o persoană care imediat s-a ridicat de lângă mine și s-a îndepărtat uitându-se urât, și țipând isteric că de ce nu port masca regulamentar, pentru că nu aveam acoperit și nasul. 4. În stația de autobuze o femeie comenta faptul că erau multe gunoaie în jur, și că românii sunt cei mai murdari, și că s-a săturat, și că e bucuroasă că i s-a aprobat viza pentru SUA, și că abia aștepta să plece cât mai curând de aici, neștiind că de fapt intră din lac în puț, și că nu mai e timpul să pleci în altă țară, și nici nu va mai fi.
  Așadar cam ăștia suntem, gata de a primi cu entuziasm prostesc cele mai aberante măsuri care ni se pregătesc pentru sezonul toamnă-iarnă.

  Apreciat de 5 persoane

  • C said, on iulie 3, 2020 at 11:35 pm

   Bune observații!!! Cam asa sun majoritatea semenilor noștrii, speriați de bombe, gata sa te linșeze daca nu porți masca ” corespunzător și regulamentar”, orbiți de mascarada în care eu sunt niște bieți actori, așteptând cu sufletul la gura, vaccinul salvator!

   Apreciază

 6. Marian said, on iulie 4, 2020 at 7:42 am

  Intrebare : -Pana cand va mai dura epidemia din Romania ? Raspuns : -Pana vinde Nelu Tataru & comp . alea 115 milioane de masti !

  Apreciază

  • plandemie said, on iulie 4, 2020 at 11:44 am

   Răspuns: Până la venirea antihristului. Așa au planificat lucrurile. Iar oamenii nu au nimic împotrivă.

   Apreciază

 7. Alexandru said, on iulie 4, 2020 at 9:52 am

  Sistemul isi urmeaza cursul neabatut. Cu vreo 3 saptamani in urma un prieten spunea ca virusul „a obosit” si ca nu mai au ce face. Vor fi nevoiti sa dea liber la tot. Eu, stiind planul din spate, i-am spus ca nici gand. Interesul lor este sa mentina panica nu sa se relaxeze lumea.

  In urma cu o saptamana cand s-a anuntat decizia CCR lumea jubila ca, uite, s-a interzis arestul in spital. Am scris si aici pe blog ca nici vorba de asa ceva. Au decis ca decizia arestului nu a fost corecta din punct de vedere juridic si punct. Acum urmeaza sa o formuleze corect si, da, asta este scopul lor: sa aresteze pe cat mai multi si sa aiba in mana acest intrument puternic de a inchide dupa voie pe oricine (nu-i mare lucru sa-i bagi sub nas un buletin de analize cum ca este „infectat” si, gata, s-a terminat cu libertatea).

  Cine nu se trezeste nici macar acum …

  Apreciat de 2 persoane

 8. Bond said, on iulie 4, 2020 at 10:40 am

  Gheorghe Piperea
  5 min ·

  ” Statul de drept chiar este în pericol.
  Orban le cere oamenilor să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Conform Constituției, acest gen de decizii sunt general obligatorii, ca și legea. A nu respecta deciziile CCR înseamnă a nu respecta legea.
  Comandantul acțiunii, Arafat, emite ordin către toate autoritățile în care deplânge faptul că decizia CCR privitoare la carantinare, internare obligatorie și izolare la domiciliu suspendă reglementările “corespunzătoare”, dar amenință pe toată lumea cu pușcăria dacă nu se auto-izolează și dacă nu se auto-incriminează ca “pacient” covid atunci când are simptome (pe care, btw, nu le știe nimeni, nici măcar autoritățile pandemice, de vreme ce au fost băgați în detenție medicală forțată atâția oameni fără simptome de boală). O sugestie pentru aotorități și o mică explicație pentru populație – textul ăla amenințător din Codul penal, cu zădărnicirea combaterii bolilor, este condiționat de intenția de a face inutile eforturile autorităților de combatere a epidemiei. Or, trebuie să existe o epidemie oficial declarată (și nu există, așa cum a recunoscut oficial MS), trebuie să existe eforturi de combatere a epidemiei (și nu există decât “eforturi” de îmbogățire din comerțul semi-clandestin cu echipamente medicale și eforturi de distrugere a economiei și de punere în captivitate a țării și a generațiilor viitoare prin împrumuturi masive la bănci) și trebuie să existe intenția de a îmbolnăvi pe cineva. Persoana asimptomatică nu știe că e infectată, iar pacienții cu forme ușoare nu ies din casă, așa cum fac toți cei loviți de gripă.
  Așadar, ordinul comandantului acțiunii este un abuz de putere.
  Mai degrabă, eu aș încadra omisiunea autorităților pandemice de a declara oficial epidemie la nivel național la infracțiunea de zădărnicirii bolilor. Plus fapta celor care, cu căteva zile înainte de declararea stării de urgență, bagatelizau riscul “noului” coronavirus, pentru ca acum să emită reglementări abuzive, ușor demontabile la CCR, pentru încălcarea drepturilor omului.

  Ochei – ce inteționam să intreb : de ce mai este în funcție acest guvern care încalcă drepturile omului și instigă populația la nerespectarea legii, aducă la nesupunere civică, punând în pericol statul de drept? De ce opoziția vieții nu a depus încă moțiune de cenzură? De ce nu sunt o sută de mii de inși în stradă, cu păstrarea distanței fizice, desigur, cerând demisia guvernului?

  Cam câte samavolnicii mai sunt necesare pentru a vă convinge că aceste autorități pandemice ne duc la dezastru? „

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: