SACCSIV – blog ortodox

„Experti din sanatate”: Protestele anti-rasism nu sunt riscante pentru transmiterea Covid-19, protestele anti-carantina sunt periculoase, iar supremația albă este cea care a contribuit la Covid-19

Posted in proteste, virus by saccsiv on iunie 6, 2020

RT: How can the virus tell?! Anti-racism protests SAFE from Covid-19, but anti-lockdown protests are NOT, health ‘experts’ claim

Ce ne poate spune virusul?! Protestele anti-rasism sunt SIGURE față de Covid-19, dar protestele anti-blocare NU sunt, pretind „experții” din sănătate

3 iunie 2020 19:54

Care distanțare socială? © Reuters / Jeenah Moon

O scrisoare deschisă semnată de sute de așa-ziși „experți” din domeniul sănătății susține că „protestele împotriva rasismului sistemic”, nu doar ca sunt sigure in privinta Covid-19, ci sunt și „vitale pentru sănătatea publică națională” – în timp ce protestele împotriva blocajelor rămân mortale.

Numind „supremația albă” o „problemă letală de sănătate publică care a precedat și a contribuit la Covid-19”, scrisoarea – semnată de peste 1 200 de auto-declarați profesioniști din domeniul sănătății publice – a trâmbițat necesitatea continuării protestelor începute după uciderea de către poliție a lui George Floyd din Minneapolis.

În ciuda unor luni de avertismente conform cărora apropierea la mai puțin de doi metri de o altă ființă umană ar duce invariabil la infecție și probabil la moarte, scrisoarea proclamă că „în calitate de avocați ai sănătății publice, nu condamnăm aceste adunări ca fiind riscante pentru transmiterea Covid-19”. Postat miercuri în forma finală, prezintă o serie a „celor mai sigure practici de protest” – prin furnizarea de măști, a punctelor de spălare a mâinilor și de dezinfectare a mâinilor, în timp ce subliniază de exemplu că aprobarea pe care o dă protestelor anti-rasism la nivel național „nu ar trebui să fie confundată cu o atitudine permisivă asupra tuturor adunărilor, în special a protestelor împotriva ordinelor de stat în casă.”

Aceste acțiuni nu numai că se opun intervențiilor în ceea ce privește sănătatea publică, dar sunt, de asemenea înrădăcinate în naționalismul albilor, și sunt contrare respectului pentru viața negrilor.”

În timp ce protestatarii ar putea fi surprinși să afle că epidemia de care se ascund de luni de zile este atât de pricepută din punct de vedere politic, încât să poată distinge între protestatarii anti-blocare si cei anti-rasism, experții în sănătate sunt gata să se bage în raționamente încurcate care nu au nici o bază logică, pentru a explica cum acest unic tip de protest – probabil că este primul eveniment de grup la care au participat de luni întregi – a fost în codiții de siguranță. În timp ce, în preocuparea lor, orașele ar trebui „să se pregătească pentru un număr mai mare de infecții în zilele de după protest”, este răspunsul poliției cel care răspândește cu adevărat virusul, a subliniat scrisoarea – arestarea manifestanților și înghesuirea lor în celulele aglomerate ale închisorilor, ar trebui evitată cu orice preț.

Aplicarea legii trebuie să se abțină de la împrăștierea acestor demonstrații „sub pretextul menținerii sănătății publice”, s-a solicitat în scrisoare, cerând poliției să evite utilizarea gazelor lacrimogene și a altor muniții de control a mulțimii, care ar putea crește probabilitatea protestatarilor de a contracta virusul. De fapt, poliția ar trebui să stea pe cât posibil departe de protestatari, în timp ce „aliații care doresc să faciliteze demonstrații sigure” pot stabili marcaje cu cretă, pentru a ajuta protestatarii să păstreze distanțarea socială.

Planificațiun protest? Iată câteva sfaturi pentru a reduce riscul de răspândire a # COVID19:

Acoperiți-vă fața

Protejați-vă ochii pentru a preveni rănirea lor

Hidratați-vă

Folosiți dezinfectant pentru mâini

Nu țipați; folosiți în schimb semne & obiecte care scot sunete

Stați în grupuri mici

Păstrați distanța de doi metri față de alte grupuri

— nychealthy (@nycHealthy) May 30, 2020

Chiar și oficialii din cadrul sănătății publice care nu au semnat scrisoarea, au încercat să răspândească sfaturi pentru „proteste în siguranță”. Departamentul de Sănătate al orașului New York a cerut protestatarilor să evite țipatul sau cântatul, și „să folosească în schimb semne și obiecte care scot sunete”, să se adune în grupuri mici, și să se mențină la doi metri distanță de alte grupuri – sfaturi care par absurde luând în considerare mulțimile masive care se îngrămădesc pe străzile orașului în fiecare noapte.

Co-autoarea scrisorii, și specialist în bolile infecțioase, Rachel Bender Ignacio a declarat pentru Slate că obiectivele sale sunt să ofere oficialilor din domeniul sănătății publice un raport al răspunsurilor prietenoase la întrebările mass-media în legătură cu implicațiile protestelor asupra Covid-19, precum și să calmeze îngrijorările publice cu privire la întrebarea dacă protestele răspândesc virusul.

Aceste îngrijorări ar părea întemeiate, având în vedere că o mare parte din țară a petrecut ultimele trei luni ascunzându-se în casele lor, lipsită fiind de vitamina D, și de contactul cu alți oameni, care sunt vitale pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. Având în vedere zecile de relatări apărute în mass-media despre persoanele care participă la petreceri ilegale și la protestele anti-blocaj – sau pur și simplu neîncrederea în propaganda din jurul epidemiei- nu trebuie să renunțe la lupta cu coronavirusul ca pedeapsă pentru sfidarea ordinelor de ședere la domiciliu, oponenții așteaptând, fără îndoială, ca, cât de curând să apară printre protestatari primele cazuri de Covid-19, iar efortul autorilor scrisorii de a reduce această posibilitate, să nu aibă probabil logică.

Statisticile colectate de Proiectul de urmărire Covid-19 și de Centrul de Cercetare și Politici Antirasiste par să arate că comunitățile negrilor suferă în mod disproporționat de virus, având o rată a mortalității de două ori mai mare decât a albilor. Cu toate acestea, numărul mare de factori debilitanți – sărăcia, condițiile de sănătate coexistente, indisponibilitatea asistenței medicale de calitate, supraaglomerarea urbană, par să sugereze că există mai mulți factori în joc decât inegalitatea rasială. Aproape jumătate din cazurile confirmate din țără (48%) încă nu aveau nicio specificare rasială legată de ele începând cu săptămâna trecută, în timp ce la nouă procente din decese nu erau cunoscută apartenența rasială. Acțiunile unor guvernatori, inclusiv Andrew Cuomo din New York și Gretchen Whitmer din Michigan, în forțarea căminelor de îngrijire medicală (azile), de a accepta pacienți cu coronavirus, în ciuda riscului grav pentru rezidenții lor în vârstă, vulnerabili, au contribuit, de asemenea, la un număr mare de decese în anumite zone.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Barack Obama ațâță rebelii: „Nesupunerea Civică este la fel de importantă ca Votul”

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on iunie 6, 2020 at 6:54 pm

    Protestele care nu convin „răspândesc coronavirusul”, iar cele care convin nu!
    Cu alte cuvinte, coronavirusul a fost creat pentru ca oamenii să nu protesteze!

    Apreciază

  2. Bianca said, on iunie 6, 2020 at 10:52 pm

    Asa este. Nici nu ar putea altfel. Spre exemplu, atunci cand sparti si jefuiesti un magazin, iti pui o masca serioasa ca sa nu te recunoasca nimeni plus manusi ca sa nu lasi amprente. Protectie, nu gluma. Nu ca papagalii aia care protesteaza impotriva marii inselatorii si imprastie un virus pe care nu l-a vazut nimeni.

    Apreciază

  3. Madalina said, on iunie 6, 2020 at 11:05 pm

    off – https://www.dcnews.ro/ctp-despre-educatia-sexuala-fetele-care-se-masturbeaza-ar-trebui-sa-stie-ca-li-se-poate-deforma-centrul-sexual-de-pe-scoarta_752520.html

    Un argument atat de puternic nu am auzit la niciunul dintre cei care s-au zbatut sa combata educatia sexuala. CTP spune cu subiect si predicat ca de fapt copiii au nevoie de psihoterapie sexuala ca sa le scoata din minte mizeriile pe care le vad pe internet. Cu sigurata ca Domnul ii va ierta multe pacate.

    Apreciază

    • acelas said, on iunie 7, 2020 at 1:55 am

      si-a riscat functia? La ce tavalug o sa vina din „extern” si peste noi… (cu „binefacerile” onu, de gratuitate planetara), eu zic ca da!

      cel putin la asta, bravo lui!

      (oricum, ceea ce spune nu e nimic in sine extraordinar, ci respecta o minima logica a bunului simt, care spune ca un asemenea vaccin, mai ales si nou, dar ca si toate celelalte, nu are niciodata cum sa fie administrat ca „obligatoriu”, atata timp cat pe prospect, ca la orice vaccin, va scrie „riscuri” de efecte secundare grave si clasice, pana la soc anafilactic, ce inseamna moarte intr-un 1 min, daca n-ai o terapie intensiva imediat, fie si chiar cu 1 sansa la un milion, exista! si tocmai de aceea nu poate fi varat vreodara ca „obligatoriu”. Pe langa Tataru, exista o sansa f buna si la ccr de a fi declarata o hotarare neconstitutionala)

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 7, 2020 at 7:26 am

        acelas

        Tataru este pentru vaccinare obligatorie. Este cu totul neinteresant ce zice despre un vaccin anti covid, vaccin care inca nici nu exista.

        Apreciază

  4. luigilucretiu said, on iunie 7, 2020 at 10:42 am

    Pre Filled COVID 19 Vaccine Syringes To Have RFID Chip

    Apreciază

  5. sorin22pg said, on iunie 7, 2020 at 2:38 pm

    Apreciază

  6. sorin22pg said, on iunie 7, 2020 at 2:38 pm

    Si in Brazilia la fel teroare teroare pentru nimic !!

    Apreciază

  7. acelas said, on iunie 8, 2020 at 5:44 pm

    Tataru si-a riscat functia oarecum inconstient, nu voit. Habar nu are ce a spus si ce i se poate intampla. Dar am zis ca poate putem „profita” de pe urma acestei zise publice, adica individul a „scapat” porumbelu. Si noi putem profita. Prin comparatie, intr-o situatie complet diferita este prof dr Astatastoae. Adica un bun crestin, un practicant, cu frica de Dumnezeu si nefrica de oameni si de lume, fara frica sa marturiseasca. Dar, nu o data, poate din naivitate si buna credinta, s-a declarat nu impotriva vaccinurilor de principiu, va chiar un pro-vaccinist, in cel putin doua materiale video din ultima vreme, cel putin al schemei initiale si clasife de vaccin, acela poate al inserarii in cantitatate minima a microbului, pt ca corpul sa se imunizeze si sa faca de timpuriu anticorpi, adica la fel cum m-as duce voit in parcuri sa sa caut expres diferiti virusi pt copilul meu, ca el sa faca din pruncie anumite boli care oricum o sa le faca, cum sunt cele ale copilariei. De inteles l-am inteles pe prof Astarastoae, ca e nu e un anti-vaccinist al schemei clasice. Eu! El are o problema mare in principiu cu „obligativitatea”, cu legalitatea acesteia, cu partea civica. Si pe buna dreptate. Dar inca o data, eu! l-am inteles. Dar altii? Care nu stiu poate atatea detalii. Si inca o data vin si spun, a fost o greseala de strategie sa spuna ca nu e un anti-vaccinist, sau e pro nu stiu de care, cand el are o problema majora cu obligativitatea vaccinarii, isi anuleaza propria munca, lumea in general nu are timp de detalii, retine esentialul. Conteaza deci mult ce declari in public, dincolo de ce traiesti zilnic ca un bun crestin si marturisitor.

    La fel aici revin si zic, Tataru a scapat-o, i-a scapat porumbelul. Si trebuie profitat. Mediatizat si mai mult public zisa lui. In toate cazurile care urmeaza el va da mai greu inapoi. Pt ca a oferit si o logica, un argument. Nu a fost foar o simpla afirmatie iar daca va da inapoi, ceea ce e foarte probabil, spusa lui tamane publica, se va face face catusi de putin tam-tam, lumea va citi din nou spusele lui contradictorii, li se vor aprinde unora beculetele, isi vor pune intrebari reale, li se va parea dubios, va suna straniu pt multi, argumentul oferit sa si-l calce in picioare?, oamenii vor fi sceptici, vor simti o presiune externa care s-a aplicat, nu putini vor renunta de tot la vaccinare. Bineinteles asta daca se va mediatiza, spusa lui de acuma. Si cea prin care se va contrazice ulterior. Altfel, nu o sa fie nimic.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.