SACCSIV – blog ortodox

Dreptul copiilor români confiscați în Finlanda: să vorbească la telefon 15 minute, nu în limba română, nu despre mama, nu despre familie, supravegheați să nu abordeze subiecte delicate

Posted in FINLANDA, STIRI by Vali on mai 6, 2020

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Dreptul-copiilor-romani-confiscati-in-Finlanda-sa-vorbeasca-la-telefon-15-minute-nu-in-limba-romana-nu-despre-mama-nu-despre-familie-supravegheati-sa-nu-abordeze-subiecte-delicate-161348

Medicul român Camelia Smicală a istorisit marți pe Facebook că cei doi copii mai mici ai săi, confiscați și separați abuziv de așa-zisul „Serviciu Social” din Finlanda, după ce au fost mutați în centre aflate cât mai departe de casă, au primit în sfârșit posibilitatea de a vorbi la telefon, sub supraveghere și condiționați în privința conținutului și a timpului.
„În urma insistențelor, finlandezii răpitori de copii îngăduie în cele din urmă o convorbire telefonică între Mihai și Maria, sub următoarele condiții: nu mai mult de 15 minute, nu în limba română, nu despre mama, nu despre familie. Amândoi sunt monitorizați îndeaproape de câte un spion desemnat să vegheze desigur la siguranța și starea lor de bine pe durata conversației.
Fiecare află despre celălalt ceea ce intuia deja: sunt închiși, nu au voie să părăsească centrele, au liber la televizor, cina este la ora 17. În plus, Mihai precizează că refuză să-și desfacă bagajele pentru a se instala în această nouă pușcărie și că nu i-au fost returnate obiectele personale confiscate la sosire. Deși sunt emoționați, niciunul din ei nu pare impresionat – după cinci ani de sechestru, cu greu i-ar mai putea surprinde ceva ce vine din direcția deghizaților în blană de oaie.
În ciuda instrucțiunilor, Maria și Mihai trec cu hotărâre la subiectul cel mai important pentru ei: cui au mai scris, ce a zis domnul avocat, ce ar fi bine să facă – un fel de „cum facem să ajungem acasă” într-un limbaj codificat… de mori de dragul lor. Dialogul este întrerupt de o voce mieroasă care le reamintește că cele 15 minute sunt scurte, astfel încât ar fi bine să profite pentru a-și împărtăși unul altuia noutățile, experiențele recente.
Copiii ripostează. Peste vocea lui Mihai rezervată dar tăioasă, se suprapune furia Mariei:
-Care experiențe, care noutăți? Ne țineți la închisoare – asta e tot, și nu-i nicio noutate!
Se pare că Dumnezeu a pariat pe ei. Și ei luptă, Doamne!”, a scris mama copiilor, marți, pe social media, în cea de-a 1672-a zi de când aceștia au fost ridicați abuziv de-acasă, sub pretextul unei vizite sociale.
Deși Camelia Smicală a inițiat cu succes acțiuni în justiția finlandeză și a solicitat, pe de altă parte, repatrierea întregii familii în România, instituțiile europene și naționale nu pot sau nu vor să ia măsuri care să lezeze autonomia serviciilor sociale locale, iar autoritățile române continuă dialogul diplomatic cu cele finlandeze, primind promisiuni deocamdată lipsite de concretizare.

De Vlad Pârău

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ovidiu said, on mai 6, 2020 at 4:07 pm

  Hristos a inviat!
  Blogul DanielVla a fost inchis de papusari !

  Apreciază

 2. Liliana said, on mai 6, 2020 at 5:22 pm

  Apreciază

 3. Moca said, on mai 6, 2020 at 5:34 pm

  Domnul Iisus Hristos sa-i intareasca, sa-i apere si sa-i aduca, intr-un final, acasa, in Romania !

  Apreciază

  • Angela said, on mai 6, 2020 at 11:18 pm

   Aiurea. Citeste noua versiune si dupa aceea sa vorbesti. S-au facut doar cateva ajustari neesentiale. Obligatia ramane.

   Apreciază

 4. sky said, on mai 6, 2020 at 7:31 pm

  Cercetatoarea antivaccinare Judy Mikovits despre covid-19: virusul nu este natural, ci manipulat in laborator:

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: