SACCSIV – blog ortodox

La ordinul lui Marcel Vela s-au dezactivat 12 site-uri pentru știri false despre COVID-19

Posted in Romania, STIRI by Vali on aprilie 24, 2020

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/la-ordinul-lui-marcel-vela-s-au-dezactivat-12-site-uri-pentru-stiri-false-despre-covid-19_1457045.html

De la instituirea stării de urgență pe teritoriul României, ANCOM a blocat accesul la un număr de 12 site-uri, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne. Motivele invocate sunt că pe respectivele site-uri s-au publicat teorii ale conspirației și știri false despre epidemia de coronavirus, cu informații menite să inducă panică.

Site-urile care nu mai pot fi accesate sunt:

romania-veche.ro

justitiarul.ro

bn-news-romania.info

veghepatriei.wordpress.com

vremuritulburi.com

bpnews.ro

genocid.ro

r.news-romania24h.xyz

news-romania24.xyz

blacktopics.wordpress.com

cohortaurbana.ro

breackingnews.xyz

„Conform atribuțiilor care îi revin prin art. 54 din din Anexa nr. 1 „Măsuri de primă urgență cu aplicabilitate directă” la Decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 212 din 16.03.2020, ANCOM pune în aplicare toate solicitările Ministerului Afacerilor Interne care intră în sfera sa de competență, respectiv măsurile de înlăturare sau limitare a accesului la conţinutul ştirilor false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

Deciziile adresate furnizorilor de servicii de găzduire, respectiv furnizorilor de conținut sau, după caz, furnizorilor de rețele de comunicații electronice destinate publicului, pentru restricționarea accesului utilizatorilor la astfel de conținut, sunt comunicate prin afișarea pe pagina de internet a ANCOM și, suplimentar, transmise acestora prin mijloacele de comunicare electronică.

Deciziile pentru restricționarea accesului utilizatorilor la anumite site-uri sunt comunicate furnizorilor de rețele de comunicații electronice la puncte fixe și mobile și prin intermediul aplicației prevăzute în Decizia președintelui ANCOM nr. 336/2013 privind mijloacele și modalitatea de transmitere de către furnizori a unor documente, date sau informații către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare. Acești furnizori sunt rugați să își verifice frecvent adresele de email atașate aplicației.

ANCOM comunică măsurile dispuse și prin toate mijloacele de comunicare la distanță identificate în mediul public (de exemplu: fax, e-mail, telefon), iar furnizorii de servicii de găzduire și furnizorii de conținut sunt rugați să își actualizeze informațiile de contact publice și să verifice frecvent mijloacele de comunicare de care dispun”, potrivit ANCOM.

Autor: Ionel Dancu

 

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ionutignat111 said, on aprilie 24, 2020 at 9:12 pm

    Hristos a înviat! Mi se pare mie sau pe aici vechii comentatori nu mai postează nimic? Nu este nici o diferență între arderea cărților și închiderea site-urilor!

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 24, 2020 at 9:28 pm

      ionutignat111

      Ti se pare.

      Apreciază

    • Catalin said, on aprilie 25, 2020 at 1:42 pm

      Blogurile veghepatriei.wordpress.com si blacktopics.wordpress.com pot sa le vizitez pentu ca in Firefox in about:config am dat network.trr.mode pe 2. Ar trebui sa recomandati cititorilor sa faca la fel, detalii: https://wiki.mozilla.org/Trusted_Recursive_Resolver
      In alt browser apare:
      „Acces neautorizat
      Accesul dumneavoastră către acest site a fost restricționat în baza Deciziei Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr.500/16.04.2020 pentru implementarea prevederilor Decretului nr.195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei”

      Apreciază

  2. isa said, on aprilie 24, 2020 at 9:24 pm

    Coronavirusul e un pretext. Pre-text. Pe veghepatriei erau alt gen de articole, nu anticovid; mai ales că-i înjura de mama-focului.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Toma said, on aprilie 24, 2020 at 9:31 pm

    Halal libertate de exprimare. Deci, de-acum, statul decide ce este adevărat, nu faptele.
    Cenzură și propagandă la greu, dar se bat cu cărămida în piept că susțin și apără democrația.

    Apreciat de 1 persoană

    • Gheorghe said, on aprilie 25, 2020 at 9:50 am

      Vad ca si ortodox.info e blocat!!aveti detalii?cică prezintă știri fale!!

      Apreciază

    • Ema said, on aprilie 25, 2020 at 11:31 am

      Astia prin metoda adoptata de a inchide site-urile se arata singuri cu degetul sau cum ziceam noi ca isi pune chelul singur mina pe cap.
      In site-urile inchise daca nu era nimic adevatat in ele atunci nu avea ce sa ii deranjeze. Prin inchiderea site-urilor ei ne arata clar ca adevarul ii deranjeaza.
      Sa stiti ca si intr-una din renumitele tari democratice din Europa i-au pus botnita unui medic acum 2 saptamini. Dupa parerea mea i-au gasit (sau mai bine zis creeat) un nod in papura ca sa il bage la psihiatrie.
      Deci s-a dus cu democratia cam peste tot.. asta daca o fi fost vreodata pe undeva..

      Apreciază

  4. Paul222 said, on aprilie 24, 2020 at 10:03 pm

    Nici ortodoxinfo.ro nu mai merge!

    Apreciază

    • anon said, on aprilie 25, 2020 at 11:13 am

      ortodox info si de veghe patriei merg accesate de pe servere din strainatate – cu vpn sau tor restul n-am verificat

      Apreciază

  5. Angela said, on aprilie 24, 2020 at 10:23 pm

    pe cand infiintarea Ministerului Adevarului?

    Apreciază

  6. Aristide said, on aprilie 24, 2020 at 10:34 pm

    Nu mai merge nici ortodoxinfo

    http://ortodoxinfo.ro

    Tare mi-e teama ca urmezi tu Vasile

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 25, 2020 at 10:51 am

      Ca atare, folositi:
      1.
      https://web.archive.org/
      Sau
      2.
      https://www.proxysite.com/
      Sau
      3.
      Instalati https://www.torproject.org/ apoi utilizati https://duckduckgo.com/

      Apreciat de 1 persoană

      • DISSENTER (DISIDENTUL) said, on aprilie 25, 2020 at 4:47 pm

        4. Folositi browserul DISSENTER! E open source, foarte-foarte bun, foarte rapid, va apara de multe rautati din jungla internetului si, pentru si mai multa protectie, cu un singur click puteti intra cu DISSENTER in reteaua TOR fara sa fie nevoie sa instalati browserul TOR in prealabil.

        Dissenter is a fast ad-blocking web browser based on Brave, that puts control back in your hands. Dissenter Browser aims to reduce the amount of tracking and third-party connections which are made by modern browsers, and disable big tech control over what you can and can’t do.

        Traducere:
        Dissenter este un browser web de blocare rapidă a anunțurilor bazat pe Brave, care readuce controlul în mâinile tale. Browserul Dissenter își propune să reducă volumul de tracking (urmărire) și conexiunile de la terți care se fac prin browserele moderne și să nu permita controlul marilor firme tech (Google, Apple, Microsoft etc.) asupra a ceea ce poți și nu poți face.

        Il gasiti aici:

        https://apps.gab.com/

        Daca va conectati la reteaua GAB (o retea sociala gen facebook, insa cu libertate totala de expresie, conform Constitutiei USA, nici un fel de cenzura), veti avea acces la informatii aduse in față de comunitatea GAB, mai ales cele omise de mainstream media (TRENDS) si la un sistem de CHAT (inclusiv camere private si comunicatii puternic criptate).

        Apreciază

      • M. Uriel said, on mai 1, 2020 at 9:21 pm

        ProtonVPN este gratuit, un IP(VPN) gratuit per PC

        Apreciază

  7. nenimenea said, on aprilie 24, 2020 at 11:21 pm

    veghepatriei și Vremuri Tulburi se pot accesa cu tor browser

    Apreciază

  8. Duhul Căpitanului said, on aprilie 24, 2020 at 11:29 pm

    Miliția gândirii…. Orwell a fost un mare vizionar…

    Apreciază

    • Alexandru TM said, on aprilie 25, 2020 at 8:55 pm

      Doamne ajuta,

      Orwell era un satanizat, el avea rolul de ideolog al elitor si de a deschide a pune „borne” pt „initiatii „d in intreaga lume prin scrierile sale din perioada respectiva , precum a fost Marx….

      Mantuire

      Apreciază

  9. gabi said, on aprilie 24, 2020 at 11:32 pm

    Acces neautorizat
    Si la ortodoxinfo apare mesajul acesta : ”Accesul dumneavoastră către acest site a fost restricționat în baza Deciziei Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr.508/24.04.2020 pentru implementarea prevederilor Decretului nr.195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei si nu se poate accesa site-ul.

    Apreciază

  10. valerica said, on aprilie 24, 2020 at 11:33 pm

    Toate site-urile cu extensiile de domenii „com , net , info ” se pot accesa folosind un proxy .

    Apreciază

  11. Un calator said, on aprilie 24, 2020 at 11:47 pm

    Site-urile care nu au fost sterse de tot pot fi accesate si prin schimbarea serverului DNS. Aveti cativa pasi mai jos cum puteti face asta.

    De exemplu vremuritulburi.com sau blacktopics.wordpress.com inca exista, doar ca la ordinul autoritatilor, furnizorii de Internet din Romania au setat ca atunci cand se incearca accesarea acestor site-uri, sa fim redirectionati automat catre pagina lor de „Acces neautorizat”.

    Daca schimbam din calculator serverul DNS (Domain Name Server – acesta este cel care atunci cand noi scriem un domeniu cum ar fi saccsiv.wordpress.com ne duce la o anumita adresa IP la care ne conectam) pe care il folosim, furnizorul de servicii de Internet nu mai are un cuvant de spus in acest sens (desigur exista si alte metode pe care ei le pot folosi pentru a ne bloca accesul la diverse site-uri, dar acesta este unul destul de usor si din acest motiv este si destul de usor de combatut).

    Puteti vedea aici pasii de schimbare a serverului DNS folosit:
    https://imgur.com/a/kpO07YE

    Apreciază

  12. Carmen said, on aprilie 24, 2020 at 11:54 pm

    Hristos a înviat !Au închis douăsprezece pagini și adaug eu și Ortodoxinfo…….deranja după cum se vede treabă.

    Apreciază

  13. acelas said, on aprilie 24, 2020 at 11:58 pm

    ortodoxinfo, al 13-lea

    Apreciază

  14. tibi said, on aprilie 25, 2020 at 12:00 am

    Nici OrtodoxINFO.ro nu mai merge!

    Apreciază

  15. George M. said, on aprilie 25, 2020 at 12:25 am

    au inchis accesul si pe ortodoxinfo, mai merge numai cu proxysite si tor.

    astia au innebunit de tot, nu mai au nicio rusine, totalitarism fara menajamente! urmeaza arestarile din case in noapte sau de pe strada direct? vai de sufletele noastre daca aici am ajuns. apocalipsa in direct. Dumnezeu cu mila!

    p.s. oare cat mai dureaza pana se agat si de saccsiv? ar trebui gandita o strategie prin care sa nu se piarda continutul, macar atat. Doamne ajuta!

    Apreciază

  16. Ștefan said, on aprilie 25, 2020 at 12:46 am

    Și ortodoxinfo.ro este blocat. Întâi mi l-a blocat antivirusul și apoi a apărut mesaj de la providerul de internet

    Apreciază

  17. timisorean1 said, on aprilie 25, 2020 at 1:28 am

    Ortodoxinfo.ro in acest moment:

    „Acces neautorizat

    Accesul dumneavoastră către acest site a fost restricționat în baza Deciziei Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr.508/24.04.2020 pentru implementarea prevederilor Decretului nr.195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei”

    😦

    Apreciază

  18. Cosmin said, on aprilie 25, 2020 at 4:43 am

    Au inchis ortodoxinfo.ro.

    Se pare ca se pot atinge doar de domeniile .ro

    Au inchis genocid.ro nu pentru stiri legate covid19, ci pentru ca indemna lumea sa depuna plangerea penala afisata public acolo si pentru demascarea aparatului infractional din institutiile statului.

    Actul de cenzura este cu atat mai mult ilegal, deoarece nu a fost precizat explicit in nici o descriere de proceduri prealabila instituirii starii de urgenta.

    Apreciază

  19. Un om said, on aprilie 25, 2020 at 7:45 am

    EXTREM DE GRAV!
    S-a interzis accesul la portalul OrtodoxInfo.ro!
    Nici pagina de Facebook nu mai este! Cenzură!
    JOS STAREA DE URGENȚĂ!

    Apreciază

  20. P.M. said, on aprilie 25, 2020 at 7:48 am

    https://www.activenews.ro/stiri/Ortodoxinfo-este-noul-site-suspendat-de-ANCOM-in-contextul-starii-de-urgenta-161186
    Tare mi e teama ca urmatorul va fi acesta;ei profita de faptul ca cei ce detin aceste publicatii online nu au bani sa se ia la tranta cu ei in Justitie;de aceea trebuie sprijiniti acesti romani patrioti
    https://romaniansearchglobal.wordpress.com/2020/04/13/plangere-penala-publica-impotriva-lui-iohannis-orban-vela-arafat-ciolacu-hellvig-si-altii-pentru-inalta-tradare/#respond

    Apreciază

  21. Mihai said, on aprilie 25, 2020 at 8:06 am

    Eu zic să aveți răbdare. Pe 15 mai se încheie starea de urgență – și nu se știe dacă o mai prelungește, având în vedere că țări precum Spania și Italia încep să relaxeze măsurile începând cu 4 mai. Iar dacă o prelungește, nu se știe dacă parlamentul va mai aproba. Prima dată au aprobat în unanimitate, a doua oară în majoritate și cu anumite condiții puse guvernului. Cum va fi oare a treia oară ?

    Dacă ieșim din starea de urgență, toate actele respective își încetează valabilitatea (decretele prezidențiale, ordonanțele militare). Ordonanțele ancom sunt posibile numai într-o asemenea stare, dar și aici pot fi abuzive. Cristoiu: democrația merge înainte și pe timp de apocalipsă.

    Apreciază

    • stef said, on aprilie 25, 2020 at 11:38 am

      Adresa sediului ANCOM este pe Str. Delea Noua Nr 2 , Sector 3 , Bucuresti , cod 030925

      Apreciază

    • P.M. said, on aprilie 25, 2020 at 11:40 am

      @@@Mihai,cum am prevãzut cu ceva timp înainte de a începe zvonurile cu privire la prelungirea stării de urgență așa spun de acum:nu se va mai prelungi;este o stare de iritare care poate conduce la o anarhie în societate.
      Eu vin cu îndemnul de a lua mãsuri:cei ce vã permiteți tocmirea unui avocat,numai stați pe gånduri, acționați!sunt oameni ce și au pus la bătaie integritatea fizică,au acționat în interesul vostru,al ignoranților!
      Iar cei care nu aveți finanțe, există ajutor tot din partea lor!

      Apreciază

  22. gabimdi said, on aprilie 25, 2020 at 8:07 am

    La listă mai puteți adăuga si OrtodoxInfo.
    L-au inchis…

    Apreciază

  23. un cititor vechi said, on aprilie 25, 2020 at 8:23 am

    Hristos a inviat! Din pacate au blocat si ortodoxinfo.ro (nu apare in lista celor 12…)..probabil sunt si alte site-uri blocate….de verificat…
    Sunt restrictionate prin providerul de net..poate gaseste cineva o cale sa le accesam totusi

    Apreciază

  24. minionita said, on aprilie 25, 2020 at 8:35 am

    Au restrictionat accesul si pentru ortodoxinfo. Se poate intra in continuare pe site-urile restrictionate de aici https://www.proxysite.com/
    Au spus ca o sa apara curand ortodox.info.ro.

    Apreciază

  25. mihaibv said, on aprilie 25, 2020 at 8:49 am

    Intre timp s-a adaugat si nr 13, ortodoxinfo, din pacate…

    Apreciază

  26. MihaelaBV said, on aprilie 25, 2020 at 9:03 am

    Se pare ca si ortodox.info a fost dezactivat. Cum putem accesa materialele de acolo, mai avem vreo sansa sa recuperam ceva ? Multumesc.

    Apreciază

  27. Mani said, on aprilie 25, 2020 at 9:11 am

    Adauga la lista si portalul unde colaborai si tu, Vasile…Uite ce zice la incercarea de accesare a portalului ortodoxinfo :
    error_outline
    Acces neautorizat
    Accesul dumneavoastră către acest site a fost restricționat în baza Deciziei Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr.508/24.04.2020 pentru implementarea prevederilor Decretului nr.195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei

    Apreciază

  28. Diogene said, on aprilie 25, 2020 at 10:26 am

    Asteptam si dezactivarea siteului publi.ro acolo unde la rubrica matrimoniale sunt peste 10 mii de femei care își oferă serviciile intime, ceea ce reprezintă un adevărat focar de indeție de COVID 19…

    Apreciază

    • P.M. said, on aprilie 25, 2020 at 11:42 am

      @@@Diogene,stai cuminte,de unde vor mai avea masonii site sã și batã joc de fete!!!

      Apreciază

  29. vlad tepes said, on aprilie 25, 2020 at 11:08 am

    Cenzura securistilor si neomarxistilor functioneaza mai abitir decat in anii’50!
    Cica, ne-am fi castigat dreptul la libera exprimare in decembrie ’89! Hahaha!

    Apreciat de 1 persoană

  30. didididi said, on aprilie 28, 2020 at 11:14 am

    Hristos a Inviat.
    Va rog cand aveti putin timp sa analizati acest interviu extrem de important (d.p.d.v al meu) pana nu-l sterg sa extrageti pasajele sa le comentati si sa le intariti cu alte linkuri/referinte deja cunoscute. Este exact ce se intaplaa si jocul masonilor papusari care seamana si cu cel de la noi.

    sau pe facebook /secretculturetv
    multumesc
    Sa auzim numai de bine, si sper sa nu inchida si acest site.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  31. M. Uriel said, on mai 1, 2020 at 6:31 pm

    Marcel Vela este rotar

    http://reper24.ro/zece-ani-de-rotary-la-caransebes/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.