SACCSIV – blog ortodox

Un medic legist german care face autopsia victimelor COVID-19: ”Oricât de crud ar suna, oricum ar fi murit în cursul acestui an”

Posted in GERMANIA, virus by Vali on aprilie 17, 2020

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/medic-legist-german-toate-victimele-coronavirusului-carora-le-a-facut-autopsie-aveau-comorbiditati-atat-de-grave-incat-oricat-de-crud-ar-suna-oricum-ar-fi-murit-in-cursul-acestui-an-2957727

Profesorul Klaus Püschel, șeful Institutului de medicină criminalistică din cadrul Spitalului Universitar Eppendorf din Hamburg, este convins că boala este mai puțin gravă decât se crede în general.

Medicul legist Klaus Püschel susține că infecția cu coronavirus este ”relativ nepericuloasă” și că germanii ar trebui să învețe să conviețuiască și cu această boală, chiar fără carantină.

Toate victimele coronavirusului cărora le-a făcut autopsia aveau comorbidități atât de grave, încât, ”oricât de crud ar suna, oricum ar fi murit în cursul acestui an”, a afirmat medicul legist pentru cotidianul Hamburger Abendblatt.

Declarațiile sale au fost preluate ulterior de mai multe publicaţii germane.

 

Klaus Püschel este adeptul revenirii treptate la viața anterioară pandemiei și a rugat-o public pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, să înceapă imediat acest proces, deoarece ”acum este momentul potrivit.

 

O opinie asemănătoare are și psihiatrul Michael Schulte-Markwort: ”Nici una dintre cifrele pe care le cunoaștem nu justifică teama manifestată în Germania față de virus”, a declarat acesta pentru Hamburger Abendblatt.

Psihiatrul a mai afirmat că are impresia că teama a devenit atât de obișnuită, încât veștile bune referitoare la combaterea pandemiei nu sunt luate în serios.

 

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Adi said, on aprilie 17, 2020 at 1:12 pm

    Au inceput sa inchida site-uri anti-sistem! De astazi, site-urile urmatoare nu mai pot fi accesate (poate mai sunt si altele):
    https://veghepatriei.wordpress.com/
    https://vremuritulburi.com/

    In momentul accesarii apare mesajul: “Accesul dumneavoastra cat acest site a fost restrictionat in baza deciziei presedintelui ANCOM nr.500/16.04.2020 pentru implemnetarea prevederilor decretului nr.195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.”

    Apreciat de 1 persoană

  2. mario said, on aprilie 17, 2020 at 1:33 pm

    Cu un proxy server , de ex. https://www.proxysite.com/ se pot accesa veghepatriei.wordpress.com , sau vremuritulburi.com.

    Apreciază

  3. Arhanghelul said, on aprilie 17, 2020 at 3:38 pm

    Dă clic pentru a accesa curs_20de_20microbiologie_20special_c4_82_20vol_20ii.pdf

    „Criterii taxonomice
    1. Proprietăţile virionului: dimensiuni, formă, prezenţa peplosului
    2. Proprietatile genomului: tipul de acid nucleic (ADN sau ARN), numărul de spire (simplu sau dublu spiralat = s.s / d.s), liniar sau circular (L / C), sensul de transcriere sau polaritatea (pozitivă, negativă sau ambele = ambisens), dimensiunea genomului.
    3. Replicarea virală: strategia replicării, transcripţie, translaţie, modificări posttranslaţionale, asamblarea şi eliberarea virionilor progeni.
    4.Proprietăţile proteinelor virale: număr, secvenţa de aminoacizi, greutate moleculară, funcţie (transcriptaze, reverstranscriptaze, hemaglutinine, neuraminidaze)
    5. Proprietăţi fizico-chimice: stabilitate termică, rezistenţa la pH, RADIATII, detergenţi, solvenţi.
    6. Proprietăţi biologice: spectrul gazdelor naturale (bacterii, plante, animale vertebrate sau nevertebrate) şi experimentale, tropism celular, transmisie prin vector, aspecte serologice.”


    A. Mutaţia
    Mutaţia constă în modificarea stabilă a uneia sau mai multor gene având drept rezultat absenţa sintezei unor proteine virale sau sinteza unor proteine virale modificate.
    Caracterul de stabilitate al acestor modificări presupune transmiterea acestora la descendenţi (mutanţi).
    Varianta genomică virală iniţială, neafectată de mutaţie, este desemnată ca variantă „sălbatică” (virus «sălbatic»).

    În funcţie de mecanismul de producere, deosebim mutaţii prin:
    – Substituţie -înlocuirea unei baze azotate cu o altaoInserţie -intercalarea unei secvenţe nucleotidice suplimentare
    – Deleţie -pierderea uneia sau mai multor secvenţe nucleotidiceoInversie -schimbarea sensului unei secvenţe nucleotidiceÎn funcţie de modul în care survin:
    – Mutaţii spontane -determinate de erori neremediate survenite în replicarea virală.
    – Mutaţii induse-cauzate de agenţi mutageni fizici (temperatură, RADIATII), chimici (analogi ai bazelor azotate, etc)

    În funcţie de dimensiuni:
    – Mutaţii punctiforme -interesează o singură pereche de baze
    – Mutaţii multisitus -interesează mai multe secvenţe de baze.

    B. Complementarea
    Complementarea este procesul prin care două virusuri cu genom incomplet au capacitatea de a-şi completa reciproc produsele genice defective.

    C. Recombinarea
    Recombinarea este procesul prin care două virusuri au capacitatea de a face schimb de segmente genomice.”

    Apreciază

  4. […] Un medic legist german care face autopsia victimelor COVID-19: ”Oricât de crud ar suna, oricum ar… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.