SACCSIV – blog ortodox

Medici de frunte din Marea Britanie sfătuiesc insistent persoanele care s-au vaccinat contra gripei de iarnă să se protejeze de coronavirus prin autoizolare timp de 12 săptămâni

Posted in Marea Britanie, vaccin impotriva gripei de sezon, virus by saccsiv on martie 28, 2020

Mirror: Coronavirus: Top medic warns anyone who gets the flu jab should stay at home

CORONAVIRUS: Medici de frunte avertizează pe cei care s-au vaccinat contra gripei să stea acasă

Directorul medical adjunct pentru Anglia al Serviciului de Sănătate Publică din Marea Britanie sfătuiește insistent persoanele care s-au vaccinat contra gripei de iarnă să se protejeze de coronavirus prin autoizolare timp de 12 săptămâni

Medici de frunte din Marea Britanie avertizează că persoanele care și-au administrat vaccinul anual contra gripei se încadrează mai nou în categoria celor care prezintă „risc ridicat” și ar trebui să se autoizoleze.

Știrea vine pe fondul unei cereri din partea publicului către guvern de a aduce clarificări cu privire la cine intră în această categorie, având în vedere actualele probleme de sănătate.

Johnatan Van-Tam, director medical adjunct al NHS pentru Anglia (National Health Service – Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie) a declarat la o emisiune matinală de la BBC:

„Nu vreau să intru în prea multe detalii cu privire la fiecare grupă de risc dar ceea ce spunem noi este că persoanele cărora li se oferă vaccinarea contra gripei, cu excepția copiilor, sunt cele care se încadrează în această categorie de risc, persoane pentru care recomandarea insistentă este să se distanțeze social.”

Vaccinul anti-gripal este diponibil la NHS în fiecare iarnă și este administrat în mod regulat persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, persoanelor cu alte probleme medicale și gravidelor, pentru a preveni complicațiile cauzate de gripă, așa cum ar fi pneumonia.

Pacienții cu riscul cel mai ridicat sunt cei cu astm, bolnavii de cancer sau cei care au suferit un transplant.

Persoanele care s-au vaccinat contra gripei ar trebui să se autoizoleze. Foto: Getty Images

Premierul britanic Boris Johnson a adoptat măsuri sociale drastice săptămâna trecută, cerând oamenilor să lucreze de acasă și să-și limiteze contactele sociale, după ce țara a atins un nou vârf al cazurilor de îmbolnăviri.

Persoanelor aflate în stare mai gravă li s-a recomandat să stea în auto-izolare 12 săptămâni.

Ministerul de externe a recomandat sistarea călătoriilor către orice destinație pe fondul închiderii granițelor de către tot mai multe națiuni cu scopul de a controla răspândirea coronavirusului.

Boris Johnson le-a cerut oamenilor să lucreze de acasă și să-și limiteze contactele sociale (Foto: REUTERS)

Între timp, oamenii de știință cer autorităților să reducă tensiunea din saloanele de terapie intensivă prin introducerea unor măsuri sociale mai drastice.

Asta include afișarea pe clădiri a riscului la care se expun persoanele tinere.

Într-o scrisoare deschisă, aparținând Asociației Internaționale a Cercetătorilor Italieni și semnată de sute de oameni de știință de pe întreg globul, grupul avertizează că tinerii sunt de asemenea expuși riscului de a dezvolta forme severe ale bolii.

Persoanele cu forme severe de boală ar trebui să se autoizoleze pentru 12 săptămâni (Foto: Getty Images)

Coronavirusul „poate provoca probleme respiratorii severe chiar și persoanelor tinere (contrar părerii generale inițiale care estima un risc mai mic în aceste cazuri)”.

Grupul a criticat, de asemenea, autoritățile pentru lipsa contramăsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, cerând acțiuni mai ferme pentru cetățeni.

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on martie 28, 2020 at 10:25 pm

    Știu că se spunea la televizor, atunci când a început coronavirusul, să ne vaccinăm antigripal!
    Probabil ca să murim mai ușor și să scape statul de noi! NU VĂ VACCINAȚI! NICI PE ALȚII!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Treziți-vă !!! said, on martie 28, 2020 at 10:34 pm

    Ce se întâmplă acum în America o să se întâmple în curând și în alte țări. Treziți-vă !!!

    Apreciază

  3. Releu said, on martie 28, 2020 at 11:32 pm

    Foarte ciudat, rata mortalitatii din iarna aceasta in Europa (primele 12 saptamini din an) este cea mai mica din ultimile 5 ierni! Se pare ca noul virus CORONA nu prea isi face treaba, cum ne mint ei…
    https://www.euromomo.eu/outputs/zscore_pooled.html

    Apreciază

  4. Razvan said, on martie 29, 2020 at 1:22 am

    Nu sunt adeptul vaccinului antigripal, dar interpretarea a ceea ce a spus Johnatan Van-Tam este cam eronata. El s-a referit ca persoanele carora li se recomanda anual vaccinul antigripal (peste 65 ani) sunt cele care sunt susceptibile de a contracta si coronavirusul. Nu reiese ca datorita vaccinului antigripal au o susceptibilitate crescuta de a se imbolnavi cu Covid. M-as bucura sa pastram obiectivitatea acestor declaratii si sa nu le interpretam in mod voit intr-o anumita directie. Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. MC said, on martie 29, 2020 at 8:05 am

    Totusi articolul nu zice asta,ci faptul ca autoritatile afirma ca persoanele care de obicei primesc gratuit vaccin antigripal se regasesc in grupa persoanelor cu risc ridicat.

    Apreciază

  6. Cosmin said, on martie 29, 2020 at 9:20 am

    E un filmulet in care un jurnalist independent face o banala ancheta pe facebook referitor la o stire titrata de toata mass media mainstream, in care se anunta moartea unei casiere de la supermarket, in varsta de 48 de ani, cauza anuntata a mortii fiind coronavirusul.

    Jurnalistul il gaseste pe facebook pe nepotul acesteia, care declara faptul ca matusa sa a facut infarct si nu a murit din cauza coronaviruaului.

    Mai departe jurnalistul denunta razboiul oficialitatilor cu mediile alternative, blogeri, site-uri de informare alternativa, cand defapt, massmedia oficiala este sursa stirilor false.

    Chiar daca nu stiti italiana, este destul de usor de inteles.

    Apreciază

  7. Adi said, on martie 29, 2020 at 11:59 am

    Puncteaza bine cateva consecinte care intuiam ca vor urma: https://evz.ro/covid-19-bomba-care-distruge-civilizatia-pentru-ca-pe-ruinele-ei-sa-se-construiasca-raiul-comunist-pe-pamant.html

    Apreciază

  8. Blogul lui John said, on martie 29, 2020 at 12:03 pm

    Mesaj pentru KWI

    Apreciază

    • Moca said, on martie 29, 2020 at 3:00 pm

      Un mesaj pentru cel care profund dispretuieste natia română e o audiență cerută unui demon mut, ca să-l citez pe un parinte drag al nostru….

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.