SACCSIV – blog ortodox

Trebuie sa luam parte la Sfanta Liturghie?

Posted in SFANTA LITURGHIE by saccsiv on martie 28, 2020

Canonul 80 al Sinodului VI ecumenic:

Neparticiparea clerului la slujba trei duminici din trei saptamani atrage caterisirea.        

CANONUL 11 Sardica:

Căci vă aduceţi aminte că în vremea trecută Părinţii noştri au hotărât că, dacă vreun mirean (petrecând în cetate) în trei zile de duminică în trei săptămâni nu ar merge la serviciul divin, să se înlăture de la împărtăşire. 

Sf. Maxim Marturisitorul:

Tot crestinul trebuie sa se afle des in sfanta biserica si sa nu lipseasca niciodata de la Sfanta Liturghie savarsita in ea, pentru Sfintii ingeri care sunt de fata si scriu de fiecare data pe cei ce intra si se infatiseaza lui Dumnezeu si care fac rugaciuni pentru ei; de asemenea, pentru harul Sfantului Duh, care e in chip nevazut pururea prezent, dar in chip deosebit mai ales in timpul Sfintei Liturghii… Sa nu lipsim, asadar, de la sfanta biserica a lui Dumnezeu, care cuprinde atatea taine ale mantuirii noastre in sfanta randuiala a dumnezeiestilor simboluri ce se savarsesc (Mystagogia, cap. XXTV, trad. rom. cit., p. 347-352)

Cititi va rog si:

Istorie foarte folositoare: ce a vazut imparatul pagan Amfilog in timpul SFINTEI LITURGHII

 

Tagged with:

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dante said, on martie 28, 2020 at 9:11 pm

    A fost un moment al Bisericii de cadere, in care clerul precum strutul cu capul in nisip, tace si foarte rau face.
    A fost momentul adevarului si al examenului cind pastorii nostri, cei cu chipurile gravate pe clopotele constructiilor megalomanice, au tradat la fel ca odinioara Iuda Iscarioteanu de frica cezarului sau mai rau in cirdasie cu el.
    Noi ca neam in astfel de momente cruciale i-l avem ca drept exemplu pe Brincoveanu si nu mai avem nimic de adaugat la asta. Tot clerul Bisericii ar trebui sa se dezbrace de hainele arhieresti si sa se imbrace intr-un sac, ca odinioara evreii care pacatuiau si doreau sa se pocaiasca in fata Lui Dumnezeu….dar cine?
    Cit despre enoriasi ce sa mai vorbim, sint la fel ca clerul, toti o apa si-un pamint. Este vremea secerisului, iar revolta a citorva credinciosi este exact ca revolta spicelor de griu in fata cosasului, iar diavolul pe post de cosas vine sa-si ia holda simtind ca aceasta este coapta. El a incercat asta de la caderea lui Adam dar acum simte ca lanul este copt, iar revolta a unor spice ratacite nu-l mai deranjeaza. Citeam comentariile de pe retele de socializare in legatura cu marturisirea doctoritei de la spitalul Polizu si m-am ingrozit, din numarul ala imens nu am gasit unul care sa fie de acord cu acea doctorita, asa ca ce ar mai fi de spus!!??

    Apreciat de 2 persoane

    • Păduraru Nicu-Andrei said, on martie 29, 2020 at 5:11 am

      Este o minciuna ,active news fac pe crestinii luptatori si marturisitori, dupa cum stim mai sunt ca ei pe aici ( nu !? ) , din cauza ca a patra strofa nu este cea prezentata de ei ! Strofa in care se vorbeste de Sfanta Cruce, este ultima ( Bineinteles ca ar fi trebuit folosita, dar la ce sa te astepti de la Kalus Joiannis ( se mai poarta Sclavus Jidannis de asrmenea !) si echipa sa trista si plouata de talpi de pantof !!!) !
      Adica hai sa ne legam la cap cu toate ca nu ne doare !

      Doamne Ajuta !

      Apreciază

  2. George said, on martie 28, 2020 at 9:23 pm

    Emisiune italiană din 2015 despre cum evolua cercetarea pentru experimentul de virus, trebuia sa fie făcut bine de data asta ca să fie eficient….

    Apreciază

  3. Aurora said, on martie 28, 2020 at 9:46 pm

    Inainte de sinodul din Creta mergeam cu totii la Sfanta Liturghie in fiecare duminica. Acum insa mergem atunci cand putem, dat fiind faptul ca suntem ingraditi si parintii sunt la distante mari de noi. Iar de cand cu epidemia ramanem pe acasa ca sa nu avem necazuri cu autoritatile. Deci la ce se refera intrebarea ta ? Ca ar trebui sa mergem la slujbe la ecumenisti daca s-ar da drumul la biserici ?

    Apreciază

  4. ciprian p. said, on martie 28, 2020 at 9:50 pm

    Vasile dragă,
    ui ce zice proorocita lu antihrist, manca-o-ar ciuma !!!:

    https://www.infoactual.ro/carmen-harra-despre-noul-mesia-cand-va-implini-33-de-ani-el-va/

    Apreciază

  5. Ionut said, on martie 28, 2020 at 10:04 pm

    Nu e legat de articol, dar nu am gasit alta medoda sa te contactez.

    In legatura cu stirea asta: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/galerie-foto-mapn-spitalul-militar-rol-2-din-otopeni-a-fost-declarat-operational-1282937
    Din articol:
    „Facilitatea medicală va asigura asistenţă medicală specializată pentru pacienţii potenţial infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, cazurile uşoare şi medii.” si „Formaţiunea medicală de tratament ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni”

    Dar e un amplasament militar, deci nu e deloc batator la ochi sa existe instalatii de telecomunicatii in apropierea corturilor unde sunt tratati bolnavii cu forme usoare in perimetrul Spitalului de batrani.
    O poza cu instalatia de la locatie: https://inquamphotos.com/static17/preview2/inquam-photo-otopeni–covid19–ana-aslan–spital-militar-rol-2–20-mar-2020-134741.jpg

    O scurta cautare a companiei de pe antena din imagine duce la : https://www.ceragon.com/ceragon-products
    Companie israeliana…majoritatea solutiilor oferite utilizeaza microundele, care au nevoie de frecvente mari, in cazut solutiilor „Ceragon” 4-85 Ghz. 5G comercial merge pana la 60 Ghz.

    Luand in considerare modul odios in care s-a bagat pe gat 5G-ul (mai ales la vestici – in SUA e prapad, Wuhan si-a dat drumul la infrastructura 5G prin toamna anului trecut), fara studii privind siguranta, chiar ignorand multe apeluri si petitii unele venind din randul oamenilor de stiinta/doctori/ingineri. (in SUA chiar au profitat de izolarea cetatenlor in case si inchiderea scolilor sa instaleze pe fuga-repede 5G in scoli, acum fiind momentul oportun cand nu e nici un ochi sceptic pe ei), am o presimtire ca la spitalul asta in aer liber, unde nu sunt pereti si alte obstacole care sa absoarba undele electromagnetice de frecvente inalte..cazurile usoare spre medii s-a putea sa devina in un mod complet neasteptat cazuri grave, si o sa apara ilustrele simptome ale covidului – probleme de respiratie, „pneumonie” fara pleurezie (lichid+/- puroi in plamani – cauza principala a problemelor de respiratie la suferinzii de pneumonie)
    Pe langa asta mai e si poza Plavanului nazist langa izoletele din tabara de concentrare din apropierea Spitalului de votanti PSD ce ingreuneaza economia…pardon Spitalul de Gerontologie şi Geriatrie…mi-au provocat un gol in stomac

    Apreciat de 1 persoană

    • Daniel Mocanu said, on martie 28, 2020 at 11:06 pm

      Foarte foarte bun commentariul tau. Si eu suspectez Ceva legat de 5g si poate un fake alien invasion. Doamne ajuta!

      Apreciază

  6. guti flo said, on martie 29, 2020 at 10:52 am

    Cat de precis vorbeste…

    O recomandare pt Universul Credintei : lasati vioara , flautul sau contrabasul deoparte cand cineva vorbeste pur ortodox.

    Apreciază

  7. […] Trebuie sa luam parte la Sfanta Liturghie? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.