SACCSIV – blog ortodox

DRAMATIC. Mai multi copii și bătrâni din comunele Ciuperceni și Poiana se luptă cu sărăcia în casele lor

Posted in carantina, Romania, saracie, virus by Vali on martie 25, 2020

Sursa: https://liberinteleorman.ro/dramatic-mai-multi-copii-si-batrani-din-comunele-ciuperceni-si-poiana-mor-de-foame-in-izolare/

În zona rurală a Teleormanului, izolarea ridică probleme cât se poate de serioase. Pentru că oamenii erau foarte săraci și înainte de a fi obligați să rămână în case, pentru a nu se îmbolnăvi și pentru a nu transmite virusul mai departe. Unii munceau cu ziua, alții reușeau să trăiască fiind ajutați din puținul vecinilor, iar alții, pur și simplu, o duceau de pe o zi pe alta în mod miraculos. O parte dintre ei sunt foarte bătrâni sau au diferite grade de handicap. Perioada dificilă prin care trecem pune în mare cumpănă mai multe persoane vârstnice, dar și familii cu mulți copii din localitățile teleormănene Ciuperceni și Poiana, care, pe fondul interdicției de a părăsi domiciliul, mor efectiv de foame în propriile locuințe. Unii dintre copii sunt premianți la școală și erau sprijiniți de părinții lor care munceau cu ziua. Acum nu mai au nici asta…

Cazurile în cauză au fost identificate de Asociația “Un pas spre Educație“, fondată de Violeta Zaharia și acum, tot ea face un apel disperat către persoanele fizice, juridice sau ONG-uri pentru a oferi un sprijin cât de mic: o pungă de orez, de făină, de zahăr, ulei…

 

Situația e groaznică. Mulți dintre ei erau zilieri și acum, cu situația asta nici asta nu mai au, săracii. Trebuie ajutați urgent și nu e o glumă. Noi, cei de la asociație, suntem dispuși să mergem și să le cumpărăm cele necesare și să le ducem acolo personal, dar nu putem să privim impasibili. E groaznic!“, ne-a mărturisit Violeta Zaharia.

 

 

Vorbim, așadar, despre un număr de 60 de persoane, preponderent copii și bătrâni, care au acum, urgent, nevoie de ajutor. De principiu, le lipsește mâncarea, așa că oricine dorește să-i ajute, cu o sumă cât de mică (echivalentul unei sticle de ulei, unei pungi de orez sau zahăr) poate dona în contul Asociației: RO75BTRLRONCRT0485706601

 

Voluntarii vor respecta toate măsurile de siguranță pentru cumpărarea și distribuirea alimentelor, iar cei care doresc să discute direct cu președintele Asociației Un Pas Spre Educație, o pot contacta pe Violeta Zaharia la numărul de telefon: 0769653045.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Alexandru TM said, on martie 25, 2020 at 10:10 pm

  Pentru asa ceva , ne va judeca Dumnezeu si ne va sterge de pe fata pamantului in masa.

  Pentru ca stramtoram pe cei asupra carora ochii Domnului sunt pururea: Batrani, vaduve, orfani si scapatati.

  Ca ei sunt multi insa nu stim noi, oare cum se aud strigatele lor spre cer cand tara toata prin conducatori ii chinuie si ii condamna la moarte ne mai lasand oamenii macar sa mearga sa-i ajute!

  MARE PACAT strigator la cer. CRIMINALI si birocrati si protocolari vor manca hartia cu procedure in situatii de urgenta doar ca sa scape cu viata urgiei.

  Drept esti Doamne intru cuvintele tale si biruitor cand vei judeca Tu

  Nu vom simti mangaiere in primejdia care va veni in curand .Din cauza acestor grozavii, nu vom simti mangaiere, si mai rau ,vom simti ca asa meritam.

  DOAMNE MILUIESTE SI MANTUIESTE

  Apreciază

 2. bedo4756 said, on martie 26, 2020 at 2:38 am

  Din păcate , nu sunt singura zonă din țară, cu astfel de probleme! Ceea ce cred este faptul că în România de astăzi , vom avea mult mai multe victime după această izolare, din cauza dezastrului economico-social, decât din cauza covid-19 !

  Apreciază

 3. acelas said, on martie 26, 2020 at 8:24 am

  https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/toata-populatia-bucurestiului-va-fi-testata-pentru-coronavirus-1281314

  bun, as putea sa fiu testat azi, dar maine sau poimaine de la un hyper market spre ex. as putea sa iau virusul si sa-l dezvolt cu simptome peste alte cateva zile. Si asa ar putea sa pateasca multi, f multi dupa ce in prealabil au fost testati. Ce utilitate are deci testara asta facuta la un moment dat?

  si de unde atatia bani, miliarde nu gluma, pt milioane de oameni? Cui folosesc aceste teste?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: