SACCSIV – blog ortodox

India în carantină totală, 90% din populație fără serviciu: “O să murim de foame, înainte să murim de coronavirus” Citeşte întreaga ştire: India în carantină totală, 90% din populație fără serviciu: “O să murim de foame, înainte să murim de coronavirus”

Posted in carantina, India, virus by Vali on martie 25, 2020

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/india-carantina-foamete-2926495

India a intrat în carantină totală pentru trei săptămâni, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru 90% din cei peste 1,3 miliarde de locuitori asta înseamnă pierderea joburilor. Joburi plătite prost, dar care le asigurau hrana zilnică pentru întreaga familie.

Imediat după anunțul prin care premierul a instituit carantina totală, autoritățile din mai multe state – Uttar Pradesh, Kerala și capitala indiană Delhi – au declarat că vor vira bani în conturile cetățenilor din India, ca ajutor pe perioada carantinei, scrie BBC.

Însă acest lucru nu e posibil. Conform Organizației Internaționale a Muncii, cel puțin 90% dintre indieni lucrează la negru ca paznici, gardieni, menajere, vânzători ambulanți, conducători de ricșe ori gunoieri.

Sunt plătiți cu sume derizorii, nu beneficiază de niciun fel de asigurări și nu au conturi și carduri bancare. Prin urmare, autoritățile nu au cum să le vireze bani.

“Am auzit că vor să ne dea bani, dar nu-mi dau seama cum. Eu n-am mai câștigat nicio rupie de câteva zile și trebuie să-mi hrănesc familia”, spune Kishan Lal, care plimbă oameni cu ricșa în nordul orașului Allahabad.

Prietenul lui Kishan, Ali Hasan, muncește într-o curățătorie. El deja nu mai are niciun ban.

 

Ali Hasan

„Curățătoria s-a închis acum două zile, iar eu n-am fost plătit. Nu știu când se va redeschide. Sunt foarte speriat. Am familie, cu ce o s-o hrănesc?

Ramesh Kumar lucrează în construcții. Face naveta zilnic pentru a munci, acasă nu și-a găsit de lucru.

 

Ramesh Kumar

„Câștig 600 de rupii (7 euro) pe zi și am acasă cinci guri de hrănit. Acum nu mă mai angajează nimeni. În câteva zile n-o să mai avem nimic de mâncare. Știu de coronavirus, dar nu pot să stau acasă și să nu fac nimic. O să murim de foame, înainte să murim de coronavirus.

În Uttar Pradesh, autoritățile au realizat problemele logistice imediat după ce au anunțat că vor să vireze bani în conturile muncitorilor. Acum se gândesc să le dea pur și simplu cash sau să le ducă acasă orez și grâu, ca să aibă ce mânca.

 

India a raportat până acum 562 de îmbolnăviri de Covid-19 și 10 decese.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Un om said, on martie 25, 2020 at 3:05 pm

  Dacă ne mai lăsăm mult spălați pe creier, există riscul să murim de prostie!

  Apreciază

 2. luigilucretiu said, on martie 25, 2020 at 3:08 pm

  Obţinerea certificatului de situaţie de urgenţă (CSU). Eligibilitate. Condiţii. Procedură.
  În cursul zilei de astăzi Guvernul a emis Hotărârea privind acordarea certificatelor de situaţie de urgenţă de către Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
  http://www.chirita-law.com/obtinerea-certificatului-de-situatie-de-urgenta-csu-eligibilitate-conditii-procedura/?fbclid=IwAR2QUOnImFs8RVoGdx8DuBHvG6ND__M7fd26-TZbxN5iCbqqbhxOfvylyZI

  Apreciază

 3. Rafael said, on martie 25, 2020 at 3:39 pm

  Fratilor , ce spuneti de acest tratament in contextul epidemiei cu COVID-19 ? Pana acum n-am auzit sa-l testeze nimeni in lume

  „Ozonul este o substanţă ce provine din unirea a trei atomi de oxigen şi este un gaz incolor, cu un miros specific. În natură se găseşte la altitudini mari şi formează o „pătură” care ne protejează de radiaţiile ultraviolete periculoase, cancerigene ale soarelui; ozonul se formează în natură din oxigenul atmosferic, în urma descărcărilor electrice din atmosferă. Ce efecte terapeutice are? „Ozonul distruge microbii (bacteriile), ciupercile patogene şi viru-surile, de aceea este folosit şi la dezinfectarea unor obiecte, produse, etc; este foarte eficient în dezinfectarea plăgilor, rănilor infectate şi favorizează şi vindecarea lor, stimulează circulaţia sângelui şi oxigenarea ţesuturilor, stimulează sistemul imunitar, crescând rezistenţa la infecţii şi distruge radicalii liberi de oxigen – substanţe care îmbătrânesc şi îmbolnăvesc organismul”

  Continuarea articolului aici

  https://www.sursadesanatate.ro/ce-afectiuni-poti-trata-prin-terapia-cu-ozon

  Doamne ajuta !

  Apreciază

 4. Remus Satală said, on martie 25, 2020 at 3:58 pm

  De ce aceştia sunt echipaţi în ţinută de luptă?
  Mai jos puteți afla niște „explicații”:
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/10-000-de-militari-au-iesit-pe-strazi-de-ce-acestia-sunt-echipati-in-tinuta-de-lupta-1281031

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: