SACCSIV – blog ortodox

In unele biserici din Gorj, politia si mascatii INTRERUP SLUJBELE (!!!) pentru a numara enoriasii si a examina icoanele sa nu fie date doar cu spirt, apoi alunga credinciosii ce stau la rand pentru miruit

Posted in Biserica Ortodoxa Romana, ICOANE, MIR, politie, SFANTA LITURGHIE, virus by saccsiv on martie 16, 2020

Stiri pe surse: SCENE SCANDALOASE în biserici: Poliția a luat mascații și s-a dus peste preoți, în timpul slujbelor

După ce mai mulți politicieni au cerut închiderea bisericilor, iar Guvernul Ludovic Orban a decis că slujbele nu pot fi ținute cu mai mult de 50 de credincioși în interior, poliția a descins, duminică, în timpul Sfintei Liturghii, să vadă dacă preoții respectă ordinul guvernamental.

Însă, ceea ce s-a întâmplat în unele biserici din Gorj depășește orice imaginație. STIRIPESURSE.RO a discutat cu câțiva preoți care au relatat scene desprinse parcă din perioada primară a creștinismului.

”Au intrat doi polițiști și un mascat, peste noi, în timpul Sfintei Liturghii”, își începe povestea unul dintre slujitorii altarelor, sub protecția anonimatului. ”Au început să numere oamenii care erau în biserică. Eram doar vreo 15. Credioncioșii s-au și speriat, când i-au văzut. Pe mine m-au întrerupt din timpul slujbei, lucru de neimaginat și de nepermis. Un abuz de prigonitori.”, a continuat același preot, din municipiul Târgu-Jiu.

Un altul ne-a spus că și peste el au intrat ”mascații” și polițiștii în biserică. ”Nu mi-a venit să cred când am văzut. Chiar în timpul slujbei? Nu puteau fi mai discreți?. Eram vreo 35 de oameni, cu tot cu preoți și cântăreți.”, s-a plâns parohul.

Însă, ceea ce a urmat este de-a dreptul scandalos și revoltător. Polițiștii, cu de la sine putere, au întrebat cu ce sunt dezinfectate icoanele. ”Cu spirt, cu ce să le dezinfectăm? Ne-au spus că spirtul nu este bun, deși el este pe lista oficială a Ministerului Sănătății ca dezinfectant.”, a declarat, revoltat, unul dintre preoți. După ”lecțiile” de epidemiologi ale polițiștilor, deveniți, peste noapte, specialiști în virusologie, comițând un mare abuz, au urmat un episod extrem de grav.

Când au venit, slujba era pe final. Trebuia să miruim credincioșii din biserică. Însă, poliția nu ne-a lăsat, că să nu se răspândească virusul. Asta, deși la noi, în Gorj, nu mai este niciun caz. Ei nu au niciun drept să se implice în ceea ce facem noi. Este o durere foarte mare, în ce situație ne-au pus.”, a spus, aproape în lacrimi, un alt părinte.

Poliția nu are nicio bază legală să oprească miruirea credincioșilor, iar Guvernul României nu a emis nicio lege în acest sens. Ceea ce s-a petrecut, duminică, în timpul săvârșirii Sfintei Liturghii, în anumite biserici din Târgu-Jiu, reprezintă un grav abuz al statului împotriva bisericii, precum și o presiune suplimentară pusă pe preoți.

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on martie 16, 2020 at 12:27 pm

    E clar! Coronavirusul folosit ca pretext pentru prigoană!

    Apreciază

  2. Prahovean said, on martie 16, 2020 at 12:32 pm

    Am postat pe alt blog acest comentariu deja: „Ieri am fost la Sfânta Liturghie la parohia Sfânta Treime Tei din București. La intrare, biserica aproape goală, voluntari cu măști și mânuși anunțau credincioșii că nu pot sta decât câteva minute, căci nu pot fi mai mulți de 50, fiecare poate intra cu rândul. Cineva spray-a mâinile cu spirt. Cineva ștergea regulat icoanele de lângă altar cu spirt. Un voluntar mi-a spus că nu crede în minciuna aceea, că ar arunca masca și mânușile, dar e obligat. Părintele paroh mi-a părut un om bun, dar un preot co-slujitor este rudă de sânge a patriarhului. Câțiva oameni au forțat și au rămas. Mie mi-a spus ruda patriarhului că avem dezlegare arhierească să plecăm, iar cine se împărtășește se poate împărtăși pe loc și să plece. O imagine apocaliptică. De frică ascultăm de dușmanii Orthodoxiei și alungăm și pe frații noștii de la întâlnirea cu Hristos în Sfânta Liturghie. Un alt părinte a spus că nu știe dacă nu vor fi lăsați să slujească Sfânta Liturghie chiar sub forma aceasta restrânsă de săptămâna viitoare. Suntem cernuți, repede și clar. Săptămâna viitoare vor vota vaccinarea obligatorie. Parcă România este dusă la abator.”

    Apreciază

  3. Scoala 82 said, on martie 16, 2020 at 1:14 pm

    Noi am fost la o biserica din Bucuresti, am rămas f mirați când ne au dat numere de ordine, niște biletele de hârtie pe care erau scrise niște numere. Ne au spus de la pangar ca se așteaptă la controale și dacă sunt mai mulți de 50 oameni in biserica, nu au voie. Ma uitam și mi se părea ireal, sa limitezi oamenii sa vina la biserica. Nu am trăit niciodată o asemenea situație….Înseamnă ca biserica romana, cu toate greselile ei, înseamnă ceva.

    Apreciază

  4. bedo4756 said, on martie 16, 2020 at 1:47 pm

    De ce vă mirați ⁉ Dl.comisar Berbecaru va avertizat de acum trei săptămâni că trebuie oprite activitățile în biserici. Așa că oamenii își văd de treabă. Adică , nu înțelegeți ❓ Păi vă facem noi să înțelegeți‼

    Apreciază

  5. Alex said, on martie 16, 2020 at 2:17 pm

    Intre timp, in Korea de Nord, tovarashu’ Kim Jong Un si-a dat seama de tzeapa pe care chinezii le-au tras-o amenenorocitilor, si profita de ISTERIA CORONAVIRUS in scopuri personale:

    “Like a virus easily infiltrates human body with weak immunity, abuse of power, bureaucratism, and corruption naturally gets to reside in the [thoughts of] officials that are negligent with ideological training,” the article said.

    P.S: Inteligent grasu’!

    https://www.nknews.org/2020/03/north-korean-state-media-continues-to-warn-officials-against-toxic-corruption/?fbclid=IwAR3Ny0KVzf6c6P0R24oj_0Q5F5wacWCxrIKJSGuWeANLNDBVsO9GHcySJJQ

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ioana said, on martie 16, 2020 at 2:27 pm

    Iata ca a venit timpul prigoanei.
    Doamne miluieste!

    Apreciază

  7. Costel said, on martie 16, 2020 at 2:40 pm

    Ce spunea Andreea Esca in 2019/ Martie 13 despre pandemie

    Apreciază

  8. Costel said, on martie 16, 2020 at 2:42 pm

    Apreciază

  9. RomeoB said, on martie 16, 2020 at 2:46 pm

    off topi: Incepe sa se implineasca prfetiile parintelui Arsenie Boca ?

    O profeţie a lui Arsenie Boca este legată de faptul că România se va confrunta cu o puternică emigraţie.

    „Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”.

    Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat, luni, într-un discurs ținut în fața Parlamentului de la Budapesta, că a luat decizia închiderii granițelor pentru toți cetățenii străini. Măsurile vin ca o încercare de a evita o răspândire a noului coronavirus, scrie index.hu.

    „Trebuie luate noi decizii deoarece, până când vom avea un vaccin, acestea sunt singura noastră șansă de a reduce răspândirea virusului”, a spus Orban.

    https://www.stiripesurse.ro/ungaria-inchide-toate-granitele-din-cauza-coronavirusului-viktor-orban-pana-cand-vom-avea-un-vacc_1441138.html

    Apreciază

  10. john said, on martie 16, 2020 at 3:54 pm

    Imaginea, devenită virală, lui Barack Obama, în timp ce era imbracat precum Satana .
    https://neonnettle.com/features/1394-leaked-image-of-barack-obama-dressed-as-satan-goes-viral-

    Apreciază

  11. VioletaB said, on martie 16, 2020 at 4:03 pm

    Rușinos! Astia abia asteapta un pretext pt a permite abuzuri!
    ce inima sa ai ca sa dai navala in biserica sa opresti Sf Liturghie… pt o inchipuire de virus ! astia nu au fost botezati ortodox de mici??

    intre timp, ereticii dau dovada de mai mult respect: https://evz.ro/duminica-15-martie-zi-nationala-de-rugaciune-in-statele-unite.html

    Apreciază

  12. vlad tepes said, on martie 16, 2020 at 4:45 pm

    Ce s-a intamplat in Gorj, se va intampla imediat in toata tara, pt ca slugii si Iudele de la Putere au primit dinafara, ordine precise in acest sens! Caci doar nu credeti, ca Papusarii Straini ce controleaza Colonia, vor privi cu nepasare faptul ca in Romania inca se oficiaza Sfanta Liturghie si Sfintele Taine, adica exact ce-i arde cel mai tare(chiar si la propriu) , pe ei si pe dracii din spatele lor!

    Apreciază

  13. cata said, on martie 16, 2020 at 5:39 pm

    Când era momentul întreruperii pomenirii, acum peste 3 ani, mulţi preoţi au zis că nu e momentul şi că trebuie să facem ascultare. Era atât de uşor de făcut atunci pasul ! Poate le-ar fi dat de gândit păpuşarilor că opoziţia e încă puternică şi că nu e momentul să treacă la următoarea fază. Dar au cedat cu laşitate şi iată că am ajuns într-o nouă etapă a prigoanei. No, acum o fi momentul să se opună? Acum vor fi în stare să se răzvrătească cu toţii şi să-L apere pe Hristos ? Nu am speranţe… E trist, e foarte trist.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.