SACCSIV – blog ortodox

Patriarhul Bartolomeu a participat la Forumul Economic Mondial de la Davos

Posted in DAVOS, Patriarhul BARTOLOMEU by saccsiv on ianuarie 26, 2020

Foto: orthodoxianewsagency.gr

ORTHODOX CHRISTIANITY: PATRIARCH BARTHOLOMEW ATTENDS ELITE DAVOS WORLD ECONOMIC FORUM

Patriarhul Bartolomeu participă la Forumul Economic Mondial al elitelor de la Davos

Davos, Elveția, 24 ianuarie 2020

Patriarhul Bartolomeu din Constantinopol a fost printre numeroșii participanți, și dintre cei care au luat cuvântul la Forumul Economic Mondial din acest an la Davos, Elveția.

Evenimentul anual îi reunește pe jucătorii cheie ai lumii din domeniile afacerilor, politicii, mediului academic și carității, precum și celebrități, pentru a găsi soluții la problemele majore ale lumii, și pentru a elabora oferte de afaceri de pe margine. Forumul din acest an a avut loc din 21 ianuarie până astăzi, 24 ianuarie.

Conform unui raport recent al BBC, forumul atrage, de obicei, aproximativ 3 000 de oameni, care plătesc peste 625 000 de dolari, deși este gratuit pentru cei care sunt invitați.

„Printre oaspeții obișnuiți se numără finanțatorul miliardar George Soros, fostul premier al Marii Britanii Tony Blair, șeful Facebook Mark Zuckerberg și cântărețul U2 Bono”, transmite BBC.

Printre cei mai vizibili participanți din acest an s-au numărat președinții Donald Trump și Vladimir Zelensky, Angela Merkel, Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite, Jennifer Morgan, directorul executiv al Greenpeace International, activista de mediu Greta Thunberg și Patriarhul Bartolomeu, printre mulți alții.

Patriarhul a luat cuvântul de mai multe ori, inclusiv la discuția „Politica climatică este locală”. Un videoclip al sesiunii poate fi vizualizat pe site-ul Forumului.

„Criza cu care ne confruntăm are mai puțin în vedere natura sau mediul înconjurător, ci are în vedere mai mult modul în care percepem și tratăm lumea. Abuzăm pământul într-o manieră iresponsabilă și lipsită de credință, tocmai pentru că îl privim în acest fel. Dacă nu ne schimbăm radical modul în care percepem lumea, dacă nu ne transformăm în mod voluntar felul nostru de consum, atunci vom continua să ne ocupăm de simptome mai degrabă decât de cauzele lor”, a spus el.

El a cerut, de asemenea, liderilor mondiali să nu pună interesele țărilor lor deasupra celor ale oamenilor adevărați.

Într-o discuție ulterioară despre rolul religiei în crearea unei lumi unite și stabile, el a subliniat că „Credința poate reuși în misiunea sa indeplinindu-si rolul de unire și durabilitate prin dialog și prin mărturie în lume”.
De asemenea, el a participat împreună cu alți lideri religioși la o conferință de presă comună, cu privire la rolul liderilor religioși în protejarea comunităților, și a transmis un mesaj special despre „Cum să salvezi planeta”.

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aminem said, on ianuarie 26, 2020 at 6:12 pm

    de 50 de azi asistam la o inmultire accelerata a mesajelor despre salvarea pamantului. Inseamna ca urmeaza distrugerea pamantului….dar nu asta e important, ci daca

    Hristos ar merge la forumul mondial al lui mamona ?

    Apreciat de 1 persoană

  2. Duhul Căpitanului said, on ianuarie 26, 2020 at 8:25 pm

    E clar că s-au adunat toate „capetele”…

    Apreciază

  3. vlad tepes said, on ianuarie 27, 2020 at 12:34 am

    Daca as fi acolo, i-as spune: „Preasfintia” voastra fiti atent, caci vi se vede coada iesind de sub sutana!

    Apreciat de 1 persoană

  4. […] Patriarhul Bartolomeu a participat la Forumul Economic Mondial de la Davos din ianuarie 2020. Forumul Economic Mondial de la Davos fiind fondat de Klaus Schwab, cel cu Marea Resetare: […]

    Apreciază

  5. […] Patriarhul Bartolomeu a participat la Forumul Economic Mondial de la Davos din ianuarie 2020 […]

    Apreciază

  6. […] Patriarhul Bartolomeu a participat la Forumul Economic Mondial de la Davos din ianuarie 2020 […]

    Apreciază

  7. […] Patriarhul Bartolomeu a participat la Forumul Economic Mondial de la Davos […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.