SACCSIV – blog ortodox

Cuvant catre cititorii blogului

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 18, 2019

Intr-un e-mail de acum cateva zile, un frate imi propunea:

“un design nou, mai de publicatie sa zic asa, eu am mai multe modele. 

E greu accesibila informatia pentru ca sunt putine titluri / pagina si tot trebuie sa dai back, back, back… nu e facil.”

Voi ce parere aveti?

Dar referitor la continutul blogului? Ce schimbari propuneti? Pe ce teme sa apas mai tare acceleratia?

Despre comentarii?

Vreo sugestie cu totul noua?

Multumesc mult.

Doamne ajuta!

 

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ayeaye20 said, on decembrie 18, 2019 at 1:45 pm

    designul nou incarca greu paginile pe calculatoarele vechi si paca aia cu beack nu mai posibila pe mai multe situri

    Apreciat de 1 persoană

  2. Antisthius said, on decembrie 18, 2019 at 1:55 pm

    Design-ul e normal aşa cum este, căci e uşor de răsfoit blog-ul. Iar dacă ceva îmi scapă, dau la căutare, care funcţionează foarte bine. Deci, după mine, ar fi bine să rămîi la formatul actual.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Olga said, on decembrie 18, 2019 at 2:32 pm

    Lumea e deja cumva deprinsă să caute informațiile în formatul în care este acum, orice schimbare ar face mai dificilă căutarea și mai apoi pe mulți i-ar face să renunțe la căutări.Pentru cei mai noi, e o modalitate nouă de a se adapta căutărilor un pic mai altfel decît peste tot.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Legionar.Carpatic said, on decembrie 18, 2019 at 2:34 pm

    Format actual

    Apreciat de 1 persoană

  5. Sită Deasă said, on decembrie 18, 2019 at 3:21 pm

    E bun așa rău cum este.
    Preabinele este dușmanul binelui.
    Doamne ajută!

    Apreciat de 2 persoane

  6. LN said, on decembrie 18, 2019 at 3:27 pm

    Părerea mea este să păstrezi acest design simplu, net superior față de cel de pe Ortodox Info.

    Apreciat de 2 persoane

  7. Scoala 82 said, on decembrie 18, 2019 at 3:41 pm

    Eu sunt mulțumită de site, dpdv tehnic și funcțional, pot sa l vizualizez și pe telefon și pe laptop. M am obișnuit cu formatul acesta, este ok pt mine. Dpdv al continutului, sacssiv face o selecție f buna, iar in ultimul timp sunt chiar mai multe articole, era o perioada când posts rar… Eu le am găsit f folositoare, la fel ca și multe din comentarii, din care chiar am avut ce învață.
    Eu sunt interesată de toate subiectele, dar m at interesa in continuare și informatii utile pt familiile cu copii, mici, medii și mari 😃. Multumesc

    Apreciat de 3 persoane

    • mircea.v said, on decembrie 18, 2019 at 4:43 pm

      Parintele Justin:

      „Eu am mai spus-o si o repet: singura solutie este intoarcerea la traditie si iesirea din societatea asta moderna, putin cate putin, asa usor. Sa revenim la vechile obiceiuri ale stramosilor nostri, la cultivarea unui petic de pamant, pentru ca si firea insasi ne va veni in ajutor. Sigur ca vor incerca sa ne atace si aici prin metode diferite pentru a stanjeni toata aceasta lucrare de intoarcere acasa, intoarcere la traditii, la acest izvor de viata, dar o buna bucata de vreme se va mai putea merge inca, pana vor instaura ei o dictatura absoluta. Cand Satana va veni cu aceasta pecete a lui, 666, prin care va putea prinde putere asupra libertatii umane”

      „De aceea, mamelor, educati-va crestineste copiii si nu ii lasati necontrolati! Nu ii lasati sa isi faca mendrele lor, nu ii lasati prada educatiei acestei societati, pentru ca le-ati asigurat si moartea sufleteasca, dar iata ca si pe cea trupeasca. Mai degraba iesiti din mijlocul acestei societati si va crestei copiii in dragoste si simplitate. Saracia si greutatile va vor intari mai mult si mintea, si sufletul, si trupul.”

      Apreciat de 2 persoane

  8. mircea.v said, on decembrie 18, 2019 at 4:17 pm

    Schimbarile nu sant bune. E bine asa cum e.

    Au aparut deja in Romania la vanzare frigidere smart, masini de spalat smart… si omul le vede pe smartphone si maaama, ce misto. Poate niste articole pe internetul obiectelor, care reprezinta alte segmente din intimitatea omului pe care omul le cedeaza sistemului. La fel, ce ca lumea e Netflix… Da, da inainte stiai tu la ce film te uiti, la ce ora…, acum stie si sitemul. Alta bucata de intimitate cedata. Si tot asa pana n-o mai ramanea nimic.

    Oricum, temele sant abordate toate, nu asta e pr. Pr e ca omul sa se schimbe, pr e lupta lui cu el. Da pentru ca lucrul asta nu ii convine, vine si zice ca trebuie schimbat blogul saccsiv, de ex.

    Apreciat de 3 persoane

  9. sorinel said, on decembrie 18, 2019 at 4:18 pm

    O noua interfata ar fi binevenita, eventual in fiecare zi cate un margaritar a unui sfant din filocalii, ,,parerea mea pentru ca si eu am facut site-uri, pastreza interfata actuala,,,eventual fondul din spate un backround gen pergament ca sa fie mai usor de citit,,,albul asta iti cam arde retina si mai multe citate din pateric, filocalii, asa poti sa trezesti interesul spre citit al celor mai tineri si poate si o briza de curatie ,,,,prea esti axat pe lucrurile urate,,,,e de ajuns televiziunea, in general mass media care otraveste mintile cu aceasta tendinta de a prezenta uratul,,,,
    Daca v-am suparat iertati-ma

    Apreciat de 1 persoană

    • morosanu said, on decembrie 18, 2019 at 6:32 pm

      De acord cu tine Sorine, sant si oameni care ajuta, foarte multi, cred ca ei ar trebui aratati, poate asa ne molipsim si noi a face binele. Craciun fericit

      Apreciază

    • Cosmin said, on decembrie 19, 2019 at 8:50 pm

      Frate Vasile, citind ce a scris sorinel, imi dau si eu cu parerea, nu de alta dar a folosit o expresie ce o folosesc si eu: „albul pe ecran imi arde retina”.

      Cei cu ochi caprui sau negrii vor fi deranjati de alb, nu si cei cu ochi deschisi la culoare, pentru care albul nu e deranjant, dimpotriva, le place stralucirea cat mai intensa a imaginilor.

      Formatul in principiu e ok. Nu trebuie incarcat cu chestii care ingreuneaza rularea si absorb resurse.

      Culoarea de fundal… ceva placut ochiului, ceva ergonomic usor de suportat pentru ochi.

      Intradevar, eu lucrez foarte mult pe calculator, de aceea mi-am setat cromatica pe nuante de gri mediu spre inchis, apropiat de negru, dar nu negru.

      E o parere doar.

      Doamne ajuta.

      Apreciază

  10. Stefan said, on decembrie 18, 2019 at 5:30 pm

    Cred ca arata foarte bine asa cum este. E bine si cu noul dar e mai riscant. Despre subiecte, cred ca ar fi bine sa avem subiecte despre mutatul la tara, diverse solutii pentru economisire (curent, gaz, combustibil, gatit, etc), cresterea plantelor . Lumea vorbeste tot timpul despre mutatul la tara dar nu prea sunt povestiri reale despre asta. Stiu ca s-a mai discutat dar nu strica o reimprospatare.

    Apreciază

  11. Adrian said, on decembrie 18, 2019 at 5:36 pm

    Există posibilitatea de a filtra si afișa comentariile făcute de catre o persoana (nume) ?

    Apreciază

  12. cititor vechi said, on decembrie 18, 2019 at 6:13 pm

    Fix asa cum e acum.

    Apreciază

  13. Vali said, on decembrie 18, 2019 at 6:25 pm

    Mie-mi place asa cum este: simplu si usor lizibil. E odihnitor intr-un fel.
    Asta ne ajuta sa ne concertam pe ce este important: pe continut, nu pe forma.
    In ziua de azi toate site-urile sunt prea incarcate, te obliga sa vezi mai multe stiri in aceelasi timp si pana la urma nu citesti nici una, sau cel mult una…

    Apreciază

  14. Vasîlas said, on decembrie 18, 2019 at 6:52 pm

    E destul de bun acest blog ne mai trezim din amorțeală,daca or sa fie cevai schimbari sunt bine venite. La comentat nu prea ma pricep succese si Doamne ajuta!

    Apreciază

  15. Cristian said, on decembrie 18, 2019 at 6:56 pm

    Doamne ajuta, frate Vasile! Cu privire la interfață nu mă pot pronunța întrucât nu sunt de specialitate ( despre cum îl încarcă sau nu o eventuală interfață, după cât de repede ar porni aceasta etc), dar parcă câteodată mai simțim (nevoia) să schimbăm mobilierul de prin casă sau să îl înlocuim cu unul nou pentru a ieși din monotonie…e de văzut, dacă fratele respectiv are vreo interfață simplă și de efect, de ce nu?…cât privește temele de abordat, ele trebuie – cred eu – să rămână în zona flexibilului, raportate atât la evenimentele curente (teologice, politice, militare și oricare alt plan ne indică apropierea de ecumenism, Criză, WW III, chiar epoca antihristică ș.a.) cât și zone cu caracter general -informativ, precum Comunități și Supraviețuire ( au cam căzut subiectele astea în ultimul timp), eventual poate o zonă de discuții în privat ( o consider destul de necesară- altfel nu avem cum să ne cernem sau să empatizăm, totul rămânând doar în spațiul virtual, care apropos, dacă pică de unde ne mai informăm și cu ce ne mai ‘trezim’ și cum ducem la capăt ascultarea lăsată de Sfântul Iustin Pârvu către românii creștin-ortodocși?) Trebuie găsită o nișă pentru cazul în care pică Netu’…. Comentariile sunt în general OK…unele au fost briliante (ține probabil și de starea de spirit a autorului lor), altele sumare și poate mai iera loc de vreun rând-două, întrucât o crerea ‘fierbințeala’ subiectului….Cu privire la propuneri, DA, am una…anul trecut, datorită ție, eu și soția mea am donat cei 2% către Ortodox Info ( o sumă nici prea mare dar nici mică) așa că și în 2020 dorim s-o facem, dar numai pentru SACCSIV -blog ortodox, astfel măvăd nevoit să-i las la Smurd, ca de obicei… Iertați, dacă m-am lungit cu textul. Să ne recitim sănătoși. Doamne ajută!

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on decembrie 18, 2019 at 8:36 pm

      Cristian

      Doamne ajuta!
      Desi am extrem de mare nevoie de ajutor, nu stiu cum cei 2% ar putea ajunge la mine, caci nu sunt asociatie, ci un simplu om.
      Eu zic sa trimiteti in continuare la Ortodoxinfo, chiar daca nu vor fi pentru mine.

      Apreciază

      • Cristian said, on decembrie 19, 2019 at 11:33 am

        Doamne ajuta!
        Mai este timp pentru crearea vreunei fundații, asociații, ONG, cu caracter non-profit, ceva de genul ‘Sprijinind Ortodoxia’…bănuiesc că n-ar fi hârțogărie multă…fratele de la Ortodox Info cred că știe mai bine…sau poate ceva mai simplu…vă faceți un cont bancar să punem și noi periodic firfirici în el…vă citesc cam de pe la începuturi și am salvat o tonă de material, text și video…utilitate este….tocmai astăzi, de pe acest blog, am semnat petitia și i-am anunțat pe cei de la netflix că voi rezilia contractul dacă introduc de Crăciun mizeria aia de film…cât priveste direcționarea în continuare a celor 2 % către Ortodox Info, sincer, îmi provoacă o tulburare (necreștinească) în inimă, mă face să ezit…. Nu sunt în măsură să judec, să mă ierte Bunul, dar dacă lucrurile au stat așa cum le-ați prezentat (și vă cred, prezumând în primul rând buna credință) nu a fost chiar OK cum a procedat…Camaraderia, mai ales în zona Ortodoxă, trebuie să fie sfântă (îmi amintesc doar cu ce dragoste creștinească l-ați ajutat să plătească factura la curent) …evident, se poate spune că a fost o ispită, se întâmplă, însă un gust amar rămâne…îi citesc în continuare și pe ei, dar atât….Doamne miluiește-ne!

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 19, 2019 at 12:45 pm

        Cristian

        Pentru Asociatie este multa hartogaraie, sora ce mi-a fost avocata a facut-o, pentru mine dar pe numele administratorului de la Apologeticum (care administrator mai apoi s-a tot plimbat cu hartiile pe la Judecatorie multe luni, pana mai avea un pic si renunta de atata birocratie). Deci Asociatie nu-mi fac.
        Daca vrei sa ma ajuti, scrie-mi pe e-mail si iti dau contul unui frate.

        Apreciază

  16. Riko said, on decembrie 18, 2019 at 7:35 pm

    nu ar strica un buton de unde sa putem schimba tema pe negru. Adica fundalul negru si scrisul alb. In rest e bine

    Apreciat de 1 persoană

    • Catalin said, on decembrie 19, 2019 at 5:49 pm

      In Firefox dati la optiuni, apasati pe Colors, setati culorile si dati pe Always, apoi daca doriti sa reveniti dati la Only with High Contrast Themes

      Apreciază

  17. Iulian SV said, on decembrie 18, 2019 at 9:25 pm

    sint bune si trimiterile, linkurile, insa personal as dori sa ti cunosc mai mult opiniile
    tale referitoare la subiectele abordate; apreciez ca sint de bun simt si la obiect, dar
    probabil si timpul e o mare problema acum.
    Formatul este bun cit timp nu esti absolut inundat de reclame ce acopera tot spatiul pe
    tableta- gen ortodox,info; un format eficace si prietenos fara mari pretentii pot da ca
    ex cristoiu,blog, eu personal ma impac f bine.
    Sa ti Dumnezeu sanatate si putere sa continui cu acest proiect de trezire ptr multi,
    si Craciun Fericit!
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

  18. Spaceman said, on decembrie 18, 2019 at 10:09 pm

    Cred că un Post Slider ar fi de folos, ca de exemplu:

    https://wordpress.org/plugins/adl-post-slider/

    https://aazztech.com/demos/plugins/post-slider/

    Apreciază

  19. Duhul Căpitanului said, on decembrie 18, 2019 at 10:12 pm

    Știu ca mulți mă considerați bolnav cu capul, dar, diavolul a atacat întâi coroana creației, omul, pe care l-a scos din rai. Acum a rămas restul creației, pe care de prin secolul 15 a început să-l perverteasca prin :gravitație, bigbang, evoluționism, pământul, bila invartitoare, etc. De aceea, nu poți fi un ortodox autentic, până nu înțelegeți temeinic aceste lucruri. Sfinții Părinți asa ar face :au luptat împotriva tuturor ereziilor timpului. Acum, diavolul a devenit „științific :evoluționism, bigbang, pământul bila invartitoare, etc. Pământul este fix, plat și este centrul universului. El iese acea” sfera”iubita, geoid, împreună cu cupola și partea de dedesubt. Diavolul niciodată nu neagă, ci, doar perverteste:n-a negat „sfera”, ci a pervertit-o, a învârtit-o, și a aruncat-o în „univers”. Să nu credeți că este un lucru mic aceasta. Nu degeaba, astăzi, un profesor ecumenist de religie, când i-am spus despre pământul plat, a reacționat ca diavolul. Nimic nu este întâmplător! De aceea as dori mai multe articole despre forma creației lui Dumnezeu, care este foarte atacata astăzi. Iertați-mă!

    Apreciază

    • contracurent said, on decembrie 21, 2019 at 2:09 am

      duhule, pamantul nu e plat, o fi oricum altfel, dar nu e plat

      Apreciază

  20. R said, on decembrie 18, 2019 at 10:14 pm

    E bine așa cum e. Ortodox info de exemplu e greu de urmărit. Știrile sunt aglomerate pe pagină, și mai apare și „pop up”-ul ăla în dreapta jos care mie îmi distrage atenția de fiecare dată. Poate fundalul să aibă o culoare mai spre bej, pentru că albul obosește retina.

    Apreciază

  21. pamaio said, on decembrie 18, 2019 at 10:23 pm

    Saccsiv
    Citesc de cativa ani stirile de pe acest site si recunosc ca am aflat foarte multe lucruri utile si interesante,multe triste sau f. triste dar nu e de mirare avand in vedere vremurile care sunt.Nu am vreo sugestie de imbunatatire a siteului ca aspect dar la continut vin cu o propunere care poate parea nebuna dar pe care eu o consider f. utila.Ca si mine sunt destui crestini singuri care isi doresc sa cunoasca un partener(a) in vederea casatoriei iar ceea ce se gaseste acum pe net este aproape inexistent .O tentativa laudabila au avut cei de la cetatea-crestina.org (https://www.cetatea-crestina.org/cgi-bin/familia/mainpage.pl) dar acum sunt probleme cu crearea unui cont si oricum aceasta sectiune este prost realizata.In concluzie propun realizarea unei rubrici de matrimoniale bineinteles numai pentru casatorie.Poate prin aceata rubrica reusim sa aducem la credinta cea adevarata si pe altii care sunt in ratacire.Astept parerea ta .oricare ar fi.

    Apreciază

  22. tataia said, on decembrie 18, 2019 at 10:26 pm

    Este foarte buna interfata asa cum este acum. Schimbarile nu sint bune. Schimbarile de obicei sint in rau. Schimbarile sint de la diavol. Site-urile acelea care vor sa introduca extrem de multa informatie pe prima pagina mai mereu creeaza confuzie…vrei sa vezi o stire, dai click pe ea…se deschide alta pagina…pe aia iar vezi multe alte stiri, dai click pe alte 2-3 se deschid alte 2-3 pagini….si uite asa la un moment dat nici nu mai stii cite taburi ai deschis…ce stire este in fiecare, cum te introrci la o stire anterioara, etc. Sau din contra nu se deschide o noua fila ci noua stire iti apare in fila originala…dar in acest fel dispar linkurile initiale…din prima pagina. Si daca te interesau mai multe stiti de acolo trebuie sa dai iar back, back…si nu mai tine minte nimeni cite back-uri….deci eu sint impotriva oricarei schimbari. Cel care a sugerat aceasta schimbare banuiesc ca este un milenial..ei sint obisnuti cu lucrurile stifoase, complicate in ultilizare si care creeaza frustrare si confuzie.

    Apreciază

  23. Nume said, on decembrie 18, 2019 at 10:31 pm

    Pentru cei care vor fundal negru la pagini: instalati addonul (extensia) pentru browser (programul cu care vizitati paginile de internet) numit Dark Reader.
    Pentru Firefox (sau browsere bazate pe firefox):
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/darkreader/
    Pentru Google Chrome (sau browsere bazate pe Chromium ca Vivaldi, Opera):
    https://chrome.google.com/webstore/detail/dark-reader/eimadpbcbfnmbkopoojfekhnkhdbieeh

    Apreciază

    • Cosmin said, on decembrie 20, 2019 at 12:10 am

      Multumim de pont. Dark Reader functioneaza excelent.

      Practic nu trebuie adusa nici o modificare vizuala blogului.

      Doamne ajuta.

      Apreciază

  24. Nume said, on decembrie 18, 2019 at 11:17 pm

    Uitasem, pentru o parcurgere mai usoara a paginilor care suporta RSS, acest blog avand suport, puteti folosi addonul Feedbro.
    Pentru Chrome:
    https://chrome.google.com/webstore/detail/feedbro/mefgmmbdailogpfhfblcnnjfmnpnmdfa?hl=en
    Pentru Firefox:
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/feedbroreader/

    Cu el puteti urmari foarte usor ce articole apar, eventual si comentariile, la paginile care au suport si pentru asta.
    Tot cu el va puteti „abona” la canale de youtube sau bitchute, nemaiavand nevoie de conturi pe acele platforme.

    Doar sa urmariti nitel daca ia toate articolele/comentariile, mie pe browserul Vivaldi mi s-a parut ca mai sarea cate ceva, dar in Firefox imi merge bine.

    Apreciază

  25. Cristina said, on decembrie 19, 2019 at 12:29 am

    Consider ca e bine asa cum e acum. Eu m-am obisnuit ce aceasta interfata, a functionat mereu, nu au fost probleme.

    Apreciază

  26. Cristina said, on decembrie 19, 2019 at 12:39 am

    Doamne ajuta! Ca si subiecte, ma gandesc ca de ajutor ne-ar fi sa avem informatii referitoare la preoti/ calugari care sunt cu mult har de la Dumnezeu. Ar fi de folos pt noi, mai ales in aceste vremuri grele, sa stim de ei si sa putem ajunge la ei pentru sfat si binecuvantare!
    Dumnezeu sa va ajute!

    Apreciază

  27. George said, on decembrie 19, 2019 at 6:21 am

    Este perfect asa acum este!
    Funcționalitate înainte de toate plus ca asa minimalist cum e acum este și modern ca doar se poartă paginile asa curate.

    Lasă-l asa ca e perfect!

    Apreciază

  28. adrenallin said, on decembrie 19, 2019 at 8:30 am

    Doamne ajuta frate Saccsiv!
    In primul rand multumesc ca te ocupi de acest blog. Gasesc multe informatii bune, care ma ajuta.
    Personal, as dori mai multe informatii, sfaturi despre lupta cu razboiul trupesc si cu pacatele malahiei, privirii lucrurilor porcoase, care cred ca sunt mai des intalnite decat credem noi, si multi dintre crestinii ortodocsi, chiar si din cei ce au cat de cat o viata duhovniceasca(ma refer aici la participarea la Sfintele Slujbe, la Sfintele Taine, etc.) au aceasta grea si turbata lupta. Unii poate sunt si casatoriti si totusi au aceasta lupta, ca mai sunt si sotii care refuza relatiile intime intr-una si atunci e si mai acerba lupta…
    In rest, sunt de acord cu ceilalti, mi se pare foarte bun actualul format, usor de folosit.

    Apreciază

  29. ciprian p. said, on decembrie 19, 2019 at 9:35 am

    Dacă poti, să lasi deoparte pasiunea pt stirile horor teror din America si alte stiri foarte urâte cu talhariile si curvariile americanilor si alte stiri obscene care numai titlul deja iti afectează mintea crestină !
    In rest, dacă ” zugraveala ” n-are crăpături si rezista…atunci n-are rost sa zugravesti 🙂
    Doamne ajută . Gândul la Hristos si la Nașterea Sa ! Mintea noastră sa fie îndreptata cat mai mult la Domnul Iisus Hristos si la Maica Sa care e Maica noastră a crestinilor ! Ca avem sfat/ porunca de la Sf. Pavel ca ” neîncetat sa ne rugăm”.
    io zic..daca nu putem neîncetat …atunci cât mai mult !
    iertati. Sănătate !

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 19, 2019 at 9:46 am

      ciprian p.

      Doamne ajuta!
      Da-mi, te rog un exemplu de stire „horor teror din America” etc. ca sa iti explic de ce am postat-o.

      Apreciază

      • ciprian p. said, on decembrie 19, 2019 at 10:16 am

        ..noo” pai io nu mă apuc amu sa caut stirile alea…tocmai ca nici titlul nu vreau sa-l citesc 🙂 este cand ma uit numa la titluri si erau cate 2,3 una dupa alta chiar si săptămânile trecute parca 🙂
        Pt mine stirile alea …chiar si titlurile trebuie sa le evit ca mi se întunecă mintea si apoi toata ziua numa prostii îmi vin in.minte si cu greu mi se limpezeste mintea. De aia am zis…
        Ba chiar am zis ca nici nu mai intru pe net in post ca sa nu dau de stiri de astea chiar pe blogurile ortodoxe 🙂
        Pe mine ma interesează stiri de astea ” ce mai zice mitropolitu cutare…ce mai face preotu cutare…Bisrica…etc..eventual ceva istorice …si ceva de actualitate ce se schimba in politica administrativa ce afectează pe crestin … ”
        No…scuze amu …da noah…m-am invatat sa mă uit numa cu un ochi cand caut titlurile pe bloguri .
        Doamne ajută !
        Sa ne rugam sa vina si in inimile noastre Dumnezeiescul Prunc Iisus Hristos si sa ne veseleasca inimile, sa ne curete de păcat si sa ne adica bucurie sfântă si pace divină. Amin.
        Te sărut cu imbratisare crestină .
        Doamne ajută.

        Apreciază

      • ciprian p. said, on decembrie 19, 2019 at 10:44 am

        …no uite…de ex. chiar acuma uitandu-ma la tine pe blog la răspunsuri si mergând mai jos la ” titlurile recente”, din prima…ultimul titlu am citit ( cu juma de ochi) ..” Blasfemie de Crăciun”, numa atâta am apucat sa citesc ca mi-am si mutat privirea ca sa nu vad întreg titlul …
        ai inteles acu ce ziceam? Daca ma apuc sa citesc tot titlul mă tem ca citesc toata blasfemia si apoi mi se înregistrează in minte cutare blasfemie si apoi mă lupta toata ziua sau si mai mult…mai ales cand citesc rugăciuni…si de aia zic…am destule hule inregistrate din aria mea..nu-mi trebe sa inregistrez hule noi !
        No…amu ai priceput slăbiciunea mea?
        Iarta-ma .

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 19, 2019 at 11:45 am

        ciprian p.

        Nu e o injuratura-hula spusa de Gheorghe de la scularie. E ceva mai grav decat piesa aceea de teatru „Eu sunt. Şi?” despre care am scris si eu. Impotriva acelei piese crestinii au scris la CNCD. Tu preferi sa bagi capul in nisip. E problema ta, dar tu-mi ceri sa renunt la astfel de articole, ceea ce nu voi face.

        Apreciază

      • ciprian p. said, on decembrie 19, 2019 at 12:40 pm

        Binee…cum doresti. Am zis doar părerea mea. O sa mă feresc in continuare cum pot de temele astea .
        Am fost acu una in pădure sa mă destind printre frumosii brazi albi si rosii !
        Daca puteam te luam si pe tine una in plimbare sa simti mireasma placuta a brazilor si sa privesti din vârful dealului cum pluteste ceața deasupra satului ca o plapumă curată .
        Eh…Doamne ajută.

        Apreciază

  30. gheorghe said, on decembrie 19, 2019 at 10:28 am

    E bine asa cum este.
    Probabil ca cei mai tineri s-au obisnuit cu schimbarea rapida ca stare de normalitate – nu este; aduce stres inutil si duce la iritare in realitate si nu la delectare.

    Poate ca unele articole sa aiba mai putin text redat din intreg, dar nu e deranjant cum e acum – poti „intra in atmosfera” (pricepe) fara sa mergi mai departe.

    Nu pot numi un articol pe care sa nu il consider valoros! … in fiecare zi vin aici, este locul cel mai placut, cel mai bun…

    Apreciază

  31. Nera said, on decembrie 19, 2019 at 11:22 am

    Buna ziua
    Eu as dori explicarea in termeni simpli a unor termeni de baza din religie, pe intelesul tuturor ( de ex. ce presupune ecumenismul in mod practic, cine sunt Sfintii Parinti, partile componente ale unei biserici la diferite culte, ce presupune o viata duhovniceasca etc. ), o analogie religie/stiinta ( de ex. simbolul sarpelui, ADN, Kundalini ) precum si sfaturi cum si cu ce sa ne hranim / apa in aceasta lume otravita ( chemtrail, REM, vectori alimentari etc. ). Chiar daca ai mai tratat aceste subiecte, este bine sa le reiei si sa faci trimiteri la ele.
    In rest sunt multumita de blog, am gasit informatii utile.
    Sarbatori Fericite, pace in suflet si…poate putina zapada!

    Apreciază

  32. vasile said, on decembrie 19, 2019 at 1:02 pm

    exista o lege nescrisa care spune „Daca ceva merge bine, nu trebuie sa se schimbe” Ai schimbat belea ai capatat. Se poate demonstra, vezi evolutia civilizatiei in raport de Dumnezeu.
    In ultimii ani are loc o invazie de stri de la protestanti care imprastie atentia crestinului de la misiunea sa, dobandirea duhului sfant. Ar trebuie prezentate mai succint. Crestinul sa ramana concentrat pe suflet dar sa aiba si vederea limpede in jur. Sfarsitul este prezent mereu in razboiul de mantuire.

    Apreciază

  33. Alixis said, on decembrie 19, 2019 at 1:25 pm

    Frate Saccsiv, și eu cred ca o cautare de genul celei de pe Ortodoxinfo ar îngreuna mult calculatoarele mai vechi, pe când site-ul tău e ușor de navigat și la cautare și la articole anterioare. Părere mea e sa lași așa fără sa schimbi nimic dacă tehnic e posibil. Doamne ajuta și post cu folos!

    Apreciază

  34. P.M. said, on decembrie 19, 2019 at 1:38 pm

    O schimbare majorã nu trebuie adusã,însã niste îmbunãtãtiri cu sigurantã vor fi folositoare si anume:atunci cånd se apasã pe butonul ,,Articole mai vechi”si se alege sã se dea click pe un articol oarecare,atunci cånd se revine înapoi dispar toate artcicolele care au apãrut în momentul cånd s a accesat butonul ,,Articole mai vechi”;cu alte cuvinte esti trimis la artcicolele cele mai noi,cele de pe prima paginã vum ar veni.Trebuie sã se revinã la artcicolele care au apãrut în momentul accesãrii paginii ,,Articole mai vechi”.
    Sper cã m am fãcut înteles

    Apreciază

  35. Paul said, on decembrie 20, 2019 at 10:10 pm

    Concentraza-te pe calitate nu pe cantitate.
    Selectează subiectele de importanță majoră si urmăreste evoluția.
    Evită tot felul de stiri cu minimă importanță.
    Problema imigrației este importantă. Islamizarea europei. Decât să citesc zece titluri si jumatate de articol si tu sa muncești o zi sau mai multe pentru ele. Mai bine fă un articol bun pe săptămână. Scurt si concis si relevant si important si etc. Si între timp poate îți mai rămâne timp să te pregătești pentru vremurile din urmă la modul practic efectiv. Că de clicuri si tastatură suntem plini toți. Ideea e să propui metode testate practic efectiv , astfel prin propriul tău exemplu si experiență sunt sanse să ai rezultate palpabile. Puține dar bune. Calitatea face diferența la final. Hai. succes!

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 21, 2019 at 10:12 am

      Paul

      Toate sunt de calitate sau importante sau bune. Problema ta e ca ai uitat ca mai sunt frati de trezit si te gandesti doar la tine.

      Apreciază

  36. mircea.v said, on decembrie 21, 2019 at 1:11 pm

    Nu are un blog cum sa multumeasca 100% pe toata lumea. In primul rand santem diferiti, unul percuteaza la ceva, altul la altceva, unul are nevoie de o palma, altul de un cuvant bun, unul doar sa stie ca mai sant si altii ca el, altul de un cuvant de incurajare. Apoi, unii au inca ochii inchisi, altii de abia au deschis un pic ochiii, altii mai mult.

    Apreciază

  37. Marius L. said, on decembrie 21, 2019 at 2:55 pm

    Multumim ca soliciti din cand in cand si parerea noastra cu privire la politica blogului, cred ca este o atitudine corecta.

    Loc de schimbari si imbunatari va fi tot timpul si oriunde, dar cred ca aici pe blog lucrurile trebuie lasate asa cum sunt, pentru ca sunt foarte bine asa, informatiile sunt dintre cele mai importante. Avem si calitate si cantitate! Daca dorim si mai multa informatie, cred ca fiecare in parte ar trebui sa o cautam, iar ce gasim important, sa prezentam si aici.

    Nu stiu cat timp vom mai avea acces la internet in felul acesta, dar pana mai avem, sa incercam sa-l utilizam cu folos.

    Doamne, ajuta!

    Apreciază

  38. […] la design, majoritatea comentatorilor articolului Cuvant catre cititorii blogului doresc sa ramana asa cum este de 11 ani. Asadar, asa va […]

    Apreciază

  39. blue said, on decembrie 23, 2019 at 4:33 pm

    Am și eu o propunere, cu privire la comentarii. Lasă-le libere, cum erau odată. Era mai bine. Comunicarea între comentatori era mai bună, timpii de așteptare erau mai mici, puteam schimba o idee între noi în timp real. Altfel, ești și tu om, mai ai treabă, nu poți modera non-stop. Și ce rău poate fi asta, când e la liber pentru cei vechi, verificați, ce lucruri nocive ar putea posta ei?
    Uite, ai putea să încerci pentru un timp limitat, să zicem de sărbători. Și vezi cum merge.
    E doar o idee pe care o tot am de când ai introdus moderarea. Dacă te-am supărat, iertare. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 23, 2019 at 9:16 pm

      blue

      Doamne ajuta!
      Si pe mine ma ispiteste deseori acest gand, apoi il alung.
      Sigur ca era bine, caci aproape toti comentatorii erau oameni civilizati, inclusiv cei ce criticau. Dar au aparut acele scursori care au profitat de o treaba civilizata pentru a crea haos.
      Adu-ti aminte, te rog. Am fost la parintele Justin Parvu pentru a primi binecuvantarea de a face cumva sa le facilitez cititorilor sa se cunoasca intre ei:
      https://saccsiv.wordpress.com/2011/02/25/e-timpul-sa-ne-cunoastem/comment-page-1/#comments
      Dupa care, am gandit sa folosim chiar rubrica de comentarii in acest sens si fratii au inceput sa-si dea adresele de e-mail:
      https://saccsiv.wordpress.com/2011/03/08/sa-incepem-sa-ne-cunoastem-caci-fiecare-singur-nu-va-rezista-fara-cip-si-nici-in-timpul-prigoanei/comment-page-2/#comments
      Dar au aparut scursorile, le-au copiat si au inceput a le folosi. Foloseau nick-ul cate unui frate (trecand e-mailul respectivului frate, pentru a le permite platforma aparitia comentariilor la liber) iar cand banuiau ei ca dorm sau ca nu sunt la calculator, incepeau a-si posta voma. Iar cand am fost la puscarie, mi s-a spus ca lucrurile o luasera cu totul razna. Asa ca s-a bagat moderarea.
      Evident, nu parintele Justin Parvu e vinovat, ci prostanacul de mine care nu se mai invata odata minte sa nu aiba incredere in oameni. Trebuia sa gasesc o alta formula pentru a facilita sa ne cunoastem.
      Sunt multi frati vechi care inca mai au aceleasi adrese de e-mail si acum, deci nu pot renunta la moderere, caci scursorile inca sunt cu ochii pe blog ca pe butelie si imediat ar reincepe.

      Apreciază

      • blue said, on decembrie 24, 2019 at 5:52 pm

        Da, posibil să ai dreptate, mă gândeam că poate clonele și-or fi luat talpasita dintre noi. A trecut ceva timp de atunci.. Dar cine poate ști sigur..

        Sărbători cu bine și liniște sufletească pentru tine și ai tăi, Saccsiv!

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.