SACCSIV – blog ortodox

Un MiG-21 LanceR românesc a fost vedeta Royal International Air Tattoo 2019, unul dintre cele mai mari mitinguri aviatice din lume. Deci DE CE cumparam vechiturile F-16?

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 1, 2019

La parada militara de 1 decembrie 2019 din Bucuresti, pe cand activistul Radu Tudor lauda avizarea cumpararii de catre Romania a inca cinci avioane F-16, un nene ii strica ditirambul amintindu-i ca MiG-21 LanceR românesc a fost vedeta anul acesta la unul dintre cele mai mari mitinguri aviatice din lume.

Intr-adevar, iata ce putem citi la VIDEO Un avion MiG-21 LanceR românesc a făcut show în Marea Britanie. Cum se vede de la manșă prestația de la Royal International Air Tattoo 2019 de pe Hot News:

România a participat cu două aeronave de vânătoare MiG-21 LanceR la unul dintre cele mai mari mitinguri aviatice din lume, Royal International Air Tattoo – RIAT2019. Unul dintre aparate, pilotate de comandorul Gheorghe “Gică” Stancu a avut și o reprezentație în cadrul show-ului aviatic, iar întregul număr a fost surprins pe video.

Cele două aparate, având numerele de bord 6807 și 6824 au plecat joi de pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, din Constanța, acolo unde este dislocată Escadrila 861, relatează Aviația Magazin. MiG-urile, avându-i la manșă pe doi dintre cei mai buni piloți de 21 din lume, comandorii Dan “Motanu” Moise și Gheorghe “Gică” Stancu, au efectuat un prim popas pentru realimentare pe Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii și, apoi, la Baza Aeriana Nörvenich, din Germania.

La ediția din acest an a RIAT, Forțele Aeriene Române au mai trimis și o aeronavă C-27j Spartan.

Cititi va rog si comentariile de la:

Iata si o filmare din carlinga:

MIG-21 LANCER este un vechi avion sovietic aflat inca in dotarea Fortelor Armate Romane. Vechi, dar dupa cum se vede, bun.

Si cine este prezentat a fi cel mai mare dusman al Romaniei? Rusia. Dar daca rusii faceau cu zeci de ani in urma un astfel de avion, oare ce produc acum?

Deci, trebuie sa achizitionam un avion mai bun decat cele vechi. Iar asta e logic, caci, repet, nici rusii n-au stat pe loc. Ceea ce este insa profund ilogic este ca vor sa le inlocuiasca tot cu niste avioane vechi, doar ca americane: F-16.

Este evident ca din punct de vedere militar nu are sens. Ar avea un oarecare sens din punct de vedere economic: americanii sa-si vanda vechiturile.

Dar un castig financiar si mai mare ar avea americanii daca ne-ar vinde avioane mult mai noi si mult mai scumpe. Romania sigur ar accepta, caci e colonie condusa de marionete. De ce n-o fac? Apoi, daca tot ni se spune ca Rusia este cel mai mare dusman al Romaniei, Romania fiind si flancul estic al NATO, nu-i normal sa nu ni se vanda avioane mult inferioare celor rusesti?

Ceva pute…

 

Tagged with: ,

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on decembrie 1, 2019 at 2:26 pm

    Pai ce, il doare pixul pe Plavan atunci cand semneaza aruncarea „pe apa sambetei” a miliarde de dolari pe niste rebuturi americane de mana a 7-a, ce nu mai sperie nici triburile de bosimani din Africa?!
    Ca doar nu da suma asta astronomica din buzunarul lui, ci din cel al „iobagilor romani”, care tocmai i-au mai pus in brate un mandat! Este insa clar ca, iobagii romani sufera de Sindromul Stockholm!

    Apreciat de 1 persoană

  2. rr said, on decembrie 1, 2019 at 5:30 pm

    „Ar fi de bun augur să avem un altfel de mod de control. Să verificăm cum anumiți cetățeni au averi impresionante în condițiile în care nu au avut venituri impozabile. Sunt n exemple. Avem artiști iluștri care merg cu mașini scumpe și trăiesc în vile de lux și nu plătesc impozite. (…) Ar fi util să discutăm despre necesitatea unei declarații de avere pentru toți cetățenii, până la urmă trebuie să avem o evidență pentru a controla veniturile și să ne dăm seama unde sunt probleme. Trebuie o evidență a bunurilor pe care fiecare cetățean le deține

    Sursa: https://www.capital.ro/va-fi-obligatoriu-declaratie-de-avere-pentru-toti-romanii-anunt-oficial-de-la-guvern.html

    Dar oare se vor rezuma numai la cei cu averi impresionante ? Asta o fi oare una din masurile ce vor fi luate pentru viitoarea criza economica, cand nu vor mai avea de unde sa aduca bani la buget ?

    Apreciază

  3. Duhul Căpitanului said, on decembrie 1, 2019 at 7:47 pm

    rr@,asa este!

    Apreciază

  4. f15 fan said, on decembrie 1, 2019 at 11:02 pm

    Mig 21 e avion de generația 3, F16 in ultima configurație e de generația 4+. Ambele avioane exceptionale, insa 21 e depășit la toate capitolele de F16: senzori, armament, distanță operationala, comunicații. In plus, resursa motoarelor la migurile noaste e aproape epuizată, ceea ce inseamna riscuri mari pentru piloți. A se vedea cei 11 piloti morti in migurile RO. E un avion cumparat de noi in 1962, motivul pentru care a fost vedeta RIAT e ca inca mai zboara. E efectiv o piesa de muzeu ce inca funcționează, asta e extraordinar. Sa nu cautam conspiratii unde nu sunt.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 2, 2019 at 9:18 am

      f15 fan

      Tu chiar n-ai inteles ideea din articol.

      Apreciază

      • f15 fan said, on decembrie 2, 2019 at 9:41 pm

        Am inteles perfect 🙂 Americanii ne lasa sa cumparam ce vrem. Suntem acceptati pe lista scurta tarilor catre care americanii vand f35. Problema e ca nu avem bani de asemenea pasari. Nici de achizitie, nici de intretinere. Ora de zbor este de vreo 5 ori mai scumpa decat la f16.
        Am cumparat f16 tocmai pentru ca e cel mai ieftin de întreținut si are cel mai bine pus la punct lant logistic. Am putea lua f35, f15, f18, dar nu sunt bani, pentru ca armata are nevoie de innoire la toate categoriile de forțe. Daca nu am fi avut o politica falimentară de 30 de ani in ceea ce priveste armata, am fi avut acum alte pasari in ograda. Si alte tancuri, artilerie, blindate, corvete, fregate, etc.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 2, 2019 at 10:10 pm

        f15 fan

        Vechiturile sunt intotdeauna prea scumpe, din simplul motiv ca sunt vechituri. Adica nu fac banii, chiar daca sunt mai ieftine. Ce sa faci cu ele daca rusii chiar si-ar pune mintea cu noi?
        Asa ca era mult mai bine daca nu le luam.
        Dar n-ai dreptate nici cand zici ca nu luam avioane noi pentru ca sunt scumpe. Daca doreau neaparat sa ne vanda, sigur cumparam, indiferent de pret. Dovada tot ceea ce s-a petrecut cu intreaga economie. De la „autostrada” Bechtel si pana la biscuiti, toate li se baga romanilor pe gat la suprapret.

        Apreciază

      • f15fan said, on decembrie 3, 2019 at 6:38 pm

        De acord ca nu merita sa iei vechituri. In cazul nostru insa vechiturile mai au in jur de 3 sferturi din resursa de zbor. Iar intretinerea se va face la Aerostar Bacau. Plus ulterioarele modernizari. Atentie, ca vechiturile astea de F16 sunt coloana vertebrala a USAF. Daca erau slabe, le retrageau de mult americanii. In schimb, le zboara la greu in zonele de razboi, nu acasa, pentru antrenament. Iar noi nu puteam sari din mig21 in f35, ai nevoie de o platformă intermediara. E diferen tehnologica mult prea mare.
        Iar f35 sunt destule in tara, la MK si Campia Turzii. Iar in caz de agresiune externa, nu dai jos avioanele inamicului cu alte avioane, ci cu rachete. Adica aparare antiaeriană, unde avem Patriot, in configuratia pe care o au americanii la ei acasa. De fapt doar noi si ei avem ultima varianta de Patriot. Sa nu uitam ca noua ne-au vandut Patriot, un sistem care nu este oferit la export oricui. A se vedea cazul Turciei, care a fost refuzata de multiple ori, inainte de scandalul s400.
        Si eu as fi preferat alte avioane – si alte avioane – cred ca f15 ne-ar fi prins grozav, dar f16 este un inceput bun, depinde ce urmează. Insa in nici un caz nu sunt rable sau mai slabe decat marea majoritate a avionelor rusești. Dar aici e alta discutie. Toate bune!

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 3, 2019 at 8:43 pm

        f15fan

        Cu un aparator al sistemului n-o scoti niciodata la capat.
        Sunt folosite la macel, in teatre de operatiuni in care dusmanul nu are avioane.
        Sunt cu mult mai slabe decat noutatile ruse.
        F35 din tara pot oricand pleca.
        Daca doar Patriot ne trebuie, cu atat mai putin trebuiau achizitionate si F-16.

        Apreciază

  5. Gelu said, on decembrie 2, 2019 at 8:23 am

    Ce va putea, anume faptul că americanii nu vor să ne omoare cu mana lor ci cu mana rusilor. Teoretic ne-au vândut niste avioane slabe, vechi, la mana a treia, vreo 12, dintre care in tara au venit 6 , dintre care șase, zboară …2. România, dacă este lăsată în pace, se transforma in zmeu și poate afecta grav hegemonul SUA. Așa că, ne când gunoaie, le trimit foarte târziu, in zece ani 6 avioane defecte f16 AB, nu ne lasă să le modernizam noi, deși avem tradiție și facilități tehnico-logistice ca nu cumva sa devenim o cat de infima amenințare pentru ei și pentru asta le șurubăresc pe genunchi într-un hambar din Portugalia. Amintirea neagra din WW2 de la aerobaza Popești Leordeni, unde IAR 80 , avionul românesc de vânătoare a decimat US Air force, le da târcoale și astăzi. Acea zi a fost numită ” the blackest day of us air force”. De asta au și insistat să aibă monumentul aviatorilor americani la București.

    Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.