SACCSIV – blog ortodox

SEMNUL FIAREI – MOMENTUL ADEVARULUI: Cati vor refuza noile CARTI DE IDENTITATE sub forma unui CARD DE CREDIT cu CIP?

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 20, 2019

La 10 ani de la Apelul Parintelui Justin Parvu, tocmai cu acordul Preşedinţiei române a Consiliului, cărțile de identitate ale cetățenilor Uniunii Europene vor fi modificate. Vor avea forma unui card de credit si un cip cu amprentele digitale ale titularului:

Sub președinția României, UE vrea schimbarea cărților de identitate în toate țările membre. Bineînțeles, vor fi cu cip biometric

Va avea forma unui card de credit pentru ca in etapa urmatoare noul document va fi si carte de identitate si card bancar. Intr-o societate care va elimina banii cash, asta inseamna ca fara respetivul document nu vom mai putea cumpara sau vinde. Adica va fi penultima etapa pana la semnul fiarei de pe mana dreapta sau frunte.

Toti marii duhovnici ne-au avertizat ca aici se va ajunge si cu totii ne-au indemnat sa nu le luam. Cati vom si face ascultare insa?

In 2009 un milion se ortodocsi romani au semnat ca se opun. Se vor mai opune?

In 2009 zeci de preoti si mireni ortodosi romani, administratori de bloguri, redactori de reviste si vorbitori pe la conferinte ne-am strans in jurul parintelui Justin Parvu si am promis solemn ca vom incepe lupta. Noua ni s-au alaturat in actiune multi altii care n-au putut veni atunci.

Dupa doar un an, jumatate dintre toti acestia au tras pe dreapta sau chiar au intors armele impotriva noastra. Cititorii vechi isi amintesc desigur episoadele Razboi intru cuvant, parintele Mihail Stanciu, etc.

Dupa alti cativa ani, unii frati s-au mutat la Domnul. Altii au adormit in ghete si astfel in ziua de azi am mai ramas doar cativa pe baricade.

Dar iata ca a sosit si momentul adevarului. Noile carti de identitate se vor implementa, depasindu-se astfel faza discutiilor teoretice despre ceva ce va fi intr-un oarece viitor. Cei ce l-au tradat pe parintele Justin Parvu, se vor cai? Cei ce au adormit in ghete, se vor trezi? Cei un milion care au semnat, isi vor aminti?

Activistilor pro cip le va cadea ceata de pe ochi?

PREOTII lui ANTIHRIST – MATEI VULCANESCU zice: Sfantul PAISIE AGHIORITUL a fost INFLUENTAT de NEOPROTESTANTI sa vorbeasca despre ANTIHRIST si ACTELE CU CIP / Iar CALISTRAT CHIFAN zice la fel despre Parintele JUSTIN PARVU …

 

95 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. George said, on februarie 20, 2019 at 2:03 pm

    Off topic

    Apreciază

  2. Elena said, on februarie 20, 2019 at 4:18 pm

    Doar voi, saccsivii, pentru că sunteți creștini adevărați! Restul suntem vai de noi. Doar comunitatea saccsiv va refuza buletinul care clar e semnul fiarei. Mămăița de la țară care nu știe ea de-astea va lua buletinul și pierdută va fi. Ce contează ca inima ei lucrează și îl are pe Hristos în rugăciune? Va lua buletinul cu cip și și-a ratat mântuirea. Pentru că mântuirea stă într-un act…

    Lepădarea e lepădare clară și conștientă, nu un joc cu acte de identitate. Dar ce știu eu…

    Hai! Judecați în continuare!

    Apreciază

    • Mihail said, on februarie 21, 2019 at 9:31 am

      De ce gandesti asa si nu gandesti: hai sa ne opunem noi care stim si in felul asta o salvam si pe mamaita de la tara care nu stie. Dar chiar si din perspectiva umana este incalcarea drepturilor omului. Dumnezeu ne-a nascut liberi. De ce ne este frica? De ce sa ne cedam dreptul pe care ni l-a dat Dumnezeu, libertatea. Amprenta faciala, amprentele si semnaturile si ce mai vor ei de la noi sunt ale noastre, Ne apartin. Noi cream societatea. Societatea e formata din noi nu noi din societate. Societatea nu exista fara noi. Deci ce vrem noi. conteaza.Ti se pare putin lucru sa fii tot timpul sub colimator. tehnologia avanseaza or sa puna camere video peste tot, nfc la fel. odata ce ai dat datele biometrice nu le mai poti lua inapoi cand o sa vezi ca nu-ti convine. cauta pe youtube un filmulet in care o drona impusca o persoana pe baza recunoasterii faciale. poate o sa vina o vreme cand ne vor vana pentru convingerile noastre. iti convine? Cauta si vezi in China ce sistem de credit social au implementat.

      Apreciat de 1 persoană

    • mircea.v said, on februarie 21, 2019 at 7:33 pm

      @Elenea,

      tu de fapt te certi cu Sf Paisie Aghioritul. Zi si tu, oare cine sa aiba dreptate, tu sau Sf Paisie?
      Ai citit ce spune Sf Paisie despre aceste acte?
      Dar ce spune Parintele Justin, stii?

      Ce e deranjant pt toti cei ce stiu, sant cele de mai jos. Intr-un fel va fi judacat cel ce a stiut, fata de cel ce nu a stiut. Am trimis la cineva care vorbea cam ca tine, sa citeasca cele de mai jos, si a zis ca nu vrea sa citeasca.
      Eu sant convins ca tu vei citi.

      „Dar Tainele săvârşite de serghianiştii care sunt hirotoniţi corect
      şi nu sunt caterisiţi de la slujirea de preot sunt fără îndoială Taine
      mântuitoare pentru cei care le primesc cu credinţă, în simplitate, fără
      discuţii şi îndoieli privind eficienţa lor, şi nici nu suspectează măcar ceva
      incorect în ordinea serghianistă a Bisericii. Dar, în acelaşi timp, ele slujesc
      spre judecată şi spre condamnare pentru cei care le săvârşesc şi
      pentru cei care se apropie de ele înţelegând bine neadevărul care există
      în serghianism şi, prin lipsa lor de opoziţie faţă de aceasta, arată o indiferenţă criminală faţă de batjocorirea Bisericii. De aceea, este esenţial pentru un episcop ortodox sau pentru un preot să se reţină de la comuniunea de rugăciune cu serghianiştii. Acelaşi lucru este esenţial pentru laicii care au o atitudine conştientă faţă de toate detaliile vieţii bisericeşti.”

      din „Sfintii catacombelor Rusiei”

      Adica, daca tu stii ca actele biometrice sant rele si le iei, e naspa. Daca babuta de la tara le ia nestiind, nu va fi asa naspa.

      Sau, direct din Cartea cartilor:

      „47. Iar sluga aceea care a ştiut voia stăpânului şi nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult.
      48. Şi cea care n-a ştiut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puţin. Şi oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, şi cui i s-a încredinţat mult, mai mult i se va cere. ”

      Dar tu o sa zici ca Sf Paisie, Parintele Justin, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu, Elpidie… gresesc, si ca tu stii mai bine, ca ai citit tu pe ric… E pr ta, tu vei raspune pt tine, eu pt mine, babuta pt ea. Dar orice ar fi, nu vei mai putea spune „nu am stiut”.

      Uite inca ceva de folos:

      „21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
      22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
      23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea. ”

      Vezi ce spune si @Dante.
      Toate trebuie sa fie in Adevar. Tot ce este in minciuna e al antihristului. De ex. ecumenismul este iubire in minciuna.

      Apreciază

    • Mihai said, on februarie 22, 2019 at 5:47 am

      aloo tanti Nutzi, tot asa ai sarit in sus si la propovaduirea ereziilor de catre tovarasul Daniel Ciobotea & co?!, la fel ai sarit in sus cand acestia faceau propaganda fatisa actelor cu cip?!, in ceea ce o priveste pe mamaita mai sus mentionata de dumneata, aici da ai dreptate, dar credema ca am vazut femei in genul acelei mamaite mentionate de dumneata cum se imbracau frumos la costume populare si participau la jocuri si dansuri popupulare in bisericii, cel putin in zona unde locuiesc eu este o parohie unde se intampla astfel de grozavii, acolo este mai ceva ca la celebrele emisiuni de la t.v.r ,,floarea din gradina” si ,,tezaur folcloric” si deasemenea domniile voastre taceti malc, asa ca lasa matale ifosele deoparte si mai deschide un pic ochii si vezi realitatea crunta in care traim

      Apreciat de 1 persoană

    • gheorghe said, on februarie 23, 2019 at 10:46 am

      Pana si „ailalti” stiu asta: doar prin Fiul se ajunge la Tatal, nu cu ratiunea, nu cu averea, nu cu stiinta…
      Nici cu iubirism, filantropie ori „intelegere” dupa propria minte si socoteala.
      Pe care-l duce in Rai nu stim dar stim cum ne putem mantui de la Iisus Hristos si nici nu ne indoim dar nici nu-L ispitim cu pareri despre cum altfel ar putea fi cineva mantuit – papistas, sectant, pagan, animist, etc…
      Altfel, de ce ar crede cineva si ar urma lui Iisus Hristos daca si la altii „merge” la fel???
      „https://wakethechurch.org/articles/will-god-send-good-people-to-hell
      Will God Send Good People to Hell?”
      „… In God’s mind there is nothing good outside of Jesus in this world, and those who have submitted Himself to the Cross. Nothing.
      The animals aren’t good, creation is no longer good, the stars of heaven, the oceans, all of nature, and certainly humankind is no longer good.
      In the economy of God, this world is slated for destruction.
      It is like a trash bin being filled up, and at the appointed time it will be taken to the firepit and burned.
      Nothing is worth saving apart from Christians.
      This is what the Bible teaches without question.
      God only used the phrase “and it was good” before the fall of mankind in the first part of the creation story in Genesis. Think about this for a second, in the opening passage of Genesis, we read that God said that creation was good, then after the fall of mankind, creation itself was distorted into a wicked thing.
      Now nothing is good.
      There is no such thing as goodness in this world anymore. It is gone. „

      Apreciază

  3. dante said, on februarie 20, 2019 at 5:46 pm

    Da Elena asa e cum spui tu, totul este in iubire si mintuirea sufletului se realizeaza doar daca ai in inima iubire. Dar eu te intreb pe tine, un papistas, ca sa nu mai vorbesc de alte culte asazis crestine, care vorbeste despre iubire si propovaduieste aceasta se mintuieste sau nu? Aici e marea pacaleala, iubirea mintuitoare se face strict in numele Adevarului si nu in numele iubirismului omenesc. Dumnezeu ne-a dat de stire inca de dinaite pasii ce se vor face pentru amagirea omului, dar noi nu trebuie sa credem chiar tot, nu-i asa?
    N-are sens sa te mai intrebam tu de ce parte a baricadei te vei afla, insa daca cei din puscariile comuniste sau
    Sfintul Brincoveanu ar fi judecat ca tine atunci altfel ar fi stat lucrurile.
    Amageste-te in continuare si accepta tot ceea i-ti impune sistemul caci o sa-ti puna in viitorul apropiat si pecetea pe mina, caci daca iubesti esti sub protectie.
    Somn usor si vise placute!

    Apreciază

  4. Florin said, on februarie 20, 2019 at 6:24 pm

    Ce se întîmplă după moarte dacă faci fapte bune dar nu ai credința dreaptă
    Fragment din Limonariu („Livada duhovnicească”), scrisă de Cuviosul Ioan Moshu, o antologie de povestiri şi îndemnuri duhovniceşti, aparţinînd călugărilor din mănăstirile răsăritene din secolele VI-VII.

    Capitolul 26.

    VIAȚA FRATELUI TEOFAN, MINUNATA LUI VEDENIE ȘI DESPRE PĂRTĂȘENIA CU ERETICII

    Un bătrîn cu numele Chiriac trăia în lavra Calamon din apropierea sfîntului rîu Iordan. Și era bătrînul îmbunătățit în fapte dumnezeiești. La el a venit un frate străin din ținutul Dara, cu numele Teofan, ca să-l întrebe pe bătrîn despre gîndul curviei. Bătrînul a început să-l sfătuiască cu felurite cuvinte de înțelpciune și viață curată. Folosindu-se mult fratele din cuvintele bătrânului, i-a spus:

    – Eu, avva, am părtășie în țara mea cu nestorienii. De n-ar fi asta – aș fi rămas cu tine pe totdeauna!

    Cînd a auzit bătrînul de numele lui Nestorie s-a întristat de pierderea fratelui și l-a sfătuit și l-a îndemnat să se despartă de această erezie vătămătoare și să vină la Sfînta Sobornică și Apostolică Biserică. Și i-a spus:

    – Nu este altă mîntuire decît numai în a cugeta drept și a crede că Sfîntă Fecioară Maria este cu adevărat Născătoare de Dumnezeu.

    – Într-adevăr, avvo, a răspuns fratele, toți ereticii așa spun: dacă nu ești cu noi, nu te mîntuiești. Sărmanul de mine nu știu ce să fac. Roagă-te deci Domnului ca Domnul să mă încredințeze, prin faptă, care este credința cea adevărată.

    Bătrînul a primit cu bucurie cuvîntul fratelui și i-a spus:

    – Șezi în chilia mea și am nădejde în Dumnezeu că bunătatea lui îți va descoperi adevărul!

    Lăsîndu-l pe fratele în peșteră s-a dus la țărmul Mării Moarte și s-a rugat pentru el. Și iată cam pe la ceasul al treilea după amiază în ziua următoare, vede fratele pe cineva înfricoșător la vedere, stînd în fața lui și-i spune:

    – Vino și vezi adevărul!

    Și luîndu-l, l-a dus într-un loc întunecos, cu miros urît și cu foc și-i arată în mijlocul focului pe Nestorie și Teodor, pe Eutihie și Apolinarie, pe Evagrie și pe Didim, pe Dioscor și pe Sever, pe Arie și pe Origen și pe alții.

    – Iată, îi spune acela ce i s-a arătat, acesta-i locul pregătit ereticilor și celor ce urăsc pe Sfînta Născătoare de Dumnezeu și celor ce urmează învățăturile lor. Dacă îți place locul, rămîi în credința ta! Dar dacă nu vrei să încerci chinul acesta, vino la Biserica cea Sfântă și Sobornică, de care ține și bătrînul care te-a povățuit. Căci îți spun: chiar dacă ai săvîrși toate faptele cele bune, ajungi în locul acesta dacă n-ai dreapta credință.

    La cuvîntul acesta fratele și-a venit în sine. Cînd a venit bătrânul, i-a povestit toate cele întîmplate așa cum le-a văzut și a trecut la Sfînta Sobornică și Apostolică Biserică. Și a rămas împreună cu bătrînul în Calamon. După ce a stat mulți ani cu el, a adormit în pace.

    Apreciază

  5. Orthodox said, on februarie 20, 2019 at 8:23 pm

    http://protv.md/stiri/international/sute-de-femei-au-protestat-in-fata-parlamentului-din-buenos-aires–2487021.html NEBUNELE CER APROBAREA AVORTULUI SA FIE DECIS DE ELE ASA ZISELE ,,MAME”

    Apreciază

  6. George said, on februarie 21, 2019 at 1:08 am

    off topic

    Apreciază

  7. geo said, on februarie 21, 2019 at 8:46 am

    La compagne de la Première ministre serbe Ana Brnabic, qui revendique son homosexualité dans ce pays des Balkans très patriarcal et conservateur, a accouché mercredi d’un petit garçon, ont annoncé ses services. „Milica Djurdjic, compagne de la Première ministre Ana Brnabic, a accouché d’un petit garçon (mercredi) à Belgrade”, selon ce communiqué.

    https://www.lalibre.be/actu/international/la-compagne-de-la-premiere-ministre-serbe-a-accouche-5c6d90b67b50a60724d83d66

    People in several of the Central and Eastern European countries surveyed expressed more certainty about God’s existence, including in Romania (64%), Greece (59%) and Croatia (57%)

    https://www.euronews.com/2019/02/18/absolute-belief-in-god-more-widespread-throughout-central-and-eastern-europe

    Apreciază

  8. Județul din România unde oamenii au refuzat cardul de sănătate din motive religioase said, on februarie 21, 2019 at 5:50 pm

    Peste 1.000 de vrânceni au refuzat cardul de sănătate din motive religioase, acestea făcând dovada calităţii de asigurat în baza unei adeverinţe eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei.

    Invocând motive diavolești, aceste persoane au ales ca, din trei în trei luni, să se prezinte personal la CAS Vrancea pentru reînoirea unei adeverințe din care să reiasă că sunt asigurați.Cererea pentru solicitarea de eliberare a adeverinţei va fi însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind refuzul cardului.

    „De când a început distribuirea cardurilor de sănătate, în anul 2015, şi până la finele lunii ianuarie 2019, circa 1.090 de persoane au refuzat cardul de sănătate din motive religioase. Aceste persoane pot face dovada calităţii de asigurat în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului, eliberată de CAS Vrancea”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Iustina Papuc.

    CAS Vrancea deserveşte o populaţie de 388.495 persoane, din care 264.351 sunt asigurate. Până la data de 31 decembrie 2018, în Vrancea au fost distribuite de către Poşta Româna un număr de 267.499 carduri naţionale de sănătate.

    https://www.antena3.ro/actualitate/social/judetul-din-romania-unde-oamenii-au-refuzat-cardul-de-sanatate-din-motive-religioase-509244.html

    Apreciază

  9. Radu Humor said, on februarie 21, 2019 at 10:14 pm

    Uriașul transfer de proprietate de la statul român la Biserica Evanghelică din Sibiu, prin influența primarului Iohannis și cu complicitatea unor instituții ale statului, s-a făcut în baza unui raționament juridic fals, în contradicție cu realitatea documentelor oficiale, născute din istoria celui de-al doilea război mondial. Muzeul Brukenthal face parte din seria clădirilor de patrimoniu cedate Bisericii Evanghelice, în urma unor trocuri politice căzute în uitarea oamenilor și a legii.

    Confuzie cu premeditare

    Retrocederea Muzeului Brukenthal din Sibiu către Biserica Evanghelică reprezintă chintesența eșecului înregistrat de procesul de reconstituire a dreptului de proprietate. Este un exemplu evident de abuz de drept, de transformare a principiului ”restitutio in integrum” într-o modalitate de înstrăinare a patrimoniului național. Totul s-a întâmplat în urma unor negocieri politice mărunte și prin trădarea unor funcționari ai statului român. În centrul acestei afaceri controversate s-a aflat Klaus Iohannis, care, pe vremea când era primar al Sibiului, a negociat, la cel mai înalt nivel, retrocedarea către Biserica Evanghelică a imobilelor de patrimoniu din oraș. Asta, la limita și chiar în afara legilor românești. Nu s-a ținut cont de situația juridică a acelor proprietăți, derivată din vremurile tulburi ale celui de-al doilea război mondial, când toate bunurile comunității săsești au fost cedate, benevol, Grupului Etnic German și apoi confiscate de statul român, potrivit legilor internaționale, pentru colaboraționism cu regimul nazist.

    Nimeni nu pune în discuție dreptul comunității săsești de a-și primi bunurile înapoi, în cadrul procesului de reconstituire a dreptului de proprietate. Aici vorbim însă de dreptul legii, de cadrul legal și de respectarea actelor normative ale țării.

    Muzeul Brukenthal nu a fost nicidecum un imobil confiscat de comuniști pentru a se încadra în prevederile legilor de reconstituire a dreptului de proprietate. În același timp, modul în care s-a perfectat înțelegerea politică ce a dus la această retrocedare dubioasă poate constitui o dovadă a căpușării statului român. Imobilul Brukenthal ajungea, în 2005, în proprietatea Bisericii Evanghelice, dar cheltuielile cu întreținerea muzeului (personal, manifestări, evenimente, investiții de restaurare și întreținere) erau suportate, în continuare, de Guvern, prin Ministerul Culturii, în timp ce toate veniturile rezultate din activitatea muzeală intrau în buzunarele Bisericii Evanghelice. În această ecuație politică a înstrăinării Muzeului Brukenthal au intrat și Traian Băsescu, pe atunci președinte al României, și Călin Popescu Tăriceanu, premier al țării (2005-2009).https://www.catavencii.ro/casa-cu-casa-povestea-imperiului-imobiliar-patronat-de-iohannis-episodul-4-luarea-brukenthalului/#comment-127379

    Apreciază

  10. George said, on februarie 21, 2019 at 10:23 pm

    off topic

    Apreciază

  11. Scandal între Biserică și politicieni din cauza noilor buletine cu CIP și amprentă pregătite pentru toți cetățenii europeni. Reprezentanții Mânăstirii Petru Vodă, acolo unde a slujit și părintele Justin Pârvu, acuză autoritățile că schimbările sunt citez „o măsură de control total la care bolșevicii nu au putut nici măcar să viseze” .

    Îmbunătăţirea securităţii documentelor de identitate a cetăţenilor din Uniunea Europeană nu e pe placul monahilor de la mănăstirea Petru Vodă.

    Reprezentanţii Preşedinţiei române a Consiliului şi ai Parlamentului European au ajuns la un acord informal cu privire la un regulament ce va spori securitatea cărţilor de identitate ale cetăţenilor Uniunii Europene. Potrivit acordului, cărţile de identitate vor avea un format uniform de card de credit, o zonă de citire optică şi va respecta standardele minime de securitate stabilite de OACI (Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale), arată Ministerul Afacerilor Interne. Acestea vor trebui, de asemenea, să includă o fotografie şi două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact.

    „Securitatea pe întreg teritoriul UE nu poate fi realizată decât prin asigurarea securităţii în fiecare stat membru. Noile norme privind standardele de securitate pentru documentele de identitate, pentru care Preşedinţia Română a Consiliului UE a obţinut acordul provizoriu, ne vor permite să depistăm mai uşor cazurile de fraudare a documentelor şi de furt de identitate, îngreunând acţiunile teroriştilor şi ale infractorilor şi facilitând totodată libera circulaţie a călătorilor de bună credinţă“, este anunţul postat de ministrul Carmen Dan, care i-a revoltat pe călugării mănăstirii Petru Vodă, din Neamţ.

    Urmaşii părintelui Iustin Pârvu au postat pe site-ul mănăstirii Petru Vodă din Neamţ un comunicat intitulat „Statul român vrea să transforme 500 de milioane de cetăţeni europeni în infractori prezumaţi“, prin care îşi reafirmă temerile privind noua formă a cărţilor de identitate.

    „Printr-o ciudată coincidenţă, una din primele măsuri propuse de reprezentanţii României la preşedinţia Uniunii Europene a fost introducerea de acte de identitate electronice obligatorii pentru toţi cetăţenii europeni, repetînd cu lux de amănunte atît motivele, cît şi soluţiile şi propunerile practice de acum 10 ani, de cînd acelaşi Stat Român s-a grăbit să-şi amprenteze cetăţenii care au nevoie de paşaport. Mai mult ca sigur, ar fi continuat aceeaşi măsură şi în cazul cărţilor de identitate, dacă reacţia creştinilor ortodocşi din România nu ar fi fost atît de fermă, sub călăuzirea Părintelui Stareţ Justin Pârvu. În toate ţările din lume, prelevarea amprentelor personale este etapa obligatorie prin care trece orice infractor dovedit căruia i se face cazier penal. Obligativitatea prelevării amprentelor pentru obţinerea unui act de identitate minimal este echivalentă cu transformarea cetăţenilor care urmează să folosească respectivul act în infractori prezumaţi“, arată călugării de la Petru Vodă.

    Aceştia solicită creştinilor, atât celor din România, cât şi celor din Europa, să se implcie pentru sistarea acestei iniţiative: „Rugăm pe toţi creştinii din această ţară şi din Uniunea Europeană care se pot implica şi opri această măsură dictatorială de control total la care bolşevicii nu au putut nici măcar să viseze, să depună toate eforturile opririi unei astfel de iniţiative, o dată pentru totdeauna“, mai arată călugării din obştea mănăstirii Petru Vodă.

    https://www.romaniatv.net/buletinele-cu-cip-i-au-revoltat-pe-calugarii-de-la-manastirea-unde-a-slujit-parintele-justin-parvu_462304.html

    Apreciază

  12. Nimic nu sunt fără Dumnezeu said, on februarie 22, 2019 at 2:20 pm

    Trebuie sa luptăm pentru o alternativă convenabilă pentru ortodocși. Fără microcip. Dacă nu solicităm nimic, nu vom primi nimic.

    Apreciat de 1 persoană

  13. Alexandru said, on februarie 23, 2019 at 4:53 am

    Este intr-adevar cazul sa facem ceva in acest sens,o alternativa pentru ortodocsi trebuie sa fie.Este timpul sa fim solidari cu cei de la Manastirea Petru Voda si sa urmam cuvintele lui Iustin Parvu. Acesta este inceputul prigoanei ortodocsilor. Sa completam petitii/formulare pentru aceasta . Vor sa lege totul pe un „card” (ca nu degeaba i se zice drac invers) si in numele securitatii (care cine stie ce anume mai inseamna in ziua de azi) sa fie pus semn pe oameni. Singura securitate a noastra este Dumnezeu ! Imi este jena sa ma uit la televizor in materie de politica daramite sa mai si votez. Cum de s-a ajuns asa repede la semnul fiarei ? Eu cred ca aparitia calculatorului(fiarei) a tampit o gramada de lume,copii vad si citesc toate tampeniile de mici se „cultiveaza” nestiind ce e bine si rau si uite in 10-30 de ani unde am ajuns. Scurt mai este timpul Satanei caci ora Judecatii lui se apropie. Si multa lume traieste acum fiind „cultivata” de mass-media si calculator (care prosteste lumea,ei nu mai realizeaza ce inseamna a trece prin gandire orice opinie). Cultivarea tolerantei ce se face de mult timp nu duce decat la instabilitate, in timp ce opiniile diferite sunt catalogate incuiate. De mult timp urmaresc acest site si am vazut lucruri cu adevarat importante spuse aici.

    Apreciază

  14. gheorghe said, on februarie 23, 2019 at 12:36 pm

    FARA LEGEA LOBBY-ului!
    Mare atentie, este ultima lopta de pamant aruncata peste cadavrul societatii si economiei romanesti de catre sionisti.
    Iata ce au facut „Americii”:
    https://russia-insider.com/en/politics/there-are-hundreds-groups-us-furthering-interests-israeli-state-they-should-be-registered
    https://israelpalestinenews.org/the-israel-lobby-a-list/
    „The Israel lobby: A List”
    –––––––––––
    https://russia-insider.com/en/israeli-lobby-deep-state/ri26271
    https://wakethechurch.org/articles/the-israeli-lobby-is-the-deep-state
    „The Israeli Lobby Is the Deep State”
    Jason Charles Fri, Feb 15, 2019
    ––––––––––––
    https://www.veteranstoday.com/2018/11/04/has-israel-effectively-colonized-the-united-states/
    Has Israel Effectively Colonized the United States?
    By VT Senior Editors – November 4, 2018
    ––––––––––––
    WATCH THE FILM THE ISRAHELL LOBBY DON’T WANT YOU TO SEE!
    https://electronicintifada.net/content/watch-film-israel-lobby-didnt-want-you-see/25876?fbclid=IwAR0vMPrUHeb1vbt7vss9eaIOD2UeKlEcg66nbyE0XZSDkvkOJP3-nFP0huM
    ––––––––––––-.
    Avertismente:
    Henri Ford: http://www.biblebelievers.org.au/intern_jew.htm
    Nicolae Tesla: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkI7yv6pu7I8a0ML_hFmw8Ao4PE2zKyojlWdFQYd2AhOBJIwMZ
    Benjamin Franklin:

    Apreciază

  15. Ioan C. said, on februarie 23, 2019 at 10:31 pm

    Cardurile, cu sau fără cip, nu sunt semnul Fiarei!

    Cardurile nu au niciun text religios pe ele și, în plus, nici nu se pun pe mâna dreaptă sau pe frunte (în mod definitiv), cum zice Scriptura despre semnul Fiarei, ci se pot păstra oriunde, chiar și arunca, dacă chiar asta vrem.
    Scriptura este clară în sensul acesta, anume că semnul Fiarei va fi pus pe mâna drepată sau pe frunte, înțelegându-se astfel că nu mai poate fi scos:
    – „16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
    17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
    18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” (Apocalipsa 13, 16-18);
    – „9. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
    10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
    11. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.” (Apocalipsa 14, 9-11).

    Ni se mai spune de către aceiași, care ne invită să nu avem carduri, că buletinul e rău, că are cod numeric personal (ca să nu fim confundați), care și recensământul din 2011 l-au boicotat („anti recensământ 2011”), uitându-se cum chiar și Sfânta Fecioară Maria și cu Dreptul Iosif s-au dus la Betleem ca să fie cuprinși în documentele, catastifele puterii de atunci (Imperiul Roman, care chiar era păgân la acea vreme):
    „1. În zilele acelea a ieşit poruncă de la Cezarul August să se înscrie toată lumea.
    2. Această înscriere s-a făcut întâi pe când Quirinius ocârmuia Siria.
    3. Şi se duceau toţi să se înscrie, fiecare în cetatea sa.
    4. Şi s-a suit şi Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David care se numeşte Betleem, pentru că el era din casa şi din neamul lui David.
    5. Ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată.” (Luca 2, 1-5).

    Încheiem cu cuvintele Sfintei Scripturi:
    „Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.” (Romani 13, 1).

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 24, 2019 at 8:48 am

      Ioan C.

      Tu ai cazut rau de tot. Dupa peste 10 ani de cand se tot discuta, tu vii tot cu aceleasi „argumente” ale teologilor iadului. Nu stiu pe mana cui ai incaput, dar fugi de la ei caci te vor trage in iad.

      Apreciază

    • Riko said, on februarie 24, 2019 at 11:24 am

      Ioan C.
      Tu ai tine in portofel o imagine cu incornoratu si pe acea imagine sa fie o poza cu tine si datele tale personale? Constientizezi ca pecestea este un cip iar tu vrei sa ti in buzunar un act care sa te reprezinte pe tine in cele mai mici detalii si pe acel act sa se afle pecetea?
      Tu ai da sistemului datele tale biometrice pentru ca asa zice conducerea?
      Sti tu cu cei pe o minte cu tine mai bine decat parintele Justin Parvu si multi alti Sfinti din toata lumea?
      Cand va stapanii antihristu te vei supune stapanirii? Da tu de cine asculti mai intai, de Dumnezeu sau de stapanire?
      Cipurile implantate se pot scoate foare usor, nu e vorba de neputinta fizica de al scoate ci de cea spirituala. Sa nu mai zicem de controlul starilor celor implantati. La fel este si la actele biometrice doar ca nu intr-o masura definitiva. Daca ai vre-un viciu atunci ar trebui sa fi constient de neputintele tale de a te impotrivii mai departe daca accepti sa te iei de mana cu dracii.

      CNP-ul in Romania este dovada faptului ca poporul roman a fost vandut bancii mondiale in perioada comunista, si de-asta tot ce s-a contstruit cu banii lor in tara asta (industria) a fost o inselare si totul sa distrus si inca mai mult de atat.

      Vezi si asta:
      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=67&cap=24
      II Regi 24

      Apreciază

      • Ioan C. said, on februarie 24, 2019 at 1:48 pm

        ÎPS Bartolomeu Anania spune că nu neapărat numărarea evreilor a fost păcatul, ci faptul că nu s-a plătit o răscumpărare Domnului pentru cei numărați (Israelul era proprietatea Domnului, nu a regelui David), că doar evreii au fost numărați și la Egipt, dar au plătit răscumpărare:
        „12. „Când vei face numărătoarea fiilor lui Israel, la cercetarea lor, să dea fiecare Domnului răscumpărare ca să nu vină nici o nenorocire asupra lor în timpul număratului.
        13. Cel ce intră la numărătoare să dea jumătate de siclu, după siclul sfânt, care are douăzeci de ghere; deci darul Domnului va fi o jumătate de siclu.
        14. Tot cel ce intră la numărătoare, de la douăzeci de ani în sus, să aducă această dare Domnului.
        15. Să nu dea bogatul mai mult, nici săracul mai puţin de jumătate de siclu dar Domnului, pentru răscumpărarea sufletului.
        16. Să iei argintul de răscumpărare de la fiii lui Israel şi să-l dai la trebuinţele cortului adunării şi va fi pentru fiii lui Israel spre pomenire înaintea Domnului, ca să cruţe sufletele voastre”. (Ieșirea 30, 12-16).

        Apreciază

      • Ioan C. said, on februarie 24, 2019 at 1:49 pm

        Erată:

        numărați și la ieșirea din Egipt

        Apreciază

  16. George said, on februarie 23, 2019 at 11:50 pm

    Off topic
    Donald Trump despre 5G:
    „Vreau tehnologie de 5G și chiar 6G în Statele Unite cât mai curând posibil. Este mult mai puternic, mai rapid și mai inteligent decât standardul actual. Companiile americane trebuie să-și intensifice eforturile sau să rămână în urmă. Nu există nici un motiv să rămânem în urmă ………”

    „I want 5G, and even 6G, technology in the United States as soon as possible. It is far more powerful, faster, and smarter than the current standard. American companies must step up their efforts, or get left behind. There is no reason that we should be lagging behind on………”

    https://mobile.twitter.com/realDonaldTrump/status/1098581869233344512

    Apreciază

  17. George said, on februarie 23, 2019 at 11:57 pm

    Off topic
    Pericolul tehnologiei 5G pentru umanitate

    Apreciază

  18. gheorghe said, on februarie 24, 2019 at 5:10 am

    Filme crestine din Rusia :
    https://russian-faith.com/video/christian-movies-from-russia-with-english-subtitles-n1966
    ` cu subtitrare in engleza
    The Island (Ostrov)
    Seraphima’s Extraordinary Adventures – desene animate pentru copii
    First Episode of „Raskol” – despre schisma din Ortodoxia Rusa
    The Priest – viata unui preot ortodox in timpul guvernarii naziste
    St. Andrew the Apostle – Sf Apostol Andrei, ocrotitorul Rusiei!
    Patroness
    First Six Episodes of The Primary Chronicle – rusii in evul mediu
    Holy Martyrs of Persia
    This is My Choice
    – fara subtitrare
    Peter & Fevronia – protectorii familiei
    Raskol – ep. 2
    The Gift of God – despre Tarul Nicolae al II-lea si familia Sa

    Apreciază

  19. gheorghe said, on februarie 24, 2019 at 2:07 pm

    Semnu’ fiarei… da’ sa aratam si lucratura fiarei, acolo unde satanismul este spiritul legilor, cultura, distractiile, comportamentul generalizat al populatiei – azi, Canada, la Pacific.
    De-aia n-are ursu’ coada….
    Cica e casa de la o ferma din zona metropolitana Vancouver din Columbia Britanica din Canada:
    https://dailyhive.com/vancouver/4552-192-street-surrey-villa-di-fonti
    Spalarea banilor din China a dereglat complet piata imobiliara, cumpararea unei case in zona fiind mai greu de facut decat in San Francisco…. unde oricum e o nebunie.
    Si asta in conditiile in care chiria pentru un apartament cu un dormitor (si sufragerie, bucatarie cu spatiu de „stat la masa” (dinning – mancarea de seara , …. de parca nu acolo mananci si dimineata sau la pranz!?!) – ceva in jur de 50 mp ( de regula, mai putin) … chiria considerata de Primarie ca „affordable”, care si-o poate permite cineva DE REGULA este de 1.250 dolari pe luna. … 15.000 pe an…. nu mai punem si banii pretinsi pentru un loc de parcare – de la 50 la 150 dolari lunar.
    Atata ipocrizie este greu de vazut – borfasii care nu se mai satura sa-si numere banii primesc aprobare pentru blocuri cu apartamente de inchiriat iar mafia imobiliara cenzureaza tot: apartament pus la vanzare cu cca 400 de mii este revandut dupa 20 de luni cu aproape 700 mii…. crestere de pret de cca 600 dolari PE ZI! SI s-a vandut….
    Sint platiti oamen sa stea la rand sa inscrie pe cineva anume la cumparare de mai multe apartamente, …. care vor fi folosite la inchiriere…
    Nimeni nu verifica, nimeni nu controleaza… „banl la ban trage” si peste 50% din populatie plateste chirie traind o stare de quasi-nomadism.

    Apreciază

  20. dante said, on februarie 24, 2019 at 7:02 pm

    @ IoanC
    Nu-i asa ca tie i-ti convine sa crezi ceea ce spui, sau ce ti-au spus altii vis a vis de carduri?? Te inscrii perfect in tiparul omului modern care se complace si se autoamageste in „progresul” omenesc. De fapt inima te avertizeaza ca este o problema de cadere si constiinta cu aceste dispozitive ( si nu numai), dar ratiunea ta tinuta sub calcaiul modernismului i-ti spune ca poti sa dormi in continuare ca nu este nici o problema.
    Dar nu a spus nimeni ca aceste carduri sint pecetea finala, insa sint un urias pas premergator acesteia, iar daca acuma ti-e greu sa refuzi aceste dispozitive, cind inca mai ai alternative, gindeste-te cum vei reactiona tu si cei de o constiinta cu tine cin va veni si vremea pecetei!!!
    Vei fi atunci…avocatul diavolului si vei incerca sa te amgesti si pe tine si pe ceilalti de „nevoia” de modernitate si progres. Foarte putini vor scapa din aceasta capcana diabolica. Ia mai citeste tu in Scriptura si vezi cam care e numarul celor care nu vor accepta pecetluirea.
    Crezi tu caci cu argumentele tale logice si mintale se vor scapa multi? Parintele Iustin batea cimpii cind vorbea despre carduri si cipuri??!!
    Cunosti problema te atita amar de timp si tu vii sa explici caderea….. Pacat!

    Apreciază

    • Ioan C. said, on februarie 24, 2019 at 10:42 pm

      Cei 144 de mii sunt din poporul lui Israel (Apocalipsa cap. 7), dupa cate se pare.

      Apreciază

      • Florin said, on februarie 25, 2019 at 11:20 am

        Ioan C
        vezi cele doua filmulete, poate te ajuta

        https://www.aparatorul.md/important-implantare-de-cipuri-de-ultima-generatie-mascate-sub-biometrie-video/

        Apreciat de 1 persoană

      • Alex said, on februarie 26, 2019 at 3:03 pm

        Daca ar fi numai evrei ar fi incorect deoarece toti suntem chemati spre mantuire, nu numai fostul popor ales.
        Dupa mantuitorul Hristos, poporul ales este cel crestin (cu adevarat, ortodocsii)
        Si daca acei 144 de mii (12.000 din fiecare semintie) ar fi numai evrei, trebuie sa tinem cont de faptul ca evreii s-au corcit cu toate neamurile, apoi nu mai stie nimeni exact din ce samantza se trage.

        Apreciază

      • unu said, on februarie 27, 2019 at 10:14 am

        Tu asta o spui cu mandrie sau cu regret ?! adica, „uite vezi scrie si aici numai ei pot fi alesi” sau „doar atatia” ?
        Dar asta ai citit ?
        9. După acestea, m-am uitat şi iată mulţime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul şi seminţiile şi popoarele şi limbile, stând înaintea tronului şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în veşminte albe şi având în mână ramuri de finic.

        Apreciază

      • unu said, on februarie 27, 2019 at 10:15 am

        comentariul de mai inainte era pentru ioan c

        Apreciază

      • abc said, on februarie 27, 2019 at 11:14 am

        Banui eu cu mintea mea, ca ei aceastia, mica semintie, au primit pecetea de la inger pentru inima lor, fiindca nu aveau pecetea sfantului botezcrestin ortodox, altfel nu se puteau mantui.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 27, 2019 at 12:10 pm

        abc

        Cred ca comentariile tale ajung mereu la spam deoarece iti schimbi mereu adresa de e-mail.

        Apreciază

  21. geo said, on februarie 25, 2019 at 8:03 am

    https://www.moonofalabama.org/2019/02/venezuela-there-was-a-riot-at-the-border-but-what-else-did-the-aid-stunt-achieve.html

    https://www.zerohedge.com/news/2019-02-24/venezuela-fm-claims-cia-expert-pompeo-torched-aid-trucks-false-flag-attack

    https://www.thenewamerican.com/world-news/asia/item/31542-at-world-government-summit-globalists-push-un-agenda-2030

    https://www.devex.com/news/usaid-mulls-proposal-to-train-aid-workers-as-special-forces-94321

    Vezi la Medium.com

    https://boingboing.net/2019/02/21/china-uses-dna-to-spy-on-peopl.html

    https://www.activistpost.com/2019/02/the-brutal-truth-about-the-carnet-the-venezuelan-biometric-id-also-known-as-the-fatherland-card.html

    https://www.rt.com/usa/452229-pompeo-cuba-nicaragua-venezuela/

    http://theeconomiccollapseblog.com/archives/is-chinas-social-credit-system-a-preview-of-the-coming-beast-system

    https://www.rt.com/news/452023-john-bolton-nicaragua-ortega-regime-change/

    https://all4romania.eu/indobitocirea-generatiilor-viitoare-prin-eliminarea-culturii-nationale-si-generale-din-educatie-nu-mai-stiu-ce-sa-creada-despre-mihai-viteazul-despre-balcescu-si-kogalniceanu-dar-stiu-sigu/?fbclid=IwAR2R3tWBjacMPvsYA8T6ZH5Ir3kc_AjDcG6qd64tUalBPSiHz5mINQvhqeA

    https://bel-esprit.ro/noua-jungla-sexuala-ilinca-bernea/

    Dă clic pentru a accesa It%E2%80%99s-Time-to-Kill-Rothschild-%E2%80%93-The-Problem-with-Christians-Or-where-the-refusal-to-admit-the-crimes-committed-leads.pdf

    https://quillette.com/2019/02/21/what-my-days-as-a-marxist-taught-me-about-modern-political-cults/

    Apreciază

  22. geo said, on februarie 25, 2019 at 8:15 am

    https://www.theguardian.com/us-news/video/2019/feb/21/las-vegas-gets-first-significant-snow-for-years-after-rare-winter-storm

    https://www.theguardian.com/us-news/2019/feb/22/arizona-tucson-rare-snow-storm-winter

    https://www.zerohedge.com/news/2019-02-24/maduros-days-numbered-pompeo-says-guaido-meet-vp-pence-request-regime-change

    https://www.zerohedge.com/news/2019-02-23/karl-lagerfeld-leaves-part-195m-fortune-his-famous-cat

    https://mises.org/wire/benefits-brexit

    https://www.sovereignman.com/tax/guess-how-much-britains-richest-man-saves-on-taxes-by-moving-to-monaco-24636/

    https://www.zerohedge.com/news/2019-02-23/why-invading-iran-would-be-one-worst-blunders-american-history

    https://mises.org/wire/state-expands-its-responsibilities-order-expand-its-power

    https://www.zerohedge.com/news/2019-02-23/watch-top-catholic-cardinal-admit-church-destroyed-pedophile-documents

    https://ejmagnier.com/2019/02/21/europe-pays-the-price-of-a-us-decision-where-will-european-isis-go/

    https://www.zerohedge.com/news/2019-02-18/visualizing-great-expectations-uk-teenagers

    https://orientalreview.org/2019/02/11/humanitarian-intervention-and-the-new-world-order-violation-of-the-international-law-i/

    https://orientalreview.org/2019/02/13/humanitarian-intervention-and-the-new-world-order-violation-of-the-international-law-ii/

    https://orientalreview.org/2019/02/18/humanitarian-intervention-and-the-new-world-order-a-violation-of-the-international-law-iii/

    http://www.shtfplan.com/headline-news/body-cam-video-they-dont-want-you-to-see-arizona-cop-takes-down-knife-wielding-jihadist-sensitive-images_02182019

    https://www.zerohedge.com/news/2019-02-22/body-cam-video-they-dont-want-you-see-arizona-cop-takes-down-knife-wielding

    https://www.usatoday.com/story/opinion/voices/2019/02/15/donald-trump-venezuela-socialism-bernie-sanders-ilhan-omar-column/2861461002/

    Apreciază

  23. abc said, on februarie 25, 2019 at 2:12 pm

    saccsiv,
    la articolul De ce PAMANTUL PLAT in … ILLUMINATI CARD GAME?
    https://ortodoxinfo.ro/2019/02/24/de-ce-pamantul-plat-in-illuminati-card-game/#comments
    am doua comenturi in asteptare

    primul este un raspuns pentru Cosmin https://ortodoxinfo.ro/2019/02/24/de-ce-pamantul-plat-in-illuminati-card-game/#comment-48965

    Da de ce ar trebui sa fie o semisfera ? Ce conditie nu satisface pamantul plat dar o satisface pamantul semisfera ?
    Dar te-ai gandit ca daca pamantul este o semisfera, atunci, obligatoriu, trebui sa existe un lucru pe care sustinatorii pamantului plat il exclud, si acel lucru se cheama gravitatie ?
    Fara gravitatie teoria pamantului semisfera nu poate exista, fiindca apa s-ar duce la baza semisferei, oamenii le-ar veni rau sa tot urce si apoi sa coboare si asta zi de zi si alte alea.
    Si daca exista gravitatie ce atrage totul spre mijlocul-bazei semisferei atunci obligatoriu acea semisfera este de fapt o ditamai sfera.
    Nu stiu ce sa zic, dar in situatia aceasta pamantul nu poate fi o semifera.

    iar al doilea este acesta:
    Noi, oamenii simpli, putem sa ne dam cu parerea asupra unui lucru doar in baza a ceea ce ni se spune sau in baza a ceea ce observam.
    Ce ni se spune, e cert ca trebui filtrat, fiindca nu toate sunt adevarate.
    Concret la subiect, ni se spune ca omul a ajuns pe luna, o minciuna pe care nici „adversarii” (competitorii) americanilor, nu o contesta, cu toate ca ar fi o chestie banala, dar nu vor, ba chiar competitorii intaresc ideea ca americanii au fost pe luna. Se mai spune, defapt se mai arata cate o poza cu pamantul de pe la miii si milioane de km distanta. Iara o minciuna, pe care chiar si ei au recunoscuto, fiindca pozele respective sunt create un studiouri fota din multe alte imagini.
    Cert este ca nimeni nu a fost mai sus de vreo cateva sute de km. Pentru a vedea pamantul, cat de cat forma sa, ar trebui sa ne inaltam undeva la vreo 30.000-50.000 km distanta de pamant.
    Si asta ni se spune.
    Bun acum ce putem constata noi ?
    Observam pe cer un Soare a carei viteza e pe tot parcursul zilei constanta.
    Observam ca imediat dupa ce noaptea isi pierde din putere, imediat incepe sa se lumineze si apoi numaidecat apare soarele. Si asta in nici mai putin o jumatate de ora. Ce spune lucrul acesta. Pamantul are de la un cap la altul 40.000 km. Daca impartim 40.000 la 24 rezulta ca soarele se misca cu viteza de 1.667 km/h.
    De la rasarit la apus sunt 20.000 km. In variant pamant plat, un om care vede rasaritul se afla la o distanta aprox 20.000 km, poate mai putin daca consideram ca soarele se misca in cerc, deci un om vede soarele de la 20.000 dar culmea de la 20.000 + 800 km (cat tine rasaritul) nu-l mai vede, ca lumina se opreste in aia 800 km (atat face soarele intro juma de ora de rasarit).
    Si apoi, daca soarele se afla aproape de pamant, fiindca totusi daca este departe, in variant pamant plat soarele ar lumina tot pamantul, deci daca el se afla aproape de pamant, va rog sa va imaginati cu s-ar misca umbra unui obiect de la rasarit pana la asfintit. Marimea si viteza umbrei ar fi total diferita fata de ceea ce vedem noi, fiind mai toata ziua alungita iar la pranz foarte rapid (accentuez) foarte rapid ar descreste, urmand apoi intro singura ora se creasca pana la o lungime de zeci de ori mai mare decat obiectul insusi.
    Un alt lucru c ear trebui sa-l observam in variant pamant plat. Durata zilei de 3 ori mai mica decat durata nopti, si asta la ecuator. Adica ziua ar trebui sa tina 6 ore, cu rasarit si asfintit cu tot, iar noaptea 18 ore, SI ASTA VORBESC LA ECUATOR. De ce asa ? Simplu. La echinoptiu soarele lumineaza atat polul nord, cat si polul sud (sau ce o fi el). Incepand de a doua zi soarele lumineaza doar unu singur pol. Sa calculam: suprafata luminata de soare este Sluminat= pi*R1^2/2. Dar R1 acesta patrat este defapt jumatatea distantei de la polul sud la nord. Suprafata pamantului este defapt S=pi*R2^2/2, iar R2 este defapt raza pamantului si este egala cu de doua ori R1. Calculand, suprafata luminata de soared a fix ¼ din suprafata pamantului, si asta in “zilele lui bune” caci cu cat se apropie de polul sud, in variant pamant plat, suprafata luminata a pamantui scade foarte mult.
    Un experiment foarte simplu prin care ne putem da seama de forma pamantului este urmatoarul: in zilele de echinotiu, cand soarele se afla la ecuator ecuator se pune un aparat de filmat sa inregistreze umbra unui obiect vertical (un stalp perfet vertical). Daca umbra obiectului, descrie un arc de cerc atunci pamantul este 10000% plat. Daca umbra obiectului este urmeaza o linie dreapta atunci pamantul este 10000% sfera. Asta-I un experiment sigur prin care putem determina cu exactitate forma pamantului.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 25, 2019 at 3:04 pm

      abc

      Le-am scos de la moderare.

      Apreciază

      • abc said, on februarie 25, 2019 at 9:20 pm

        Dar tot ce scriu se pare ca nu il vede administratorul de pe ortodoxinfo.
        Se publica numai dupa ce atentionez pe tine.
        Am mai scris si altele.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 26, 2019 at 5:55 am

        abc

        Administrator pe Ortodoxinfo sunt si eu.
        Sunt multe cauze pentru care un comentariu intra la spam.
        Daca ai mai scris, spune-mi care.

        Apreciază

      • roman said, on februarie 28, 2019 at 3:26 pm

        Saccsiv,nu vreau sa par vreun haba-uc nerabdataor ,ca trebe sa-mi accepti neaparat ,,comentariile” mele tampe ,dar nu stiu care e motivul,de pe ortodoxinfo de aici …..scrisoarea-a-ii-a-ecumenism-in-ritm-de-diaspora si de pe ortodoxinfo aici…MMB se dezice de „calendarul catolic-ortodox”, iar credincioșii îi cer să se dezică și de vizita ereticului papă la Iași…..nu-mi apar tampele mele de la coment.Nu am zis nimic jignitor sau …altfel…..Sanatate si nu te-oi mei deranja,poate ai imbatranit si tu prea tare (ironic).Iarta-ma!

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 28, 2019 at 3:54 pm

        roman

        Erau la spam.

        Apreciază

  24. luigilucretiu said, on februarie 25, 2019 at 4:26 pm

    Marcarea izotopică e un cip de ultimă generaţie, constînd din celule vii, care funcţionează în mod estetic, natural. Cînd este aplicat sub formă de coduri de bare, acest cip nu este vizibil pentru ochi, dar se citeşte de scanere. Astfel, creierul începe să funcţioneze ca un transmiţător biologic, şi, de fapt, în esenţă devine un procesor biologic. O persoană cu un astfel de cip devine un cyborg controlat.

    Citeşte mai mult pe aparatorul.md: IMPORTANT! IMPLANTARE DE CIPURI de ultimă generaţie, mascate sub biometrie. VIDEO https://www.aparatorul.md/important-implantare-de-cipuri-de-ultima-generatie-mascate-sub-biometrie-video/

    Apreciază

  25. Remus Satală said, on februarie 25, 2019 at 7:09 pm

    Gemenele Lulu si Nana, a caror gene au fost modificate inainte de nastere de catre o echipa de cercetatori din China cu ajutorul metodei CRISPR, ar fi putut suferi modificari si la nivelul creierului.
    https://www.digi-world.tv/stiri/medicina/sunt-gemenele-modificate-genetic-din-china-mai-inteligente-de-ce-sunt-ingrijorati-cercetatorii-24207

    Apreciază

  26. geo said, on februarie 26, 2019 at 9:31 am

    Apreciază

  27. gheorghe said, on februarie 26, 2019 at 11:27 am

    … niste fotografii…

    https://cdn.minds.com/fs/v1/thumbnail/936696510195412992/xlarge

    Apreciază

    • pamaio said, on februarie 26, 2019 at 8:02 pm

      Uita-te ce scrie la https://moldovacrestina.md/despre/
      Dacă sunteți apăsat(ă) de păcate și nu știți la cine să vă adresați după ajutor, folosiți acest formular pentru a lua legătura cu pastorul Vasile Filat.
      Pastor la ortodocsi ????

      Apreciază

      • costel said, on februarie 27, 2019 at 9:51 pm

        @pamaio
        Pastor la eretici, la iehovisti!

        Apreciază

  28. mircea.v said, on februarie 27, 2019 at 2:55 pm

    @Corina,

    am vazut ca m-ai intrebat ceva la un articol mai vechi, abia acum am vazut. Daca esti in zona, iti voi raspunde la acest articol, dar dupa confirmarea ta, ca sa nu raspund degeaba.

    Apreciază

  29. Riko said, on februarie 27, 2019 at 5:47 pm

    O femeie foarte desteapta

    Apreciază

  30. pamaio said, on februarie 27, 2019 at 8:58 pm

    Nu stiu daca a mai aparut ceva dupa asta dar se pare ca este varianta finala a legii vaccinarii.
    http://amfms.ro/lege-privind-organizarea-si-finantarea-activitatii-de-vaccinare-a-populatiei-in-romania-31-iul-2017/

    Art.35
    (1)Angajatorii, persoane fizice sau juridice, suportă, din bugetul propriu, costurile pentru vaccinurile
    și administrarea acestora personalului propriu care, prin natura profesiei sau a formării pe care o
    urmează, este expus la riscul de infectare sau poate reprezenta o sursă de infecție, care ar putea
    pune în pericol sănătatea publică, ori a cărui vaccinare, potrivit legii este obligatorie.
    (2)Cheltuielile făcute de către angajatori cu achiziția vaccinurilor și administrarea lor se scad din
    impozitul datorat bugetului de stat pentru activitatea desfășurată în anul în care a fost efectuat
    vaccinul.

    Ca sa nu spere cumva, cineva, ca cei de la privat ar putea scapa.

    Art.67
    c) să primească vaccinuri sigure, de calitate și eficacitate corespunzătoare, autorizate conform
    legii;

    SIGURE ??? DE CALITATE ??? EFICACITATE CORESPUNZATOARE ???

    Art.70
    Persoanele eligibile pentru vaccinare, care au vârsta de peste 18 ani, au obligația prezentării în
    vederea consilierii pentru vaccinare, în cazul convocării acestora de către furnizorul de servicii
    medicale de vaccinare.

    Care sunt aceste…persoane eligibile ???

    Apreciază

  31. George said, on februarie 27, 2019 at 9:07 pm

    Vasile te rog vezi asta, ăștia au început nebunia cu educația sexuala în, educația sexuală a cadrelor didactice în școli?

    Apreciază

    • Riko said, on februarie 27, 2019 at 9:54 pm

      Mai bine zis educatie erotica. Eu nu inteleg ce-i trebuie mai mult la un copil de clasa a 7-a decat materia de la biologie, sistemul reproducator.
      Implementeaza schimbari majore in sistemul educational fara nici un studiu asupra impaclului pshihic si emotional al copilului. Arunca la gunoi cu inocenta si pudoarea copiilor. Adulti fara minte. Auzi sa le zica povesti erotice.
      SI ce cuvine „sa te protejezi” ce inseamna asta?, Nu inseamna sa nu intretii relatii sexuale, ci sa folosesti metode contraceptive si atunci totul e ok.
      Ii indruma pe copii sa urmareasca materiale pornografice ca sa se „informeze”. Adica sa se viruseze pe viata.
      Are cineva idee cat se castiga din industria pornografica? De acolo vin principalele ordine. Si prostimea executa.

      Apreciază

  32. abc said, on februarie 28, 2019 at 9:30 am

    Saccsiv, te rog aproba comentariul meu de ortodoxinfo de aici

    https://ortodoxinfo.ro/2019/02/27/informatie-eliberata-de-nasa-atmosfera-pamantului-se-extinde-dincolo-de-luna-asadar-niciun-om-nu-a-trecut-pana-acum-de-ea/#comment-49252

    Am inteles ca din cauza emailului nu se publica, voi incerca sa rezolv problema.

    Apreciază

  33. abc said, on februarie 28, 2019 at 9:39 am

    Saccsiv, te rog sa faci un articol pe tema semnalata de mine in cartea lui Enoh, ca plecand de la interpretarea gresita a ceea ce se scrie la Facerea din biblie se poate ajunge la derapaje extrem, extrem de grave.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.