SACCSIV – blog ortodox

Scenariu: 1) Limitarea sumei maxime ce se poate retrage din bancomate. 2) Criza economica. 3) Inflatie. 4) Suma maxima cash ramane aceeasi, dar cu ea nu mai poti cumpara nici macar o bomboana. 5) Solutia electronica

Posted in BANI CASH, BANI ELECTRONICI, BANI LICHIZI, criza economica by saccsiv on martie 4, 2018

Dupa cum scriam in articolul Previziunile mele pentru 2018 și anii care vor urma., criza inceputa in 2007 nu s-a incheiat, aceasta putandu-si arata coltii in absolute orice zi. Iar criza, ca toate crizele de altfel, are niste papusari:

Remember: ROCKEFELLER, principalii declansatori ai marii depresii economice din secolul 20

Care papusari stapanesc mecanismele:

I. Angrenajul crizelor economice. Bursele de Valori si Capitalul Speculativ

II. Angrenajul crizelor economice. Banii si Bancile

Ce este iar important de stiut si care are mare legatura cu cele de mai sus: dispare cash-ul. Si dispare prin prosteala:

Islanda, MODELUL societății ANTIHRISTICE: Plăți doar cu CARDUL, toți au facebook, fără arme și armată, energie electrică GRATIS

Sau dispare prin restrictionare, pe motiv de economie neagra sau terorism sau trafic de droguri:

Comisia Europeană vrea să impună RESTRICȚIONAREA PLĂȚILOR CASH

Rusia urmează să introducă TAXE pentru TRANZACȚIILE ÎN NUMERAR / Se are în vedere RESTRICȚIONAREA plăților CASH și INTERZICEREA plății SALARIILOR ÎN NUMERAR

Daca intelegeti cele de mai sus, deja multe dintre stiri le veti intelege altfel.

Trecem mai departe. Iata comentariul cititorului Coprie postat la Criza din Venezuela a dus tara unde trebuie: ELECTRONICA si FARA CASH …:

Inca nu este „eficientizat” sistemul daca se umbla cu coduri de produs introduse manual in telefon. Se va introduce acel cod de bare tip qr ca la chinezi, pentru a fi mai rapid.

Este interesant faptul ca este impusa o limita de retragere a banilor de ex 10000 de bolivari cand economia merge bine, sau este lasata sa mearga bine, toti oamenii sunt multumiti nu simt nici o contrangere in privinta lichiditatii banilor. Iar apoi este creata o criza financiara puternica, moneda nationala se devalorizeaza pana la pretul hartiei din care este facuta, iar retragerile de numerar raman fixe la 10000 de bolivari, astfel incat nu poti sa-ti cumperi nici o bomboana de acesti bani, si nu se ajusteaza pentru a acoperi nevoile inflatiei. De exemplu, sa se tipareasca hartii 100->100000 de bolivari, ci solutia este banul electronic, deoarece acolo nu numai ca nu sunt limitati la anumite valori 5, 10, 500 etc, si nu numai atat, se pot folosi valute straine sau chiar bitcoin care este mai presus de orice moneda nationala. Astfel vor prezenta acest sistem „perfect” care in contextul unei crize financiare, va elimina limitarile banilor tipariti, care isi pierd din valoare intr-o perioada scurta de timp (accelerata) datorita inflatiei. De ce sa mai tiparesti niste bancnote care in jumate de an isi pierd din valoare? Asta este „solutia” fa-ti cont la noi si poti sa platesti si sa fi platit nu cu 10000 de bolivari, ci cu 100000000 de bolivari pentru a acoperi nevoile inflatiei.

Treaba cu suma maxima pe care o poti retrage imi aminteste de niste legi de prin europa, anume ca pentru anumite produse de valoare mai mare de 1000 de euro trebuie sa folosesti cardul pentru a plati, sau niste sume maxime impuse pentru retragerea de la bancomat. Oare aceste praguri se vor mari pentru a tine cont de nevoile inflatiei? Dimpotriva bancnota de 500 de euro nici nu se va mai tipari. Iar de va porni un razboi atunci banii vor fi din ce in ce mai rari si fara valoare.

 

Intelegeti voi fratilor, ce zice fratele Coprie?

Eu cred ca acest scenariu este perfect posibil si perfect realizabil. Adica, daca vor s-o faca, chiar o s-o faca si o vor face cu succes.

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. STOP RFID (Viorel Ghica) said, on martie 4, 2018 at 11:14 am

    Apreciază

    • Mihai said, on martie 4, 2018 at 6:44 pm

      Și când te gândești că Venezuela este un stat cu ft mult teren arabil, suprafețe imense cu pășuni, una dintre marii producători de petrol, potențial turistic, și iatai in ce situație au ajuns

      Apreciază

  2. geo said, on martie 4, 2018 at 1:55 pm

    Apreciază

  3. Angela said, on martie 4, 2018 at 9:48 pm

    Articolul este cuprinzator si bine documentat. Are insa, in opinia mea, o mica scapare. Este structurat ca sa raspunda intrebarii: DACA se vor virtualiza banii. Ori aceasta este deja o certitudine, un fapt evident care nu mai are nevoie de nici o demonstratie: banii se virtualizeaza pentru ca avantajele virtualizarii sunt imense atat pentru stat (detine in sfarsit controlul banilor si poate elimina aproape toata piata neagra, evaziunea fiscala, coruptia etc) cat si pentru comercianti (scapa de povara manipularii cash-ului, de o gramada de angajati care aveau legatura cu el samd). Chiar oamenii de rand au avantaje: portofelul virtual pare mai sigur si scapi de stresul zilnic al sutilor din autobuz, poti face cumparaturi on-line care din zi in zi se dovedesc mai avantajoase cel putin pe o anumita zona de produse si, sa recunoastem, faciliteaza foarte mult platile. Un argument va fi si diminuarea vanzarii drogurilor care astfel vor fi mai dificil de comercializat (cei care inteleg asta iau de pe acum masuri si schimba legislatia pentru a legaliza “afacerea”; la fel si cu prostitutia).

    Platformele electronice, care au ajuns sa se integreze in viata noastra in toate domeniile, cresc pe zi ce trece si inglobeaza tot mai multe activitati. Una dintre ele este transferul de bani iar pentru a reusi acest lucru este nevoie ca banii sa se virtualizeze. Tendinta de a merge in directia avansului tehnologic este fara intoarcere pentru ca toti o percepem ca pe ceva dezirabil si nu ezitam sa ne infruptam din roadele ei.
    Asadar in vremurile noastre accentul ar trebui sa cada pe intrebarea CAND se vor virtualiza banii si, mai ales, pe INTELEGEREA EFECTELOR acestui proces in viata oamenilor.

    Raspunsul la intrebarea CAND este destul de simplu. Dupa cum am vazut si mai sus in articol: cand vor muschii lor. Daca lucrurile se vor misca intr-un ritm „normal” orizontul de timp este intre 5 si 10 ani. Insa daca se vor folosi evenimente cu rol catalizator, gen crize spre exemplu, procesul se poate accelera. In realitate insa acestea se vor petrece doar ATUNCI CAND VA INGADUI DUMNEZEU. Sa nu uitam ca verichipul (bobita implantabila cat bobul de orez cu tehnologie RFID) este pregatit inca din anul 1995 si totusi chiar si dupa 23 de ani se foloseste doar sporadic. Sa recunoastem asadar ca nu avem o explicatie omeneasca pentru o asemenea tergiversare. Doar mila Domnului si indelunga Sa rabdare si iubire de oameni a mai amanat putin implementarea.

    De asemenea, este evident ca aceasta amanare n-a prea folosit. Cu toate ca pericolul a fost semnalat de oameni cu viata sfanta si este la mintea cocosului pentru oricine vrea sa inteleaga pe ce lume traieste, lumea si-a continuat sarguincios vietuirea pe acelasi drum al pierzaniei iar acum se afla deja pe buza prapastiei. Am intalnit insa si oameni care s-au intors cu toata puterea catre Dumnezeu. Cu siguranta ca Domnul stia de ei si i-a asteptat. Sunt convinsa ca lor le datoram mult.

    In situatia de acum efortul de trezire ar trebui sa mearga in directia EFECTELOR virtualizarii banilor in viata oamenilor.

    Intelegerea slabanogirii / netrebnicirii fizice si duhovnicesti prin aparitia neputintelor de toate felurile in urma introducerii tehnologiei in viata noastra este una dintre directii. In lupta sa pentru cresterea performantelor omul va deveni curand un cyborg. Deja este o fiinta asistata de tehnologie in tot ce face (munca fizica sau intelectuala). Atasarea unor dispozitive corpului uman astfel incat acesta sa interactioneze mai strans cu mijloacele tehnologice de potentare a puterilor sale este un pas posibil si, din pacate, dezirabil pentru majoritatea. Chiar daca unii zic acum ca se vor impotrivi (o spuneau cu ani in urma si despre actele sau banii electronici) vom vedea ca n-o vor face pentru ca se vor indreptati sustinand ca asa este lumea si ca trebuie sa traiasca. Sa fim bine intelesi: cine nu va accepta aceste lucruri se va autoexclude din randul lumii asa cum vedem ca se intampla astazi cu cei care deja refuza sa fie partasi la multe dintre faradelegile ei. Insa numarul celor dispusi sa renunte la bunatatile acesti lumi este foarte, foarte mic.

    A doua directie este de a documenta efectele directe ale virtualizarii banilor asupra oamenilor. Controlul total si silirea acceptarii fara echivoc a statului mamona (adica imparatia omului care se construieste de zor) este doar un aspect colateral. Chiar daca ne raportam numai la legile care sunt acum in vigoare putem spune ca traim intr-un stat antihristic. Ingaduinta fata de sodomie, egalitatea de gen, avortul legal s.a. sunt suficiente ca sa-L faca pe Dumnezeu sa-si intoarca fata de la noi (adica sa se indeparteze harul Sfantului Duh) si sa ne lase sa mergem in directia pierzarii sufletelor pe care se pare ca ne-o dorim. Ceea ce este insa cu adevarat infricosator prin virtualizarea banilor vine prin … VIRTUALIZAREA PERSOANEI.
    Sa fim bine intelesi: o persoana fizica, in carne si oase, nu poate tine bani virtuali. De ce? Simplu: nu are cum. Banii virtuali nu stau in portofelul din buzunar intr-un card si nici in telefonul mobil care sunt dispozitive electronice. Banii sunt intr-un cont asociat unei persoane. Accesarea lor se poate face numai prin IDENTIFICAREA persoanei. Acum identificarea se face mai ales fizic, inclusiv in cazul cardurilor (ex. te duci cu actul de identitate la ghiseul bancii; sigur ca si aici este deja o problema: in fata lor esti un numar – te cauta dupa cnp – aceasta este o alta discutie cu importanta duhovniceasca – in relatia cu statul mamona oamenii sunt rebotezati ca numere).

    Insa in tranzactiile cu bani virtuali tendinta este ca identificarea sa nu mai fie facuta de catre o persoana ci ca detinatorul contului sa aiba o semnatura electronica care sa certifice identitatea sa. In sistemele actuale aceasta semnatura este usor de purtat in telefoanele mobile (la ora actuala acestea sunt cel mai facil instrument de interactiune a omului de lumea virtuala) dar, sa recunoastem, ele sunt usor de pierdut si nu ofera pe deplin certitudinea identitatii (ex. pot fi imprumutate ca si cardurile de altfel). Nu exista urma de indoiala ca in scurt timp, pentru a putea interactiona cu mediul electronic, va fi absolut necesara atasarea de corpul uman a unui dispozitiv de identificare fara echivoc a persoanei (justificarea va veni de altfel din mai multe directii; una dintre acestea va fi si securitatea – vedem de altfel cata moneda se bate cu terorismul, stirile false etc). Desigur ca multi vor intelege ca totul seamana izbitor cu pecetea fara de care nimeni nu va putea cumpara sau vinde despre care se vorbeste in Apocalipsa insa lucrurile vor fi atat de avansate incat nu se va putea altfel. Nu se va putea da inapoi la fel cum acum nu se poate renunta la identificarea electronica a produselor prin codul inscriptionat pe ambalaj si, foarte curand, prin eticheta electronica atasata care va revolutiona efectiv atat productia cat si distributia deoarece va face ca si mai multe activitati sa fie oglindite si, deci, controlate / imbunatatite prin intermediul mediului virtual (asa-zisul internet al obiectelor). Intr-o astfel de lume noua devine obligatorie identitatea electronica a persoanei iar aceasta se poate certifica numai daca este atasata intr-un fel corpului sau.

    Drumul este asadar fara intoarcere si nu putem nadajdui decat la mila Domnului. Sa speram ca vor fi cat mai multi cei care vor intelege ce se intampla si se vor intoarce cu toata puterea catre Dumnezeu. Aceasta este singura sansa ca Domnul sa ne mai dea un mic ragaz de pregatire.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 5, 2018 at 8:58 am

      Angela

      Nu puteau in anii 90 deoarece nu exista virtualizarea.

      Apreciază

      • Aha said, on martie 17, 2018 at 10:26 pm

        Se putea oarecum si in anii 90′. Cu banii pe Dacie…iti luai doar hartie igienica. Mea culpa. Dar cred ca mereu au fost furaciuni legale….

        Apreciază

  4. totedati said, on martie 4, 2018 at 10:03 pm

    Punctul 1 există deja! Lol! Nu știați asta!? Dacă ai în contul bancar 1 miliard RON legal n-ai cum să îi retragi pe toți de la ATM cu cardul bancar de debit pe care îți primești salariul! Chiar dacă teoretic ai putea, adică legea ți-ar permite, nu vei putea să îi scoți pe toți nici de la bancomat și nici de la ghișeul bancar, trebuie să aștepți să îi tipărească BNR-ul, să îi trimită cu camionul blindat la sucursala băncii de unde vrei să îi scoți iar între timp mai mult ca sigur niște băieți cu ochi albaștri te vor lua deoparte și îți vor explica cum odată ieșit din bancă după colț alți băieți cu ochi albaștri te așteaptă doar că nu sunt de-ai lor. Chiar și acum există limite la retragerile de numerar de pe card, de exemplu poți retrage o sumă de maxim 10000 RON în maxim 10 tranșe de 1000 RON pe zi! Teoretic nu există limite cînd scoți de la ghișeu dar tot există o lege care îți interzice să plătești în numerar pentru achiziții de bunuri mai mult de 50000 RON sau ceva echivalent deci legal dacă scoți bani mulți din bancă o poți face doar ca să îi pui la saltea acasă, unde evident că băieții cu ochi albaștri stau pitiți sub pat că nu costă mult un telefon anonim gen vezi că gigel a scos mulți bani numerar, umflă-l!

    Apreciază

    • Mihai said, on martie 5, 2018 at 10:13 am

      Sunt grupuri infracționale ce primesc informații din interiorul sistemului financiar bancar

      Apreciază

      • Arhanghelul said, on martie 5, 2018 at 7:31 pm

        Adevarat.

        Am doua cazuri … care le-au intrat bani in cont … si asa din senin … s-a incercat metoda „accidentul” … muierile puseră botul … bafta cu barbatii ca n-au percutat la istericalele muieresti …

        Nu sunt misogin … dar cand este vorba de … sot sau copil … multe dintre „ELE” isi pierd logica … gandesc cu inima …

        Culmea cei „vizati” erau in trafic … conduceau …CAPISCI … un singur serviciu poate stii … pozitia prin triangulatia GSM …

        Apreciază

  5. Aha said, on martie 17, 2018 at 10:08 pm

    Inteleg. Punct. Dar cati inteleg?sau vor sa priceapa? Cati? A?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.