SACCSIV – blog ortodox

Video: MOTIVUL pentru care Patriarhia Bulgară și cea Georgiană NU AU PARTICIPAT la SINODUL din CRETA

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 19, 2017

ORTODOXIA CATHOLICA a postat la Why the Bulgarian and Georgian Church did not go to the „Holy and Great Synod” from Crete? aceasta inregistrare:

Iata si ce putem citi pe OrtodoxInfo:

“interviu de preot Matei Vulcănescu cu George Todorov, organizatorul conferinței din Bulgaria și preot Mihail Bregvadze, reprezentant al Patriarhiei Georgiei

In acest interviu reprezentantul Bisericii Georgiei, dar si preprezentantul Bisericii Bulgariei explica de ce cele doua Biserici Locale nu au mers in Creta, si anume pentru faptul ca au respins deja ecumenismul, Biserica Georgiei condamnand sinodal in 1998 ecumensmul sub toate formele lui ca erezie si datorita faptului ca ambele Biserici  nu fac parte din ” Consiliul Modial al Bisericilor”.
Motivatia fundamentala a celor doua Biserici Locale de a nu merge in Creta este faptul ca textele pregatitoare pentru acest Sinod din Creta nu sunt ortodoxe, nu exprima credinta Bisericii ortodoxe si nici ethosul Ei, sunt texte cu multiple înțelesuri, si nimeni nu a definit clar 
Ce este Biserica Ortodoxă?Ce este Ortodoxia in raport cu ereticii, cine anume sunt ereticii, asa cum Biserica a procedat dintotdeauna. În același timp se spune ca primul motiv al unui Sinod Ecumenic nu ar putea fi altul decât condamnarea ereziei ecumeniste, în nici un caz oficializarea ei.  De aceea oricât s-ar modifica acele texte, ele raman tot confuze si schizofrenice. Acele texte trebuind a fi inlocuite in totalitate cu texte ortodoxe.

Apoi reprezentantii celor doua Biserici sunt indignati de faptul ca s-a zvonit in cercuri inalte ale diferitelor Patriarhii cum ca Biserica Bulgariei si a Georgiei ar fi defapt marionetele Rusiei. Situatia este tocmai inversa, si anume, datorita faptului ca Biserica Georgiei si a Bulgariei au avut ca singur motiv neparticiparea la Creta pastrarea Dreptei Credinte, Rusia care este foarte ecumenistă și doreste hegemonia în Ortodoxie vazand ca doua Biserici Locale nu au participat, nu a mai vazut rostul participarii Ei la un Sinod care si-a pierdut din start Panortodoxia. Și orice hotarari s-ar fi luat la acest Sinod nu au nici o putere in Ortodoxie, pentru ca oricine poate veni sa conteste Panortodoxia lui. Apoi bineinteles cel mai important este faptul ca Sinodul Bisericii Bulgare a condamnat Sinodul din Creta ca ne-Sfant si ne-Mare si ne-Sinod pentru ca lipseste sinodalitatea si totul era trasat dinainte.

Biserica Antiohiei este si ea ecumenista si motivatia neparticiparii e mai mult problema Catarului. Deci Rusia a fost „marioneta” Bulgariei si a Georgiei, pentru ca datorita acestor Biserici Locale care tin la credinta ortodoxa, si nu vor sa si-o piarda sub nici o forma, Rusia nu a mai avut nici un motiv pertinent sa mearga la o astfel de intalnire. Mai ales ca se pune problema  si a convocarii unui Sinod cu adevarat Ortodox care sa condamne pseudo Sinodul din Creta si sa cheme la pocainta pe cei care au promovat si promoveaza ecumenismul sincretist inter crestin si interreligios.

In acelasi timp datorita acesui pseudo Sinod multe Biserici Locale Ortodoxe s-au trezit ca dintr-un somn de moarte si acum sunt vigilente si nu vor accepta in veac hotararile acestea. Biserica Bulgara si Georgiana au constiinta dogmatica si isi trateaza cu seriozitte credinciosii si nevoile lor duhovnicesti. In acelasi timp sunt singurele Biserici unde Sistemul Sinodal functioneaza bine, credinciosii avand puterea a  exprima credinta ortodoxa si de a spune nu orcaror incercari de ciuntire a ethosului crestin.

IN ACEST INTERVIU SUNT MULT MAI MULTE EXPLICATII SI LUCRURI EXTRAORDINARE, DE ACEEA VA PROPUNEM SA-L URMARITI CU ATENTIE PARTEA A DOUA FIIND IN LIMBA ENGLEZA, MULTI CUNOSC LIMBA ENGLEZA, DECI VA FI USOR DE  INTELES.”

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. tv said, on octombrie 19, 2017 at 11:55 am

    Usor, usor serialele cu personaje gay isi fac aparitia si pe televiziunile din cazuta tara Romania.
    La pro x, ruleaza un serial, undeva pe la ora 21, in care niste sfioase personaje masculine, unu cu o personalitate retrasa si unu nevinovat de nimic prin cateva nevinovate intamplari, asa ca in filmele cu curve sfioase, ajung impreuna dezbracati si imbratisati.
    Astazi dau filme cu personaje nevinovate, cateva atingeri, doua trei imbratisari. Maine inca putin, pana cand totul devine o Sodoma.

    Sa vezi atunci Mantuirea Neamului in direct. Da, da inainte de Mantuirea Neamului Dumnezeu cu siguranta va trimite Ingerii Sai sa curateasca locul.

    Apreciază

  2. Popsy said, on octombrie 19, 2017 at 12:17 pm

    Nu am avut timp sa urmaresc interviul, dar cu siguranta o voi face.
    Deocamdata sunt f. curios daca pr. Vulcanescu i-a intrebat pe reprezentantii celor doua Biserici daca ramanerea in comuniune cu cele care au participat in Creta, nu inseamna tot cadere. Caci in ultimul timp, cam asta vad ca se discuta, ca TOATE Bisericile ortodoxe au cazut, indiferent daca au sau nu au participat in Creta.
    Deci cele clar cazute prin participarea la Conciliul din Creta (BOR s.a.), le trag si pe celelalte in jos (in special Bulgaria si Georgia) prin ramanerea in comuniune.
    Sunt putin ingrijorat de acest aspect, mai ales ca am gasit o biserica georgiana si una bulgara la care am inceput sa merg si am fost chiar incurajat de unii comentatori de aici.
    Ce parere aveti?
    Sunt Bisericile bulgara si georgiana cazute si ele datorita ramanerii in comuniune cu celelalte?

    Multumesc si Doamne-ajuta!

    Apreciază

    • Alexandru said, on octombrie 20, 2017 at 1:21 am

      Precum comuniunea in credinta dreapta sfintesc omul si il ridica comuniunea in pacat il doboara Pana la ghena. Doar prin munti si prin dealuri putini se vor mantuire caci cei mai multi s-au lepadat prin comuniune.

      Apreciază

  3. geo said, on octombrie 19, 2017 at 4:03 pm

    http://stirileprotv.ro/video/top/61916198/

    Apreciază

  4. Ioan C. said, on octombrie 19, 2017 at 8:20 pm

    „Atunci apostolii şi preoţii, cu toată Biserica, au hotărât să aleagă bărbaţi dintre ei şi să-i trimită la Antiohia, cu Pavel şi cu Barnaba: pe Iuda cel numit Barsaba, şi pe Sila, bărbaţi cu vază între fraţi.”
    (FAptele Apostolilor 15, 22)
    * Cum la Sinodul din Creta nu au participat toți episcopii (ca urmași ai Apostolilor) și, oricum, nu toți episcopii au semnbat acele documente, îmi vine greu să spun că hotărârile acelui Sinod au primit acordul de la „toată Biserica”. Deci, Sinod ecumenic nu prea a fost.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.