SACCSIV – blog ortodox

Parinte MACARIE BANU, incotro?

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 8, 2017

Ascultati va rog predica din Duminica Ortodoxiei, a Ieromonahului Macarie Banu de la Schitul Oituz:

Imi voi da si eu cu parerea despre spusele sale intr-un viitor articol. Pana atunci, iata ce putem citi la Aiureli si inselari in Duminica Ortodoxiei 5 Martie 2017 de pe ORTODOXOS:

Apoi predica confuza , un amestec de adevaruri si inselari a parintelui Macarie de la Oituz care incearca sa nu supere pe episcopii actuali, sa fie politic corect cu toata lumea;sa fie si marturisitor , antiecumenist dar in acelasi timp sa fie si prieten cu episcopii, care pana la urma au puterea si nu e bine sa te contrezi cu ei.

Cine are rabdarea sa asculte acesta predica va auzi cum pr Macarie spune sa nu luptam impotriva ierarhilor pt ca vom face schisma(inseamna ca Sfintii Parinti au fost niste schismatici nu-i asa?). Ne indeamna sa mergem cu toata increderea la Sf Liturghie din bisericile unde sunt pomeniti episcopii semnatari din Creta.  Emite o teorie confrom careia nu pomenirea sau nepomenirea episcopului determina lucrarea Harului lui Dumnezeu ci totul este bazat pe credinta poporului, a participantilor din biserica. Exista putin adevar in afirmatia de mai sus dar se refera la pacatele lumesti ale preotului si nu la erezia sa. Nu sustinem ca in Biserica nu mai lucreaza Harul lui Dumenzeu ci sustinem ca adevaratii ortodocsi trebuie sa se ingradeasca de erezie pt a protesta pe de o parte si pentru a se feri de infestare cu erezie pe de alta parte. Un exemplu este ca cine sta mult in preajma pr Macarie se molipseste de aiurelile cu Nil Dorobantu si sfarseste intr-o vartoasa interpretare a Ortodoxiei , a Sfintei Impartasanii (se aude ca enoriasii preotului Macarie primesc Impartasania la pachet pentru acasa pentru a se impartasi singuri) in acest fel fiind indepartat de la calea mantuirii. Oare daca il pomenim pe papa la Sfanta Liturghie , va mai lucra Dumnezeu prin iconomie datorita credintei enoriasilor ?

Pr Macarie sustine pe de o parte ca a nu mai pomenii episcopul este o datorie dar pe de alta parte cel care pomeneste inca pe episcop (dar invata ca ecumenismul este erezie ) face si el bine si se afla pe calea cea buna. Ce credibilitate poti sa ai cand pomenesti episcopul ,desi canonul iti da posibilitatea de a nu o face, dar in acelasi timp inveti pe enoriasi ca episcopul este eretic.  Sa ne spuna pr Macarie unde anume a gasit aceste invataturi, in ce carte le-a citit oare? In mod asemanator ecumenistii sustin ca Biserica Ortodoxa a intrat in CMB pentru a-i aduce la Ortodoxie pe membrii CMB. Sustin ca dialogul cu papistasii ii va aduce pe acestia din urma la credinta ortodoxa. Cati s-au convertit pana acum? ne poate spune vreo statistica?Cati s-au intors la Ortodoxie din cauza ca Biserica Ortodoxa este in dialog cu ereticii prin CMB?

Cine a inteles credinta Ortodoxa si urmareste predica de mai jos va intelege ca pr Macarie tinde sa fie iscusit in cele lumesti , in diplomatii si in manevre politice si viclene ,in a aduna cat mai multi adepti ai unei ortodoxii proprii, lucruri total straine de invataturile Sfintilor Parinti. Iscusinta duhovniceasca,asceza si acrivia Sfintilor Parinti nu se afla pe agenda pr Macarie si a colegilor lui de la Oituz. Eventual in urmatoarea perioada vom asista la o manifestare gen Maglavit a ‘martorilor lui Macarie’ undeva pe un camp la Oituz …cu o buturuga…cu o spovedanie in comun…

Se dovedeste inca o data ca Dumnezeu in mare mila Lui ne dezvaluie adevarul despre oamenii pe care nu trebuie sa-i urmam , din pacate pr Macarie fiind unul dintre ei, acesti inselati fiind dati pe fata. Discursul de mai jos este in spiritul ereziei ecumeniste care afirma ca toate credintele sunt mantuitoare si sunt de la Dumnezeu, Pr Macarie spune ceva gen ”si daca ai intrerupt pomenirea este bine si daca nu ai intrerupt-o este tot bine”. Si daca te duci la bisericile unde este pomenit episcopul care a semnat in Creta sau care tace(Sfantul Grigorie Palama spune ca tacrerea este al 3-lea tip de ateism) este de asemenea bine .Imi vin in minte cuvintele parintelui Teodoros Zisis in mesajul prin care anunta intreruperea pomenirii mitropolitului de care apartine, IPS Antim al Tesalonicului : Pomenind numele Dumneavoastră ar însemna că(prin pomenire) aș declara ca aș fi și eu ecumenist, cum ca aș avea aceeași credință cu Dumneavoastră și aș minți pe Hristos Dumnezeu care se află pe Sfânta Masă(în momentul pomenirii în Sfânta Liturghie), asa cum mințiți Dumneavoastră acum, și foarte mulți din Mitropoliții Greciei de Nord și Greciei de Sud, cum că Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Sinodul Greciei ar „Drept invata Cuvantul Adevarului Tau( a lui Dumnezeu)”.

Ne punem intrabrea: daca episcopul este ateu este bine sa fiu in comuniune cu el prin intermediul Sfintei Liturghii?Din predica de mai jos se trage concluzia ca da.  Oare de unde scoate pr Macarie aceste rationamente si inovatii? Probabil dupa ce citesti 17 carti cu Nil Dorobantu,despre asa zise teofanii cu Veronica de la Maglavit sau Petrache Lupu o iei razna , te ia un duh de mandrie Nil-Dorobantist si incepi sa debitezi ‘invataturi ‘  de mare “folos”. Sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea inselari si de asemenea inselati precum cei de la Oituz . Parca diavolul l-a ales anume pe pr Macarie pentru a intrerupe primul pomenirea episcopului ,ca mai apoi, avand credibilitate, sa intre vartoase inselari in popor.

Nu ne este de folos o ortodoxie interpretata eronat, nu ne trebuie abateri canonice de parca am fi in inchisoare sau razboi, nu dorim sfaturile insuflate de frica si mandria tip Nil Dorobantu, nu dorim sa canonizam pe nimeni asa cum a facut-o pr Macarie cu Nil Dorobantu (Slava lui Dumnezeu avem pe Sfintii Parinti care nu sunt controversati precum Nil Dorobantu,Arsenie Boca) si nu dorim sa fim politic corecti cu episcopii prin lipsa de fermitate.  Trebuie sa urmam atitudinii pe care au avut-o Sfintii Parinti in situatii similare si nimic altceva. Acestia au fost fermi , au luat atitudine in mod corect si fara echivoc,indiferent de consecinte. Nu au ascuns adevarul nu au pregetat sa spuna pe fata atunci cand au observat ceva ne-ortodox la cineva.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Să fugim de înşelările lui Nil Dorobanțu!

Despre preotul NIL DOROBANTU. Minunile le facea cu DRACUL? (partea 1)

 

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. IOAN said, on martie 8, 2017 at 9:54 am

    În lumea antichristică de azi SCAPĂ CARE POATE !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Corneliu said, on martie 8, 2017 at 10:08 am

    Doamne ajuta!
    Total de acord cu punctul de vedere exprimat , frate Vasile. Pacat, mare pacat! Astept cu infrigurare Sinaxa Panortodoxa din Grecia,care, nadajduiesc ca, va pune cu adevarat hotar zdravan intre capre si oi, nelasand sa se mai strecoare vreo capra, cu indraznire draceasca, intre sarmanele oi, caci la fiecare incornorata intrata exista riscul ca prin fisura prin care a intrat sa iasa mai multe oi, mai ales mioare…

    Apreciat de 1 persoană

    • Pr. Nicolae said, on martie 8, 2017 at 11:42 am

      a aparut deja declaratia chinotitei din sfântul munte. e tradusa de pr. Stefan Nutescu si publicata in ultimul numar al revistei Familia Ortodoxa

      Apreciază

  3. Matiu Cosmin said, on martie 8, 2017 at 11:30 am

    Cel mai periculos este adevarul amestecat cu minciuna. Hristos nu se lasa batjocorit de iubirism lumesc.

    Apreciat de 1 persoană

  4. sile said, on martie 8, 2017 at 11:42 am

    Da….am asc predica si la inceput a vorbit foarte bine dar apoi a comis-o cu treaba cu ierarhii…..se pare ca multora le este frica de ierarhi….am constatat ca toti preotii au greseli iar majoritatea sunt fricosi….sa ne rugam pt P Macarie sa marturiseasca pana la capat…..ce bine incepuse predica si cum a strecurat greseala asta….ar trebui sa nu existe aceasta frica de oameni ci doar frica de Dumnezeu….sa nu ne grabim sa l judecam pt P Macarie caci un ortodox nu judeca pe nimeni….in afara de greseala cu ierarhii eu alta nu vad…..sa ne gandim ca e mare lucru faptu ca predica imp ereziilor mai ales acum cand majoritatea tac de frica caterisirii….iertare.

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on martie 8, 2017 at 11:10 pm

      Nu merge asa. Da sfaturi total gresite. E clar ca i s-a dictat ce sa spuna. E un nemernic. Un las ! A trecut de partea sistemului.

      Apreciază

    • costel said, on martie 11, 2017 at 2:57 pm

      @sile
      aici nu e vorba de „a judeca” pe parintele Macarie, e un fapt, o constatare, parintele e … in doua luntrii si bietul de el e pe punctul de a se ineca, dar nu striga dupa ajutor, ci se tot cazneste sa nu supere pe nimeni!

      Apreciază

  5. Cristi said, on martie 8, 2017 at 12:10 pm

    Intrebarea care ramane este unde ii mai gasim pe acei preoti care sa nu pomeneasca pe ierarhii ecumenisti si eretici? In afara de preotul de la Urziceni, caterisit de curand si cel de la schitul Radeni, nu am mai auzit de nici un preot care sa lupte cu indarjire impotriva caderii Bisericii ortodoxe romane.

    Apreciază

  6. maria said, on martie 8, 2017 at 4:32 pm

    Păcat și de pr Macarie!

    Am ajuns și pe la sfinția sa.Dar m-a dezamăgir complect.Cînd eu am văzut acolo la vînzare atîtea cărți cu Nil Dorobanțu,Maica Veronica,Petrache Lupu etc..,am zis că poate nu știe de înșelarea lui Nil,si am încercat să-i spun….si de Nil si de înșelarea Vldimireștiului,la care el mi-a zis:

    „cînd ai să scrii tu atîtea cărți cîte a scris Nil,atunci să vii să vorbești cu mine !.Eu cînd îi aud pe ăștia mi se ridică părul în cap!!

    Apoi spune despre Sf împărtășanie…„și eu eram la fel ca si tine f. tăios cu Sf Împărtășanie,canoniseam ca la carte… si nu cîștigam pe nimeni,însă cînd l-am citit pe Nil Dorobanțu m-am schimbat la 180 de grade”.

    apoi susținea mult Vladimireștiul…

    cîteva spuse din discuția avută cu părintele

    l-am întrebat:

    Ce părere aveți de curentul Arsene Boca?

    a zis că „nu se poate pronunța”….probabil bănuia că să-i spun că a fost înșelat

    I-am zis:am auzit că ați vorbit Duminică la predică de Nil Dorobanțu

    Răspunde :da ! și…?

    eu:Dar ati citi pe Mihail Urzică?

    pr….Da Mihail Urzică e un înșelat.

    eu…și duhovnicul meu mi-a zis că e un înșelat…

    pr….Duhovnicul tău e un înselat,îmi dai voie să-i spun așa?…..Dar dacă duhovnicul tău e în înșelare?…..Pr Cleopa atât a scris :„vise si vedenii” si altceva mai mult nu a scris…pr Cleopa era de partea comuniștilor…etc….

    Că la Vladimirești au făcut bine ce au făcut.Că maica Veronica daca avut vedenii ca si sf ioan kronstadt

    apoi am continuat să mă duc la Sf Liturghie acolo unde făcea mari îndemnuri la Sf Împărtășanie…dar văzîndu-mă pe mine că eu vorbeam și cu unu si cu altul…etc…m-a chemat la dînsul ,i mi-a zis:„uite care e treaba,sînt mulți rău-făcători de care eu mă feresc,si eu încerc să am grijă doar de cei care sînt în barca mea.Te-am primit …te-am ascultat…dar acum te duci la duhovnicul …..la care eu i-am spus că e departre si nu am cum să ajung….si îmi răspunde că nu-l interesează…apoi i-am zis dar măcar la Sf Liturghie pot să vin?si mi-a zis că nici măcar la Sf Liturghie nu am ce căuta!…că el a văzut că eu deja am venit si am intrat în discuții cu unu si cu altul si am legat prietenii,si el nu are nevoie de așa ceva….”

    poftim răspuns de la cel care a fost pus de Dumnezeu tămăduitor de suflete.

    Apreciat de 1 persoană

    • maria said, on martie 8, 2017 at 4:35 pm

      am mai uitat
      si nu sînt singura care m-a alungat să nu mă mai duc la Sf Liturghie…mai sînt și alții…

      Apreciat de 1 persoană

      • Aurora said, on martie 8, 2017 at 11:19 pm

        Te- a alungat cand a vazut ca legi prietenii, caci se temea sa nu-i trezesti din somn pe cei pe care i-a adormit el. Cum zicea sf. cuvios Paisie Aghioritul: ,,va vor infasa duhovnicii vostri ca pe prunci,, si iata ca se intampla. Macarie e unul dntre ei, care si-a luat in serios rolul de ,,bona,, (tocmita de Bacauanul !)

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on martie 9, 2017 at 11:26 am

        Maria

        se cunoaste pomul dupa roade spune Sf Scriptura.
        cand umbli cu INSELARI ( boca, darobanztu, vladimiresti,etc) NU SE POATE sa fii ORTODOX indiferent ce APARENTE iei la un Moment dat de „marturisitor”.
        cine JERTFESTE DIAVOLULUI primind o INSELARE primeste INTREG IADUL si devine lucrator al diavolului si al MINCIUNII si SE RUPE SINGUR de Hristos ca möaditza cea taiata.

        la macarie banu INSELAREA lui MARTURISESTE despre „odtodoxia” lui !!!
        pacat !

        asa netrebniceste DIAVOLUL orice lucrarea buna ar mai avea omul acela care i-a jertfit lui prin primirea INSELARII si „se fac cele de pe urma ale omului aceluia MAI RELE decat cele dintai” !!!

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on martie 9, 2017 at 8:41 pm

        frate el,

        apelez acum la sfaturile tale (punct lovit-punct ochit 🙂 ) cu o intrebare, poate reusesti sa „descosi” si situatia asta:

        celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie
        http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/
        ___„Dar să îngăduim asta ca o iconomie cumpătată? Cum să îngădui o iconomie care pângăreşte sfânta slujbă, după cum s-a spus, şi alungă Duhul Sfânt de acolo şi de aceea îi face pe credincioşi să nu fie părtaşi la iertarea păcatelor şi la înfiere? Şi ce ar putea fi mai vătămător decât o asemenea iconomie? Acea comuniune chiar şi într-un singur punct este o pierdere vădită şi o stricare a toată dreptatea. ______Căci cel ce-l primeşte pe eretic se supune aceleaşi osândiri ca şi acela; şi ______cel ce intră în comuniune cu cel afurisit să fie afurisit, ca unul ce încalcă canonul bisericesc.”

        Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale
        de la Chambésy-Geneva
        Întâistătătorii au afirmat decizia lor de a convoca Sfântul și Marele Sinod. Acesta va avea loc la Academia Ortodoxă din Creta între 16 și 27 iunie 2016.
        Cu Patriarhul Ecumenic, care a prezidat, Prea Fericirile lor și șefii delegațiilor Bisericilor Ortodoxe au ___________conslujit în Sfânta Liturghie, cu excepția conducătorului delegației Patriarhiei Antiohiei.

        aU PARTICIPAT: mARELE aLB AL NOSTRU (SIC -dANUTZ!)

        -kIRILL

        -KIR KAKOS bARTOLOMEU

        -IACA SI vLADICA oNUFRIE… (E CEL FIX DIN MIJLOC, LA MASA CU MARELE ALB SI CU SEMI-ALBUL, „semizeu” RUSNAC – Kirill)

        -iaca si Vladica Onufrie la ziua lui Kirill –
        -http://basilica.ro/patriarhul-moscovei-si-a-serbat-ziua-onomastica-video/
        Cu prilejul prăznuirii Sfinţilor Metodie şi Chiril, luminătorii slavilor, marţi, 24 mai 2016 (calendar iulian), Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, anunţă Biroul de Presă al Patriarhiei Moscovei. Ziua de pomenire a Sfinţilor Metodie şi Chiril este sărbătorită, în ţările de limbă slavă, şi ca Zi a Educaţiei şi Culturii.

        Împreună cu Preafericirea Sa, ____au coliturghisit mai mulţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ruse, dintre care menţionăm:

        ____Mitropolitul Onufrie al Kievului şi al întregii Ucraine;

        Iar kiril stim noi demult ce coace, ecumenism total on Boru…

        Iar Prea Sfințitul Longhin vorbeste asa despre mitropolitul sau:
        „Daca va ingdui vremea, vladica Onufrie va sluji luni in manastirea noastra)…vladica Onufrie, intaistatatorul bisericii ucraineene este………. un sfant pentru noi……………

        Iar Sfantul Teodor Studitul spune:

        __________Pentru iconomie, trebuie [să ne împărtășim], _____numai el să NU liturghisească ÎMPREUNĂ cu ereticii________. Căci nu e nimic, de vreme ce îl pomenește pe episcopul ortodox, chiar dacă acela, de frică, îl pomenește pe mitropolitul său eretic.

        oNUFRIE E ERETIC DACA E IN COMUNIUNE CU kIRILL? ADICA CUM SPUN CANOANELE, CEL IN COMUNIUNE CU CEL AFURISIT, AFURISIT ESTE…

        pANA UNDE MERGE LANTUL ACESTA AL COMUNIUNII?

        Aici Prea Sfintitul Longhin slujeste la proscomidie cu Onufrie
        -6 mai 2016: Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a oficiat Sfânta Liturghie în Mănăstirea Bănceni (Photo) – http://acvila30.ro/6-mai-2016-intaistatatorul-bisericii-ortodoxe-ucrainene-a-oficiat-sfanta-liturghie-in-manastirea-banceni-photo/

        Onufrie e oare eretic comform canoanelor? PS Longhin il pomeneste cu drag, ca pe un ocrotitor, asa zice…

        Sf. Vasile cel Mare: „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti”

        Cum trebuie sa procedeze Prea Sfintitul Longhin mai departe pentru a pastra credinta pana in sfarsit… dupa ce a marturisit ca sinodul Cretan e eretic si a intrerupt pomenirea ereticului Kirill?

        Apreciază

      • Popsy said, on martie 10, 2017 at 7:17 am

        Si ca o continuare a intrebarii sorei Ioana:

        Incerc sa-l conving pe preotul nostru ca bulgarii sau georgienii au Biserica mult mai curata ca a noastra (BOR) si deci ar trebui sa ne mutam sub un episcop de-al lor, deocamdata, pana se limpezesc apele (daca se vor limpezi vreodata!)
        .
        Initial a fost de acord cu mine in privinta curatiei celorlalte Biserici. Apoi mi-a trimis mesajul urmator:

        „Cu Antiohienii am slujit pe 1 Martie si au comuniune cu noi, am intrebat daca pot sluji si nu a fost nici o problema, preotul georgian a slujit cu toti acum la duminica Ortodoxiei, bulgarii au participat in Romania la slujba de numire a ierarhilor nostri, deci?!!!”

        Adica: ce facem? Plecam de la romani, unde episcopii au semnat in Creta ca sa mergem la bulgari sau georgieni unde preotii lor slujesc cu preotii romani si sarbi (deci de sub episcopi semnatari in Creta).

        Si apoi imi baga sub nas faptul ca Bisericile sunt in comuniune, nici bulgarii, nici georgienii neintrerupand comuniunea cu Bisericile semnatare, spunandu-mi ca, comuniune inseamna acceptare.
        Am incercat sa-i spun ca fac asta pentru a evita schisma, intreruperea pomenirii insemnand exact schisma.

        Nu ma intelegeti gresit, preotul nostru este anti-ecumenist, dar… in inima. Adica in discutii particulare, cu anumiti oameni, isi exprima ideile anti-ecumeniste. In public si cu alti oameni, tace malc. Nu accepta sa faca slujbe comune cu ereticii, pe eretici ii primeste doar prin botez, nu accepta cununii cu eretici, fara botez prealabil, nici nasi ne-ortodocsi, etc. dar… pomeneste episcopul semnatar in Creta si imi tot zice, „rabdare, sa mai asteptam”.

        Eu cu familia deja ne-am hotarat sa mergem la georgieni sau bulgari, fiind gata sa ne intoarcem in Biserica noastra oricand lucrurile se vor rezolva (cred ca asta e unul din putinele avantaje pe care le avem noi, cei din diaspora: avem acces la Biserici neintinate in Creta).
        Imi pare rau de preotul nostru, dar daca el vrea sa mai astepte… e decizia lui.

        Repet si eu intrebarea sorei Ioana: Pana unde merga lantul acesta al comuniunii?

        Voi ce parere aveti?

        Doamne-ajuta!

        Apreciază

      • el said, on martie 10, 2017 at 11:54 am

        Ioana si Popsy

        trebuie mers DOAR la preotii care pomenesc episcopi ce MARTURISESC Ortodoxia si NU PRIMESC ecumenismul, sinodul TALHARESC de la Creta sau alte inselari /erezii! … indiferent din ce neam sunt ei.
        NU MAI e de mers la preoti Romani( caci pomenesc episcopi cu DESAVARSIRE si INCAPATANAT ERETICI ) in niciun caz in afara DOAR daca sunt NEPOMENITORI.

        Asadar BINE FACI @Popsy. NU asculta pe popa ala nesimtit care spune „linistitor” ca georgienii si bulgarii au slujit punctual cu ERETICII Romani, ca chiar daca georgienii si bulgarii au facut asta( dealtfel se pot spovedi si curati de caderea asta care NU i-a alterat prea mult) ei SUNT si RAMAN ORTODOCSI CURATI caci NU PRIMESC EREZIA ecumenista ca romanii.

        Ioana

        e o problema mare asta pe care o ridici tu, din cauza asta NU SE VA CURATA Biserica de EREZIE, ci vor scapa PUNCTUAL din ce in ce mai putini crestini.
        faptul ca Episcopi DREPTI raman in comuniune cu Episcopi /Biseric) ERETICI si merg la impreuna slujiri sau isi trimit preotii sa slujeasca cu preotii episcopolor ERETICI ecumenisti este o GRESEALA GRAVA, insa atata vreme cat ei insisi NU primesc erezia ecumenista( preotii si episcopii drepti) cred ca se poate merge la ei (prin iconomie) insa ei sunt VINOVATI ( cei drepti care raman in couminune cu episcopii si popii ERETICI ecumenisti) ca Biserica SE VA DARAMA si mai mult si NU SE VA VINDECA NICIODATA de acesta CADERE, si deci VOR DA SOCOLTEALA si pentru asta.

        Daca Episcopii ramasi DREPTI ar face RUPEREA de „Bisericiile” INFESTATE de EREZIA ecumenista si S-AR DELIMITA de TOTI episcopii ERETICI ecumenisti si de popii acelora, atunci EI AR FI BISERICA si restul GLOATA DE ERETICI , iar Hristos AR CURATI Biserica si ar mai fi nadejde de indreptare pentru ca lucrurile CLARE atrag LIMPEZIREA si DELIMITAREA Binelui de RAU .
        Dar asa RAMAN ORTODOCSI desi mai au si CADERI( ca pomenirea episcopilor eretici si impreuna slujba cu ei PUNCTUAL) Episcopii Drepti caci ei NU primesc EREZIA ecumenista( nici altele). Si TREBUIE sa aibe grija sa NU ii biruiasca intr-o zi si pe ei CADEREA primita de ei uneori si sa ajunga la fel cu ERETICII ecumenisti, caci inosirea cu MIROBUL EREZIEI IMBOLNAVESTE ontologic firea omeneasca care NU SE CURATA cu Pocainta pana o intuneca definitiv si o netrebniceste.

        Apreciază

  7. stranaortodoxa said, on martie 8, 2017 at 4:41 pm

    PS Ioachim este si el un mare admirator al lui Nil Dorobantu.
    Ascultati la minutul 1:00:10

    pe la min. 1:12:00 si in continuare spune cati ierarhi il apreciaza pe Nil Dorobantu

    Apreciază

  8. maria said, on martie 8, 2017 at 4:42 pm

    Stiu pe cineva care vroia să se mute cu familia cu tot aproape de părintele…si nu i-a îngăduit …ba mai mult,le-a zis,la două persoane dintre ele ,unde a vrut să se cazeze acea familie ptr cîteva nopți ,ca dacă îi cazează(pe acea familie) nu-i mai împărtășește,pe cei ce i-a cazat.

    Asta da,canon!…deci el se depărtează de orcine care ar putea să-l incomodeze…de asta nu mai m-a primit și pe mine ca să nu mai aflu mai multe de la cei de lîngă dînsul!.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on martie 9, 2017 at 11:27 am

      Maria

      asa LUCREAZA DIAVOLUL prin omul INSELAT , si cine are inima fara viclesug PRICEPE soi FUGE de ORICE INSLEARE si de LUCRATORII ei !

      Apreciază

  9. tanase said, on martie 8, 2017 at 6:06 pm

    A inceput si pr. Macarie Banu sa vorbeasca despre „dragoste”, „discernamant”, „rabdare”, „schisma”, „fundamentalism”, „pericol”, „impartasanie”, „nu impotriva ierarhiei”, „multa delicatete”, „blandete” …
    Mai zice; „nu trebuie transformata oprirea pomenirii intr-o lupta impotriva ierarhiei” – asa este! ortodocsii sunt DOAR impotriva ereziarhilor, nu impotriva ierarhilor, caci DOAR ierarhii sunt ai lui Hristos, nu si ereziarhii.
    „Dar daca NOI CADEM ORI in erezie ORI in schisma GRABINDU-NE, neavand aceasta virtute a apostolului care spune ca „dragostea INDELUNG RABDA, dragostea NU SE TRUFESTE, pentru ca din ACEASTA TRUFIE, din ACEASTA MANDRIE si din ACEASTA GRABA se poate CADEA SI in erezie pe de o parte, DAR se poate CADEA SI in schisma scotandu-i pe oameni din sfanta biserica, spunand ca TU – ca si grupare – esti Biserica cea Adevarata, te constitui intr-o grupare mica care v-a avea o directie FUNDAMENTALISTA, o directie EXTREMA si RADICALA, si in felul acela CAZAND din dragoste , te GRABESTI sa arunci anateme asupra fratilor tai.” – Uf, ce greu a fost! Saracul pr. M. Banu crede ca e plin de dragoste si ca are aceasta ” virtute a apostolului care spune ca „dragostea INDELUNG RABDA, dragostea NU SE TRUFESTE” sucindu-se cand impotriva ierarhilor, cand fiind de partea lor! Are limbaj de om cazut in inselare, e mai periculos decat alti preoti pomenitori pentru ca amesteca „pomenirea” cu „nepomenirea”, „harul” care cica mai exista la ereziarhii cretani, indeamna la a ramane impreuna cu acestia.
    Mai zice ca ierarhii au semnat ereziile de la Creta, apoi ca ierarhii au consfintit prin sinodul BOR acele erezii semnate si totusi indeamna la a ramane impreuna cu ei, desi au trecut atatea luni si nu au dat nici un semn de revenire din greseala – dovedeste discernamant?!?
    Prin afirmatia lui extrem de perversa in care explica faptul ca DOAR dovedind „dragoste” si ramanand sub tutela ereziarhilor te afli in adevar, ALTFEL „grabindu-te” esti in EREZIE, SCHISMA, FUNDAMENTALISM, EXTREMA, devii RADICAL, TRUFAS, MANDRU, practic impune destul de clar directia!
    Deci pr. M. Banu cand pomeneste ereziarhu’ zice cam asa; „Întâi pomeneşte Doamne pe ÎPS Pãrintele nostru xxx…xxx, pe care-l dãruieşte sfintelor Tale biserici în pace, întreg, CINSTIT, sãnãtos, îndelungat în zile, DREPT INVATAND CUVANTUL ADEVARULUI TAU” – in capul pr. M. Banu invatatura ereziarhului a devenit DREAPTA!
    A uitat sau nu stie faptul ca erezia este HULA impotriva DUHULUI SFANT, merge pe ideea (nedeclarata) a harului lucrator si sfintitor cu „iconomie”.

    Reiau ca o concluzie – cu toate ca ereziarhii au semnat la Creta, apoi au consfintit aceste semnaturi in sinodul BOR, cu toate ca au caterisit preoti, au dat afara din manastiri pe calugari si pe maici, au facut intruniri pentru a specializa preoti in a combate pe cei ce sunt impotriva sinodului din Creta, si mai ales AU DAT O CIRCULARA INTERNA LA TOTI PREOTII AFLATI IN PAROHIILE DIN DIASPORA PENTRU A INDENTIFICA SI RAPORTA GRUPURILE IMPOTRIVITOARE CARE SE CONSTITUIE, MARIMEA SI NATURA LOR (asta e stil pur securistic!), acest pr. M. Banu avand „virtutea” apostolului care spune ca „dragostea indelung rabda…”, e total de acord cu ereziarhii! Cumplit!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Popsy said, on martie 9, 2017 at 8:27 am

      @tanase

      Te rog explica putin cele spuse de tine: „AU DAT O CIRCULARA INTERNA LA TOTI PREOTII AFLATI IN PAROHIILE DIN DIASPORA PENTRU A INDENTIFICA SI RAPORTA GRUPURILE IMPOTRIVITOARE CARE SE CONSTITUIE, MARIMEA SI NATURA LOR”.
      De unde stii, daca se poate citi asta undeva (site, revista, ziar, etc.).
      Ma intereseaza pt. ca preotul nostru, cu care am o relatie destul de apropiata, nu mi-a spus nimic.

      Multumesc si Doamne-ajuta!

      Apreciază

    • tanase said, on martie 9, 2017 at 3:22 pm

      @Popsy, am aflat aceasta de la un preot care slujeste in diaspora, eu l-am auzit spunand. Mesajul a fost trimis de la patriarhie in Ianuarie anul acesta, l-am rugat sa-mi trimita si mie textul original dar nu a vrut din motive personale si i-am respectat decizia.
      Cine se incumeta sa vorbeasca prea mult, este mazilit imediat, asa incat fiecare cauta sa-si pastreze ceea ce crede el ca are.
      „De unde stii, daca se poate citi asta undeva” – iti imaginezi ca o circulara interna de acest fel apare asa simplu pe site-uri sau reviste? Nu stii ca la nivel inalt, mare parte dintre ierarhi si serviciile secrete sunt mana in mana?
      Spre exemplu ips Teofan, ce zici o avea si el niste grade acolo pe la baietii cu ochi albastri sau e exclus total? Intreb si eu ca un nestiutor, nu dau cu parul!
      Nu stiu in ce relatii esti cu preotul tau, dar ma indoiesc ca ti-ar spune direct despre aceasta.

      Cine mai crede ca ierarhii BOR se vor intoarce de la erezia lor, da dovada de naivitate, parerea mea.

      Apreciază

      • el said, on martie 9, 2017 at 10:18 pm

        tanase

        se pe ei de frica CATORVA Crestini Ortodocsi !
        asa va fi prigonita Turma Telatu, TURMA CEA MICA , de pe Calea cea INGUSTA pe care NU INCAPE GLOATA cu popologii si episcoparii lor cu tot ! 🙂

        popologia din Diaspora e o adunatura heteroclita de( MAJORITATEA) lepadati umblatori dupa castig material ca si „turma” lor de prosti.. cum s-ar zice : ” ce se aseamana se aduna!”

        Apreciază

      • el said, on martie 9, 2017 at 10:21 pm

        tanase

        .. Turma Tatalui…

        sorry sunt CAMPIONUL de NEEGALAT al greselilor de ortografie ( RUPT de oboseala ) 🙂

        Apreciază

      • tanase said, on martie 10, 2017 at 6:27 pm

        @el – pentru multi, a fi popa e o „meserie” banoasa, se mananca o paine buna. Din pacate, asa cum spunea si sf. pr. Iustin Parvu cand facea referire la un anume ierarh – din acestia „mai rai poti face dar mai buni – nu!”

        Apreciază

  10. ayeaye20 said, on martie 8, 2017 at 6:21 pm

    E si pro cip din cate am inteles

    Apreciază

  11. Pop Lucian said, on martie 8, 2017 at 7:54 pm

    La Sinaxa Panortodoxa din 4 Aprilie, daca nu se condamna masoneria si sionismul, e degeaba.

    Apreciază

  12. un fir de praf said, on martie 8, 2017 at 8:09 pm

    eu cred ca pt ca e inselat nu poate marturisii Adevarul pana la capat ,la Radeni nu a fost ,de ceilalti pr nu asculta ,eu nu-i inteleg pe acestia cu Nil ,Boca etc cand Ortodoxia are atati sfinti mari de capatai in credinta noastra sf Vasile cel Mare ,sf Nicolae ,sf Grigore Dialogul ,sf Ioan gura de aur etc

    Apreciază

    • Pop Lucian said, on martie 8, 2017 at 8:38 pm

      Bineinteles, si cipurile. Trebuie inceput cu inceputul: masonerie, sionism, cipuri. Fara astea restul nu are rost. Acuma se alege graul de neghina.

      Apreciază

  13. Raluca said, on martie 8, 2017 at 8:45 pm

    Pe site-ul „Sinodul tâlhăresc” a existat anul trecut un articol despre pr. Macarie de la Oituz. Dincolo de bălăcăreala comentariilor, a existat un comentator cu numele de „malus erethicum” care a ridicat niște probleme care cred că necesită ceva aprofundare. Eu am încercat să-i cer mai multe lămuriri, dar discuția s-a stins de la sine, cred că mai ales din cauza înfiebântării limbajului (care a depășit anumte limite) pe seama sinodului din Creta, eveniment care era la acea dată foarte recent. Același comentator a făcut și niște referiri inedite la adresa pr. Macarie:

    http://sinodultalharesc.tk/presiuni-asupra-staretului-macarie-de-la-manastirea-oituz-pentru-se-dezice-de-intreruperea-pomenirii/#comments

    Apreciază

    • el said, on martie 9, 2017 at 11:33 am

      Raluca

      acel „malus erethicum” este EL INSUSI un VICELAN ERETIC/CRIPTOECUMENIST , CAZUT si APOSTAT care raspandeste lansand in discusrul lui FALSE Probleme / SOFISME IEFTINE prin care crede ca poate INSELA pe cei mai fara minte. asa ca fii atenta !!!!

      Apreciază

  14. Ioana said, on martie 8, 2017 at 11:01 pm

    Nu vi se pare uneori ca parintele Macarie e infiltrat? uneori ma gandesc si la acest scenariu, cum a facut el scrisorile alea cu documentatie pe care le-a trimis la sute de manastiri din toata tara…. cum a fost el primul ce a intrerupt pomenirea, parca pentru a fi sef si sa ii atraga pe parinti. cum pune monopol pe parinti cum e Claudiu Buza si altii… iar acum cauta sa ii ameteasca din nou la 180 de grade… trimitandu-i inapoi la eretici. adica baietii destepti, masoni de kako-episcopi i-au dat misiunea special pentru ca sa prosteasca cat mai multi parinti nepomenitori, trimitandu-i in erezie inapoi cu tot cu turma…. si apoi pentru a arata cat de „rataciti, habotnici si recalcitrnti” sunt parinti care sunt de mult pe baricade de ani buni, prin contrast cu „iubirea pentru ierarhie” și „echilibrul” (dracesc bineinteles) ce răzbate din „învățătura” „virtuosului” par Macarie… manipulare vicleana, vicleana. si coincidenta cu astradrom… care se completeaza perfect în amăgire și flirt cu erezia… pân o vor face lată. trist. uf, e ca în pateric, asupra celor de pe urmă vine ispită cumplită și doar cei atenti, fierbinti vor reusi sa iasa din mrejele a tot felul de curse mestesugite, ca dupa protocoalele inteleptilor sionului.

    Apreciază

    • ilioara said, on martie 9, 2017 at 8:16 am

      da Ioana, si mie mi-a parut rau de asta toamna, de cand am auzit ca umbla sa sminteasca pe altii….S-a dus el peste PS Longhin…sa-i spuna el ce sa zica si cum sa zica…deci parca mi-a dat in cap…Ma bucur ca PS Longhin si-a mentinut pozitia, ma bucur ca nu a reusit sa manipuleze acolo unde avea el de gand….Dumnezeu sa-i ocroteasca ca pe lumina ochilor pe preotii nepomenitori si pe PS Longhin, adica sa apere ce a mai ramas din Biserica Lui iar pe p Macarie sa-l miluiasca si sa-l Opreasca din ratacirea asta cum stie EL mai bine!

      Apreciază

  15. Sa nu ii urmam pe inselati! said, on martie 8, 2017 at 11:13 pm

    pt Raluca :comentariile acelui malus se contrazic. pe de o prte admite ca episcopii sunt apostati iar pe de alta sustine ca nu este liturghie valida fara pomenirea unui episcop. Este un sofism

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on martie 9, 2017 at 11:36 am

      Sa nu ii urmam pe inselati!

      PERFECT ADEVARAT !
      EXCELENTA REMARCA ! Subscriu si eu. insul este („malus” ERETICUL) UN PERVERS trimis la DEMOLAT !!

      Apreciază

  16. mihailavl said, on martie 9, 2017 at 10:14 pm

    P. Macarie nu a căzut acum, așa a fost de la început. El nu luptă împotriva ereziilor ecumenismului și a sinodului din Creta cu adevărat, mai mult luptă împotriva noastră a păstrătoriilor dreptei credințe, creându-ne o imagine negativă și ne atribuie niște fapte pe care nu le facem, îndemnând la ceva confuz, cu un sofism satanic. Poate acum părinții drept credincioși care – i mai sunt alături și-au dat seama că este rătăcit și scapă de influența lui de guru și de mizeriile rătăcirilor lui Boca, Dorobanțu, Vladimiresti și Maglavit. Ar trebui să se teamă de Dumnezeu și să se rușineze că distribuie cărți cu înșelările lui Dorobanțu când trebuia și era necesar să se distribuie cărți cu învățăturile Sf. Părinți despre DREAPTA CREDINȚĂ. Trufia ne nimicește. Bunul Dumnezeu să-l lumineze și să-l întoarcă smerit.

    Apreciază

  17. Ortodoxia neschimbata said, on martie 10, 2017 at 7:33 am

    Biserica este Hristocentrica si nu episcopocentrica. Cine afirma ca Biserica este in jurulu unui episcop nu intelege un lucru esential despre Biserica. A pune un episcop pe scaunul lui Hristos este hula si erezie. Acest raspuns este pt Raluca vis-a-vis de afkrmatiile de mai sus ale unui personaj malus.

    Apreciază

  18. Raluca said, on martie 11, 2017 at 10:43 am

    Mulțumesc tuturor pentru lămuriri.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.